Ljusstakar Av Trä (30 Bilder): Träsnidade Och Andra Dekorativa Lyktor-ljusstakar Av Golvtyp, Vända Med Sniderier Och Andra Alternativ För Träinredning

Innehållsförteckning:

Video: Ljusstakar Av Trä (30 Bilder): Träsnidade Och Andra Dekorativa Lyktor-ljusstakar Av Golvtyp, Vända Med Sniderier Och Andra Alternativ För Träinredning

Video: Ljusstakar Av Trä (30 Bilder): Träsnidade Och Andra Dekorativa Lyktor-ljusstakar Av Golvtyp, Vända Med Sniderier Och Andra Alternativ För Träinredning
Video: Lillemors DIY Ljusstakar 2024, Maj
Ljusstakar Av Trä (30 Bilder): Träsnidade Och Andra Dekorativa Lyktor-ljusstakar Av Golvtyp, Vända Med Sniderier Och Andra Alternativ För Träinredning
Ljusstakar Av Trä (30 Bilder): Träsnidade Och Andra Dekorativa Lyktor-ljusstakar Av Golvtyp, Vända Med Sniderier Och Andra Alternativ För Träinredning
Anonim

Eld är ett fenomen som samtidigt skrämmer, glädjer, renar, lugnar. En sådan mystisk effekt kan inte skapas av moderna belysningsenheter; ett ljus som sätts in i en ljusstake hjälper till att uppnå detta. Ljusstakar av trä kännetecknas av en speciell sofistikering - de fyller rummet med en mystisk atmosfär och fördjupar dig i antiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En ljusstake i trä är en möbel som tjänar både praktiska och dekorativa funktioner. När det gäller dess direkta syfte är det inte värt att prata om daglig användning eller under ett oavsiktligt strömavbrott. Snabbare, en sådan ovanlig föremål används under högtider, särskilt kyrkliga helgdagar eller, till exempel, för att skapa en romantisk atmosfär för ett speciellt familjetillfälle … Den dekorativa komponenten i en ljusljusstake i trä är mycket mer värdefull.

Bild
Bild

På medeltiden dekorerades ljusstakar av ädla träslag med dyra stenar och såldes till ärade köpare. De användes för viktiga ceremonier.

Efter hand upptogs denna nisch av porslin, kristall och glasstakar, men träprodukter tappade inte heller sin popularitet . Så under renässansen uppskattades exemplar dekorerade med naturliga prydnader, och för rokokotiden var monogram, bilder av änglar och bylandskap mer karaktäristiska.

Bild
Bild

Med tiden har inte bara designen förändrats, utan också formen på ljusstaken i trä . Nu, i stället för det klassiska benet, avsmalnande uppåt, finns det verkliga konstverk med raffinerade sniderier, skulpturala detaljer och högtidliga bilder.

Bild
Bild

Numera är designers särskilt känsliga för träljusstakar . Dessa föremål kan fylla rummet med mysighet, familjens värme, mjuka upp den alltför djärva designen i rummet, och därför är träprodukter fortfarande populära, bland annat i elithus.

Bild
Bild

En ljusstake av ädla träslag kan bli en unik present som kommer att betona den nya ägarens höga status.

Numera är både utsökta ristningar och lakoniska enhetliga stativ för minimalismstilen vanliga. En mejslad ljusstake i trä fungerar verkligen som en symbol för en återgång till våra förfäders era, då naturmaterial var av särskilt värde.

Bild
Bild

Vyer

Ljusstakar kan delas in i traditionella mönster, där ett ljus sätts in, i kandelabrar som rymmer flera ljus och i stora bitar avsedda för upp till 50 ljus.

Bild
Bild

Dessutom kan produkter klassificeras enligt typen av redskap

Utomhus . Detta prov kommer att ge rummet en mystisk atmosfär, fylla rummet med gåtor och hemligheter, "bära" till århundradet före förra året.

Bild
Bild

Bordsskiva . Det mest populära alternativet, som ofta används för sitt avsedda ändamål. Det kan till exempel läggas på bordet under en romantisk middag. Sådana produkter ser väldigt vackra ut på ett skrymmande bord i retrostil eller på ett flygel.

Bild
Bild

Väggmonterad . En annan populär modell. Det finns enkla och parade alternativ. Det används oftare för dekorativa ändamål, till exempel för att dekorera speglar på båda sidor. På grund av dess närhet till väggbeklädnaden rekommenderas det inte av säkerhetsskäl att använda väggljusstaken för dess avsedda ändamål.

Bild
Bild

Designalternativ

Under utgrävningar hittar arkeologer ofta gamla trästakar, i form ser de ut som pyramider eller aromlampor. Det är denna design som lockar många finsmakare av antikviteter.

För älskare av samtidskonst görs ljusstakar i form av etniska hantverk, till exempel i form av ett dekorerat drivved.

Alternativt är ett sådant trävedved lämpligt för att dekorera ett rum i rustik stil. Om båten har en lugnare design kan du också använda den i lantlig stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som väljer en ljusstake för att dekorera ett rum i stil med skandinavisk minimalism är en ovanlig komposition i form av en orm lämplig. Även träbollar av olika storlekar, där ljus sätts in, kommer att vara ett harmoniskt tillägg till en romantisk fest.

Bild
Bild

Grova och otrevliga timmerprodukter kommer att ha en chockerande effekt på gästerna , men deras färgglada färg kommer att skapa en flirtig och livlig atmosfär i lägenheten. Vanligtvis har detta alternativ en ganska enkel fastsättning i form av urtag.

Bild
Bild

Ovanliga dekorativa element av trä kan göras med egna händer, till exempel är det tillåtet att använda trädrötter.

Ovan nämnda drivved är ett av alternativen . För att göra detta måste du frigöra det valda exemplaret från barken, bearbeta det med sandpapper och göra ett hål med ett verktyg för att installera ett ljus. Lämplig för hantverk och trädbark. Du kan skapa en komposition av många grenar av samma längd, till exempel ansluta dem och placera dem på ett träställ i slumpmässig ordning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även vanliga stockar är lämpliga för att göra en ljusstake . Till exempel kan vanliga balkar på 10-15 cm användas för hantverk. Ett hål för ett tablettljus görs med en borr och kanterna gnids med sandpapper.

Bild
Bild

Kreativa finsmakare av självarbete kan experimentera med mönster och göra exklusiva tillbehör av stockar som har skurits på mitten.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper en ljusstake i trä lyssna på följande riktlinjer.

Om objektet väljs till påsk eller jul , var uppmärksam på funktionerna i fästningen av ljuset. Hålets storlek ska vara liten så att kyrkljuset passar utan problem och inte "dinglar" där.

Bild
Bild

För etniska stilar är det mycket lätt att hitta ett lämpligt prov , särskilt eftersom även exemplar som tagits fram speciellt från Indien eller Thailand erbjuds till ett lågt pris. I allmänhet kommer en intressant komposition att göra det möjligt att göra produkter av mangoträ, ebenholt eller rosenträ, dekorerade med sniderier eller bambuvävning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För finsmakare av antikviteter det är inte så lätt att hitta rätt. Verklig retro är ganska svårt att hitta, en sådan ljusstake måste vara minst 50 år gammal, kostnaden är inte tillgänglig för alla, men den fyller rummet med någon speciell atmosfär, epokerns anda före sist. Om en sådan sak inte kan hittas kan du begränsa dig till en vintage -produkt - den tillverkades för 15-25 år sedan, och därför är det mycket lättare att hitta den på rea.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om lägenheten är gjord i stil med Provence, Shabby Chic, Art Nouveau, barock eller till och med klassisk , sedan ett vinn-vinn-alternativ-dekorativa lamp-ljusstakar av golvtyp. Oftast är de en rektangulär eller fyrkantig lykta med en utsökt form, gjord i en viss stil, men inte en bekant lampa är insatt inuti, utan ett ljus.

Bild
Bild

Det enklaste sättet är att välja en ljusstake i trä för Provence -stilen . Dessa kan vara figurer av djur, omfattande fåglar, ovanligt böjda stjälkar och grenar, skålar med blommor. Sådana graciösa modeller fungerar mer som dekorativa konstföremål än funktionella ljusstakar.

Rekommenderad: