Stickade Puffar Inuti: Interiör Med Ottomaner Av Stickat Garn, Typ Av Bas Och Fyllmedel, Runda Och Andra Former

Innehållsförteckning:

Video: Stickade Puffar Inuti: Interiör Med Ottomaner Av Stickat Garn, Typ Av Bas Och Fyllmedel, Runda Och Andra Former

Video: Stickade Puffar Inuti: Interiör Med Ottomaner Av Stickat Garn, Typ Av Bas Och Fyllmedel, Runda Och Andra Former
Video: Virka en korg (för nybörjare) 2024, Maj
Stickade Puffar Inuti: Interiör Med Ottomaner Av Stickat Garn, Typ Av Bas Och Fyllmedel, Runda Och Andra Former
Stickade Puffar Inuti: Interiör Med Ottomaner Av Stickat Garn, Typ Av Bas Och Fyllmedel, Runda Och Andra Former
Anonim

När du skapar mys i huset måste du ta hänsyn till alla små saker. Det är från nyanserna som interiörens karaktär och dess individualitet bildas. Dessa detaljer inkluderar puffar. Små men funktionella och vackra produkter kan användas i alla familjer. Stickade produkter blir allt mer populära idag. Låt oss ta reda på vad som är bra puffar dekorerade med garn, och hur man väljer rätt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Stickad heminredning kom på modet 2012. Detta hände tack vare den spanska designern Patricia Urquiola . Idag dekorerar många sina hem med stickade mattor, mattor, kopphållare, dekorativa kuddar. Sådana saker berör, skapar en atmosfär av värme och komfort. Samtidigt ser de ganska snygga ut och förstör inte den moderna interiören alls.

Designerna uppmärksammade också puffar. Det här är kompakta möbler utan rygg och ben.

Former, storlekar, färger och mönster på omslag kan vara olika, vilket gör att du kan välja ett alternativ för varje smak. Samtidigt är stickade puffar mycket funktionella.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med en sådan möbel är uppenbara

Extra sittplatser . Till skillnad från stolar och fåtöljer tar en puff mycket lite plats. Detta är särskilt viktigt i små rum, som är oönskade att överbelasta med skrymmande möbler. Du kan sitta på en mjuk puff själv eller bjuda in gäster att koppla av på den. Resten av tiden kan föremålet lämnas synligt för skönhet eller läggas under bordet för att ge plats för fri rörlighet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minibord . Puffen kan vid behov fungera som ett soffbord. Du kan lägga en bricka med drycker och snacks på den. Denna idé kommer att tilltala dem som gillar att dricka te medan de tittar på TV. Ett sådant "bord" kommer också att vara till nytta vid ankomsten av gäster. Du kan bekvämt sitta i soffan med dina vänner genom att placera ett stickat föremål med en bricka bredvid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fotstöd . Om du lägger produkten bredvid en soffa eller fåtölj kan du sträcka ut benen och slappna av helt efter en arbetsdag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lagringsutrymme . Om du lägger ett föremål bredvid sängen kommer det att fungera som ett nattduksbord. Du kan lägga en telefon, en bok och till och med kläder på den i avsaknad av en speciell galge. Om du väljer en puff med en ihålig insida kan du lagra alla saker i den (leksaker, hushållsartiklar, etc.).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En glädje för barn . Barn älskar mjuka stickor. De sitter gärna på ljusa puffar, föredrar dem framför stolar. I barnkammaren kommer produkten att fungera som både ett ställ för böcker och ett ämne för roliga spel. Frånvaron av skarpa hörn minimerar risken för skador, vilket också är oerhört viktigt.

Bild
Bild

Spektakulär inredning . Slutligen kan en stickad puff vara en höjdpunkt i ett rum. Du kan välja en delikat färg eller en saftig nyans, vilken form som helst. Produkten kommer harmoniskt att passa in i miljön, kommer att värma själen på kalla vinterdagar, överraska gäster och glädja hushållet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den stickade möbeln har praktiskt taget inga nackdelar . Naturligtvis kan vissa notera den inte alltför låga kostnaden för produkter som erbjuds av professionella företag och begåvade hantverkare. Men om så önskas kan en sådan puff göras med egna händer. Det krävs bara några stickfärdigheter och lite tålamod.

Bild
Bild
Bild
Bild

Former och design

Designen på stickade puffar är annorlunda. Produkten kan vara rund, cylindrisk, platt-oval, triangulär, fyrkantig . Garnet kan passa tätt runt föremålet eller vara löst upptill. I det andra fallet har puffväskan roliga "öron", vilket ger den en speciell charm. Vissa människor gör puffar i form av frukt (päron, äpplen). I detta fall stickas dessutom ett blad. Som tidigare nämnts kan produkten fyllas helt med mjukt material, eller så kan det vara ihåligt inuti. Puffar med möjlighet till intern förvaring har en ram och ett lock.

Sådana produkter håller formen bättre. De är också mer praktiska. Men helt mjuka alternativ är fortfarande mer populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller stickmetoden kan det också vara vad som helst (klassiska ornament, smala och breda flätor, ovanliga mönster). Uniform stickning ser också vacker ut. Färgerna är också olika . Lugna toner (vit, svart, grå, brun) och känsliga nyanser (beige, rosa, blå) och ljusa färger (rött, gult, orange, grönt), etc. är också framgångsrika. Tvåfärgade produkter är intressanta. Vissa modeller kombinerar mer än tre toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Puffskyddet kan göras från ull- eller halvullstrådar … Ett bra alternativ är akryl med ull. Många tillverkar liknande produkter av stickat garn. Dessa puffar ser bra ut och är behagliga att röra vid. Grunden för ämnet kan vara ett av flera material som är lämpliga för detta. Oftare används expanderad polystyren som fyllmedel. Skumgummi, syntetisk vinterisator, holofiber används också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en stickad puff finns det några viktiga punkter att tänka på.

Storleken

Fundera på hur du kommer att använda föremålet. Till exempel är ett lågt mjukt alternativ mer lämpligt för en plantskola. Det blir lättare för en liten användare att sitta på en sådan produkt. Om puffen behövs som sittplats för en vuxen, ett nattduksbord eller ett soffbord kan du ta en högre modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Här är det värt att överväga var föremålet ska placeras. För en plantskola är en ljus modell det bästa valet . (rosa, blå, turkos, etc.). Om puffen kommer att stå i sovrummet, är en produkt i lugnande färger det bästa valet. Vanligtvis placeras beige, ljusgrå, vita produkter i denna del av huset. Varianter av pulverformiga färger och nyanser av "kaffe med mjölk" ser vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till vardagsrummet kan du köpa en puff av valfri färg . I detta fall bör interiörens stil och personliga smak beaktas. Om atmosfären är strikt, närmare klassikerna, skulle det vara lämpligt att köpa en produkt av svarta, bruna, gråa, mjölkiga nyanser. Alla nyanser av grått, brunt, blått är kännetecknande för den skandinaviska stilen. Dämpade tegelstenar, senapsfärger används ofta. Både neutrala och ljusa produkter ser bra ut i modern stil.

Du kan göra puffen till en iögonfallande accent (till exempel röd, gul eller lila), eller så kan du matcha föremålet i ton till andra möbler eller inredning. Till exempel ser uppsättningar från en puff och en stickad filt eller matta i samma färgintervall bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiskhet

Kontrollera med säljaren om locket är avtagbart. Vanligtvis tar tillverkarna hänsyn till möjligheten att tvätta produktens stickade komponent, men det finns undantag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Charmen i den shabby chic -stilen betonas perfekt av handgjorda puffar i turkosa och blekrosa färger

Bild
Bild

Även i grått ser sådana produkter original ut. Perfekt för dig som föredrar diskreta färger

Bild
Bild

De mörkgråa och orange nyanserna passar perfekt in i höstens Halloween -atmosfär. Ett bra komplement till ett lanthus

Bild
Bild

En puff kan locka inte bara med sin form och färg, utan också med stickningens skönhet. En bred fläta och en blek citronton ger föremålet en speciell dekorativ effekt

Rekommenderad: