En Garderob Inbyggd I En Nisch (68 Foton): Med Gångjärnsdörrar I Köket Och Balkongen, I Badrummet Och Sovrummet, På Vinden, Garderob I Ett Smalt Rum

Innehållsförteckning:

Video: En Garderob Inbyggd I En Nisch (68 Foton): Med Gångjärnsdörrar I Köket Och Balkongen, I Badrummet Och Sovrummet, På Vinden, Garderob I Ett Smalt Rum

Video: En Garderob Inbyggd I En Nisch (68 Foton): Med Gångjärnsdörrar I Köket Och Balkongen, I Badrummet Och Sovrummet, På Vinden, Garderob I Ett Smalt Rum
Video: Snickeri for Dummies: Hur man bygger platsbyggda garderober på ett enkelt sätt! 2024, April
En Garderob Inbyggd I En Nisch (68 Foton): Med Gångjärnsdörrar I Köket Och Balkongen, I Badrummet Och Sovrummet, På Vinden, Garderob I Ett Smalt Rum
En Garderob Inbyggd I En Nisch (68 Foton): Med Gångjärnsdörrar I Köket Och Balkongen, I Badrummet Och Sovrummet, På Vinden, Garderob I Ett Smalt Rum
Anonim

Väggnischer är inte bara väggöppningar eller dekorativa element. Tack vare dem kan du skapa funktionella utrymmen, vilket är mycket viktigt, särskilt med ett litet område av rummet. Med denna teknik kan du omedelbart omvandla ett rum, vilket gör det mer attraktivt. Ett av alternativen för att använda en sådan urtagning skulle vara att installera ett skåp där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Översatt från franska betyder ordet "nisch" "att bygga ett bo." En nisch är ett arkitektoniskt element, en dekorativ urtagning i väggen som kan användas för olika ändamål. Ett av alternativen för att ordna detta utrymme är att installera det inuti en inbyggd garderob . Detta kommer att göra det inre av rummet mer intressant, samtidigt som det ökar det använda utrymmet. I en nisch kan du placera både olika dekorativa element i form av skulpturer och vaser, liksom möbler, till exempel en säng eller ett kylskåp.

Om tidigare en nisch ansågs vara en brist i planeringen, anses sådana urtag idag vara en fördel, för tack vare dem kan du dölja brister i nya byggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande skapar många designers när de ordnar hus och lägenheter ofta specifikt urtag med olika konfigurationer som ett dekorativt element, med hjälp av det resulterande utrymmet för att lagra olika saker. Det är därför sådana fördjupningar i väggarna kan kallas en universell designteknik. Ett skåp inbyggt i en nisch tillåter inte bara att lagra många saker i det, utan också använda det som en vacker väggdekor.

En liten nisch används oftare för böcker, konst och andra tillbehör. I en grund öppning kan du hänga hyllor, sätta en liten bockbädd eller installera en falsk öppen spis gjord av gips. Stora urtag i väggen är mer lämpade för att utrusta dem med inbyggda garderober eller hyllor . En modell med gångjärn eller skjutdörrar passar i en djup nisch.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på designen kan skåp inbyggda i en nisch vara ram eller med en falsk ram

Wireframe -modeller många anser att det är mer bekvämt, eftersom de tillåter, om det behövs, att flytta eller till och med transportera möbler till en annan plats. Skelettmodellen ser ut som en modul med fyllning. För att installera en sådan produkt rekommenderas att göra tydliga mätningar av nischen i förväg och vid behov göra möbler på beställning, med hänsyn till dessa parametrar.

En viktig faktor vid installation av möbler inbyggda i en nisch är inriktningen av väggarna. Men när du väljer det här alternativet kommer en del av utrymmet att upptas av själva fallet.

Bild
Bild

Falsk ram . När du väljer alternativet med en falsk ram är en förutsättning inriktningen av urtagningen, sedan utförs ytterligare installation av modulen. I detta fall fungerar själva urtaget i väggen som bakväggar och sidodelar, liksom botten. Det är inte möjligt att överföra en sådan design till en annan plats, vilket kan anses vara en nackdel. Om det är nödvändigt att utföra reparationer byts fasad och beslag ut.

Den största fördelen med detta alternativ är den optimala användningen av varje centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen på inbyggda modeller skiljer sig från vanliga skåp i sina dimensioner, eftersom de ofta är icke-standardiserade . Det är därför det är viktigt att justera väggarna, om det behövs. Den obestridliga fördelen med de beskrivna modellerna är att djupet i nischer för sådana strukturer kan vara vilket som helst och kan ändras om det behövs. Fördjupningar kan jämnas med gipsskivor. I det här fallet är det lämpligt att välja en rammodell som tål tung belastning.

Samtidigt, med de enorma fördelarna med sådana strukturer, har de en nackdel i samband med oförmågan att flytta dem under rengöring eller, om så önskas, ändra miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Modeller inbyggda i en nisch är ett utmärkt alternativ för en ett-rumslägenhet, där du måste hitta en plats för att lagra ett stort antal olika saker, rätter, kläder.

Du kan placera en liknande möbel:

  • på köket;
  • på balkongen;
  • I badrum;
  • i sovrummet;
  • i hallen;
  • i vardagsrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftare kan en liknande design ses i korridoren. Detta kan förklaras av det speciella med det här rummet, som ofta har urtag . Ett sådant improviserat omklädningsrum gör att du kan lagra ytterkläder, textilier, skor här. För att visuellt öka utrymmet bör fasaden dekoreras med speglar, vilket gör korridoren ljusare och bekvämare. Det medföljande utdragbara facket gör det enkelt att ta de nödvändiga sakerna.

Andra rum är också lämpliga för detta arrangemang. Du kan använda ett liknande alternativ för vinden eller installera det i ett litet smalt rum som ett skafferi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Infällda köksskåp kräver särskild uppmärksamhet. Detta är ett bra alternativ för att lagra tallrikar, köksredskap, hushållsapparater i dem. Ett bra alternativ skulle vara att installera en hörngarderob i en nisch, vilket inte bara hjälper till att göra rummet visuellt rymligare, utan också låter dig gömma i det alla saker som inte används för tillfället.

Den inbyggda hörngarderoben blir en funktionell och enkel lösning för rum i minimalistisk stil . I det här fallet kommer den inbyggda modellen med en vit fasad och en profil i kontrastfärg att se spektakulär ut. Stora kompositioner av flera skjutbara garderober gör det möjligt att inte bara placera hela familjens garderob och textilier i dem, utan också visuellt göra rummet mer rymligt utan att överbelasta det med onödiga detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasader

För närvarande använder tillverkare vissa material vid tillverkning av fasader. De mest populära av dem är trä och MDF, fiberboard och spånskiva.

Trä

Träprodukter är ganska dyra, så det här alternativet används ofta för att skapa lyxiga möbler. Detta naturmaterial kan användas för att rama in ramdörrar. Träprodukter ser väldigt intressanta och attraktiva ut . De kan glädja ögat i mer än ett dussin år.

För att skydda träprodukter från skador bör de lackeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MDF

Detta material är ett tyg som består av tätt komprimerat spån. MDF anses vara ganska prisvärt material. Samtidigt kännetecknas det av god kvalitet och vackert utseende. Fördelen med detta material är möjligheten att använda det även i rum med hög luftfuktighet, till exempel i ett badrum.

Möbler tillverkade av MDF kan hålla länge. Oftare kompletteras det med fasader av naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träfiberskiva

Fiberboardprodukter skiljer sig inte åt i särskild densitet, men samtidigt har de ett acceptabelt pris. Fiberboard -skåp kan lagra många saker för alla familjemedlemmar.

Bild
Bild

Spånskiva

Laminerad spånskiva är en spånskiva täckt med ett speciellt lamineringsskikt som ser ut som naturligt trä, sten eller annan originalinredning. En sådan beläggning kan förhindra skador på materialet, skydda det mot fukt, extrema temperaturer och lösningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Livslängden för den färdiga produkten och dess utseende beror i större utsträckning på materialets kvalitet.

Utnämning

Produktionen av sådana produkter på en individuell order gör att de kan användas för en mängd olika fyllningar.

Du kan använda den inbyggda konstruktionen:

  • som en garderob och en plats där skor ska förvaras;
  • som en öppen eller stängd bokhylla;
  • i form av öppna hyllor för visning av konstföremål, sällsynta böcker, vackra rätter och mycket mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om dörrar inte finns i sådana modeller kan du använda dem för att lagra album, souvenirer. Även en liten TV får plats på hyllorna. Bokförråd kan utrustas med grunda hyllor med ett avstånd på 25-35 cm mellan dem . En liten del av volymen kan vara lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Öppnande system

Inbyggda strukturer kan vara med eller utan fasader. När du förvarar kläder, skor och andra skrymmande saker är det värt att stänga innehållet med dörrar . De kan gångjärn, fällas och glida.

Bild
Bild

Gunga

Svängdörrar anses vara det mest ekonomiska och enklaste alternativet. För att öppna skåpet är det bara att ta tag i dörrhandtaget och dra i det. I detta fall används markiser eller gångjärn som en fästmekanism, produktens livslängd beror på deras kvalitet . Deras främsta fördelar inkluderar multifunktionalitet, mångsidighet, möjligheten att snabbt komma till innehållet i skåpet.

Nackdelen med det här alternativet är att det inte går att sätta några möbler nära modellen med svängdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kupé

Ett av alternativen för sådana möbler är en inbyggd garderob. Sådana modeller är glidsystem med en uppsättning interna element, vanligtvis utan ram.

Användningen av garderober inbyggda i nischen gör att du kan lösa många problem

  • Använd utrymme effektivt.
  • Frånvaron av tak, botten och väggar gör dessa möbler mer ergonomiska.
  • Valet av skjutbara garderober låter dig förvara i dem inte bara kläder, skor, tillbehör. Det finns tillräckligt med utrymme för att placera en strykbräda, förvara tvättmedel, andra tillbehör, fula saker som förstör interiören.
  • Skapandet av en sådan struktur enligt individuella mätningar gör det möjligt att placera den i en nisch av en icke-standardstorlek.
  • Att välja en kupémodell kommer att spara pengar på köp av andra skåp, hyllor eller byråer.
  • Genom att fylla i dem kan du fördela alla saker i vissa kategorier. Interiören kan utformas självständigt eller göras med hjälp av trollkarlar.

Med tanke på designfunktionerna kommer montering av ett sådant möbelalternativ inte att vara svårt och tar inte mycket tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Louvered

Ett fäll- eller lamellsystem ser ut som flera anslutna dukar som fälls när dörrarna öppnas. Deras fördelar är låg vikt och tystnad.

En liten nackdel är gapet som bildas på grund av flikarnas lösa anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllning

En nisch är ett bra ställe att placera dessa möbler i den. Fyllningen av inbyggda strukturer kan varieras. Även om de vanligtvis lagrar kläder, textilier och skor, kan du använda utrymmet som ett förråd.

Det bör komma ihåg att produktens kapacitet också beror på antalet sektioner som tillhandahålls.

Garderober som fungerar som garderober fyller vanligtvis:

  • hyllor;
  • utdragbara lådor;
  • skivstänger;
  • Byxor.
Bild
Bild
Bild
Bild

På den översta hyllan finns utrymme kvar för säsongsartiklar, förvaring av hattar, halsdukar och andra tillbehör . Den mellersta delen är vanligtvis avsedd för ytterkläder. Samtidigt börjar fackets höjd från cirka 75 cm. Här kan du få ett fack för förvaring av väskor, hattar och halsdukar.

Skor förvaras på en separat plats längst ner i modellen. Här kan du förvara skovårdsprodukter, paraplyer och väskor, samt en strykbräda och en dammsugare.

Du kan ordna böcker på hyllorna, eller så kan du välja ett system för granskning som påminner om galgarna i butikerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

De främsta fördelarna med inbyggda garderober är platsbesparande och möjligheten att lönsamt spela upp och komplettera rummets stil tack vare dörrarnas unika design. Korrekt utformning av fasader är en integrerad del av att skapa en organisk design . Det beror på hur väl sådana möbler passar in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en fasaddesign bör du ta hänsyn till konceptet med rummet och dess dimensioner. För ett litet rum är speglar perfekta. Och för ett rymligare rum är en glas- eller träfasad mer lämplig.

Den speglade fasaden ser alltid väldigt attraktiv ut . Dessutom kommer ett sådant val att spara pengar, eftersom du inte behöver köpa speglar i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra ersättning för en vanlig spegel kommer att vara speglade fasader med sandblästring . Tack vare denna teknik kan du skapa mönster på glaset, göra glaset frostat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat sätt att lägga till variation i din inredning är att använda fotoutskrifter . För varje rum är det bättre att välja ett visst mönster, med hänsyn till dess syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa en original och mycket ovanlig design av rummet med hjälp av glasmålningar .

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasfasaden på den inbyggda modellen kommer att berika rummet och ge sin egen karaktär . Närvaron av glansigt eller frostat glas kommer att skapa mysighet i detta rum.

Det är värt att placera fat, böcker, inredningsartiklar i ett skåp med glasfront, men du bör inte använda den till kläder och andra saker.

Bild
Bild

Ett bra alternativ skulle vara att täcka fasaderna med emalj . Med tanke på det inre av rummet kan du välja den lämpligaste färgfärgen.

Sådana fasader kräver inget särskilt underhåll, de är lätta att rengöra och absorberar inte lukt.

Bild
Bild

När man väljer skåp för nischer bör man inte bara fokusera på produktkostnaden, utan också ta hänsyn till lokalerna, liksom materialet som används för tillverkning av möbler, funktionalitet.

Rekommenderad: