Hall För En Smal Korridor (75 Bilder): Idéer För Möbeldesign För En Lång Korridor När Du Renoverar En Lägenhet I Chrusjtjov, Modeller Från Ikea Och Andra Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Hall För En Smal Korridor (75 Bilder): Idéer För Möbeldesign För En Lång Korridor När Du Renoverar En Lägenhet I Chrusjtjov, Modeller Från Ikea Och Andra Tillverkare

Video: Hall För En Smal Korridor (75 Bilder): Idéer För Möbeldesign För En Lång Korridor När Du Renoverar En Lägenhet I Chrusjtjov, Modeller Från Ikea Och Andra Tillverkare
Video: INREDER OCH FIXAR I LÄGENHETEN | DYRT** 2024, Mars
Hall För En Smal Korridor (75 Bilder): Idéer För Möbeldesign För En Lång Korridor När Du Renoverar En Lägenhet I Chrusjtjov, Modeller Från Ikea Och Andra Tillverkare
Hall För En Smal Korridor (75 Bilder): Idéer För Möbeldesign För En Lång Korridor När Du Renoverar En Lägenhet I Chrusjtjov, Modeller Från Ikea Och Andra Tillverkare
Anonim

När utrymmet i en lägenhet är begränsat uppstår svårigheter i dess arrangemang. Om situationen är enklare med vardagsrummet och andra vardagsrum i lägenheten verkar det problematiskt att hitta en hall i en smal korridor. Men i praktiken är detta problem lätt att lösa. Det är nödvändigt att välja miljö med hänsyn till det tillgängliga utrymmet.

Bild
Bild

Funktioner i rummet

I de flesta fall lämnar smala korridorer inte utrymme för tillräcklig rörelse om de innehåller möbler. Detta är först och främst inneboende i små rum eller "Chrusjtjov". Dessa utrymmen är minimala och begränsar möjligheterna till inredning. Det är en sak när korridoren bara är smal och lång: det är lättare att sätta en hall i den. I andra fall förvärras situationen av förekomsten av strukturella utsprång i väggarna, liksom den smala bredden på dörröppningar, vilket ofta hindrar fri rörlighet.

För att bli av med betydande restriktioner som skapar en obalans i interiören tillsammans med inredningen, skapa ett designprojekt, som inkluderar att skapa en schematisk ritning med markeringar , nödvändigt för reparation av lokalerna, vilket ger det utseendet på ett bekvämt område. Reparationen kan enbart baseras på visuell uppfattning eller en ökning av dörröppningen, om denna vägg inte är bärande. I detta fall samordnas allt utfört arbete med de fastställda föreskrifterna. Mindre ofta kombineras en smal korridor till ett enkelrum med ett angränsande rum. I det här fallet, när du installerar en kompakt hall, skapas inte illusionen av ett rörigt utrymme, och samtidigt kommer det att finnas utrymme för fri rörlighet till de önskade rummen i bostaden.

Bild
Bild

En smal korridor har i de flesta fall inte fönsteröppningar saknar därför naturligt dagsljus. Entrén, som är planerad att installeras i den, ska inte dölja ljuset och skapa en känsla av tyngd. Dessutom ska det vara så bekvämt som möjligt. Om det initialt finns nischer i ett visst utrymme, bör modellen ta hänsyn till detta. I vissa fall beräknas platsen med hänsyn till varje centimeter. Detta gör att du kan installera korridoren så harmoniskt som möjligt utan att störa funktionaliteten i området. Det mest obehagliga ögonblicket är ett snett perspektiv: i ett rum med triangulära väggar kan installationen av möbler visuellt sjunka åt sidan eller ge utrymmet utseende av en smal tunnel.

Bild
Bild

Konstruktioner

Den moderna möbelmarknaden erbjuder köpare ett brett utbud av modeller för varje smak och budget. Om du vill kan du alltid välja en kompakt och rymlig design som passar grundläggande saker, inklusive kläder och skor.

Eftersom utrymmet är begränsat är en funktionell variation en utmärkt lösning, som kan vara:

  • linjär;
  • vinkel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje art har sina egna egenskaper. Till exempel kan linjära korridorer, som är raka modeller, placeras längs korridoren eller i det bekvämaste hörnet. Hörnstrukturer är mer kompakta: de upptar ett av hörnen, samtidigt som de sparar användbart utrymme och är rymligare. I varje fall är sorterna indelade i öppna och slutna typer. Med andra ord, det här är antingen ett slutet garderob med en entresol, eller en hall med öppna hyllor, närvaro av lådor och piedestaler. Vissa modeller ligger nära hyllorna. Det enda som utmärker dem är närvaron av slutna lådor som ligger under den plats som är reserverad för kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De senare är praktiska eftersom de inte behöver extra utrymme för att öppna dörrar för att hänga kläder eller ta bort en hatt. De har ofta en mängd olika krokar som du kan hänga ett paraply eller en shoppingpåse om du vill. Bekvämligheten med sådana modeller är ett funktionellt skåp med stängda hyllor: det rymmer skor eller andra saker. Dessutom kan den användas för skor när du behöver göra affärer. Som regel är ytan optimalt mjuk, vilket gör driften bekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild

I önskan att locka köparens uppmärksamhet tillverkare gör kompakta korridorer anpassade för särskilt begränsade förhållanden: vissa minimöbelprover kan vara 30 cm djupa. En sådan lösning är särskilt viktig i rum med behov av att köpa inbyggda möbler. I vissa fall är valet av en modell problematiskt, därför görs det på beställning, med hänsyn till det högsta tillåtna installationsutrymmet. En bra lösning är att lägga till en spegel i designen: detta eliminerar behovet av att hitta en bra plats för spegelarket i ramen.

Oftare har sådana modeller ett inbyggt spegelark utan inredning: det tar inte plats och ser snyggt ut och uppfyller hushållens minimibehov för visuell inspektion innan de går ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra sorter inkluderar en modulär korridor - en struktur som består av separata funktionella block. Det här alternativet är bekvämt eftersom möblerna kan monteras med hänsyn till de mest nödvändiga behoven, exklusive inköp av fragment som sällan kommer att användas. Dessutom kan det vara med en spegel, hängare, öppen typ. Antalet moduler väljs individuellt, eftersom möjligheterna för varje utrymme är olika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

Zoning är en speciell stilistisk designteknik, vilket innebär att ge utrymmet en diskret organisation, försiktigt avgränsa den till separata funktionella zoner, vilket är särskilt viktigt för en smal korridor. Det hjälper till att visuellt göra rummet större och bekvämare. Även en framgångsrik smal korridor som köpts in i korridoren ser inte alltid harmonisk ut mot rummets allmänna bakgrund. För att placera det bekvämt och korrekt kan du inte klara dig utan några smarta designtrick.

Bild
Bild

Belysning

I de flesta fall, i ett trångt utrymme, används mjukt ljus, vars intensitetsgrad märkbart skiljer sig från centralbelysningen i vardagsrum. Det är oacceptabelt att ljuset träffar ögonen med sin ljusstyrka, medan det är viktigt att föra belysningen närmare dagsljuset. Du kan använda en taklampa eller en vägglampa. Det bästa valet idag är LED -spotbelysning, som ligger i taket eller på väggar och möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små och tillräckligt ljusa lampor inbyggda i väggen eller själva möblerna ger rummet en visuell rymlighet . Beläget längs takets omkrets eller belyser en vägg, kan de avleda uppmärksamheten från långsträckta väggar om de placeras på korta plan. Det är viktigt att välja rätt temperatur för glödet: det ska inte vara för gult (det trycker ner psyket och skapar en känsla av tyngd) och blått (trötta ögon och provocerar depression). För att markera det funktionella området kan du använda LED -remsor genom att limma den längs överkanten och sidorna av korridoren eller ett spegelark utan ram. På så sätt kan du betona organisering av utrymmet och göra möblerna eleganta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang av möbler

Med brist på utrymme tas allt som kan undvikas bort från möblerna och lämnar bara det mest nödvändiga. Grunden för arrangemanget är funktionalitet och kompakthet. I detta fall bör en möbel kombinera flera funktioner, så för ett bättre arrangemang görs ofta korridorer på beställning. Externt ser layoutschemat annorlunda ut, följt layoutens särdrag.

Det är ett misstag att tro att ett trasigt perspektiv kommer att rädda ett rum från en synfel . Du kan inte bryta passagen: den måste vara rak. För att göra detta är alla detaljer i arrangemanget uppställda: så kan du spara utrymme för passagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel kan du lägga en byrå, en hall, ett skohylla och en galge längs ena väggen. I detta fall bör dörröppningar placeras i väggarna mittemot eller på sidorna av de placerade möblerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om utrymmet har en sluttande vägg från ytterdörren kan ingenting placeras i närheten av det: rummet kommer att verka som en ingång till en tunnel, vilket skapar obehag för dem som kommer in. I detta fall är en extremt kompakt hängare eller smal hylla acceptabel. Det är omöjligt att placera det direkt vid ingången: det kommer att störa. En modulär korridor bör inte delas upp i delar som sträcker sig längs hela väggens längd med tomma luckor, eftersom detta kommer att öka effekten av ett smalt utrymme. Om det finns en tom vägg i slutet av korridoren kan du uppmärksamma den genom att placera en byrå på denna plats för att passa korridoren. Om utrymmet vid ytterdörren tillåter till exempel att en nisch eller en speciell perspektivböjning är tilldelad i den, är det värt att installera en entré här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Färgpaletten på korridorerna som erbjuds av moderna märken är övervägande naturliga tretoner. Förutom dem produceras modellerna i vit, mjölkaktig, elfenben, blekt olivolja. Ett annat sortiment inkluderar kontrasterande toner, bland annat gröna, gula, vin och orange färger utspädda med vitt är särskilt populära. Som regel är dessa inbyggda korridorer som matchar väggdekorationen. Denna teknik låter dig visuellt radera hörnen på möblerna, så utrymmet med brist på bredd blir visuellt större och bredare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Favoritnyanser av klassiska korridorer är ljusa toner . färgpalett, samt kontrasttekniker. Eftersom det är viktigt att upprätthålla en temperaturbalans är det att föredra att välja neutrala toner: skuggan ska inte vara för varm eller kall. Det kan till exempel vara tonen i blekt wenge -ek, ljusgrå eller sonoma. Kontraster gör att du kan lägga till de nödvändiga detaljerna i korridorens trånga utrymme, vilket visuellt förändrar uppfattningen. De gör de ljusa tonerna i korridorerna uttrycksfulla och spelar på bristen på praktiska egenskaper: ofta är de mörka tonerna i korridoren belägna på platser som är mest mottagliga för smuts och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken ska man välja?

Förvärvet av en hall för en smal korridor är inte ett problem, medan det är värt att överväga de allmänna regler som interiörstylisterna förlitar sig på.

Notera de viktigaste:

  • När du köper, lita på modellens djup och längd: beräkna ett tydligt ramverk (om modellen är större riskerar den inte att passa in i det tilldelade utrymmet);
  • överväga antalet användare: för en är en kompakt sluten modell eller ett litet ställ med en hängare lämplig, för en familj kan du inte klara dig utan en hall med en entresol;
  • utvärdera varje hylla: den måste innehålla de föremål du behöver, annars är det ingen mening (varje låda måste användas, funktionalitet är en prioritet);
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • inspektera materialets struktur: prioriteten är glans, genom vilken korridoren kommer att se mer omfattande ut;
  • ge företräde åt en modell med en spegel: detta tillbehör ökar visuellt utrymmet (välj en modell av minst medelstorlek, spegelarket ska inte vara litet);
  • var uppmärksam på modeller med minimering av användningen av svängdörrar: modeller som öppnar enligt principen om en garderob skulle vara ett utmärkt val;
  • använd inte möbler i mörka färger för arrangemang: det reducerar visuellt det redan otillräckliga området, indikerar de tydliga gränserna för dess bilder;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • undvik att träffa skuggan av korridoren och färgen på golvbeläggningen, särskilt om en ljus eller mörk ton läggs till grund: effekten kommer att skapas att golvet har klättrat upp. Detta kommer visuellt att minska väggarnas höjd och göra taket tungt;
  • använd mångsidighetstekniken: färgen på golvfinishen och korridoren kan relateras (till exempel kan möblerna vara flera nyanser ljusare än golvbeläggningens huvudsakliga ton, det är laminat, linoleum, parkett eller keramiska plattor);
  • överväga praktiska och hållbarhet: möbler köps inte varje år, så du bör inte lita på väggarnas färg (helst bör du välja en ton för naturligt beige trä eller ljus wenge, sandig nyans);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • glöm inte tillförlitligheten: varje fästelement måste vara av hög kvalitet, dummies av handtag och svaga träskivor är uteslutna, så köpet utförs strikt i en pålitlig butik med ett gott rykte, bekräftat av recensioner av riktiga köpare;
  • var uppmärksam på designen: om produkten inte är i besittning kommer den inte att kunna matcha statusen för huvudinredningen, vilket kommer att förstöra stilen (varje detalj i arrangemanget måste motsvara den nödvändiga nivån, annars kommer vissa föremål att förskjuta andra);
  • var uppmärksam på priset: det är långt ifrån alltid tillräckligt, satsningen läggs på reklam (betala inte för mycket för kreativitet, välj lakoniska former).
Bild
Bild
Bild
Bild

Om korridoren är ansluten till andra rum genom välvda tak kan du välja en korridormodell som har rundade hylllinjer eller en ritning med rundade linjer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativen kan vara vad som helst: i en "Chrusjtjov" -lägenhet, en-rumslägenhet eller ett vanligt privat hus är det viktigt att utrusta interiören med betoning på bekvämlighet och komfort: detta skapar en atmosfär av hemkomfort. När du köper en modell, ta hänsyn till sidan av dörröppningen: bekvämligheten med möblering beror på detta (produkten placeras mot väggen mot vilken ytterdörren öppnas).

Bild
Bild

Designidéer

Efter att ha behandlat sorterna, deras funktioner, valt rätt storlek, med hänsyn till det tillgängliga utrymmet, är det värt att bestämma stilen. Detta är nödvändigt för en harmonisk infusion av korridoren i den befintliga designen: olämpliga möbler kommer att se löjliga ut mot bakgrunden av en speciell stilistisk idé.

Du bör omedelbart utesluta köp av modeller i en pompös klassisk stil ., kännetecknad av närvaron av ett palatshögtidlighet. Pretentiöshet och uppseendeväckande rikedom är olämpliga här: med ett minimum av utrymme observeras ett minimum av inredning och måttlighet i utformningen av korridoren. Grunden bör vara strikta linjer, tydlig organisation och praktisk modell.

Väggen kan kännetecknas av en vacker smal korridor med ljus färg, i kombination med en mörk finish som matchar dörren: stängda hyllor, lådor och mezzaniner kommer visuellt att dölja många nödvändiga saker.

Bild
Bild

Ett intressant modulsystem med strikt funktionella moduler tar ett minimum av utrymme mot väggen, medan det har plats för kläder, ett skoställ för skons bekvämlighet, en spegel för att utvärdera utseendet i spegeln innan du går ut.

Om bredden visuellt minskar under placeringen, använd panoramaspeglar från golv till tak: de kommer visuellt att fördubbla utrymmet, lämna plats för en smal skobänk nära ingången.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har en nisch, använd den så mycket som möjligt: installera ett spegelark på väggplanet, och ovanpå det en snygg hall, där kontrasten mellan vitt och brunt används, installera hängare och hyllor för nödvändiga saker och skor.

För att spara utrymme kan du använda gångjärnsmöbler: hallskåpet kan fästas på väggen och lämna plats för skor under det, fästa en spegel och belysning ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en estetiskt tilltalande produkt bör du föredra sorter med lampor och hyllor: de ser ljusare ut utan att överbelasta utrymmet. Eliminera kreativa stilistiska riktningar (avantgarde, loft, grunge, kitsch): de behöver utrymme. Ovanliga möbler ser bra ut på avstånd som inte finns här. Det är ingen mening att köpa med ett överflöd av förgyllda, snidade inredningsdetaljer: ett vackert utseende och interiörens integritet kan skapas genom design av handtag och liknande belysningsdekor. Så utsikten blir vacker, och produkten kommer lätt att passa in i alla stilistiska riktningar, vare sig det är minimalism, högteknologi, brutalism eller annan stil.

Sådana möbler ser bra ut med metallytor .så krombelysningen blir den perfekta designkamraten. Om en stenfinish väljs som grund för en av väggarna, välj en annan ton än den. Hallar ser bättre ut på platser som inte är överbelastade med mönster. Vita, ljusgrå väggar är den bästa designlösningen, även om de inte kan kallas praktiska (tapeter som imiterar ljus marmor, imiterar åldrande med sprickor, fläckar, sorter av präglade ytor är lämpliga).

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller

Efter att ha bekantat dig med de allmänna egenskaperna hos korridorerna kan du visuellt utvärdera de modeller som är populära när du skapar en interiörkomposition i en smal korridor. Företag erbjuder klassiska alternativ och snygga nyheter, bland dem är följande exempel särskilt intressanta:

Ikea - snygg kompakt modell av en sluten typ i vitt med lådor längst upp och ner i strukturen, kompletterad med ett spegelark och belysning.

Bild
Bild

Modulsystem "Mont Blanc " företaget "Compass" ljus nyans på benen, bestående av ett smalt skåp, byrå, kantstenar och ett skåp med hyllor, kännetecknas av fasadernas ursprungliga tryck och platsen för en bild eller en extra spegel.

Bild
Bild

Modellmärket "Lazurit " kommer att gilla den mjuka nyansen, kompakt form. Den passar perfekt in i utrymmet med ett minimum av utrymme tilldelat platsen, medan den har en hylla för hattar, ett fack med galgar för ytterkläder, bottenlådor för skor, en kompakt spegel med en mini byrå.

Bild
Bild
Bild
Bild

BRW modulär design tillverkad i en nyans av blekt wenge ek, den är lakonisk, snygg och multifunktionell. Den låter dig passa in i många användbara saker, har två speglar, ett skoskåp, en tom garderob, en extra öppen modul för kläder och en byrå med en låda.

Bild
Bild

Azbuka mebeli company erbjuder att dekorera korridoren med en modulär hall, gjord i en ljus beige ton. Det kommer framgångsrikt att passa in i rymdens stil, med sin slutna design, inklusive en mezzanine, en hylla för hattar, en galge för ytterkläder och lådor för olika saker.

Rekommenderad: