Barns Transformerande Säng (99 Bilder): Modeller För En Liten Lägenhet, 8 I 1 Med Bord Och Garderob, För Två Barn Och Hopfällbara Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Barns Transformerande Säng (99 Bilder): Modeller För En Liten Lägenhet, 8 I 1 Med Bord Och Garderob, För Två Barn Och Hopfällbara Alternativ

Video: Barns Transformerande Säng (99 Bilder): Modeller För En Liten Lägenhet, 8 I 1 Med Bord Och Garderob, För Två Barn Och Hopfällbara Alternativ
Video: GÖR OM I BARNENS RUM (SYSKONRUM) 🐻 2024, April
Barns Transformerande Säng (99 Bilder): Modeller För En Liten Lägenhet, 8 I 1 Med Bord Och Garderob, För Två Barn Och Hopfällbara Alternativ
Barns Transformerande Säng (99 Bilder): Modeller För En Liten Lägenhet, 8 I 1 Med Bord Och Garderob, För Två Barn Och Hopfällbara Alternativ
Anonim

Den moderna barnmöbelmarknaden kan erbjuda konsumenterna en mängd praktiska och praktiska produkter avsedda för både rymliga och små områden. Cabriolet sängar är mycket populära idag, som presenteras i ett stort sortiment. Det kommer att vara möjligt att välja sådana modeller för en inredning gjord i vilken stil som helst. Låt oss titta närmare på dessa multifunktionella möbler.

Bild
Bild

Vad det är?

En transformerande säng är en multifunktionell och praktisk möbeldesign som enkelt kan förvandlas till garderob, soffa, stor fåtölj, vanliga lådor eller en hel arbetsyta med bordsskiva - det finns gott om alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det är ingen hemlighet att många lägenhetsägare idag står inför brist på ledigt utrymme. På grund av detta måste de leta efter möbler som inte tar mycket plats, men samtidigt förblir funktionella. För att lösa detta vanliga problem finns det transformerbara modeller av olika modifieringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana möbler är extremt populära idag och finns ofta i olika bostäder. Relevansen av barns transformerande sängar beror på att de har många positiva egenskaper. Låt oss bekanta oss med dem.

  • Den största fördelen med sådana modeller är deras mångsidighet. Tack vare denna kvalitet kommer en ordentligt utvald säng av hög kvalitet att bli både en bekväm plats att sova och en arbetsplats och ett idealiskt område för spel / sport.
  • Vi får inte glömma att med valet av transformerbara möbler i rummet kommer det att vara möjligt att på allvar spara utrymme. Det är därför sådana möbler kommer att vara den bästa lösningen för att ordna ett litet område.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är mycket enkelt att använda sådana möbelmodeller. I de flesta fall klarar även ett litet förskolebarn sin operation utan problem.
  • Cabriolet barnsängar har som regel en mycket stark och pålitlig design som kan hålla i många år utan att förlora sina positiva egenskaper. Det är därför högkvalitativa konvertibla sängar är hållbara.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om det finns en sådan säng i barnrummet, kommer det inte att behövas regelbunden tankning av sängen - den kan enkelt döljas tillsammans med sängkläder.
  • Ofta ingår högkvalitativa ortopediska madrasser med moderna barns transformerande sängar. Sådana detaljer garanterar en lugn och hälsosam sömn för den lilla användaren.
  • Många typer av konvertibla sängar kompletteras med bekväma hyllor där du kan förvara olika små föremål för barnomsorg.
  • I sådana möbler finns det ofta praktiska lådor där du kan lagra olika småsaker och tillbehör för att sova.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Barns konvertibla sängar kompletteras vanligtvis med särskilda stötfångare för att säkerställa en säker sömn för barnet.
  • Sådana modeller kan väljas för barn i alla åldrar. Det kan antingen vara en mycket liten unge eller en skolpojke. I varje fall är det möjligt att hitta ett lämpligt paket med alla nödvändiga komponenter.
  • Utbudet av sådana möbler idag är otroligt stort. I salongerna kan du hitta produkter i olika färger och modifieringar. Dessutom är transformerande sängar gjorda av olika material, vilket gör att du kan välja en lämplig kopia till varje pris.
  • Det finns mycket användbara modeller i butiker som kan “växa” med barnet. I sådana alternativ kan du öka längden på själva kajplatsen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se finns det många fördelar med transformerbara barnsängar. Det är därför de är så populära idag.

Det är dock viktigt att ta hänsyn till nackdelarna med sådana produkter om du bestämmer dig för att placera dem i ett barnrum

  • Om vi pratar om en transformerbar spjälsäng för en bebis, måste du här ta hänsyn till att den sannolikt kommer att ha imponerande dimensioner. För mycket små rum är sådana produkter dåligt lämpade.
  • I modellerna, som inkluderar både ett skötbord och en byrå, kan ytterligare skåp finnas, men deras kapacitet kommer sannolikt inte att imponera på hushållsmedlemmar - bara mycket små saker kan placeras där, och det kommer inte att finnas utrymme kvar för kuddar eller filtar / överkast.
  • Som nämnts tidigare finns det praktiska sängmodeller som växer med barnet. Men i det här fallet talar vi bara om längden. Breddparametrarna för sådana produkter kan inte ändras, vilket kan leda till många olägenheter.
  • Oftast är cabrioletsängar dyra, särskilt när det gäller produkter med två nivåer.
  • Transformerande spjälsängar går ofta sönder om de används av hyperaktiva småbarn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller och deras storlekar

Utbudet av konvertibla barnsängar är så stort att det kan vara mycket svårt att välja rätt modell. Låt oss i detalj överväga vilka alternativ för sådana möbler som efterfrågas idag och vilka funktioner de har.

Bild
Bild

Garderob säng

Sådana möbler är en mycket bekväm sovsäng, som under dagen enkelt kan "döljas" i en garderob eller byrå, vilket frigör ledigt utrymme i rummet. Barnet kommer självständigt att kunna luta sig om, eftersom dessa strukturer har tillräckligt lätta mekanismer med fjädrar eller gasdämpare, som är ansvariga för att höja och sänka basen smidigt.

Dessa populära vikningsalternativ kännetecknas av följande positiva egenskaper:

  • de kan installeras både horisontellt och vertikalt;
  • vanligtvis har sådana modeller ett estetiskt utseende, eftersom det är möjligt att effektivt dölja sängen som en fashionabel garderob eller en rymlig byrå;
  • sådana alternativ för barnsängar är vanligtvis placerade längs väggen i rummet, vilket gör det möjligt att rationellt använda det tillgängliga utrymmet;
  • lyftmekanismer i garderober är mycket pålitliga och hållbara;
  • dessa typer av möbler kan utrustas med två nivåer;
  • omvandling av dessa sängar kräver ingen extra ansträngning - allt görs mycket enkelt och snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många konsumenter väljer just sådana alternativ för barnmöbler, eftersom de lätt kan döljas. Det bör dock komma ihåg att när du köper den här vikbara modellen måste du överge organisationen av en plats för sport.

Bordssäng

Denna typ av multifunktionella möbler kommer att vara ett utmärkt val för tonåringar och skolbarn. Sådana modeller består av en kaj, liksom ett skrivbord eller ett skrivbord för en dator. Arbetsplatser i dessa möbler är helt säkra, eftersom de inte skapar allvarlig stress på barnets ryggrad eller ögon.

Det finns flera varianter av dessa sängar:

  • alternativ med en infällbar bordsskiva, som är gömd under sängen på natten;
  • en tvåvåningsmodell, där bordet ligger i området under den övre kajplatsen;
  • alternativet med en garderob-bordsäng, i vilken tillämpningen av sängens botten är gömd i garderoben, och bordsskivan är placerad horisontellt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare vid tillverkning av sådana alternativ för barnsängar vänder sig till tre typer av mekanismer. Förutom utdragningsmetoden finns det en metod för att lyfta upp bordsskivan eller placera den under sängen.

Loftsäng

Idag är en funktionell och lättanvänd loftsäng mycket populär.

Det finns flera varianter av dessa tvåstegsmodeller:

  • produkter med metallstöd och en liten stege som leder till den andra nivån (i sådana strukturer gör den nedre delen ingenting);
  • alternativ med en soffa, som ligger längst ner, det vill säga under kajen;
  • sängar med en arbetsplats - ett skrivbord (ofta kompletteras dessa modeller med lådor och öppna hyllor);
  • massiva bitar, kompletterade med en garderob.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men förväxla inte dessa typer av spjälsängar med klassiska våningssängdesigner. I den senare finns det två sängar för att sova, och i varianterna av vinden vind finns det bara en säng (på övervåningen).

För nyfödda

För inte så länge sedan dök multifunktionella transformatorbäddar upp på möbelmarknaden. Som regel finns det inga tillägg i sådana modeller i form av lådor (om de är så är de väldigt små i storlek) eller hyllor. Den befintliga strukturen kan omvandlas till olika möbelvarianter genom att ordna om huvudkomponenterna. I dag till salu kan du hitta flera sorter av flerkomponentbäddar för de små.

  • traditionell vagga med rektangulär eller rund struktur, som är lämplig för spädbarn upp till 6 månader;
  • ett skötbord, som kan nås genom att flytta basen av vaggan uppåt;
  • en bred oval eller rektangulär design som kan placeras i ett förskolebarn;
  • en stor arena, för vars öppning sängbädden sänks ner;
  • barnsoffa, som kan erhållas genom att ta bort en reflektion av spjälsängen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta fall är konvertibla spjälsängar utrustade med alla möjliga tillägg som säkerhetssidor eller en speciell utökad bas. Tack vare dessa genomtänkta element blir det möjligt att förvandla vanliga barnmöbler till en fullfjädrad lekplats eller en bekväm säng för barn under 10 år.

Med en pendel

Det finns också speciella barnsängar, kompletterade med en sådan detalj som en pendel. Den angivna typen av mekanism gör det möjligt för möblerna att svänga när de lullar en liten användare. För att göra detta behöver du bara trycka på produkten med handen en gång. Som regel är sängar med en pendel utrustade med speciella ben som inte skadar golvets finish. Pendelkonstruktionens känslighetsnivå är extremt hög, så pendeln reagerar omedelbart på varje rörelse hos den sovande bebisen. Dessutom kan du idag sälja speciella typer av sådana spjälsängar som reagerar på gråt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oval

Den ovala babysängen har en speciell designcharm. Denna modell saknar spetsiga hörn, vilket gör den så säker att använda som möjligt. Dessutom är det mycket bekvämt för barn att sova i sådana lådor. Det är värt att överväga att den ovala produkten är mer kompakt och tar mindre ledigt utrymme i barnrummet. En viktig parameter som du bör vara uppmärksam på när du väljer en transformerande säng är dess storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så standardalternativ för sådana möbler för nyfödda produceras vanligtvis med en längd på 1, 2 eller 1,25 m och en bredd på 0, 6 eller 0,65 cm.

När det gäller mer praktiska transformatorer, här kommer måtten att vara något annorlunda

  • Populära modeller, kompletterade med en byrå, med en vanlig sovsäng (1, 2 mx 0, 6 m), längden beror på storleken på byrån. Ofta når det märket 1, 7 eller 1, 8 m. En sådan modell är tillräckligt för ett barn i skolåldern eller till och med en tonåring. Bredden varierar i de flesta fall från 0,6 till 0,8 m.
  • Sängar utrustade med infällbara sidodelar är oftast cirka 0,7 m breda och 1,4 m långa.
  • Snygga ovala spjälsängar produceras vanligtvis med en längd på 1,3 m och en bredd på 0,75 m.
  • När det gäller en sådan modell som en transformator -arenabädd, produceras den i de flesta fall med standardmått - 1,2 mx 0,6 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis finns modeller av andra storlekar i butiker idag. Många möbelfabriker erbjuder dessutom skräddarsydda babysängar. I det här fallet har konsumenterna möjlighet att köpa en modell av den perfekta storleken. Naturligtvis kommer det att kosta mer, men det kommer definitivt att passa det befintliga barnrummet.

Vi tar hänsyn till åldern

Det är viktigt att välja en högkvalitativ och vacker transformerande säng, med hänsyn till barnets ålder. Experter rekommenderar inte att man köper sådana möbler "för tillväxt", eftersom det troligtvis måste bytas ganska ofta, särskilt om du utrustar ett nyfött rum. Produktens längd ska vara något större än barnets höjd själv (cirka 20 cm), och bredden bör vara minst 80 cm för unga användare, vars ålder är från 3 till 10 år. För ungdomar är den sista parametern annorlunda - minst 100 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller höjden på sådana möbler måste man komma ihåg att det i de flesta fall inte spelar någon seriös roll, men vi får inte glömma att det kan vara svårt för smulor att klättra på en för hög modell. Av denna anledning anses den optimala höjden vara cirka en halv meter. För tonåringar, köp inte för små sängar. Dessutom tycker många ungdomsanvändare att det är obekvämt att sova på möbler med en fotbräda eller sidostänger. Denna nyans måste beaktas. För spädbarn är sidorna helt enkelt nödvändiga - de kommer att förhindra att de faller från sängens höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att sängen sömlöst ska bära pojkens eller flickans vikt och inte böja sig när de vill hoppa på den är det mycket viktigt att välja de mest hållbara och stabila exemplaren.

Finns det alternativ för två barn?

Många föräldrar är intresserade av vilka alternativ för transformerbara sängar som ska köpas om två barn bor i huset. Det är inte alltid möjligt att placera klassiska dubbelalternativ i en sådan miljö, och det blir obehagligt för barnen själva att sova på samma säng. Den idealiska lösningen i detta fall skulle vara en multifunktionell transformerande soffa, som enkelt förvandlas till en bekväm våningssäng. Fällbara och hopfällbara möbler är mycket sällan utrustade med sådana strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåvåningsstrukturer kompletteras ofta med rymliga skåp och hyllor. I sådana fack kan du förvara olika babysaker eller sängkläder. Dessutom, med en våningssäng i barnrummet, kommer det fortfarande att finnas mycket ledigt utrymme där ett skriv- och datordisk får plats, liksom andra föremål som tillhör små ägare.

Material (redigera)

Dagens multifunktionella sängar för barn är gjorda av olika material. I de flesta fall beror den slutliga kostnaden för den valda modellen direkt på denna parameter. Trämodeller av hög kvalitet rekommenderas för köp. De har ett utmärkt utseende, ökad miljövänlighet och lång livslängd (särskilt när det gäller starkare raser). Att sova på sådana sängar är ett nöje för både barn och vuxna. Sådana produkter är dock dyra, vilket med tanke på barnets snabba tillväxt och behovet av att köpa nya, längre alternativ gör dem ekonomiskt olönsamma. Dessutom behöver naturligt trä ordentlig vård, annars börjar det torka ut, spricka eller till och med ruttna (om det är hög luftfuktighet i rummet).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material som MDF och spånskiva anses vara alternativ till trä . MDF är en bra bas, men den håller inte lika länge som trä, och den ser mindre presentabel ut. När det gäller laminerade brädor rekommenderas det inte alls att placera möbler från dem i barnrum. Detta beror på att spånskivans sammansättning innehåller formaldehyder som är hälsofarliga. Naturligtvis kan du i butiken hitta billiga produkter gjorda av råvaror i "e-1" -klassen, som innehåller en minsta procentandel av farliga ämnen, men experter rekommenderar fortfarande att man föredrar produkter gjorda av andra material, om än dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många produkter har en höghållfast metallbas. Sådana modeller kännetecknas av utmärkta hållfasthetsegenskaper och avundsvärd hållbarhet. Men vanligtvis är metallbäddar tunga, så att flytta dem runt i rummet är inte särskilt lätt. Dessutom är metall ett kallt material, varför sängen själv alltid kan förbli sval. Du kan ofta hitta speciella barnsängar tillverkade av kombinerade råvaror i butiker. Produkter, i vilka både metall och trä används, ser väldigt snygga och pålitliga ut. De passar lätt in i många stilar och har utmärkta hållfasthetsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Välj en babysäng utifrån rummets färg. Möbler ska harmoniskt passa in i det befintliga interiören och inte slås ut ur det. Experter rekommenderar att man föredrar lugna pastellfärger i utformningen av barns sovrum. Dessutom gäller detta både möbler och dekoration. Olika möbler kan skilja sig från varandra med ett par toner. Det är bättre att undvika färger som är för ljusa och fängslande, eftersom de kan irritera barnets nervsystem. Naturligtvis bör du inte helt överge positiva färger, men det ska inte finnas ett överflöd av dem.

Bild
Bild

I ett mysigt barnrum kommer följande alternativ för att omvandla sängar se bra ut:

  • vit;
  • beige;
  • grädde;
  • kola;
  • brun;
  • färger av naturligt omålat trä;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ljusblå;
  • rosa;
  • persika;
  • ljuslila;
  • grön (men inte giftig).
Bild
Bild

Urvalstips

Att välja rätt säng eller vagga för barnens sovrum, det är värt att uppmärksamma följande viktiga parametrar.

  • Sådana möbler får inte uppvisa några skador, nötningar eller tecken på deformation. Om det finns några är det bättre att välja en annan modell.
  • Var noga med att kontrollera om mekanismen i de transformerbara möblerna fungerar korrekt. Du måste göra detta i butiken genom att kontakta en säljassistent.
  • Se till att alla fästelement (skruvar och andra små delar) är täckta så att barnet inte når dem. Annars kan den unga användaren skadas.
  • Välj en säng som har rätt storlek. För vuxna barn är ett för litet alternativ inte lämpligt, och för barn rekommenderas det inte att ta för höga strukturer - det blir svårt för en smula att klättra på dem, men det är lätt att falla.
  • Köp möbler av högkvalitativa och naturliga material.
  • För köp av multifunktionella barnmöbler är det bättre att gå till beprövade märkesbutiker med ett gott rykte.
Bild
Bild

Recensioner

Multifunktionella sängar och bassänger med olika mekanismer och ytterligare komponenter är mycket populära idag. De väljs av många konsumenter och noterar själva följande positiva egenskaper hos sådana möbler:

  • enkel användning;
  • stort utbud av;
  • möjligheten att köpa både tvåkomponentsprodukter och multifunktionella 8-i-1-alternativ;
  • funktionalitet;
  • det är bekvämt för barn att sova på sådana möbler;
  • möjligheten att spara användbart utrymme;
  • attraktivt utseende.
Bild
Bild

Naturligtvis fanns det några nackdelar som identifierades av köpare.

Många hänvisar till nackdelarna med sådana nyanser som:

  • ganska hög kostnad;
  • i billiga produkter misslyckas mekanismer lätt;
  • spjälsängar för nyfödda med transformerande mönster tar mer plats;
  • i vissa modeller finns det för små lådor, men någonstans finns det inga alls (liksom hyllor).

Rekommenderad: