Marmorbord: Köksbord I Soffbord Och Soffbord I Marmor I Runda Toppar, Andra Typer, Vita, Svarta Och Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: Marmorbord: Köksbord I Soffbord Och Soffbord I Marmor I Runda Toppar, Andra Typer, Vita, Svarta Och Andra Färger

Video: Marmorbord: Köksbord I Soffbord Och Soffbord I Marmor I Runda Toppar, Andra Typer, Vita, Svarta Och Andra Färger
Video: Nyckelpiga och chatt Noir och deras barn. Sagor för natten från Marinette Miraculous 2024, Maj
Marmorbord: Köksbord I Soffbord Och Soffbord I Marmor I Runda Toppar, Andra Typer, Vita, Svarta Och Andra Färger
Marmorbord: Köksbord I Soffbord Och Soffbord I Marmor I Runda Toppar, Andra Typer, Vita, Svarta Och Andra Färger
Anonim

Marmorbordet passar harmoniskt in i alla snygga interiörer. Detta är en ädel och aristokratisk sten, men den är mycket nyckfull i sin vård, därför är det inte så lätt att behålla sitt oklanderliga utseende. I vår artikel kommer vi att fördjupa oss i fördelarna och nackdelarna med bänkskivor i marmor och berätta hur du använder sådana möbler korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Marmor anses vara en lyxig dekoration för alla interiörer. Som psykologer säger tillåter denna sten alla att känna frihet, mys och komfort. Materialet lämpar sig bra för bearbetning, samtidigt som det är känsligt för yttre aggressiva påverkan . Bänkskivor i marmor har många fördelar. De viktigaste är dekorativt utseende, lyx och skönhet. Varje naturstenbord är unikt eftersom det inte finns två identiska plattor i naturen. Du kan alltid välja den nyans som passar dig.

Korrekt installerad belysning betonar stenens ovanliga struktur och ger inredningen en speciell personlighet och konceptualitet . Marmor, som alla naturliga material, orsakar inte allergiska reaktioner; i ett uppvärmt kök håller det alltid kroppen sval och uppfriskande. Enligt experter, med rätt vård, kommer bänkskivor av denna sten att tjäna i flera decennier, behålla sin ursprungliga glans och snygga design. Den största nackdelen med alla stenbord är deras pris … Även de billigaste modellerna är mycket dyrare än alla andra möbler av naturligt massivt trä och konststen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Marmor är nyckfull i sin vård, det kräver mycket noggrann och noggrann hantering . Uppvärmda tallrikar bör inte placeras på sådana ytor - oestetiska märken kan finnas kvar på den. Marmor är ett poröst material, det tenderar att absorbera eventuella fläckar. Oavsiktligt spilld juice, vin, kaffe, te eller ketchup lämnar märken på beläggningen, vilket blir mycket svårt att bli av med.

Alla syrainnehållande ämnen kan skada stenytan - vare sig det är en droppe ättika eller en bit citrusfrukter . Eventuell vätska som spillts ut på marmorn ska avlägsnas så snart som möjligt, skölj sedan den skadade bänkskivan noggrant och torka med en torr handduk.

Om detta inte görs kan bara specialiserade marmorstädare hantera problemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Tabeller av marmor har vanligtvis en lakonisk geometri. De naturliga materialets dekorativa egenskaper är så höga att det inte behöver någon invecklad inredning . Men om du vill kan du alltid implementera de mest intressanta idéerna, inklusive en upphöjd kant, rundade hörn och andra dekorativa lösningar.

Bord med marmorskiva är rektangulära, fyrkantiga, runda eller ovala . Vanligtvis är basen gjord av metall eller trä. Den spektakulära färgen på naturmaterial ger rummet ett högtidligt utseende, så även den enklaste middagen blir till en riktig festmåltid. Vissa typer av köksmöbler kräver en bänkskiva i natursten.

På grund av den ökade vattenbeständigheten, det enkla underhållet och motståndskraften mot nötning gör detta material det bekvämt att utföra alla arbetsprocesser i matsalen. Sådana möbler kan bli huvuddekorationen i köksblocket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av en bänkskiva i marmor med en fönsterbräda av samma material ser spektakulär ut . I små kök kombineras dessa två ytor ofta för att skapa mer utrymme. En sådan tandem vittnar om den oklanderliga smaken hos ägaren av lokalen och det ursprungliga förhållningssättet till hemmets ergonomi.

Marmor har också hittat in i badrum . Kantstenar av denna sten ger inte bara rummet ett respektabelt utseende, utan säkerställer också en bekväm utförande av alla hygieniska procedurer. Naturlig marmor absorberar inte vatten, deformeras inte under temperaturfluktuationer, dessutom utvecklas inte svampar och mögel på stenens yta. Bänkskivor av detta material i badrummet kan ha olika dimensioner, inkludera en eller två handfat. På grund av olika nyanser och texturer kommer materialet att betona designen i vilken stil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Färgpaletten i natursten förvånar verkligen med de olika färgerna. Tabeller i olika nyanser ser harmoniska ut i husen - de vita ger lätthet och renhet, beige skapar en varm och mysig atmosfär och eleganta svarta betonar lakonismen i modern design.

Svart marmor kännetecknas av sina unika estetiska egenskaper . Den djupa färgen ser mystisk ut, men samtidigt respektabel skapar den en känsla av trygghet i bostadsutrymmet i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige sten tillhör kategorin av de mest efterfrågade beläggningsmaterialen , det skapar en känsla av familjens värme och hemma i rummet. Materialet passar bra med keramik och trä, så beige färger används oftast för tillverkning av bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grön marmor framkallar associationer med vilda djur, sådana bord är oersättliga i ekohus . Materialet har en fin och medelstor struktur, kan ha flerfärgade fläckar och vener, antalet inneslutningar varierar beroende på koncentrationen av karbonatsalter och silikater.

Nyanser av natursten kan vara väldigt olika - från blekt ljusgrönt till rikt malakit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Guldstenen tillhör premiumsegmentmaterialen . Den är lämplig för inredning av de rikaste och mest lyxiga interiörerna. Vanligtvis presenteras i ljusa eller mättade färger. Materialets struktur är unik, versionen med färgade ådror ser särskilt snygg ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vit sten är den mest populära bland alla andra beklädnadsmaterial för tillverkning av bänkskivor . Dess diskreta nyanser smälter harmoniskt in i alla interiörer - från klassiskt till modernt. Grundfärgen sträcker sig från elfenben till ljusgrå. Strukturen kan vara fin och medellång, ofta med vener.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

För tillverkning av bord är det nödvändigt att ta marmor med en fin eller medelstor struktur - en sådan yta är mindre porös och innehåller inga främmande inneslutningar. Det är mycket viktigt att välja ett marmormönster, det ska harmoniskt passa in i rummets övergripande design . När du väljer ett marmorbord, se upp för lågkostnadserbjudanden. Många skrupelfria tillverkare i ett försök att sälja fler varor i sken av äkta marmor erbjuder konstgjorda. Den är tillverkad av marmorflisar limmade ihop med epoxihartser. Sådana strukturer har en kort användningstid - efter ett par säsonger med intensiv användning visas flis, repor och sprickor på dem.

Tyvärr, det är svårt att skilja en riktig ras från en falsk, även på klippplatsen är skillnaden inte alltid synlig … Det är nödvändigt att hitta platsen för chipet - detta är det enda sättet att bestämma materialets densitet. Så, kalkstenar och liknande stenar på denna plats liknar pressat mjöl eller lera, medan marmorkorn av kristallina karbonater är märkbara. En annan säker metod för att skilja en äkta sten från en konstgjord sten är användningen av en saltsyralösning. En riktig sten reagerar med den, medan en konstgjord sten inte ger någon reaktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om dessa metoder inte är tillgängliga kan du försöka fokusera på följande punkter

  • Färgmättnad - oavsett marmorns färg ska dess nyans vara rik och djup. Tråkigt material är vanligtvis syntetiskt.
  • Temperatur - naturlig marmor är kall vid beröring. I detta skiljer det sig kraftigt från en falsk, som har rumstemperatur.
  • Beläggning - äkta sten har oftast en grov matt finish. Den konstgjorda ytan är blank och reflekterande, som en spegel.

Dessutom är en förutsättning för försäljning av natursten tillgången på dokument som bevisar dess ursprung. För konstgjorda material gäller inte detta krav. Därför måste du i butiken kräva av säljaren de grundläggande dokumenten som bekräftar stenens äkthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdtips

Kanske är det svårt att hitta en typ av sten som skulle vara mer krävande att ta hand om än marmor. Vid användning av materialet är bearbetning oumbärlig - speciella formuleringar gör att du framgångsrikt kan hantera materialets sårbarhet i köket och i badrummet . Sådana pastor tillverkas på basis av syntetiska eller naturliga vaxer, de måste poleras minst en gång var sjätte månad. Denna behandling skyddar den porösa ytan från inverkan av färgvätskor.

Experter rekommenderar att du noggrant läser tillverkarens instruktioner innan du använder produkten - varje komposition har sina egna nyanser . Utför först en testbehandling i ett oansenligt område, det är lämpligt att börja arbeta med låga koncentrationer av lösningen. Om skyddande poleringsbeläggningar inte ger önskad effekt, är det möjligt att korrigera defekter på bänkskivan endast med hjälp av specialutrustning. Ett sådant bord måste först slipas genom att ta bort toppskiktet och sedan polera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Sammanfattningsvis erbjuder vi ett litet urval av de mest spektakulära marmorborden

Matbordet i natursten kommer att lägga till en touch av högtidlighet till någon familjemiddag

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffbordet i marmor ser väldigt elegant ut

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ingen kvinna kommer att förbli likgiltig för lyxiga toalettbord

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter hittar du en kort presentation av fällbordet Fontana marmor från märket Draenert från Tyskland.

Rekommenderad: