Barnsoffa Dragspel (17 Bilder): Transformerande Säng, Euroboksmodeller Och En Bok För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Barnsoffa Dragspel (17 Bilder): Transformerande Säng, Euroboksmodeller Och En Bok För Barn

Video: Barnsoffa Dragspel (17 Bilder): Transformerande Säng, Euroboksmodeller Och En Bok För Barn
Video: De tre bockarna Bruse - Animerade sagor 2024, Maj
Barnsoffa Dragspel (17 Bilder): Transformerande Säng, Euroboksmodeller Och En Bok För Barn
Barnsoffa Dragspel (17 Bilder): Transformerande Säng, Euroboksmodeller Och En Bok För Barn
Anonim

Varje förälder, när de ordnar ett rum för sitt barn, ägnar särskild uppmärksamhet åt sovplatsen. För närvarande finns det ett stort antal sorter av sådana sovande strukturer. Idag kommer vi att prata om barnens dragspelsoffa.

Särdrag

Dragspelssoffan är en transformerande säng. När allt kommer omkring kan denna typ av möbler lätt sönderdelas i 2 fullvärdiga kojer.

Så på dagtid är denna struktur sammansatt och fungerar som en vanlig soffa, och på kvällen läggs den för att sova.

Bild
Bild
Bild
Bild

I denna typ av mönster för barn fungerar mekanismen enligt principen om dragspel. Denna möbel kallas ofta för utfällbara möbler. Idag kan du i butiker också hitta liknande modeller av bäddsoffor (hopfällbar soffbok, utdragbar eurobok).

Sovplatsen i dragspelssoffan består av totalt 3 sektioner . När de är monterade fungerar 1 av dem som ett säte, medan de andra 2 delarna är ett stödjande ryggstöd. För att fälla ut möblerna helt, höj sätet tills det klickar. Efter det skjuts strukturen fram till slutet.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Barns dragspel soffor har ett antal viktiga fördelar:

  • sparar utrymme i rummet;
  • kan ha olika fack för förvaring av barns saker;
  • relativt låg kostnad;
  • närvaron av en bekväm platt säng med en ortopedisk effekt för barnet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots alla dessa fördelar har barns dragspelssoffor några betydande nackdelar:

  • svårt att vika till sitt ursprungliga tillstånd;
  • om mekanismen går sönder blir möblerna svåra att reparera, eftersom sätet och madrassen är en enda struktur;
  • ryggstödet är för tjockt på grund av att det också fungerar som en separat kaj;
  • hjulen på en sådan soffa, om de används för ofta, kan lämna stora bucklor, repor och deformationer i golvbeläggningen som inte kan döljas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Idag soffor dragspel för barn är indelade i flera typer beroende på ramstrukturen:

  • soffspel på en metallram;
  • soffspel på ett fjäderblock;
  • soffspel på en träram.

Metallram dragspel soffor

Barnmöbler med en sådan ram kännetecknas av en ökad styrka. Det anses också vara det mest hållbara. I en sådan design finns det faktiskt inte för bräckliga delar.

En bekväm mekanism i sådana transformatorer låter dig helt fälla ut möblerna med en enkel handrörelse. Sätet höjs något, och den nedre delen skjuts helt enkelt framåt. Även ett litet barn klarar en sådan uppgift.

Bild
Bild

Dragspelssoffa på ett fjäderblock

För sådana möbler används bekväma madrasser med en fjädermekanism. Det kan tjäna sina ägare under lång tid. Dessutom är kostnaden för en sådan soffa relativt låg.

Många noterar att fjäderblocket har en utmärkt ortopedisk effekt. Detta ger barnet komfort.

Det rekommenderas att dragspelssoffor av denna typ placeras i små studiolägenheter.

Bild
Bild

Soffa dragspel på en träram

Möbler i trä är mindre hållbara än möbler i metall. Men det här alternativet är det vanligaste för barn.

Naturligt trä är ett miljövänligt material . Konstgjord trä kan avge ämnen som är skadliga för människors hälsa under drift. Detta gäller särskilt för dem som placerar konvertibla soffor på platser upplysta av ultravioletta strålar, vilket påskyndar processen med att släppa ut gifter.

Bild
Bild

Urvalstips

Det finns några saker att tänka på innan du köper en lämplig soffa för ditt barn. Så se till att strukturen är tillräckligt stark. De flesta barn älskar trots allt att hoppa på sina sovplatser.

Kontrollera noga att det inte finns repor eller flis på soffan. Se även alla fästen. De måste vara ordentligt installerade så att strukturen inte går sönder under en persons vikt.

Kontrollera också huvudmekanismen . Det ska vara i gott skick, möbler ska enkelt fällas ut med en enkel rörelse i handen. Var uppmärksam på designen på den transformerande soffan. Det är trots allt valt för inredningen i ett barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på höjden på sådana möbler. Det kommer trots allt att fungera som en sovplats för barnet. För barn rekommenderas att köpa sovande strukturer med lägre höjd. Det bör inte överstiga 115-120 centimeter.

Intressanta exempel i inredningen

Idag kan tillverkare erbjuda ett stort antal olika vackra dragspelssoffor för barn. Så för ett litet barn kan du hämta möbler i ljusa färger (blå, ljusgrön, rosa, lila). Dessutom kan den ha ett ljust medelstort mönster. Som ett tillägg kan du använda små dekorativa kuddar gjorda i samma färg, men också ta hänsyn till höjden på sådana möbler. Det kommer trots allt att fungera som en sovplats för barnet.

Bild
Bild

I barnrummet kan du också placera en dragspelssoffa i grädde, beige eller köttfärger. I detta fall kan huvudsätet ha en ljusare och ljusare färg (ljusblå, vit, ljusgrön, gul). I det här fallet är det bättre att inte välja alternativet möbler med mönster. I det här fallet är det överflödigt och kan överbelasta det inre av rummet. Som dekoration kan du använda dekorativa kuddar i andra ljusare nyanser (rött, mörkgrönt, orange, brunt).

Formen på sådana ytterligare föremål kan vara mycket olika (rund, cylindrisk, oval, fyrkantig).

Bild
Bild

Möbler av bleka lila nyanser kan också vara ett utmärkt alternativ för ett barnrum. Samtidigt kommer ett sådant alternativ med vita element att se fördelaktigt ut. Det är bättre att välja samma färger för dekorativa kuddar för detta alternativ. Denna möbel kommer att se bra ut i ett rum också i mjuka lila toner.

Bild
Bild

En dragspelssoffa i ljusrosa och snövit nyanser kommer att se bra ut i flickans rum. Denna design kan göras med en präglad madrass och en vacker mönstrad rygg. Ytterligare mjuka kuddar bör väljas i en ljusrosa nyans.

Rekommenderad: