Transforming Pouf: En översikt över En Hopfällbar Puff, En 5-i-1 Kub Ottoman Och En Pouf-säng Med En Kaj, Rammodeller I Form Av Ett Soffbord

Innehållsförteckning:

Video: Transforming Pouf: En översikt över En Hopfällbar Puff, En 5-i-1 Kub Ottoman Och En Pouf-säng Med En Kaj, Rammodeller I Form Av Ett Soffbord

Video: Transforming Pouf: En översikt över En Hopfällbar Puff, En 5-i-1 Kub Ottoman Och En Pouf-säng Med En Kaj, Rammodeller I Form Av Ett Soffbord
Video: How to Make Debrosse's Petionville Pouf - Step by Step 2024, Maj
Transforming Pouf: En översikt över En Hopfällbar Puff, En 5-i-1 Kub Ottoman Och En Pouf-säng Med En Kaj, Rammodeller I Form Av Ett Soffbord
Transforming Pouf: En översikt över En Hopfällbar Puff, En 5-i-1 Kub Ottoman Och En Pouf-säng Med En Kaj, Rammodeller I Form Av Ett Soffbord
Anonim

Smart användning av utrymme är särskilt viktigt i små lägenheter. Transformatorpuffar låter dig använda ett objekt för olika ändamål, allt beror på dina behov. Sådana möbler kan förvandlas till ett bord, stolar eller en sovplats. Det är viktigt att välja en kvalitetsprodukt så att den är trevlig och enkel att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

En transformatorpuff av standardtyp när den viks tar inte mer än 90x70 cm. Ett litet föremål ser harmoniskt ut i alla rum. Den kan användas som sittställning eller fällt fotstöd. När den fälls ut blir puffen till en säng, en pall eller ett fullbordat bord. Dess främsta fördelar är följande.

  1. Enkla mekanismer gör att du kan förvandla möbler på några sekunder. Tack vare designens enkelhet klarar även barn uppgiften.
  2. Tyger av hög kvalitet gör produkten lättskött.
  3. De flesta modellerna har en lång livslängd.
  4. Puffen är lätt att bära från plats till plats på grund av sin låga vikt och dimensioner.
  5. Vid tillverkningen används högkvalitativa material som inte avger toxiner.
  6. Ett brett sortiment låter dig välja det bästa alternativet för varje interiör.
  7. Multifunktionella möbler fungerar som en bra dekoration och kan fungera som en accentfärg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att kalla den transformerande puffen ideal, eftersom något föremål har brister. De främsta nackdelarna är följande.

  1. I billiga modeller blir fällmekanismer snabbt oanvändbara. Alternativt kan du vara uppmärksam på puffar utan ramar.
  2. I händelse av slarvig utveckling, överdrivet tryck på vissa delar av strukturen kan möblerna gå sönder.
  3. Vissa klädmaterial blir snabbt smutsiga och kräver särskild omsorg.
  4. Ibland hamnar fyllmedlet i klumpar och möblerna förlorar sin attraktivitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta av de negativa aspekterna kan undvikas. Kompetent nog närmar sig valet av en modell för huset. Var noga med att följa reglerna för vård av puffen och mekanismerna . Så varje uppdelning kan varnas i förväg. Överbelasta inte produkten.

Bild
Bild

Visningar

Puffen själv utför många funktioner. Vid omvandling blir möblerna oersättliga. Transformatorpuffen kan vara ram eller ramlös. Vissa modeller är utrustade med hjul för enkel rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

En puff med avtagbart lock är mycket lättare att underhålla i ett attraktivt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Puffsäng

Metallramen fungerar som grund. En puff med en koj ser ut som en låda klädd med tyg. Den mjuka delen är placerad ovanpå, i form av ett lock. När den är hopfälld fungerar den som sittplats. Puffen kan stå på en skida eller helt enkelt på en ram.

Bild
Bild
Bild
Bild

En vikningsmekanism är placerad inuti strukturen. Den kan fällas ut och få en fullvärdig enkel sovplats. Det räcker med att ta bort locket från puffen för att få tillgång till sängen. Används vanligtvis som gästsäng. Vissa modeller är utrustade med en kraftig mekanism och är lämpliga för daglig utfällning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbar puff

En förenklad version av föregående vy. Vikningsmekanismen skiljer sig inte från den välkända musseln. Metallramen kan täckas med ett tyg eller en mjuk madrass. När den är hopfälld är en sådan puff så kompakt som möjligt. För frekvent användning rekommenderas att välja en extra ortopedisk madrass . Ofta har en sådan vikpuff ett avtagbart lock för en sovplats. Detta förenklar i hög grad vården av möblerna. Vissa modeller har en extra bordsskiva. Ett stort antal tillägg gör puffen multifunktionell och bekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en bänk

En sådan produkt förvandlas till en säng från en dubbelbänk. Det finns en förvaringslåda inuti puffen. Vikningsprincipen kan vara annorlunda. I de flesta modeller används principen för matryoshka när det finns en sovplats inuti bänken … Puffen själv kan i detta fall vara fyrkantig eller i form av en bänk.

Bild
Bild

Puffar kan ha olika former, från vanliga rutor och rektanglar till cylindriska och lockiga. Det måste finnas en solid ram som bildar bänken.

Hälsosäkerhet är ett viktigt kvalitetskriterium. Huvudkroppen är vanligtvis gjord av trä.

Bild
Bild

Puff-kub 5 i 1

En sådan transformator består av 5 pallar, som kombineras till en kub. Strukturen är vanligtvis utrustad med hjul, vilket gör den så mobil som möjligt. Alla pallar är gjorda i samma parametrar. Rostfria element fungerar som en ram . Övre klädsel med mjuk fyllning är ofta täckt med konstläder eller naturläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Puffmadrass

Denna ramlösa design är lätt att använda. Fyrkantiga mjuka delar är sammankopplade med tyg. När den är monterad ser puffen ut som kuddar som ligger ovanpå varandra. Skydden är avtagbara för enkelt underhåll . En enkelsäng bör väljas beroende på höjden på den person som kommer att använda den.

Bild
Bild

Puffbord

I vanligt tillstånd står en produkt i form av ett soffbord framför dina ögon. Den är liten i storlek och höjd. Det är bekvämt att använda den under vila för att lägga en kopp eller lägga en bok . I omvandlingsprocessen stiger bordsskivan högre, och den andra kommer ut under den. Resultatet är ett komplett matbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Puffen har en ram och textilklädsel. Basen kan vara av trä eller metall. Fällmekanismen är gjord av rostfritt stål eller aluminium. Ramens kvalitet påverkar direkt användningstiden och komforten i interaktion med möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkskivor, om sådana finns, är gjorda av trä eller faner. Puffens klädsel kan vara tillverkad av nästan vilket material som helst. De mest praktiska är lädermodeller. De kan enkelt rengöras från smuts. Lädret kan vara antingen naturligt eller konstgjort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Puffar täckta med sammet, velour eller flock ser ganska attraktiva ut. Sådana tyger är mjuka vid beröring och behagliga för kroppen. En viktig nackdel är deras smuts och stora rengöring. Det rekommenderas att rengöra dem regelbundet med en dammsugare eller ångrengörare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Designer transformerande puffar är av högsta kvalitet och mest attraktiva. Specialister utvecklar varje detalj med största omsorg. Ofta är sådana möbler stiliserade på ett sådant sätt att de blir ett nyckelelement i alla interiörer. Det är viktigt att förstå att designerpuffar är dyra, men de är helt unika.

Bild
Bild
Bild
Bild

IKEA och Dormeo producera billigare men inte mindre intressanta möbler. Ett brett utbud av modeller inkluderar transformatorer som kombinerar en puff, säng och bord på en gång. Produkterna är täckta med icke-märkande material, vilket gör dem enkla att rengöra. Sortimentet låter dig välja en modell för vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fabrik " Melodi om en dröm " glädjer konsumenterna med intressanta transformerande puffar. Vanliga modeller är utrustade med avtagbara lock som är lätta att tvätta i maskin. Sovplatsen är gjord av ortopediskt skum, täckt med jersey.

Dessutom kan du köpa en överliggande bordsskiva, vilket ytterligare utökar puffens funktionalitet.

Bild
Bild

Företag " Mebel-Holding "har en ganska attraktiv modell " Carney " … Vikpuffen tar väldigt lite plats och är lämplig för intensiv användning. Produkten kan användas som bänk. Detta är en bra lösning för hem och lägenhet.

Bild
Bild

Nyanserna i vården

Alla möbler fungerar länge om du övervakar tillståndet ordentligt. Här är några viktiga rekommendationer för vård.

  1. Inspektera mekanismen och ramen regelbundet för skador. Det rekommenderas att göra detta minst en gång var sjätte månad.
  2. Fyllmedlet i den mjuka delen måste bytas med jämna mellanrum, annars kommer det att skrynkla och sjunka.
  3. Klädseln ska skyddas mot mekanisk påfrestning. Vassa föremål kan skada möblerna allvarligt.
  4. Om sömmen på något ställe började riva upp och trådarna sticker ut, bör du omedelbart korrigera detta ögonblick noggrant. Ibland är det vettigt att involvera en specialist om du måste arbeta med ett svårt tyg.

Om klädseln har bleknat bör du kontakta befälhavaren eller servicecentret för att ändra det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Visuellt bör puffen vara i harmoni med det inre av rummet där det kommer att stå. Det är bättre att inte ta stora föremål, eftersom huvuddelen av puffar är kompakthet. Lätt vikt eller närvaron av hjul gör det enkelt att flytta det runt lägenheten eller runt i rummet. Andra viktiga nyanser av valet är följande.

  1. Ramkvalitet … Kontrollera eventuella benstabilitet.
  2. Fyllnadstäthet ska vara så bekväm som möjligt. Annars kommer de funktionella egenskaperna att minska ganska snabbt.
  3. Kvaliteten på klädseln . Det är hon som lämnar sig för det mest intensiva inflytandet under puffens funktion. Om tyget är tunt eller för ömtåligt, kommer det att slita av snabbt.
  4. Sömkvalitet … Den nya produkten måste sys med hög kvalitet. Om trådar redan sticker ut på några sömmar, bör du överge modellen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Under normala tider används puffen som fotstöd, sängbord eller sittgrupp. Det är därför du kan placera den var som helst. Låt oss överväga de mest intressanta exemplen.

Puffen är fullt kompatibel med soffan . En lyftbordsskiva ger tillgång till förvaringsutrymmen.

Bild
Bild

Bra användningsfall sovplats från en puff löpande . Allt kan fällas till en ganska hög sittställning om det behövs.

Bild
Bild

I det vikta läget används transformatorn som ett bord . Det avtagbara överkåpan är lätt att tvätta.

Bild
Bild

Bankett används som ett bord tills du behöver få en extrasäng. Inredningen är ganska intressant och iögonfallande.

Rekommenderad: