Puffar Med Förvaringslåda: Vita Ottomaner Med En Låda För Balkongen Och Stora Ovala På Hjul Med En Skokartong För Korridoren, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Puffar Med Förvaringslåda: Vita Ottomaner Med En Låda För Balkongen Och Stora Ovala På Hjul Med En Skokartong För Korridoren, Andra Modeller

Video: Puffar Med Förvaringslåda: Vita Ottomaner Med En Låda För Balkongen Och Stora Ovala På Hjul Med En Skokartong För Korridoren, Andra Modeller
Video: 5 poufs + ottomans for stylish seating solutions 2024, Maj
Puffar Med Förvaringslåda: Vita Ottomaner Med En Låda För Balkongen Och Stora Ovala På Hjul Med En Skokartong För Korridoren, Andra Modeller
Puffar Med Förvaringslåda: Vita Ottomaner Med En Låda För Balkongen Och Stora Ovala På Hjul Med En Skokartong För Korridoren, Andra Modeller
Anonim

Multifunktionella puffar är användbara möbler som du kan sitta på medan du tar på dig skorna eller sminkar dig. Produkter med förvaringslådor gör att du kan placera skor, tryckmaterial, textilier och andra saker eller föremål i dem. Låt oss ta reda på vilka modeller av puffar som erbjuds av tillverkare och hur man gör rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Puffar är föremål för sittplatser. De flesta föremålen är kubformade och har ingen rygg. En puff med förvaringslåda är en produkt som kombinerar två funktioner samtidigt: praktisk och dekorativ . Sådana möbler passar organiskt in i alla utrymmen och blir en integrerad del av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med sådana produkter inkluderar:

  • brett sortiment - tillverkare erbjuder olika modeller som skiljer sig åt i konfiguration, storlek, färger, tillverkningsmaterial;
  • mjukhet och låg höjd, vilket ger komfort och bekvämlighet för en sittande person;
  • säkerhet - i utformningen av de flesta lösningar finns det inga skarpa hörn som kan skada ett barn vid oavsiktliga fall eller stötar;
  • rörlighet - ottomanerna är lätta, så att de kan flyttas från en plats till en annan utan mycket ansträngning (större rörlighet är inneboende i modeller på hjul);
  • intressanta mönster;
  • extra lagringsutrymme för olika föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en nackdel med sådana produkter - en högre kostnad jämfört med traditionella stolar.

Det är svårt att resa sig från en mjuk puff, särskilt för äldre, och detta är en annan nackdel med denna möbel.

Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns flera typer av puffar med lådor, som har sina egna egenskaper. Sådana möbler klassificeras beroende på design och form . Tidigare erbjöd tillverkare endast cylindriska eller kubiska lösningar, men idag är möbelbutiker fulla av en mängd olika modeller.

Bild
Bild

Genom design

Puffar kan utrustas med långa, korta ben eller inte alls. Den mest praktiska lösningen anses vara produkter med lådor på hjul . På grund av hjulen blir rörelsen hos en stor puff full av saker runt rummet snabb och enkel. Förflyttning kräver ingen betydande tillämpning av fysiska krafter, och riskerna för skador på golvbeklädnaden minskar i detta fall avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller kan också skilja sig åt i typ av lådöppning . Billiga och enkla produkter är utrustade med ett avtagbart lock. För att komma åt förvaringsboxen, flytta toppen till sidan och installera sedan om den. Det finns också puffar där locket är fäst på huvudstrukturen med gångjärn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ottomaner med lådor . De är mer praktiska att använda. Tillverkare erbjuder också lösningar med öppna hyllor för skor.

Kombinerade puffar anses vara möbler med hög funktionalitet.

Bild
Bild

Visuellt ser de ut som banketter . De består av en övre mjuk del, lådor, öppna och stängda hyllor. Sådana lösningar är mycket enkla att använda. Deras öppna hyllor används för att rymma säsongsskor, medan resten är "gömda" i slutna fack.

Bild
Bild

Osmanerna kan också utrustas med speglar och klädhängare - dessa modeller är praktiska att placera i korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter form

Produktens form väljs med hänsyn till personliga preferenser, inredningsstil och ledigt utrymme i rummet.

Rektangulära och fyrkantiga varianter med förvaringslåda . Produkter av dessa former är mycket efterfrågade på grund av det rymliga facket. Stora, små, smala och breda modeller gör att du kan hitta den optimala lösningen för alla typer av rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oval och rund . Puffar med sådana former väljs oftast av ägarna till stora rum. Dessa lösningar ser snygga och originella ut, men de kräver mycket utrymme när de placeras.

Bild
Bild

Hörn . Tillåter maximal användning av ledigt utrymme tack vare installationen i hörnet. Sådana lösningar är kompakta, men har samtidigt en rymlig förvaringslåda.

Bild
Bild

Och det finns också asymmetriska produkter, men de är lite efterfrågade på grund av deras storlek och små kapacitet.

Bild
Bild

Material (redigera)

Ramen för de mest pålitliga och hållbara modellerna av puffar är gjord av trä eller metall. Metallprodukter är inte så populära på grund av sin tunga vikt. Konsumenterna väljer oftare trämöbler. Hon är fast, ser imponerande ut och kan tjäna länge.

Bild
Bild

Budgetpuffar är gjorda av MDF, spånskiva och laminerad spånskiva . Tack vare speciella behandlingar och skyddande beläggningar har de ett presentabelt utseende och behåller sin estetik länge.

Bild
Bild

Det finns också lösningar av rotting och kork på marknaden.

Bild
Bild

Som stoppning av puffar används material som är behagliga att ta på och som är lätta att rengöra:

  • naturläder;
  • konstläder eller ekoläder;
  • tyger som stöter bort fukt och olika typer av smuts.

För att göra produkterna mjuka används skumgummi, syntetisk vinterisator, holofiber och andra material.

Bild
Bild

Dimensioner

Puffar finns i olika storlekar. De väljs med hänsyn till ledigt utrymme - för små rum ges företräde åt kompakta lösningar och för rymliga, mer övergripande variationer.

Standardprodukter har en höjd av 30-45 cm och samma längd och bredd. De klassiska storlekarna på puffar är 25x25 och 30 x 30.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa dimensioner är optimala för att rymma en person med genomsnittlig byggnad. Nackdelen med sådana lösningar är den lilla förvaringslådan.

Bild
Bild

Förutom, icke-standardiserade modeller produceras … Till salu finns puffar med en längd och bredd på 50 cm eller mer. Produkter med måtten 70x70 låter dig förvara "skrymmande" föremål och saker i lådan.

Bild
Bild

Stilriktningar och färg

Puffar är gjorda i en mängd olika utföranden. Det finns produkter "stiliserade" för klassikerna, barock, empirestil, minimalism, loft, ekostil, modern och andra stilar. Olika modeller kan ha sniderier, broderier, vagnband, broderier, fransar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgerna är också varierande. Svartvita puffar anses klassiska . Man tror att de kan harmoniskt passa in i alla typer av interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Butikerna erbjuder puffar i en mängd olika nyanser:

  • grön;
  • gul;
  • orange;
  • blå;
  • lila;
  • röd;
  • ljusgrön;
  • rosa.
Bild
Bild

Möbler kan vara vanliga eller flerfärgade, släta eller texturerade. Modeller med ljusa blommotiv passar i rum inredda i lantlig eller Provence -stil.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Moderna puffar skiljer sig från varandra i en massa egenskaper. När du väljer en sådan produkt är det viktigt att prioritera tillförlitliga, bekväma och praktiska produkter.

Bild
Bild

Det finns flera viktiga parametrar att tänka på när du väljer en puff med en låda

  • Mått och konfiguration . Produkten måste harmoniskt passa in i interiören och inte överbelasta den. För att välja det alternativ som är bäst i storlek, rekommenderas att först göra mätningar.
  • Material . För användning i korridoren rekommenderar designers att välja puffar med omärkta klädsel, lätta att rengöra.
  • Beslag . Innan du köper måste du kontrollera kvaliteten på glidmekanismerna, fästelementen och gångjärnen. Lådor ska glida ut fritt, utan onödig ansträngning, och de ska inte knarra.
  • Pris . Om din budget är begränsad kan du titta på modeller gjorda av spånskiva eller MDF med konstläder. I billiga produkter ger sätesskyddet inte fäste för gångjärn och andra mekanismer - sådana möbler, trots sin billighet, kommer att hålla länge.
  • Säkerhet . Om det finns barn i huset är det lämpligt att föredra möbler utan öppna skarpa hörn i en struktur gjord av slitstarka material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en puff bör du vara uppmärksam på dess design och färg . Produkten bör kombineras med dekorationen av rummet. Om du väljer fel modell kommer det att skapa "dissonans" och kommer inte att bidra till att skapa komfort i rummet.

Bild
Bild

Var ska man lägga den?

Du kan placera en puff i nästan alla rum. Oftast väljs dessa möbler för korridoren . Stora ovala produkter på hjul med en låda gör att du kan lagra dina skor och passa bekvämt när du skorar.

Bild
Bild

Ofta placeras puffar i köket . De kan fungera som en extra sittplats och låter värdinnan sitta och vila medan du lagar mat. I det här fallet kan du lagra köksredskap, tallrikar, spannmål, textilier i puffens lådor.

Bild
Bild

Puffar på balkongen är inte ovanliga . Tack vare mjuka och bekväma möbler kan du bekvämt sitta i friska luften.

Bild
Bild

Du kan placera sådana produkter i alla rum - i vardagsrummet eller sovrummet . I det första fallet kommer de att fungera som en original inredning och ett extra säte. I sovrummet används de ofta som ett elegant tillägg till toalettbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Puffar är värdiga möbler som fyller rummet med värme och skapar en speciell atmosfär av komfort. Bilder som illustrerar mjuka ottomaner med en låda visar tydligt hur du kan passa in dessa möbler i inredningen.

Rekommenderad: