DIY Ottoman (56 Bilder): Hur Man Gör En Puff Enligt Ritningar Från Däck Och En Puff Med Lock Av Spånskiva? Att Göra En Mjuk Puff Och Andra Scheman

Innehållsförteckning:

Video: DIY Ottoman (56 Bilder): Hur Man Gör En Puff Enligt Ritningar Från Däck Och En Puff Med Lock Av Spånskiva? Att Göra En Mjuk Puff Och Andra Scheman

Video: DIY Ottoman (56 Bilder): Hur Man Gör En Puff Enligt Ritningar Från Däck Och En Puff Med Lock Av Spånskiva? Att Göra En Mjuk Puff Och Andra Scheman
Video: Пуфик кубик с каретной стяжкой. Своими руками. (Ottoman cube capitone . Hand made)(软座椅) 2024, Maj
DIY Ottoman (56 Bilder): Hur Man Gör En Puff Enligt Ritningar Från Däck Och En Puff Med Lock Av Spånskiva? Att Göra En Mjuk Puff Och Andra Scheman
DIY Ottoman (56 Bilder): Hur Man Gör En Puff Enligt Ritningar Från Däck Och En Puff Med Lock Av Spånskiva? Att Göra En Mjuk Puff Och Andra Scheman
Anonim

En attraktiv puff är en av de typer av möbler som kan användas för att diversifiera husets inre. Designer modeller är dyra. Om det inte går att köpa en puff kan du göra den själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

För att göra den beskrivna möbeln med egna händer måste du ha en speciell verktygslåda till hands. Från det enligt vilket schema befälhavaren kommer att agera beror också listan över nödvändigt material.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt tyget från vilket puffen är planerad att tillverkas, och fyllmedlet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har syntetiska fyllmedel blivit efterfrågade, men i fallet när de är orsaken till allergier är det värt att välja den träiga sorten.

Cederträ och tallspån hyllas för sina läkande effekter, men de måste bytas med jämna mellanrum . Den största fördelen med naturligt träfyllmedel är dess miljövänlighet och frånvaron av kemiska komponenter.

Bild
Bild

En mjuk och bekväm puff erhålls om du använder expanderad polystyren. Små bollar ger den önskade volymen, sjunker inte med tiden. Lätt holofiber kan användas.

Ofta används polyuretanskum som fyllning för puffar, det orsakar inte heller allergier och har önskad elasticitet

Även en gammal filt kan användas i en puffkonstruktion. En kudde kan fungera om du tänker göra ramlösa möbler.

Utomlands används ärtor, spannmål och till och med torrt gräs som fyllmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilket material det är planerat att göra varan från, bör du ha till hands:

  • sax;
  • kniv;
  • konstruktion häftapparat;
  • tråd och nål;
  • universellt lim;
  • klädsel;
  • fyllmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du vill skapa en verkligt unik möbel bör du sticka materialet själv. Ju mer intressanta mönstren och desto mer varierande färger, desto mer uppmärksamhet kommer ett sådant objekt att locka.

Som regel virkas tyget eftersom det här verktyget har fler alternativ. Garnet kan vara antingen ull eller annat, allt beror på designerns preferenser.

En sådan puff kan användas som en separat möbel eller som ett tillägg till den ottomanska . För stickning är Lyons märkesgarn bra. Det är bättre att ta en mörkare nyans, eftersom smuts snabbt kommer att synas på en ljus.

Bild
Bild

Dessutom behöver du:

  • krok;
  • gobelnålar;
  • fyllmedel;
  • plastpåse.

Eftersom fyllmedlet av stickat material kan krypa ut bör det senare först läggas i en påse och sedan i en mjuk påse. Ett enkelt örngott klarar uppgiften perfekt.

Bild
Bild

Oftast görs en puff för hand av tyg. Mönstret finns på Internet beroende på önskad storlek och form.

Tyget rekommenderas att skaffa ett tätt tyg som tål konstant användning. Storleken på duken som ska köpas är minst 1,25 meter.

Förutom materialet behöver du:

  • blixt;
  • måttband;
  • stift;
  • fyllmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att sy alla enskilda delar med en symaskin

En cirkel skärs ut av den angivna mängden tyg, vars diameter bör vara 46 centimeter. Saxen bildar också en rektangel med en längd på 142 centimeter och en bredd på 40 centimeter.

Den sista skärs ut en kvadrat med sidor på 48 centimeter. Den delas sedan upp i två halvor och en dragkedja sys fast. Först därefter görs en cirkel från torget med en färdig mall.

Bild
Bild

Rektangeln viks på mitten på kortsidan och en cirkel sys . Således erhålls en sida av puffen. Upprepa stegen från andra änden. Resultatet är en attraktiv rund möbel som kan försköna alla interiörer. Fyllmedlet läggs efter att locket är helt klart.

Bild
Bild

Hur gör man av gamla saker?

Om du har en fantasi kan du skapa en mjuk puff av alla slags gamla saker. Många designers använder skräpmaterial, plastflaskor och till och med bildäck.

Du kan göra originalsaker av jeans som har blivit små eller om det har bildats ett hål på materialet. Mönster tillagas av tyger i olika färger, sys enligt ett givet mönster och får en unik möbel.

Storlekarna väljs alltid individuellt, särskilt om det är en ramlös puff.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från plastflaskor

Även från plastflaskor kan du enkelt bygga en mjuk möbel om du vet hur du gör det steg för steg. Detta kommer att kräva:

  • två-liters eller en och en halv-liters flaskor;
  • kartong (ju tjockare desto bättre);
  • dekorativt material;
  • fyllmedel i form av skumgummi;
  • nål och tråd;
  • en rulle skotstejp;
  • lim.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på vilken form de framtida möblerna kommer att vara, skärs en rund eller fyrkantig bit ur materialet. Dessa element spelar rollen som topp och botten av den framtida produkten.

Varje flaska som används vid konstruktionen av en puff måste ha ett lock . Det är värt att kontrollera att det sitter tätt mot halsen.

Behållaren är ansluten till varandra med tejp. Den första cirkeln ska vara helt fylld med flaskor. Det andra elementet läggs ovanpå.

I det andra steget börjar de dekorera möblerna. Två runda och en rektangulära delar skärs av det befintliga skumgummit. Det är värt att komma ihåg att storleken på elementen måste vara sådan att materialet kvarstår för utsläppsrätterna. Med hjälp av en nål och tråd fästs alla delar tillsammans med en stark söm.

Bild
Bild

Det är dock inte alltid möjligt att hitta skumgummi i den här formen, då kan du använda en syntetisk winterizer, som passar i flera lager.

När ramen är klar kan du börja sy väskan. Det är bättre att ta ett tåligt tyg, till exempel jacquard eller tapet . De tål perfekt långsiktig drift. Omslaget skärs ut på samma sätt: två runda element och ett rektangulärt.

Om du vill lägga till bekvämlighet när du använder en puff bör du fästa en liten rem på omslaget. Med dess hjälp blir det mycket lättare att överföra produkten från plats till plats.

Många designers använder ytterligare dekoration . På den plats där sömmen passerar kan du placera strass eller knappar. Gränsen ser bra ut.

Bild
Bild

Från bildäck

Hemma är det ganska enkelt att själv skapa en attraktiv designlösning från ett däck. För arbete behöver du:

  • däck från hjul;
  • ett garn av garn;
  • lack;
  • lim, det är bättre att använda en limpistol;
  • flera självgängande skruvar;
  • plywood (vars tjocklek är minst 3 mm och högst 5 mm);
  • sticksåg och elektrisk borr för arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att få en cirkel med önskad radie måste du mäta däckets innerdiameter. Det resulterande värdet delas i hälften, sedan läggs 1, 5 cm till.

Var inte rädd för att arbeta med sådana material och fantisera

Två cirklar skärs av plywood, de kommer att bli botten och sätet i framtiden, när strukturen är klar.

De resulterande elementen måste fästas ihop; för detta, använd en borr. Självgängande skruvar används som fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först då kan du börja limma repet på däcket. För att göra mönstret intressant, lägg repet från mitten av sätet. I framtiden rör de sig längs en bana som liknar ett snigelskal.

Först när toppen är helt klar kan du börja klistra in sidorna. Den första cirkeln ska torka ordentligt. Om detta krav inte följs kan repet röra sig.

Denna version av de ursprungliga möblerna är perfekt för ett sommarboende. Du kan göra ett extra fodral av vilket tyg du vill.

Bild
Bild

Professionella designers ger sina råd om hur du gör ditt jobb enklare.

Till exempel, det är inte nödvändigt att applicera mycket lim i det första lagret, eftersom repet kommer att flyta … Det enklaste sättet är att slutföra uppgiften tillsammans. Medan den ena lindar strängen är den andras uppgift att se till att repet inte glider utan lägger sig bra. Om du arbetar ensam kan det uppstå luckor. I det här fallet kommer produkten att förlora sin attraktivitet.

När limmet har torkat helt kan du lacka möblerna. Lockiga ben och hjul används ofta som en extra inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från spolen från kabeln

En kabelrulle är en annan sak som kan fungera som en ram för en puff. Det har många fördelar. Med hjälp av en spole kan du snabbt skapa en intressant möbel.

För att öka strukturens hållfasthet läggs lameller mellan de två skivorna . Fäst dem med självgängande skruvar. Tjock kartong används som en extra ram; den kan tas från gamla lådor.

Både de övre skivorna och spolens omkrets är mantlade med papper. Därefter lindas den resulterande ramen med garn med varmt lim.

Bild
Bild

En cirkel av spånskiva och skumgummi läggs ovanpå . Ju tjockare material, desto bättre. Cirkeln måste täckas med vadderad polyester, på spånskivans baksida fästs den med en konstruktionshäftapparat. Först då kan materialet fästas.

Sidan kan också avslutas med vadderad polyester.

Som dekorativ beläggning tillverkas ett lock (i enlighet med tillgängliga dimensioner). Det kan vara både tyg och konstläder eller naturläder och andra material.

Bild
Bild

Ur hinken

Detta är ett annat, lika populärt sätt att göra en mjuk puff själv. För att göra det behöver du följande verktyg och material:

  • jutrep;
  • limpistol;
  • kartongark;
  • material;
  • konstruktion häftapparat;
  • mikrofiber;
  • stor knapp.

Som i andra fall måste du först göra några snitt från materialet. Två av dem är runda, de spelar rollen som botten och topp. Ett rektangulärt snitt behövs för sidorna.

Bild
Bild

Samma element måste skäras ur skumgummi. Men de måste vara större i storlek än skopans dimensioner så att de kan lämnas för en ersättning.

Innan arbetet påbörjas bör skopan också förberedas . Handtaget tas bort från det, varefter repet lindas i en cirkel. Om du inte använder lim, kommer det inte att fästa bra.

Ofta kan skumgummi ersättas med vadderad polyester. Den har samma mjukhet när den används i flera lager.

Det mesta av tiden går åt till att göra plats för den framtida puffen. Först måste du skära två cirklar ur tjock kartong . Deras diameter ska motsvara skopans diameter. Tygmönstret ska ha samma form, men 10 centimeter större.

Bild
Bild

Den förberedda knappen är utformad för att ansluta kartong och tyg. Innan du använder mikrofiber måste du vrida den i ett rör. I denna form lindas den runt knappen i en cirkel. Lim används som fixeringsmedel.

Det förberedda tyget fästs ovanpå mikrofibern från baksidan med en konstruktionshäftapparat . Locket fästs på hinken med samma lim. Botten stängs på samma sätt.

Bild
Bild

Hur man gör mjuka ramlösa puffar?

På nätverket kan du hitta de nödvändiga ritningarna och diagrammen enligt vilka det är lätt att göra en ramlös mjuk puff själv till ett rum. Sådana möbler är perfekta för både barnkammaren och vardagsrummet, det viktigaste är att tänka över dess design och dekoration korrekt.

Som fyllmedel kan du använda polystyren eller annat material. Vissa gör sådana inredningsartiklar av skumgummi. Det är till och med tillåtet att fylla puffen med spannmål eller bönor.

Bild
Bild

För en plantskola är det bäst att använda ett tätt tyg, till exempel jacquard, som material . Alla tyg tål inte de dagliga testerna.

Puffen i barnkammaren är gjord i form av en mjuk leksak, då väcker den mer intresse för barnet och passar perfekt in i rummets design.

Vardagsrumsmöbler bör vara mer klassiska eller allmän stil, till exempel shabby chic, provence eller loft.

Bild
Bild

Oktaeder

En sådan möbel sys av rester. För att göra det behöver du:

  • vävt material;
  • symaskin;
  • tråd och nål;
  • fyllmedel.

Först måste du klippa ett ämne ur tjock kartong eller annat papper. Den är gjord i form av en triangel med en avskurna vass ände.

Alla klaffar kan sys ihop med en symaskin, eller för hand - så bekvämt. Det första alternativet tar mindre tid, men det är inte alltid tillgängligt.

Bild
Bild

Fördelen med "oktahedronen" i fråga är att den kan sys av fläckar i olika färger. I detta fall begränsas designerns förmåga endast av hans fantasi. Förutom skillnader i färgpaletten kan enskilda strimlor skilja sig åt i textur.

När alla element är anslutna till varandra kommer den övergripande strukturen att se ut som en boll . Innan du börjar stoppa puffen måste topparna på de sydda snitten vara något böjda.

Bild
Bild

Utan fyllmedel kommer produkten inte att hålla sin form. En syntetisk vinterdämpare och skumgummi används som det, du kan helt enkelt fylla den med sågspån, men då måste du bygga ett extra grovt lock av tätt tyg, vilket förhindrar att partiklar faller ut.

Täck över det återstående hålet med en liten trasa

Bild
Bild

Puffväskan består av två omslag . Detta är en av de enklaste modellerna som du kan göra hemma själv.

Päronformen uppträder oftast, eftersom den ger maximal komfort och bekvämlighet för en person.

Ett slitstarkt tyg väljs för att sy det yttre omslaget. Innerväskan är bäst av syntetmaterial.

Polystyrenskum eller annat material tas som fyllmedel; du kan till och med fylla det med en gammal filt.

Bild
Bild

För arbete behöver du:

  • symaskin eller nål med tråd;
  • blixt;
  • trasan;
  • fyllmedel.

För mönstret behöver du en linjal, penna eller krita, sax.

Det yttre locket sys av sex kilar, en dragkedja är installerad mellan de två. När fyllmedlet har kommit in tar puffen önskad form.

Sådana lätttillverkade möbler kan ha andra former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning på en stel ram

Produkter på en stel ram är inte mindre populära. De kan användas inte bara som en extra stol i vardagsrummet eller korridoren, utan också som ett stativ. Om du lägger ner tillräckligt med ansträngning och tålamod kan du få en hemlagad produkt som är lika bra som en butiksprodukt i design.

Sådana möbler är gjorda av spånskiva med lock eller av spånskiva utan lock, allt beror på vilka funktioner puffen ska utföra

Oftast är det en fyrkant av plywood, mindre ofta är den gjord av ett annat träd. Den fyrkantiga träbasen är idealisk eftersom den håller formen perfekt och är lättast att arbeta med.

För tillverkning behöver du:

  • plywood;
  • kontursåg;
  • timmer;
  • självgängande skruvar;
  • syntetiskt vinterdämpare eller skumgummi;
  • klädsel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Puffen kan ha både en låda och ett lock som öppnar ytterligare ledigt utrymme inuti strukturen.

I den enklaste versionen är en massiv träram helt enkelt stoppad med skumgummi, och sedan sträcks materialet.

Arbetet börjar med att du kommer att behöva skära sex ämnen på 40 * 40 cm . Det här är de så kallade väggarna. Därefter arbetar de med en stång, som ska skäras i 4 identiska delar.

Den mjuka delen av produkten är gjord av skumgummi, vars dimensioner bör vara desamma som plywoodämnen.

Bild
Bild

Du kan fästa väggarna med hjälp av metallhörn. Strålen låter dig öka strukturens styrka. De installeras från insidan. Hela strukturen fästs med självgängande skruvar. Så att de inte lossnar med tiden är det värt att skruva fast dem i träet hårdare.

Ramens ytterväggar är nödvändigtvis insvept med vadderad polyester, så det är möjligt att släta ut hörnen som kan skada vävt material i framtiden. Den syntetiska vinteristern kan enkelt fästas på limmet.

Istället för att stoppa polyester kan du använda skumgummi . Klädseln läggs över och fästs med en konstruktionshäftapparat. Hörnen måste försiktigt stoppas. Vid lederna kan du stryka materialet med ett strykjärn.

Bild
Bild

Botten installeras på plats med lim. Från ändsidan skruvas självgängande skruvar i stängerna och får torka lite . Därefter kan du fortsätta med att fixa möbelrullarna med samma skruvar.

Först efter arbetet kan du börja göra sätet, vilket i vårt fall öppnar ytterligare ledigt utrymme inuti strukturen. Ju mer vadderad polyester, desto mjukare blir stolen. Skumgummi appliceras ovanpå, sedan fästs klädsel.

Rekommenderad: