Pallkuddar: Runda Stickade Och Sydda Kuddar, Fyrkantiga Och Andra Former För Pallar

Innehållsförteckning:

Video: Pallkuddar: Runda Stickade Och Sydda Kuddar, Fyrkantiga Och Andra Former För Pallar

Video: Pallkuddar: Runda Stickade Och Sydda Kuddar, Fyrkantiga Och Andra Former För Pallar
Video: How to Make a French Mattress Cushion | Brimfield Flea Market Boho Thrift Flip 2024, April
Pallkuddar: Runda Stickade Och Sydda Kuddar, Fyrkantiga Och Andra Former För Pallar
Pallkuddar: Runda Stickade Och Sydda Kuddar, Fyrkantiga Och Andra Former För Pallar
Anonim

En pall är det attributet för möbler, en slags rygglös stol, som naturligtvis finns i alla hem. Det kan ses vid köket, arbetet, skrivandet, barnbordet.

När vi sitter på en pall är det mesta av belastningen på ryggraden. Därför, med tanke på din hälsa och ditt välbefinnande, är det lämpligt att använda speciella kuddar. Dessa produkter kommer att diskuteras i artikeln.

Fördelar och nackdelar

Det verkar som om en kudde på en pall - som kanske är mer primitiv, men inte så enkel.

  • Det minimerar stress på ryggraden och ger blodflöde till bäckenområdet. Det finns modeller som har ytterligare funktioner - de korrigerar hållning och normaliserar blodcirkulationen.
  • Kudden bidrar till ett mer bekvämt tidsfördriv.

Om vi pratar om bristerna, så som erfarna användare säger att de inte märktes, är det viktigaste att välja rätt kuddar för avföringen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men även för denna till synes okomplicerade produkt finns det vissa krav:

  • tillverkad av hållbara material av hög kvalitet som låter luft passera igenom;
  • brist på halka;
  • enkel skötsel och rengöring;
  • förekomsten av ortopediska funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av ovanstående krav är mycket viktig och måste uppfyllas av tillverkaren. All information om produkten anges på originalförpackningen.

Experter säger att denna produkt kan och bör användas av gravida kvinnor, för vilka komfort och bekvämlighet är mycket viktigt, liksom ungdomar vars kroppar är i full tillväxt.

Bild
Bild

Visningar

På den moderna hemtextilmarknaden finns ett brett utbud av mjuka pallkuddar från olika tillverkare. Det finns många typer av produkter. Först och främst skiljer de sig åt i deras funktionella syfte - de är dekorativa och ortopediska.

Dekorativ . De används i interiören för att skapa en mer bekväm och mysig atmosfär, för att dölja ytdefekter. Stickade dekorativa produkter är mycket efterfrågade bland konsumenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ortopedisk . Denna produkt är speciellt utformad för personer som tillbringar mycket tid i sittande ställning. Det finns flera typer av ortopedisk mjuk kudde på pallen.

    • Sensormotor - stöder ryggraden i ett bekvämt läge för arbete, och viktigast av allt, i rätt position. Har massagefunktioner.
    • Kilformig - hållningen hos en person som sitter på en kilformad kudde kommer alltid att vara bra. Tack vare henne böjer ryggraden inte och tröttheten minskar. Det hjälper till att minska antalet sjukdomar som uppstår under stillasittande arbete.
    • Stödjande - korrigerar ländryggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och alla kuddar skiljer sig, förutom deras syfte, även i form, färg, tillverkningsmaterial.

Bild
Bild

Blanketter

När du köper en mjuk kudde till en pall bör du fokusera på formen på möbelsätet - det måste matcha det perfekt.

  • Rund produkt - den mest populära formen. I de flesta fall har en sådan kudde ett karakteristiskt hål i mitten. Det föredras av dem som tillbringar mycket tid i sittande position på jobbet. Denna modell låter dig ta ländryggen av den önskade och bekväma hållningen för arbete. Den är mångsidig i användning, minskar stress i höftregionen och är motståndskraftig mot tung belastning och vikt.
  • Rektangulär form Lämplig för rektangulär eller fyrkantig pallstol. Sådana modeller är efterfrågade bland konsumenterna, vilket beror på ett antal fördelar - ett brett urval, minskad trötthet och stress, utmärkt fixering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

När det gäller färgschemat är valet inte alls begränsat i det här fallet. Tillverkare tillverkar samma modell i olika färger . En produkt kan tillverkas i en eller flera färger.

För dem som älskar ljusa, lekfulla färger är en kudde ett bra val. röda, gula, rosa eller andra mättade nyanser … Men för älskare av en återhållsam stil rekommenderar vi att du köper en modell i grått, svart, mörkblått eller brunt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje kund väljer produktens färg med hänsyn till stämningen, användningsplatsen och naturligtvis designen och inredningen i rummet där kudden kommer att ligga. Allt ska vara lämpligt och harmoniskt.

Bild
Bild

Urvalstips

Du måste välja en kudde för en pall, med tanke på många faktorer.

  • Materialet från vilket produkten sys. Oftast använder tillverkaren polyuretan, latex, polyester. De mest hållbara och pålitliga kuddarna är gjorda av latex, deras hållbarhet är cirka 10 år. De enklaste och mest kortlivade är polyesterprodukter, därför är polyuretan den gyllene medelvägen.
  • Fyllmedel - tunt möbelskumgummi, syntetiskt vinterisator eller syntetiskt ludd, bovete- eller solrosskal, små garnrester eller fiberduk, holofiber eller lösa fyllmedel av en fin fraktion bör användas som det.
  • Typen av fastsättning av kudden på stolens yta - det kan vara band, band, kardborreband eller elastiska band.
  • Form.
  • Färg och design.
  • Storleken.
  • Tillgänglighet för ytterligare funktioner.
  • Utnämning.
  • Tillverkare.
  • Pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla förstår det väl ju bättre och säkrare produkten är, desto dyrare är den … Om du väljer till exempel en ortopedisk kudde, ta hänsyn till absolut alla urvalskriterier, studera informationen från tillverkaren.

Du kan köpa en mjuk produkt på ett säte både i webbutiken och i en speciell textilbutik, där du kan bekanta dig med produkten i detalj.

Om du har sömnadskunskaper och lust, dra nytta av detta och sy själv kudden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Om du väljer rätt kudde för pallen blir det ett vackert tillskott till alla rum, och inte bara ett sätt att uppnå målet, i det här fallet, en bekväm sittplats på stolen.

För varje rum och olika design kan du hitta den perfekta kuddmodellen

Kök - en kombinerad dekorativ modell med rund eller fyrkantig form är väl lämpad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp - denna plats är avsedd för arbete, så det är bäst att använda en ortopedisk kudde.

Bild
Bild

Vardagsrum - i det här rummet tillbringar vi mycket tid, vi träffar gäster. Produkten till pallen ska vara vacker, original, stabil och ha ytterligare funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kuddar för barnstolar de väljer så att barn gillar dem, ljusa, stumma ovanliga.

Bild
Bild

Om du inte har hittat en modell som helt uppfyller dina önskemål kan du beställa eller göra den själv.

Rekommenderad: