Garderob På Vinden Under Taket (33 Bilder): Vindmodeller Med En Sluttning Och Ett Avfasat Hörn

Innehållsförteckning:

Video: Garderob På Vinden Under Taket (33 Bilder): Vindmodeller Med En Sluttning Och Ett Avfasat Hörn

Video: Garderob På Vinden Under Taket (33 Bilder): Vindmodeller Med En Sluttning Och Ett Avfasat Hörn
Video: OFF GRID PARADISE | How I grow the BIGGEST blueberries - Pruning & Fertilizing 2024, Maj
Garderob På Vinden Under Taket (33 Bilder): Vindmodeller Med En Sluttning Och Ett Avfasat Hörn
Garderob På Vinden Under Taket (33 Bilder): Vindmodeller Med En Sluttning Och Ett Avfasat Hörn
Anonim

Med förnyelsen av förortsbyggandet i vårt land dök ett sådant nytt namn som "vind" upp. Tidigare kallades rummet under taket, där allt onödigt skräp lagrades, för vind. Nu är det prestigefyllda att ha en vind, och det ser ut som ett riktigt rum, och till och med med en touch av romantik.

Allt skulle vara bra, men ett nytt problem har uppstått: storleken på hus är olika för alla, takhöjden är också annorlunda och taken har olika sluttningar. Vissa möbler (sängar, skåp, byråer) kan fortfarande placeras, men hur man installerar en garderob på vinden under taket visade sig vara ett problem.

Bild
Bild

Hur passar man i garderoben?

Loftgolvet är ett rum med komplex geometri, så det är inte så lätt att installera möbler här. Skåp för vanliga lägenheter fungerar inte i det här fallet. Det bästa alternativet för att lösa detta problem skulle vara att installera inbyggda garderober i gavlarna.

Här kommer det att vara möjligt att installera sektioner med olika höjder, medan i de mellersta sektionerna, som har en stor höjd, kan du placera kläder som lagras på galgar - till exempel rockar, klänningar. Intill låga sidosektioner för kläder (120-130 cm långa) med speciella hängare kan användas för förvaring av jackor, skjortor, byxor och jackor.

I den nedre delen kan du utrusta lådor för förvaring av olika småsaker. För skor används de nedre hyllorna med en bredd på cirka en meter. Översta hyllorna kan användas för att förvara väskor och resväskor. Om du vill få ut det mesta av vindsrummet kan skåp installeras under taklutningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns interiörpartitioner på vinden kan vanliga möbler som köps i en möbelaffär placeras i ett sådant rum.

Öppna hyllor kan användas som interiörpartitioner för förvaring av böcker eller samlingar.

Det finns ingen anledning att installera för massiva, skrymmande och mörka möbler på vindsgolvet. Detta kommer att minska det lilla utrymmet på det sluttande vindtaket ytterligare.

När du placerar möbler på vinden, försök att låta den centrala delen vara fri och placera skåpen i nischer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Takskåp kan byggas in i alla anpassade fasade områden. Om du närmar dig denna process korrekt kan du bevara funktionaliteten, praktiken och estetiska attraktionen hos interiören. För mys och komfort på vinden måste du välja kompakta och praktiska möbler.

Vindsgolvet kan utrustas för alla ändamål. Här kan du utrusta ett sovrum, barnkammare, vardagsrum, arbetsrum - och till och med ett badrum.

En garderob är lämplig för sovrummet. Det är bra om en av dörrarna speglas. Spegeln kommer inte bara att spela en praktisk roll, den kommer visuellt att öka rummets storlek och lägga till ljus. Ett bra grannskap kommer att vara ett omklädningsrum med inbyggda garderober under taket, dina saker kommer alltid att finnas till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig matsal kan placeras på vindsgolvet. Du kan installera inbyggda konsolskåp för förvaring av tallrikar, bestick - på olika nivåer. Ett sådant rum kommer att visa sig vara original på grund av det speciella utrymmet. Om skåpen är stängda blir utseendet återhållsamt, klassiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vardagsrummet ligger på vindsgolvet kan ett bibliotek bli dess eleganta dekoration. Bokhyllor kan fungera som en skiljevägg mellan rummen. Du kan placera intressanta samlingar eller olika souvenirer på hyllorna. Vissa hyllor med denna design kan stängas så att det inte samlas damm.

Bild
Bild

Barn älskar att studera vindar, så att utrusta en vind för ett barnrum kommer att vara ett mycket rätt beslut. Barns alternativ för garderober för förvaring av kläder, skåp för böcker och leksaker kommer att vara mycket lämpliga här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var kan du få det?

Eftersom det är mycket svårt att köpa ett lämpligt skåp på grund av de lutande takhörnen är det enklaste sättet att göra en individuell beställning hos en möbeltillverkare. Du måste förse tillverkaren med din skiss och önskemål. Erfarna specialister gör noggranna mätningar på plats, hjälper dig att välja det perfekta projektet och ger råd om material.

Om du lägger din beställning hos ett bra skräddarsydda möbelföretag kommer du att uppnå det perfekta resultatet. Du får ett stort urval av moderna material av god kvalitet och ger dig en långsiktig garanti på de tillverkade möblerna. Lutande skåp följer helt taket på ditt tak, inte en enda centimeter utrymme går förlorad. Modern teknik gör det möjligt att tillverka möbler i alla storlekar, av olika material.

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att spara pengar kan du köpa ett färdigt skåp, och för platserna för takfasar kan du beställa eller göra ytterligare skåp själv som skulle fylla det lediga utrymmet.

Bild
Bild

Om du har gyllene händer kan du göra dina egna vindmöbler. Dess inre bas är bättre gjord av trä eller spånskiva, och fasaden är gjord av material som matchar stilen med interiören.

När man tillverkar möbler är det viktigt att respektera standardmåtten. För att justera storleken på skåpet till standarden kan du växla slutna sektioner med öppna hyllor. Den interna designen måste vara ergonomisk. För enkel användning är det nödvändigt att ta hänsyn till tillväxten hos familjemedlemmar för vilka en viss möbel är avsedd. I det här fallet kan du få ett idealiskt alternativ för dig.

Du kan spara pengar genom att bygga en struktur som endast består av dörrar och skenor. Sådana möbler är enkla men mycket bekväma. Du kan bara göra möbelramar själv och fasader kan beställas från tillverkare.

Bild
Bild

Design

Vindskåp (beroende på dina prioriteringar och ekonomi) är gjorda av olika material: trä, faner, glas, plast.

För att en inredning ska se bra ut i ett rum måste den organiskt passa där, kombinera med andra möbelelement i stil och färg. Möbler i loft, lantlig och klassisk stil används ofta i vindsrum. I små rum, högteknologiska stilar, kommer minimalism att se bra ut.

Skåp kan vara skåp, hörn eller inbyggda . Dörrar i garderober kan vara av olika slag: sväng, skjut, fäll och skjut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpets fronter kan vara matta eller blanka . Om vinden är avsedd för ett barnrum är det bättre att göra fasaden matt för att inte irritera barnets ögon. Om du bestämmer dig för att utrusta ett modernt vardagsrum är det bättre att välja en blank fasad. Dessutom kommer glansen att visuellt utöka rummets utrymme.

Designers, när de utformar ett vindskåp, kan antingen försöka göra det osynligt mot väggens bakgrund, eller markera det, göra det till en accent i rummet. För detta används olika metoder - till exempel gör de en fasad utan handtag, som med en duk, medan skåpet öppnas genom att trycka på en knapp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speglar används i stor utsträckning, de skapar en illusion av ökande utrymme. Ett mönster kan appliceras på spegeln, vilket ger rummet elegans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vinden har ett litet avstånd mellan golvet och taket (60-100 cm), används principen om en dold nisch. Det är en piedestal längs hela väggen, bekvämt för förvaring av olika saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Påfyllningen av vindskåp kan också vara annorlunda. Hyllor, lådor, korgar kan installeras i dem och olika möbelbeslag kan användas.

Korrekt valda vindskåp hjälper dig att bli av med de synliga bristerna i den komplexa takkonstruktionen, oanvända och otillgängliga områden, ge rummet komfort och ökad funktionalitet. Många konsumenter väljer sådana möbler idag, och högkvalitativa mönster gör inte ägarna besvikna.

Rekommenderad: