Ottomaner (104 Bilder): Mjuka Ramlösa Ottomaner, Designer Ottomaner-kuddar Och Från Däck. Storlekar, Svart Och Andra Färger, Omslagsalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Ottomaner (104 Bilder): Mjuka Ramlösa Ottomaner, Designer Ottomaner-kuddar Och Från Däck. Storlekar, Svart Och Andra Färger, Omslagsalternativ

Video: Ottomaner (104 Bilder): Mjuka Ramlösa Ottomaner, Designer Ottomaner-kuddar Och Från Däck. Storlekar, Svart Och Andra Färger, Omslagsalternativ
Video: How to Repair Curb Rash on any wheel rim 2024, Maj
Ottomaner (104 Bilder): Mjuka Ramlösa Ottomaner, Designer Ottomaner-kuddar Och Från Däck. Storlekar, Svart Och Andra Färger, Omslagsalternativ
Ottomaner (104 Bilder): Mjuka Ramlösa Ottomaner, Designer Ottomaner-kuddar Och Från Däck. Storlekar, Svart Och Andra Färger, Omslagsalternativ
Anonim

En puff är en låg, mjuk stol utan rygg. Detta är en överraskande framgångsrik möbel: den är bekväm att sitta på, den tar inte mycket plats och är stiliserad för att passa alla interiörer. Den vackra mjuka produkten gör atmosfären varierad och mysig. Möbelindustrin producerar ett brett utbud av puffar i olika design och former. För att inte misstas med köpet kommer vi att berätta vilka typer av puffar som är, vad de är gjorda av och hur man väljer rätt möbel.

Bild
Bild

Vad det är?

Puffarnas historia började i Egypten, där faraonerna använde en liten mjuk pall. Spår av hans närvaro hittades i antikens Grekland och Rom . De började använda den med framgång i Europa, tills den asketiska gotiska stilen på medeltiden tog en bekväm möbel ur mode under en tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Renässansen var glad över att få tillbaka puffarna till sin omgivning, vilket gav dem en speciell pompa . Små pallar gjordes av dyra material: trä, läder, elfenben, päls och rika tyger. De var särskilt förtjusta i damerna, vars magnifika klänningar inte tillät dem att sitta på en stol med rygg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag presenteras puffar i olika typer; på rea kan du hitta både ultramoderna, gjorda av moderna material och rika fantasifulla produkter som hyllar det historiska förflutna.

Puffens egenskaper är följande

  • Den är låg, liten i storlek och lätt att bära till någon del av rummet.
  • Trots sin kompakthet är produkten mycket bekväm tack vare det mjuka sätet.
  • Puffar är lätta att integrera i interiören, till exempel kan de klädas med textilier i gardiner, dukar eller överkast.
  • Ett stort sortiment gör att du kan välja en modell som passar dig: med eller utan ben, med läder-, tyg- eller pälskläder.
  • Praktiska människor kan välja transformatorer. Ytterligare pallar eller en förvaringslåda döljs ofta inuti kuben.
Bild
Bild
Bild
Bild

Puffar är möbler med rik funktionalitet, de kan användas på olika platser och av olika anledningar

  • De sitter på dem i vardagsrum.
  • I sovrummet används de ofta som nattduksbord, så att det finns någonstans att lägga en bok, glasögon, telefon eller fjärrkontroll.
  • Låga mjuka pallar för barnrum är mycket bekväma. De är stabila, säkra, lämpliga för spädbarn i höjdled, du kan klättra på dem från vilken sida som helst.
  • Det är lätt att byta skor i korridoren med hjälp av en ottoman.
  • Produkten kan användas som fotstöd medan du kopplar av i en fåtölj eller soffa.
  • Om puffen är gjord av konstläder kan du lägga en bricka med en kopp kaffe och godis på den genom att bygga ett litet tebord.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se kan denna söta lilla vara vara användbar på många sätt. Och om det accentueras kan det ändra utseendet på interiören. Till exempel, i inställningen av ett vitt rum, introducera två röda puffar och en bild med vallmo. De kommer att späda monotoni och ge energi åt den kalla miljön.

Översikt över arter

Trots att puffar inte är den mest nödvändiga möbeln, behandlade designers dem med särskild kärlek och skapade ett stort antal typer som skiljer sig åt i stilar, former och syften.

Alla puffar är inte mjuka, det finns också hårda, vars säten är gjorda av balsaträ eller flätad vävning, rotting och annan lämplig vegetation .sti. De kommer med en ram eller ramlösa (puff-väskor). Det finns öppna vyer på benen och stängda, som står i form av kuber på golvet. Till salu hittar du en puff-bröstkorg, en puff-sko-ställning, en kudde-puff eller en uppblåsbar ovanlig modell.

Bild
Bild

Låt oss titta närmare på var och en av typerna.

Trådram

De flesta modellerna tillhör rampuffar. Sådana produkter har en stel ram som stöder en vuxens vikt och en mjuk sits med en fjäder eller annan fyllning. De kan ha olika former: fyrkantiga, runda, ovala eller rektangulära . De kan vara öppna eller stängda, monterade på benen eller på en knappt synlig bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlös

Sådana produkter kallas beanbag, vilket betyder "en påse bönor". De ser ut som små färgade fodral med fyllmedel. Innehållet kan vara konstgjort - polypropen, expanderad polystyren eller naturligt - hö, löst spannmål, hästhår . Påsarna, även om de inte har en ram, innehåller en igenkännbar form av en boll, päron, triangel, rektangel.

Bild
Bild
Bild
Bild

De skadar inte ryggraden, eftersom de helt upprepar formen på en sittande person, och bönsäckar med ortopediskt fyllmedel är till och med användbara.

Transformatorer

För dem som gillar att använda rymden rationellt är en glidande / hopfällbar puff eller en modell med lyftmekanism lämplig. Produktens funktionalitet och kompaktitet gör dem idealiska för små lägenheter, högteknologiska stilar, minimalism . Beroende på syftet kan modellerna vara små eller imponerande i storlek.

Bild
Bild

På exempel är det lätt att vara övertygad om ett stort antal liknande produkter:

clamshell pouf

Bild
Bild

puffmadrass

Bild
Bild

liten mjuk kub innehåller fem pallar i en uppsättning

Bild
Bild

stor puffsäng

Bild
Bild

På benen

Produkten med ben är kanske mindre pålitlig, men mer extravagant. Det kan vara höga lockiga, snidade ben eller små knäböj, men mycket stark. Sådana modeller ser mer graciösa ut, de passar den kejserliga stilen, barock, klassicism.

Bild
Bild
Bild
Bild

På hjul

Puffen är redan bekväm i alla avseenden, och om du lägger den på rullar behöver du inte bära den utan bara rulla den. Vissa modeller är utrustade med mjuka öglahandtag för enkel rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppblåsbar

Alla känner till de uppblåsbara madrasserna som används under resor. Puffar tillverkas på samma sätt, de har en kammare som fylls med luft med hjälp av en pump . Men till skillnad från madrasser är mjuka pallar utrustade med avtagbara lock med dragkedjor, och de kan tas bort och tvättas när som helst.

Bild
Bild

Material (redigera)

Till salu hittar du många varianter av ottomaner: tyg, läder, smidd, rottingflät, jute. Folkets fantasi är ännu rikare än möbelproducenternas. Hantverkare tillverkar produkter från bildäck, plastflaskor och till och med från trumman i en gammal tvättmaskin.

Bild
Bild

Låt oss titta närmare på vilka material som används för att skapa puffar.

Textil

Tyger för mjuka produkter är valda vackra, hållbara och behagliga vid beröring. De kan vara sammet, velour, flock, jacquard, gobeläng eller matt . Ibland används vattenavvisande material för att göra dem enkla att tvätta. Puffar som matchar textilinredningen ser harmoniskt ut. Quiltade föremål ser rika ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyget ger möblerna en mjuk och hemtrevlig känsla.

Läder

För dyra produkter används naturläder, det ser imponerande, presentabelt ut, betonar ägarens status. Mer lojala priser har konstläder och Euro -läder, som kan "andas ". Dessa puffar är lätta att rengöra, de absorberar inte fukt och finns i alla rum, även i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av bristerna bör det noteras komplexiteten i deras restaurering - om lädret av misstag går sönder måste du byta hela klädseln.

Vävning

Olika material kan användas här, men oftast är det vinstockar, bambu och rotting. Naturligt vävda puffar är distinkta och miljövänliga, men de kan inte lämnas utomhus i regnet eller under alla årstider, de kan svälla eller spricka . Konstgjord rotting är idealisk i detta avseende - om du lämnar den på terrassen torkar den inte ut på sommaren och fryser inte på vintern. Det måste tvättas med jämna mellanrum, eftersom dammet blir igensatt i vävningens texturerade mönster, men det är inte svårt att göra, polirotangen är inte rädd för fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuka vävmaterial används också för puffar. Sitsen kan stickas av garn eller vävd av jute, en växtfiber som används för att göra väskor och rep.

Smide

Ofta är en öppen puff installerad på en smidd bas. Produkten visar sig vara stark, pålitlig och hållbar, tål mycket vikt . Den smidda bänken är ovanligt vacker, den kan vara på vävda graciösa ben, riktade uppåt, eller ha en knäböj, men samma figurerade bas, med en tygkudde eller ett lädersäte på en slips.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trä ser organiskt ut i alla möbeldesigner och passar alla inredningar. Puffar på lockigt graciösa ben eller i form av träkistor draperade med läder ser romantiska och mysiga ut . Träsnideriet är fantastiskt när puffen presenteras i form av ett djur som bär ett mjukt säte på ryggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Ljusa plastpuffar är ovärderliga för moderna interiörer. Deras energi och positiva inställning är ovärderliga. Detta är inte en gammal primitiv plast från förra seklet, utan ett hållbart glansigt material med en perfekt slät struktur.

Bild
Bild

Om du lägger undan det traditionella tillvägagångssättet för att skapa möbler, kanske du undrar vilka material som används i folkkonst, hur rik fantasi hos hantverkare är

Det enklaste sättet är att virka eller sticka omslaget på produkten

Bild
Bild

Mer noggrant arbete måste utföras av dem som bestämmer sig för att dekorera produkten med blommapplikationer, eftersom varje knopp måste göras för hand

Bild
Bild

Ett gammalt bildäck är nästan en färdig puff, du behöver bara ändra det lite

Bild
Bild

Tomma plastflaskor är också lämpliga för att fylla en mjuk pall

Bild
Bild

Den ursprungliga ottomanen erhålls från tvättmaskinens trumma. En sådan produkt är lämplig för moderna stilar (högteknologi, minimalism, loft) med förkromad metall i interiören

Bild
Bild

En figurad tvåfärgad puff skapad av filt hemma

Bild
Bild

Former och storlekar

I den klassiska versionen betraktas små mjuka pallar som puffar, men i alla fall finns det undantag från regeln. Till salu kan du hitta en mängd olika former och storlekar på dessa produkter.

Bild
Bild

Stor

När det gäller transformatormodeller blir det klart att sängen inte kan byggas ut från en liten kub. En stor puff kan bli en praktisk låda med lock för förvaring av många saker. Stora puffar justerar inställningen och skapar mysighet i rymliga rum . Deras storlek tillåter inte bara att sitta bekvämt, utan också att ligga, koppla av med en bok eller titta på TV. Stora föremål inkluderar runda eller ovala ottomanska sängar med en vagnskopplare, mjuka piedestalstolar i korridoren, ramslösa sittsäckstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minipuffar

Modellerna är kompakta och används oftast som fotstöd. Att sitta på små föremål är bara bekvämt för barn . I små ottomaner är sätet faktiskt bredvid golvet, som ligger på en fot som är några centimeter högt, och de ottomanska kuddarna saknar helt en bas. Det finns mini-puffar med korta lockiga ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa barn har ett vackert extravagant utseende och kan, trots sin storlek, påverka interiörets övergripande utseende.

Puffar finns i alla geometriska former, lockiga (i form av djur, blommor) och till och med helt formlösa . Mångfalden av utseende gör att de kan matchas till alla inställningar. Till exempel skapas interiörer där släta linjer läggs till grund och runda eller ovala produkter är lämpliga för dem. För en klassisk stil är det bättre att välja en fyrkantig eller rektangulär modell. Låt oss överväga ottomanernas former mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyrkantig eller kubisk

De tillhör den klassiska typen av modeller, de är gjorda i form av en kub mjuk på alla sidor på nästan osynliga ben. De är gjorda av läder, konstläder och tyg, oftast använder de en vagnskopplare. Kubiska produkter är inramade och ramlösa . De senare innehåller en mängd olika fyllmedel, du kan sitta på dem från vardera sidan, eftersom det inte finns några ben. Rammodeller innehåller ofta en rymlig låda för saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rektangulär

De skiljer sig endast från fyrkantiga modeller i sin långsträckta form. De är också försedda med lådor. De kan vara mycket låga eller högre, med eller utan en bekväm sittplats . Rektangulära puffar köps ofta för korridorer, du kan sitta på dem för att byta skor och sätta in dina skor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rund, oval, cylindrisk

Runda puffar är "klassiker i genren" eftersom de är älskade av många. Till salu kan du hitta ram- och ramlösa alternativ i olika höjder och radier, med och utan lådor. Runda bitar passar mjuka stilar . Men ibland kräver kantiga rätlinjiga interiörer mjukning av linjerna, i sådana fall tar de hjälp av runda, ovala och cylindriska ottomaner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lockig

Modulära produkter kan kallas lockiga, de viks från olika delar till en enda helhet. Demonterad, varje sektion har inte alltid en strikt geometrisk form. Moduler med oregelbundna linjer kallas lockiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Puffar av ovanlig form överraskning och glädje. Designers har utvecklat många extraordinära mönster. Vi föreslår att du tittar på exempel för att förstå olika designidéer.

Puffar i form av havsstenar i olika storlekar lockar med sin enkelhet och unikhet. De kan bara placeras i interiören i en gruppdesign; individuellt förlorar de sin attraktivitet

Bild
Bild
Bild
Bild

Från huden av olika färger tillverkas tomtprodukter i form av djur: sköldpaddor, flodhästar, grisar, som blir en prydnad av dyra interiörer

Bild
Bild
Bild
Bild

I fortsättning av tomttemat föreslår vi att man överväger ovanliga ottomaner av styva strukturer i form av flasklock. Sätena är gjorda av balsaträ

Bild
Bild

Puffens oväntade sluttande form påminner något om en strömlinjeformad rektangel

Bild
Bild

Den fyrkantiga skinnmodellen i skinn, dekorerad med vacker fläta, ser bra ut

Bild
Bild

Mjuka bollar prydda med tofs överkast ger en orientalisk känsla till interiören

Bild
Bild

Ovanliga ottomaner i form av söta fluffiga rådjur kommer säkert att tilltala barn

Bild
Bild

Pojkar kommer att kunna uppskatta i deras rum en fotboll i form av en stor läderväska fylld med fyllning

Bild
Bild

Färglösningar

Färgen på stoppade möbler följer inte tydliga regler och kan ha en oändlig färgpalett: rosa, gul, turkos, orange. Detta kan ses genom att överväga exempel på olika modeller.

Små snygga puffar med lådor, fickor, hyllor presenteras i olika färger: grönt, lila, beige, blått

Bild
Bild
Bild
Bild

Vacker aristokratisk krämfärgad ottoman

Bild
Bild

Spektakulär monokrom puff med olika nyanser av brunt

Bild
Bild

Ett beige skopack för puffar rymmer ett stort antal par damskor

Bild
Bild
Bild
Bild

Delikat lila ottoman i form av en damkjol

Bild
Bild

Vacker puff av brokig tyg och fläta

Bild
Bild

Retro puff i lappteknik

Bild
Bild

Vit satinsk ottoman för den lilla prinsessan

Bild
Bild

Liten svart ottoman med bärhandtag

Bild
Bild

Den röda sammetpuffen matchar interiörens historiska orientering

Bild
Bild

Urvalstips

Puffen tillhör små möbler och är inte alltför nödvändig, men dess inflytande på det formade interiören kommer att märkas. Han kommer antingen att stödja temat för situationen, eller "förstöra" det på ett obegripligt sätt.

Bild
Bild

Dessutom kommer en korrekt utvald produkt alltid att ta plats i ägarens själ, och efter ett tag kommer det att bli oersättligt. Ägaren sätter fötterna på den och sätter sig ner vid behov och lägger en kopp te, och kommer till och med att vara förvirrad över hur han brukade göra utan en sådan användbar sak.

Innan du köper en modell måste du veta var den kommer att ligga. Puffar är små, lätta, kommer på hjul, med bärhandtag, de kan resa genom hela lägenheten, men de måste ha en permanent utplaceringsplats . Du måste genast förstå för vilket rum puffen köps: i badrummet, hallen, korridoren, för köket eller på verandan, balkong. Valet av material, storlek, stil och färg på produkten beror på detta.

Bild
Bild

Modellen avsedd för korridoren ska inte vara ett märke, och eftersom korridorerna lider av brist på ledigt utrymme är det bättre för en puff att ha ytterligare funktioner - en låda eller hyllor för skor.

Bild
Bild

I ett stort vardagsrum kan du sätta en stor modell på vilken du kan koppla av inte bara när du sitter, utan också ligger eller sitter halvt. En liten assistent anskaffas i ett litet rum, som alltid finns till hands.

Bild
Bild

Ett vackert textilöverdrag kan sys in i sovrummet på en puff som matchar gardiner, kuddar eller överkast.

Bild
Bild

En modell för ett barnrum måste vara hållbart och säkert, tillverkat av miljövänliga material. Du kan välja en ljus tomtstruktur, men samtidigt ta hänsyn till barnets önskemål och smak.

Bild
Bild

I badrummet, på verandan eller balkongen, väljs en produkt med vattentät klädsel, inte för mjuk sits, så att den kan användas som bord.

Bild
Bild

Allmänna rekommendationer för att välja en produkt är desamma som för alla köp:

  • kontrollera om det finns defekter;
  • du kan se certifikatet;
  • köp inte en produkt som är för lätt smutsad, för utöver sitt direkta syfte kan puffen användas som fotstöd och bord för morgonkaffe;
  • att inte köpa varor till ett för lågt pris, påminner om den populära visdomen "inte tillräckligt rik för att köpa billiga saker."
Bild
Bild

Exempel i interiören

Slutligen föreslår vi att se hur puffar ser ut i interiörer i olika stilar

Barock

Bild
Bild

Marockansk stil

Bild
Bild

Loft

Bild
Bild

Minimalism

Bild
Bild

Provence

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassicism

Bild
Bild

Land

Bild
Bild

Östlig stil

Bild
Bild
Bild
Bild

En puff - som en favoritleksak ska vara vacker, snygg, mjuk, samtidigt oersättlig och funktionell och uppfylla sitt syfte 100%.

Rekommenderad: