Barns Hopfällbara Säng: En Hopfällbar Säng För Barn, En Hopfällbar Modell På Lameller För Ett Barn Från 3 år Med Ett Sängbord Och En Ortopedisk Madrass

Innehållsförteckning:

Video: Barns Hopfällbara Säng: En Hopfällbar Säng För Barn, En Hopfällbar Modell På Lameller För Ett Barn Från 3 år Med Ett Sängbord Och En Ortopedisk Madrass

Video: Barns Hopfällbara Säng: En Hopfällbar Säng För Barn, En Hopfällbar Modell På Lameller För Ett Barn Från 3 år Med Ett Sängbord Och En Ortopedisk Madrass
Video: Barnsängar - Juniorsängar - Önskebarn.se 2024, April
Barns Hopfällbara Säng: En Hopfällbar Säng För Barn, En Hopfällbar Modell På Lameller För Ett Barn Från 3 år Med Ett Sängbord Och En Ortopedisk Madrass
Barns Hopfällbara Säng: En Hopfällbar Säng För Barn, En Hopfällbar Modell På Lameller För Ett Barn Från 3 år Med Ett Sängbord Och En Ortopedisk Madrass
Anonim

Varje familj med små barn ställs inför frågan om att ordna ett barnrum - det här rummet utför flera funktioner samtidigt, så det är viktigt att barnet har plats för spel, en studieplats och naturligtvis en bekväm sovplats. Sängen spelar en mycket viktig roll, eftersom sund och sund sömn är nödvändig för normal tillväxt och utveckling av barnet, hans humör och välbefinnande. Men om det finns två eller flera barn, blir rätt organisation av utrymmet till en svår uppgift - i det här fallet kan en hopfällbar säng vara en bra lösning.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Majoriteten av ryssarna, när de hör kombinationen "hopfällbar säng", föreställer sig en hopfällbar säng, känd från barndomen, som inte skiljer sig åt i någon speciell bekvämlighet. Det är ganska obekvämt för barn att sova på det, och för den korrekta bildningen av hållning är det inte särskilt användbart att stanna på sådana möbler. Den moderna industrin har dock länge tagit ett stort steg framåt och nu är fällbara möbler inte bara ergonomiska utan också helt säkra för barnets hälsa. En utfällbar säng låter dig spara utrymme, vilket är särskilt viktigt under förhållandena i små lägenheter där de flesta av våra landsmän bor. Det är anmärkningsvärt att sådana produkter till största delen är tillverkade av miljövänliga naturmaterial som inte avger skadliga och giftiga ämnen samt strålning. Dessa sängar är ergonomiska. Till skillnad från traditionella möbler för att sova, som kräver mycket ledigt utrymme och är mycket svåra att flytta, kan vikningsmekanismen alltid fällas ihop så att sängen utgör ett område för barnet att leka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är lätta modeller som även barn kan hantera med vikmekanismen . Fällbara sängar kännetecknas av ett mycket överkomligt pris. Deras kostnad är mycket lägre än priserna på stationära sängar, och om vi tar hänsyn till det faktum att barn växer upp ganska snabbt och de måste förnya sängen regelbundet, kommer detta alternativ att vara mycket användbart. Förmodligen finns det inga sådana barn som inte gillar att hoppa på sin favoritsäng, detta faktum orsakar ständigt oro för föräldrar, för under sådana utomhuslekar kan möbler helt enkelt gå sönder, och i det här fallet är det hög risk för skada. Moderna vikningsmekanismer är starka och stabila, så det finns ingen anledning att frukta att barnet skadar armen eller benet. Dessutom bör det noteras att, trots att en sådan säng bara är en mobilversion - det är ganska bekvämt att sova i den, är den hållbar och kan, om den behandlas med omsorg, tjäna alla barngenerationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och enhet

Enligt deras operativa egenskaper kan glidande spjälsängar delas in i flera kategorier.

Fällbara modeller - dessa inkluderar ett brett utbud av produkter, allt från den vanliga musslan till mer moderna mönster. De används oftare som en permanent sovplats eller demonteras bara för natten. Denna produkt anses vara idealisk för ett litet barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Odla sängar - Det här är en mycket populär sort, som populärt kallas "växande". Ursprungligen installeras det för en nyfödd, men senare kan det flyttas isär, vilket ökar sängens dimensioner, tack vare denna mekanism kan barnet sova på det i många fler år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att stanna mer i detalj på de mest intressanta typerna av vikningsmekanismer.

Fällbara sängar . Dessa modeller erbjuds i det bredaste sortimentet för både små barn och tonåringar. De kan vara stationära, med en förstärkt ram och tillfälliga, som är lättare i design och kan användas för resor och resor. Du bör inte jämföra de gamla sovjetiska musslorna och de nya moderna enheterna. De senaste modellerna har starkare tillbehör som kan bära vikt och säkerställa en bekväm sömn för barnet. De mest populära är produkter på lameller - i en sådan modell placeras trälister på en metallbotten, vilket gör att skalet är bekvämt och lätt att använda. Fällbara sängar är endast gjorda av naturmaterial, sängen i dem är också gjord av bomullstyg eller nät. Eftersom de oftast är gjorda för barn är färgerna också ljusa och mättade. Dessa modeller är bland de mest budgetmässiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängkantsten . Detta är ett annat populärt hopfällbart sängalternativ. I det här fallet har sängen i grundkonfigurationen tre väggar, och när den monteras ser den ut som ett sängbord. Som regel säljs en ortopedisk madrass med den, vilket ger basen den nödvändiga elasticiteten och eliminerar absolut deformation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bäddsoffa . Sådana möbler köps vanligtvis för tonåringar. Detta beror på att kroppen upp till 13 års ålder bildar ryggraden och barn behöver en ortopedisk sängbas med en genomsnittlig hårdhet. Bäddsoffan är mjukare och rekommenderas därför inte för barn under denna ålder. När de är hopfällda tar sådana möbler väldigt lite plats och kan placeras nära väggen, såväl som under fönstret. Designen ger en speciell glidmekanism som gör att du kan rulla ut soffan till önskad längd. Ofta finns det tematiska modeller gjorda i form av bilar, djur och seriefigurer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växande . Det här är mönster som kan växa när barnet växer.

De erbjuds i två grundläggande typer.

  1. Från födseln till 10 år - en sådan säng köps omedelbart med barnets födelse och har en inbyggd byrå för att byta barn och förvara babysaker. När barnet växer ner sjunker kajhöjden, sidorna tas bort och byrån tas sedan bort helt. Således ökar den totala längden gradvis och gör sömnen bekväm och frisk.
  2. Från tre till 15 år gamla - dessa modeller har speciella mekanismer med vilka du kan justera längden till önskad storlek. Sådana alternativ är mer populära, så du kan hitta dem i nästan alla möbelaffärer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken ram är att föredra?

Efter typ av bas, vikande blod indelade i följande alternativ:

  • tygbas, spänd med fjädrar;
  • säng på lameller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det andra alternativet att föredra. Även om barnen föredrar den första - du kan ha roligt att hoppa och hoppa på den. En säng med en tygbas är säker - den kommer inte att gå sönder eller skada barnet under aktiva spel. Det finns väldigt få detaljer här - ben, bas, huvudområde och gångjärnssystem. Som regel används för tillverkning av sådana musslor flygaluminium belagt med polymerfärg, vilket ger det ytterligare skydd mot korrosion.

Bild
Bild

Detta är ett budgetalternativ som är tillgängligt för varje familj, men om du använder sådana möbler för ofta, kommer fjädrarna att sträcka ut sig och sjunka ganska snabbt, så det här alternativet är optimalt för kortvarig användning. Men om sängen köps som en permanent viloplats för barnet, är det värt att köpa produkter med träkorslameller, de tål vikt upp till 100 kg, medan tygbasen är konstruerad för högst 60 kg. Vid tillverkning av sådana hopfällbara sängar används lameller från miljövänligt trä, de fixeras direkt till strukturen. Tjockleken på varje remsa varierar från 8 till 12 mm, det totala antalet delar är olika för varje tillverkare. En hopfällbar säng på lameller är mer praktisk, pålitlig och säker, och viktigast av allt - den matchar optimalt fysiologin hos ett växande barn.

Bild
Bild

Basen kan tillverkas av olika material . Det mest populära var och förblir trädet, eftersom det är hållbart och säkert. Oftast används en solid bar för ramens bas och limmas för att bilda sidodelarna. Ett billigare alternativ är plywood, som kännetecknas av lätthet och praktiska egenskaper. Detta material är lämpligt för kompakta babysängar, eftersom det inte deformeras eller hänger med tiden. För att säkerställa maximal säkerhet är ramen och benens bas ofta gjorda av metall, oftast används stål och aluminium - det är billiga metaller, men när det gäller styrka är de inte på något sätt sämre än alla andra.

Bild
Bild

Urvalstips

När du köper en hopfällbar säng är det mycket viktigt att ta hänsyn till barnets ålder. Vissa modeller är lämpliga för varje kategori av barn, därför rekommenderar experter inte att köpa möbler "för tillväxt". Hos ett barn förändras inte bara tillväxten, utan också särdragen i bildandet av muskuloskeletala systemet, därför finns det vid varje ålder fysiologiska egenskaper som inte kan ignoreras när man ordnar ett barns sovplats. Sängens längd måste vara 25–30 mm större än barnets höjd, bredden för spädbarn från 3 till 10 år måste vara minst 75 cm och tonåringar behöver cirka en meter. Produktens höjd är inte av grundläggande betydelse, men det kommer att vara problematiskt för små barn att klättra upp på en uppblåst säng, så det är bäst att stanna kvar på produkter med en parameter på cirka 50 cm.

Bild
Bild

Sängen måste vara rejäl - för att inte berätta för barnen kommer de fortfarande att hoppa och hoppa på sin sovplats . Det är optimalt att köpa en produkt som tål vikten som motsvarar barnets kroppsvikt, multiplicerat med två. Till exempel, om ett barn väger 30 kg, behöver det en modell som tål 60 kg eller mer. För att få den mest harmoniska sovplatsen för ditt barn måste mamma och pappor ta hänsyn till huvudparametrarna - sängens storlek, en lämplig madrass, karaktärsdrag och tillgängligheten av ledigt utrymme för utomhusspel i rummet. Endast en väl vald hopfällbar säng kan ge ett barn en sund och skön sömn, medan den tjänar troget i många år.

Bild
Bild

Vackra exempel

En hopfällbar säng, som är känd för alla under det enklare namnet på en hopfällbar säng, är en ganska funktionell sovplats, verkligen oumbärlig i ett litet rum.

Bild
Bild

Denna möbel kan utföra flera funktioner samtidigt - till exempel ett hopfällbart sängskåp. Den kan installeras i valfri del av rummet, och vid behov kan den enkelt flyttas till ett annat rum. Kantstenen på natten fungerar som ett bra ställe att sova, och under dagen kan den användas som ett originellt och intressant sängbord. Denna lösning är tillämplig för små lägenheter, där olika tvättstugor och garderober inte finns. Denna modell implementerar idealiskt principen om ergonomisk förvaring av saker - inuti ett sådant skåp finns det tillräckligt med utrymme för förvaring av madrass och sängkläder.

Rekommenderad: