Transparent Silikonbordsöverlägg: Vad Heter Denna Skyddsfilm, Lädertyper Och Varianter Av Polykarbonat För Skrivbordet, Modeller Från Ikea Och Andra Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Transparent Silikonbordsöverlägg: Vad Heter Denna Skyddsfilm, Lädertyper Och Varianter Av Polykarbonat För Skrivbordet, Modeller Från Ikea Och Andra Tillverkare

Video: Transparent Silikonbordsöverlägg: Vad Heter Denna Skyddsfilm, Lädertyper Och Varianter Av Polykarbonat För Skrivbordet, Modeller Från Ikea Och Andra Tillverkare
Video: Fire + Epoxy 2024, April
Transparent Silikonbordsöverlägg: Vad Heter Denna Skyddsfilm, Lädertyper Och Varianter Av Polykarbonat För Skrivbordet, Modeller Från Ikea Och Andra Tillverkare
Transparent Silikonbordsöverlägg: Vad Heter Denna Skyddsfilm, Lädertyper Och Varianter Av Polykarbonat För Skrivbordet, Modeller Från Ikea Och Andra Tillverkare
Anonim

Under en lång tid ansågs en duk vara det bästa skyddet för en bordsskiva från mekaniska skador och nötningar. Idag har detta tillbehör överlevt endast i klassiska stilar, men behovet av att täcka bordet kvarstår. Genomskinliga silikonbordsöverdrag kombinerar fördelarna med en duk och en öppen bänkskiva.

Vad heter?

Den transparenta silikondynan för ett skriv- eller matbord är ett ark av PET -material med ett tillägg i form av ett lager utrustat med silikonmikrosugkoppar. Det heter med det vackra och sofistikerade ordet "buvar".

Jag måste säga att inledningsvis en exklusivt läderplatta med en lyxig design och mjukhet skulle kunna kallas en pad, men idag har silikonmodeller med rätta förtjänat sitt namn, vilket glädjer konsumenterna med utmärkta estetiska egenskaper, praktiska och överkomliga priser.

Bild
Bild

Funktioner och funktioner

Som nämnts tidigare är en skyddsremsa ett ark som placeras på ytan av en bänkskiva. Dess tjocklek är minimal och sträcker sig från 0,25 mm till 2 mm.

Trots sin subtilitet och viktlöshet gör överlägget eller som det kallas i vardagen "transparent bordsduk" ett utmärkt jobb med sådana funktioner

  • Skyddar skrivbord, arbetsbord och barnbord från repor och smuts;
  • Motstår oavsiktliga ytskärningar med en kniv;
  • Förhindrar nötning.

Dessutom, till antalet fördelar, kan man lägga till det faktum att silikondynan kan skydda både glas- och träbord utan att ta bort den naturliga skönheten i deras struktur. Den är också lämplig för barnplastmodeller och lackerad spånskiva och metall. Eftersom modellen har mikrosugkoppar väljs filmens storlek lite mindre än bänkskivans dimensioner.

Bild
Bild

2-3 mm till förmån för bordsytan förhindrar helt att filmen skalas av och överflödigt damm fastnar på ytan.

Men en logisk fråga uppstår här, hur man sätter bordets hörn och sidoytor.

Idag finns det ett stort utbud av silikonhörn för att göra möteshörnen så säkra som möjligt. Denna fråga är akut för barnfamiljer från ett år och äldre, eftersom det är just nu som barnet börjar behärska de första stegen, faller och träffar möblerna. Tyvärr är det praktiskt taget omöjligt att undvika detta, liksom att begränsa barnet i sin kunskap om omvärlden. Täta silikonunderlägg i form av elastiska bollar eller tätt passande hörn är en räddning för moderna mammor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och design

Silikon är ett material som du enkelt kan arbeta med själv. Så, även om du trimmar kanterna med en sax eller en speciell kniv, kommer materialet naturligtvis inte att förlora sina praktiska och estetiska egenskaper, förutsatt att det är noggrant bearbetat. Ändå bestämmer inte alla att självständigt justera foderparametrarna, och därför tillverkar tillverkare flera populära standardstorlekar. Samtidigt finns det alltid möjlighet att köpa en skräddarsydd silikonplatta, vilket är särskilt viktigt för runda och ovala bord.

Soffbord innehåller följande dimensioner av en "transparent bordsduk"

  • 90 x 90 cm;
  • 75 x 120 cm;
  • 63,5 x 100 cm;
  • 53,5 x 100 cm.

För matbord kan dessa storlekar fungera

  • 107 x 100 cm;
  • 135 x 180 cm;
  • 120 x 150 cm.
Bild
Bild

Den stora färgen och designpaletten med överlägg är också tilltalande. Trendiga tryck förvandlar köksbordet, gör det mer intressant och ljusare. Förutom den transparenta modellen finns det också ett färgat överlägg som kan förmedla alla regnbågens toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svartvita överlägg med glans som avslöjar hela tonens djup är relevanta idag.

Ett ljusrött, gult eller rosa överlägg är inte ett vanligt alternativ, men när du förvandlar ett tråkigt tråkigt bord är det mycket effektivt och effektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Situationen är liknande med tryck. Den rika konsistensen av trä eller natursten späds sällan med mönster, men ett billigt bord i kombination med mönster blir snyggt och unikt. Bland teman för bilderna är de vanligaste fantastiska blommor, frukter och geometri med olika texturer av materialet, vilket skapar en överflödseffekt.

Bild
Bild

Jämförelse av material

Buvars idag är gjorda av en mängd olika material, eftersom deras popularitet ökar för varje dag.

Silikon som råvara har sådana fördelar

  • Lätt att rengöra smuts - silikon behöver inget annat tvättmedel än en fuktig trasa
  • Anspråkslös i vården;
  • Inte rädd för alkaliska lösningar;
  • Plasticitet och exakt placering på bänkskivan;
  • Varaktighet;
  • Rätt mjukhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Silikon kan jämföras med olika material som läder.

Läder , Måste jag säga, används ofta för skrivbord av chefer och presenteras av underordnade som en gåva. Det är ganska lätt att förklara detta val, eftersom läderkudden ser presentabel ut och förenklar arbetet med dokumentationen.

Så en produkt gjord av äkta läder med utmärkt utförande gör det lättare att röra vid arbetsytan, papper glider inte på den och pennan skriver perfekt. Det är dock svårare att ta hand om det.

Så en läderplatta kräver att följande villkor uppfylls

  • Daglig rengöring med en mjuk, fuktig trasa;
  • Torkning med en torr trasa;
  • Frånvaron av heta föremål på dess yta, till exempel en kopp kaffe;
  • Rengöring av svåra fläckar med speciella milda emulsioner;
  • Brist på piercing och skärande föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild

Silikondynan ställer inte sådana krav på sig själv, men i presentabilitet är den fortfarande sämre än naturläder.

Men om du tittar på båda dynorna när det gäller kostnad, är silikon ett hållbart och billigt material.

Konstgjort läder Det används också ofta för stoppningar, eftersom den typ av kvalitetsprodukt som är tillverkad av den är svår att skilja från en naturlig prototyp. Kostnaden för konstläder är flera gånger lägre, eftersom den i sin kärna har ett vävt material med applicerade specialbeläggningar av olika kompositioner.

Fel ekoläder ligger i bräckligheten. Tyvärr gör beläggningarna på beläggningen sig snabbt, vilket gör pumpen oanvändbar. Att ta hand om konstgjorda material sammanfaller med att ta hand om naturliga råvaror, och därför ser silikonprodukter mer fördelaktiga ut i sina praktiska egenskaper.

Bild
Bild

Polykarbonat är också ett av huvudmaterialen för tillverkning av pumpor.

Detta starka och transparenta material har dessa fördelar

  • Resistent mot repor;
  • Möjligheten att använda vid temperaturer upp till 150 grader;
  • Styrka, flera gånger högre än en liknande egenskap hos plexiglas;
  • Hög grad av transparens;
  • Estetiskt utseende.

Det finns några nackdelar med polykarbonat. Till exempel, till skillnad från silikon, är ett polykarbonatöverlägg inte baserat på de mikrosugkopparna som säkerställer dynans orörlighet. Tillverkare löser detta problem med en större tjocklek på upp till 5 mm. Den imponerande tjockleken gör överlägget mer synligt, vilket inte alltid har en positiv effekt på det estetiska utseendet.

Bild
Bild

Polykarbonats höga transparens är en tveklös fördel som silikon inte har. Det är lätt att lägga ett schema, scheman och annan dokumentation under en sådan överläggning, utan vilken inte en enda arbetsdag går. Glasytan har dock fortfarande inga konkurrenter här.

Polyuretanfoder finns också i produktionen av moderna tillverkare.

När man talar om termoplastiska polyuretaner bör följande fördelar noteras

  • Styrka;
  • Subtilitet;
  • Utmärkt håll;
  • Ingen lukt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glas och plexiglas - material är inte så populära, men finns fortfarande på marknaden av skyddande beläggningar för bord. Deras fördelar inkluderar hårdhet och orörlighet, och deras nackdelar är tung vikt och bräcklighet. Det är deras respekt för sig själva att de skiljer sig från silikonfoder, som är lätta att hantera även för ett barn.

Dessutom är en stor vikt, som spelar för orörlighet, helt obekväm för att lägga dokumentation under den, eftersom det är nästan omöjligt att dra ut den senare.

Bild
Bild

Populära modeller

Under perioden med att överlämna positioner med klassiska bordsdukar funderade många tillverkare på att skapa nya skyddskläder till bordet. Så det unga men snabbt utvecklande företaget DecoSave har tillverkat färdiga beläggningar och överlägg på beställning sedan 2016.

Företagets första och framgångsrika modell var skyddsfilmen DecoSave Film med mikrosugkoppar och minimal tjocklek.

Den andra silikonbaserade modellen är Soft Glass-produkten. Dess tjocklek är 2 mm, vilket skyddar bordsytan från repor. Tillverkare kallar "Soft Glass" en modell som är speciellt utformad för matbord.

Bild
Bild

Företaget med svensk kvalitet Ikea, ständigt förtjust i praktiska nyheter, har släppt Preuss och Scrutt bordsunderlägg. Deras färgschema är lakoniskt och enkelt, precis som alla märkets produkter.

Den transparenta "Preis" presenteras i måtten 65 x 45 cm, vilket gör det möjligt att använda den för att zonera skrivbordet och definiera huvudområdet för arbete.

Skrutt, producerat i svart och vitt, har samma dimensioner och passar perfekt in i moderna interiörer tack vare sitt återhållsamma färgschema. Den stora fördelen med produkterna här är deras höga tillgänglighet, för i varje storstad är det en enkel uppgift att hitta en butik och rätt produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

BLS arbetar också med tillverkning av snygga silikonöverlägg för bordsskivan. De stora storlekarna 600 x 1200 och 700 x 1200 mm tillåter användning av överlägg för arbets- och köksbord. Modellerna kännetecknas av en liten tjocklek lika med 1 mm.

Letar du efter tunnare modeller kan du vara uppmärksam på Amigo -företaget. Små dimensioner för arbetsområdet och tjockleken på 0, 6 gör märkets produkter särskilt relevanta.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra inte bara skyddande, utan också mycket användbara kuddar, har Durable tagit upp produktionen av treskiktsmjuka silikonmattor. Det översta lagret här ger en bekväm plats att lagra dokument som enkelt kan korrigeras utan att lyfta omslaget.

Bild
Bild

Företaget rekommenderar också att använda en sådan pad som en bekväm musmatta.

Bantex -produkter har också en skyddande toppfilm för enkel förvaring. Svart, vitt, grått och transparent överdrag harmoniserar perfekt med arbetsytorna. Populära storlekar är 49 x 65 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att silikondynan kan användas för en mängd olika ändamål. Så Rs-Office-företaget föreslår att använda en snygg modell, inte bara för bordet, utan också för golvet under datorstolen. Kostnaden för varumärkets produkter är hög och motiveras av användning av säkra och giftfria material, överensstämmelse med alla kvalitetsstandarder och en lång livslängd på upp till 10 år. Företaget är övertygat om den höga kvaliteten på sina produkter och bevisar detta med sin höga prestanda.

Rekommenderad: