DIY -bord (103 Bilder): Hur Man Gör Kaffe Och Dator, Skriver Och Klär Bord

Innehållsförteckning:

Video: DIY -bord (103 Bilder): Hur Man Gör Kaffe Och Dator, Skriver Och Klär Bord

Video: DIY -bord (103 Bilder): Hur Man Gör Kaffe Och Dator, Skriver Och Klär Bord
Video: Build A Retro Arcade Table From Recycled Parts | DIY | RobMakes 2024, Maj
DIY -bord (103 Bilder): Hur Man Gör Kaffe Och Dator, Skriver Och Klär Bord
DIY -bord (103 Bilder): Hur Man Gör Kaffe Och Dator, Skriver Och Klär Bord
Anonim

Hemmagjorda saker är populära över hela världen. Ju mer populärkultur som utvecklas, desto mer unika produkter uppskattas. Möbler ska särskilt noteras, eftersom de används varje dag.

Det är omöjligt att föreställa sig det moderna livet utan ett bra bord. Ett kök, arbete, barn, datorbord är en universell och vital del av inredningen.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med hemlagade möbler

Möbelsalonger erbjuder dagens kunder ett brett utbud av bord. Men inte alla tillverkare kan skryta med sin goda kvalitet och rimliga pris. Och då är det svårt att hitta färdiga möbler för det tillgängliga området.

Det finns dock alltid möjlighet att göra ett bord med egna händer.

Sådana möbler har trots allt sina egna fördelar:

Handgjorda föremål är alltid exklusiva, du kommer inte att kunna göra absolut identiska saker. Du kan självständigt utveckla en original bordsdesign i vilken designstil som helst

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kvalitet och kontrollerbarhet. Bra och pålitliga material väljs ut för att skapa hemlagade föremål. Alla detaljer kontrolleras igen, eftersom det här är ett unikt arbete;
  • Att ta hänsyn till rummets parametrar hjälper till att beräkna de exakta måtten på det framtida bordet. Tack vare detta passar bordet perfekt in i utrymmet och blir mer funktionellt än fabriksprovet;
  • Priset på ett gör-det-själv-bord kommer att bli lägre än för en butiks motsvarighet.
Bild
Bild

Bland nackdelarna är följande funktioner värda att notera:

  • Om du inte är en mästare i snickeri behöver du lite tid för att lära dig grunderna i hantverk och utveckla färdigheter.
  • Oavsett hur mycket vi skulle vilja, men de första skapelserna kommer troligen inte att vara så vackra och perfekta. Därför, innan du gör ett bord, bör du försöka göra enklare föremål, till exempel i form av vanliga hyllor;
  • Du kommer inte att kunna göra ett bord snabbt med dina egna händer. Det är nödvändigt att göra mätningar, förbereda en ritning och mallar för alla delar, köpa material och verktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och redskap

Det är bättre att börja göra möbler helt förberedda rent tekniskt. Du bör titta närmare på de verktyg som kommer att vara användbara när du skapar ditt eget bord.

Om du planerar att fortsätta tillverka möbler i framtiden är det lättare att köpa verktyg efter behov, annars blir den totala kostnaden ganska stor.

Bild
Bild

Den rekommenderade funktionella verktygslådan för en nybörjare innehåller följande saker.

Gör mätningar:

  • Byggnadslinjal för att mäta föremålens bredd och längd, rita raka linjer;
  • Fyrkant - två byggnadshärskare anslutna i rät vinkel. Den används för att rita och kontrollera vinklarnas noggrannhet;
  • Roulette - en rulle med ett måttband av metall eller plast, som lindas tillbaka;
  • Nivån används för att bedöma om ytan på ett objekt är horisontell eller vertikal. Det är en rektangulär kropp gjord av metall, plast eller trä med en glödlampa inuti. Kolven innehåller icke-frysande vätska med en luftbubbla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För skärning och gängning av material:

  • En handsåg eller en hacksåg används för att skära olika material (trä, metall, gips). Består av ett skärblad med tänder och en hållare;
  • Sticksågen är oumbärlig i både rak och figurerad skärning. Det finns manuella och elektriska sticksågar. Om materialets kapacitet tillåter det är det bättre att omedelbart köpa det andra alternativet. De kan hantera olika material;
  • En skärare är en kniv med ett kraftfullt skärblad;
  • Mejseln består av ett handtag och ett blad; den används för att skapa urtag, urtag, former.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För borrning:

  • Borren gör hål när borren roterar, du kan arbeta med trä, metall, kakel;
  • Borrhammaren kan gata hål i hårda stenar, betong, tegel;
  • Borrar av olika slag för borrar och hammarborrar;
  • Skruvmejseln är konstruerad för att skruva in pluggar, skruvar, skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ytbehandling och slipning:

  • Planet används för hyvling av trä, består av en kniv, blad, stopp;
  • Bandsliparen kan bearbeta och ge ett anständigt utseende till ytor av sten, metall, trä, plast;
  • Lim, penslar, färger för slutbehandling av produkten. Om bordet är av trä kan du helt enkelt lacka det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare saker som du behöver för att göra bordet är en skruvmejsel, spik, hammare, tång.

I allmänhet beror hela listan över verktyg på komplexiteten i ditt projekt. Det är inte nödvändigt att köpa allt; det räcker med att låna några saker från vänner ett tag.

Professionella Färdigheter

Om du bara börjar bli intresserad av att göra möbler, behöver du för självständigt arbete både ytterligare kunskap och specialkunskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bli skicklig krävs övning i alla företag.

Följande färdigheter och förmågor kommer att behövas när du skapar ett hemlagat bord:

  • hantering av hand- och elverktyg;
  • analys av ritningar;
  • mätning av erforderliga parametrar;
  • urval av kvalitetsmaterial;
  • produktion av mallar och delar direkt;
  • anslutning av delar;
  • bearbetning och dekoration av produkten;
  • tålamod och uppmärksamhet i arbetet.
Bild
Bild

För det första arbetet bör du välja en enklare design eller försöka göra en mindre version av produkten.

Materialval

Trämöbler är stil och kvalitet i ett paket. Ett träbord är traditionellt för vår verklighet. Dessutom kommer den idealiskt att kombineras med andra material i interiören. Styrka, miljövänlighet och hållbarhet gör träbord till ett av de mest populära i bruk. För deras avsedda ändamål används sådana produkter både hemma och på arbetskontor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tabeller är vanligtvis gjorda av massivt trä av följande arter:

  • medelmjuk (lind, tall, björk, gran, ceder, al). De är lätta att hantera, ser bra ut, hållbara och inte lika dyra;
  • hårda (ek, akacia, bok, alm, lärk, körsbär, sötkörsbär, aska), de är mycket hållbara, slitstarka, vackra, men deras kostnad är högre än för mjuka arter;
  • exotiskt (teak, eukalyptus, mahogny, suar, amarant och andra). De är resistenta mot fukt, torrhet och mekanisk belastning, de har ett originellt utseende.
Bild
Bild

Endast torkat material används för tillverkning av bord. Valet av ras beror på vad och var du ska använda möblerna. Ett köksbord, till exempel, måste vara rep- och fuktbeständigt, så hårda stenar passar bäst här.

Förutom ovanstående matriser är borden gjorda av följande trämaterial:

  • Spånskiva - träbräda gjord genom att pressa krossade träblock (lövträd och barrträd) limmade med hartser. Den kan innehålla ett, tre eller fem lager och ha olika densiteter. Den är lätt att bearbeta, tillräckligt stark, har goda isoleringsegenskaper och ett lågt pris. Mer lämplig för kontorsbord. Det är oönskat att använda det för barnmöbler på grund av närvaron av formaldehyd i kompositionen.
  • Samma platta täckt med en polymerfilm kallas Spånskiva … Den kan användas för kök, kontorsbord.
Bild
Bild
Bild
Bild

MDF - fiberplatta av sågspån torkad och limmad. Den är kompakt, håller sin form och fästelement väl med sin lilla tjocklek från 5 till 22 millimeter. Brädans struktur är slät och homogen, lätt att bearbeta.

Om spånskiva och MDF perfekt efterliknar trä, kan spånskiva också imitera andra ytor. Alla beläggningar har olika färger och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra utbildningsmaterial för bordstillverkning är plywood … Det är en flerskiktsfanerplatta. Det är vanligtvis tillverkat av faner av barrträd, björk eller poppel. Skiljer sig i fuktbeständighet. Kan slipas eller inte slipas.

För tillverkning av bordet är det bättre att välja laminerad plywood. Det är perfekt för ett skrivbord för hemmet eller enklare lösningar för ett lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ för möbler för ett privat hus eller sommarstuga är ett bord från stockar … För att skapa ett sådant bord är rundvirke av barrträd perfekt. Runt virke kan ha olika diametrar: små från 6 till 13 cm, medelstora - 14-24 cm, stora diametrar börjar från 25 centimeter. Trämöbler kan placeras i ett lusthus på gården, i trädgården eller i omklädningsrummet. Ibland kan stiliserade stockbord också finnas på restauranger. Vissa människor utrustar barnrummet med små runda timmermöbler, eftersom detta är ett absolut miljövänligt och säkert material.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Träpallbord - en enkel och mycket intressant lösning inom hemdesign. Pallar är med andra ord pallar. För ett litet bord räcker det med några pallar. Du kan montera dem som en konstruktör och fästa dem. Ett utmärkt alternativ för ett soffbord i vardagsrummet eller som ett originalt sängtillbehör i sovrummet;
  • Särskilda och hållbara bord kan göras från en bar … Det kommer att tjäna länge och tål alla belastningar. Alla träd är lämpliga för tillverkning. För att fixa delarna är det tillräckligt att använda speciellt lim och självgängande skruvar. Bordsskivan kan tillverkas av både brädor och trä. Detta prov kommer att vara en bra lösning för ett stort familjebord;
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett enkelt, snyggt och billigt bord kommer att visa sig med träbräda … Den kan användas i alla rum och interiörer. Möbelskiva är ett massivt ark eller ett ark limmat från stänger, vars bredd inte är mer än 50 millimeter. Det är ofarligt, estetiskt, har en trevlig konsistens och färg. Det kan lackeras eller målas. Ryska tillverkare tillverkar de flesta sköldarna av björk, ek, bok, barrträd.

Faktum är att skölden är en färdig bordsskiva. Man behöver bara klippa längden du behöver och utrusta med ben. Benen kan vara gjorda av olika material.

Bild
Bild

Det är värt att överväga modellen av ett hemlagat bord tillverkad av trämaterial, som är dekorerat med kakel … För arbete kan du välja kakel eller mosaikelement. Bordsramen kan i princip vara vad som helst, men bordsskivan ska dekoreras med keramiska plattor. För att göra inredningen klistrar vi plattorna på bänkskivan. Det är mer lönsamt att lägga kakel av stor storlek, så det blir mindre arbete och färre fogar.

Du kan välja en kakel med en färg eller med olika mönster. Fördelen med sådana möbler är att bordets yta inte deformeras och förlorar sitt ursprungliga utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plattbord . Endast monolitiska stenplattor brukade kallas ett så intressant ord. Men nu tillämpas termen på längsgående och tvärgående snitt av en fast massa. Varje sågsnitt har sitt eget mönster och sin geometri. De är gjorda av bar, matbord, sängbord, soffbord. Plattan kombineras framgångsrikt med glas.

Inköp av sågsnitt i specialaffärer blir inte billigt. Det är mycket lättare att beställa det på ett lokalt sågverk eller göra det själv om du har en motorsåg och ditt eget miniatyrsåg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa idé är metallbord … Mer exakt, från ett stålrör, som har ett rektangulärt tvärsnitt. Ett sådant profilrör är ett riktigt fynd för dem som vill skapa en original sak. Detta material är lätt att använda och kan användas för att skapa olika bordsdesigner. Ett bord av detta profilrör är lämpligt för ett hem eller kontor med en kreativ design, samt för utomhusinstallation. Detta material är mycket starkt, den rektangulära formen på rören och förstyvningarna ger stabilitet och tål mycket vikt. På grund av sin form fäster rören väl vid platta beläggningar. Delar fästs med svetsning eller bultar.

Ett annat plus är det rimliga priset på formade rör. Det är värt att överväga att stål är en högkvalitativ metall, det kommer att hålla länge. Men glöm inte att behandla bordet med korrosionsskydd i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du arbetar med sådana rör kan den enda svårigheten uppstå - om du vill göra böjda delar. Med hjälp av improviserade medel kommer det inte att fungera att böja dem. Vi behöver en speciell maskin.

  • Aluminiumprofil du kan göra en ram för bord med olika bordsskivor eller helklappbara bord för turism, massage. Ofta används aluminium som grund för maskinbord i verkstäder, med en bordsskiva av plåt eller trä;
  • Ovanliga tabeller visar sig från metallvattenledningar … En sådan kopia kommer att se original ut både hemma och i garaget. Att köpa rör kräver inga stora investeringar. Du kan använda gamla rör eller köpa nya från en VVS -butik. Koppar, stål, galvaniserade är lämpliga. Huvudverktyget i arbetet med dem är en skiftnyckel. Du kan välja bordsskivans material efter din smak. Även formen på borden - från en kompakt konsol eller soffbord till ett stort matbord. Det är bättre att täcka benen från röret med ett skyddande material för att inte repa golvytan. Om du utrustar strukturen med hjul kan du enkelt flytta den från rum till rum;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Smidesjärnbord ser väldigt rik ut i hemmet. Ben kan beställas från mästarna. Och det är bättre att göra och installera bänkskivan med egna händer;
  • För att fästa benen och dekorera hemlagade bord, använd och stålkablar … De passar bra med bänkskivor i massivt trä;
  • Att fräscha upp interiören kommer att hjälpa glas bord , gjord med egna händer. Glasbordet passar in i vilken designstil som helst. I grunden används härdat glas för att göra bordsskivor, och benen är gjorda av trä och metall. Fäst dem med speciellt lim eller sugkoppar. Glas kan användas transparent, tonat, matt, färgat, med prydnader och annan inredning. I form - rund, rektangulär, oregelbunden konfiguration. Detta val är för din smak. Glasskärningsprocessen kräver särskild omsorg och omsorg. För nybörjare är det bättre att köpa snitt och färdigt glas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegelbord har olika inkarnationer. Du kan vika tegelstrukturen i trädgården bredvid grillen. I en lägenhet eller hus kommer ett barbord eller en tegelbänk att bli en funktionell del av köket. I en bostad med ett stort område kommer ett köksset i tegel att se solid ut. Hantverkare rekommenderar att du använder keramiska tegelstenar. Det är mer hållbart och motståndskraftigt mot fukt, i motsats till silikatversionen. Tegelverk kräver inte stora investeringar och övernaturliga färdigheter. Men det är bättre att tänka över bordets placering i förväg. När allt kommer omkring kommer du inte att kunna flytta den.

I slutet av inredningen kan du täcka strukturen med keramiska plattor, porslin stengods, en bänkskiva i trä eller en stenplatta;

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stenprodukter förtjänar särskild uppmärksamhet från mästarna. Unik design, miljövänlighet, hållbarhet, lyxigt utseende - en elegant uppsättning egenskaper. Oftast används granit- och marmorplattor för tillverkning.

    1. Granit Är det mest hållbara materialet. Den lyser och är inte rädd för mekanisk stress, extrema temperaturer, fukt, tvättmedel och till och med syror. Dessa bänkskivor är precis gjorda för köket. Granitplattor är fasta, släta, med en plan yta. Detta är det perfekta skapandet av naturen.
    2. Marmor har nästan samma egenskaper, det enda är att den inte är resistent mot syror. Och det är lättare att hantera och forma.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Falsk diamant framställd genom att applicera en blandning av sten och akrylharts på plywood. Det är fuktbeständigt, lätt att bearbeta, men mottagligt för färgämnen, höga temperaturer, deformation i form av flis och repor. Därför är det nödvändigt att ta hand om den skyddande beläggningen i förväg. Eller så måste du slipa det regelbundet för att eliminera bristerna.
  • Betong göra bord också. Det kan skapas genom att blanda cement, kemiska tillsatser, färgämnen, fyllmedel i form av sand, glas, stenflis. Denna blandning hälls på en träplåt med sidokonturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en mängd olika material som du kan skapa exklusiva föremål manuellt med. Vissa hantverkare gör till och med möbler av vanliga plastflaskor!

Allt beror på fantasi och möjligheter. Materialen som diskuteras ovan kan framgångsrikt kombineras med varandra.

Ett genialt exempel på en sådan kombination är en bordflod . Grunden för bordsskivan är en träplatta med originalinsatser av glas, fosfor, epoxiharts, metall. Sådana modeller är väldigt fashionabla och ser spektakulära ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Efter att ha bestämt materialet för arbete bör du studera möjliga mönster för den framtida produkten.:

  • Standardbord - konventionell design utan onödiga detaljer: antingen rektangulär eller rund. Består av fyra ben, bordsskiva, fästen. Det är stabilt, bekvämt. Benen kan vara raka, X-formade. En sådan produkt är traditionell för vår vardag, den är ofta gjord av trä. Och detta är det enklaste alternativet som en nybörjare kan försöka göra;
  • Fällbar design perfekt för rum med ett litet område. Om det inte behövs kan bordet fällas och tas bort så att det inte stökar upp utrymmet. Det är bekvämt att transportera sådana möbler i bilen. Miniatyrfällbara bord är oumbärliga för en picknick i naturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många alternativ för ett hopfällbart bord. Om den är gjord i form av en piedestal med sidor, bör vikningssidorna vara kortare än piedestalens höjd.

För turism finns lättare hopfällbara strukturer, där du kan ta bort benen och vika bordet som en portfölj. Lackerad plywood, aluminiumprofiler, bordsskiva i plast är perfekta för att ordna ett sådant bord. Benen kan vara avtagbara, korsformade, raka, med variabel höjd och dess justering.

Den vikbara designen har olika varianter. För att välja det mest lämpliga schemat bör du analysera mekanismen för deras arbete.

Spara utrymme hjälper vanligt skjutbord , eller på annat sätt kallas det en transformator. Ett enkelt exempel är ett sovjetiskt bord, där en rektangulär bordsskiva rör sig isär, sedan sätts en annan del in mot dess mitt.

Bild
Bild

Svängbar design ännu hårdare. Det kallas ett bokbord. Det är mycket mer kompakt. Särskilda mekanismer används för att fästa huvudbordsskyddet på ramen och sidorna på själva höljet. Sådana produkter kan utrustas med ett utdragbart lådsystem.

Fällbart väggbord består av ett eller två ben. Bordsskivan fästs på väggen med hjälp av svängningsmekanismer; när den är stängd intar den ett vertikalt läge tack vare ett mekaniskt lås.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kaffe bord de är gjorda med två bänkskivor, varav den ena är dold inuti den andra. Det ser ut som ett vanligt bord. Men tack vare speciella spakar kan den lilla bordsskivan dras ut och fixas. Det kan röra sig åt sidorna eller stiga upp.

" Resväska" eller "portfölj " de är gjorda av två ramar från en bar, täckt med plywood och fästa med beslag. Benen fästs separat, de är avtagbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnealternativ konstruktion är svår att tillverka. Ofta gör skrivbord, datorbord exakt vinklade. Först görs en bordsskiva, sedan fästs ramarna på baksidan, block för hyllor och lådor görs.

Funktionellt syfte

Tabellerna kan skilja sig åt vad gäller deras funktionalitet.

Till exempel, vanligt soffbord ganska lätt att tillverka. I form kan den vara antingen rektangulär eller med en rund eller oval bordsskiva. Den kan placeras i vardagsrummet, i hallen eller appliceras i sovrummet som ett litet sängalternativ. Sådana möbler är gjorda av olika material. Det vanligaste alternativet är träbaserade material. Benen kan vara gjorda av trä, metall. Hjul kan fästas på dem för rörlighet.

För att göra ett bord med en oändlighetseffekt sätts speglar parallellt in i ramen, en ljuskälla placeras mellan dem.

Bild
Bild

Datorbord genom design kan den vara kantad, rektangulär eller kombinerad. Under arbetets gång måste du komma ihåg om fönstren i rummet - ljuset ska falla till vänster för högerhänta och vice versa. I detta fall bör lampan inte träffa datorskärmen. Standardhöjden för en sådan modell är 75 centimeter. Men allt beror på användarens tillväxt. För enkelhets skull kan benen justeras i höjd eller tydligt beräknas för din höjd.

Bild
Bild
  • Speldatorbord de är oftast gjorda i vinkel och med en speciell nisch i bordsskivan, eller så väljer de en stol med armstöd så att händerna inte tröttnar och ligger på samma yta, för ofta spenderar människor många timmar på att leka. Ett rakt datorbord är bekvämt för professionellt arbete med grafik, fotografier. Det rekommenderas att tillhandahålla nischer i produkter för en skrivare, skanner och annan utrustning.
  • Skrivbord , som en dator, har olika konfigurationer. Men hans bordsskiva borde vara bredare så att det är bekvämt att arbeta med dokument och papper. Din prestanda beror direkt på produktens design.
Bild
Bild
  • Hörnskolans skrivbord sparar plats för eleven i barnrummet. Samtidigt bör det rymma läroböcker och anteckningsböcker, brevpapper. För att hålla ordning på alla skolmaterial är det bättre att utrusta produkten med lådor. De justerbara fötterna anpassas till barnets höjd. Om lägenheten är ett-rum, kommer ett rektangulärt bord med en vik- eller vikmekanism att göra.
  • Vuxen skrivbord det är bättre att göra det stort, utan onödiga detaljer, så att de inte distraherar från arbetsflödet. Loftstilar är lämpliga för dessa parametrar. De är gjorda av en metallram och en bordsskiva i trä eller glas, under vilken lådor kan utrustas.

Ett fönsterbräda är en ergonomisk lösning. Bordsskivan läggs i stället för den demonterade fönsterbrädan och stöds med ben, stolpar.

Bild
Bild
  • Sminkbord kan ha olika funktioner. De används ofta i omklädningsrum för konstnärer, frisörer och makeupartistkontor. Det är lämpligt att utrusta dessa möbler med en bakgrundsbelyst spegel med en bra glödlampa eller LED -remsa. När allt kommer omkring är ljus mycket viktigt för korrekt applicering av smink och smink.
  • Hembord kan placeras både i sovrummet, i badrummet eller i korridoren. Kvinnors toalettbord, till skillnad från sminkmodeller, är mer miniatyr. Och spegeln kan hängas separat på väggen utan att inkluderas i bordsdesignen. Trä, spånskiva, MDF, fiberboard är perfekta som material för tillverkning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbart stativ - en nödvändig sak. Den är liten, skyddar den bärbara datorn från överhettning och gör arbetsprocessen bekvämare. Det kan göras vikbart. Lämplig för arbete liggande på sängen.

  1. Det justerbara bordet med hjul är bekvämt om du sitter i en soffa eller i en fåtölj. När den är klar kan den snabbt flyttas.
  2. Kylda bord är gjorda i form av ett stativ och lämnar ett speciellt hål - en nisch i bordsskivan, där en liten fläkt är placerad.
  3. Det här kompakta skrivbordet för bärbara datorer är en utmärkt lösning för butiksassistenter. Det stökar inte upp utrymmet.
Bild
Bild
  • Matbord - ett obligatoriskt attribut i varje hem. Det är trots allt bakom honom som familjen samlas för en måltid för att fira semesterdagarna. Därför måste den vara tillräckligt stor och tillräckligt stark. För arbete är det att föredra att välja naturraser. Om du vill spara pengar, välj massivt trä. Det återstår att bestämma storlek, form och design. Designen kan vara annorlunda - enkel, glidande, vikbar. Form - rektangulär, rund, oval, halvcirkelformad.
  • Barnbord är nödvändigt för barnet från det ögonblick det börjar sitta. Typen av sådana produkter beror på barnets ålder. Av materialen för tillverkning är lind och barrträd lämpliga. Det är bättre att slipa alla detaljer så att barnet inte skadar sig.
Bild
Bild

Genom design kan barnbord vara väldigt olika

  • Det finns matbord för de minsta.
  • Ett förskolebarn ska rita, skulptera, leka med sand och pedagogiska leksaker vid lek- och beröringsbord. Vikstrukturer är lämpliga för dem.
  • Medan förstklassaren vänjer sig vid rollen som student, kommer ett vanligt litet skrivbord att passa honom.
  • Äldre elever kan förbereda lektioner vid ett stort skrivbord eller vid ett lutningsbart hyllbord.
  • Många tonåringar gillar att spendera tid vid ett datorbord, hörnalternativet passar dem. Det är bäst att utrusta alla prover med hyllor och lådor.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att välja modell för det framtida landstabellen, besluta om dess plats. I grund och botten är det placerat i ett hus, i ett lusthus, på en veranda eller terrass, i en trädgård eller i grovkök. För en trädgård och lusthus passar stockmodeller eller enkla bord med korsformade ben i kombination med bänkar.

Ett enklare alternativ är att skapa möbler med stubbar. Det räcker att fästa en bordsskiva av spånskiva, möbelskiva eller vanliga brädor och utrusta liknande stolar. Slutligen lacka föremålen.

Ett bord med praktiska verktyg som träpallar ger färg på ditt däck eller veranda. För att skapa en mysig atmosfär är det bättre att utrusta dem med liknande stolar med mjuka ottomaner.

Bild
Bild

Om stugområdet tillåter det är det bättre att bygga ett stort runt eller rektangulärt matbord av trämaterial.

För picknick eller hushållsbruk är kompakta vikstrukturer med aluminiumprofiler och plywood lämpliga.

Tillverkningsprocess steg för steg

Som ett exempel, överväga processen att skapa en trämodell. Trämöbler är mångsidiga, hållbara och hållbara.

Några rekommendationer i arbetet som är värda att överväga:

  • Produkten ska passa perfekt in i rummet och lämna plats för sittplatser och utrymme att röra sig;
  • Antalet personer som kommer att använda produkten. För varje, räkna minst 70 centimeter i bredd;
  • För barn, överväg ålder och höjd, pallfunktioner;
  • Bänkskivans form kan vara oval, rund, rektangulär, fyrkantig, oregelbunden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Storlek - välj oftast en bredd från 80 till 120 cm;
  • Antalet ben kan variera från en till fyra. Deras längd och mått måste vara desamma. Benen är olika i form, men den övre delen ska sluta med en fyrkant för bättre fästning. Materialet kan skilja sig från bänkskivan. Färdiga ben kan köpas eller svetsas från en metallprofil;
  • Om du är nybörjare, välj ett slitstarkt bänkmaterial som är lätt att arbeta med, till exempel ek.

Efter att ha bestämt design, funktionellt syfte och val av material för den framtida produkten kan du fortsätta att skapa en ritning. Det är viktigt att utföra alla åtgärder korrekt och konsekvent, annars måste du göra om allt arbete igen.

Bild
Bild

Om det finns färdiga exempel på ritningar, bra, men studera dem noggrant innan du använder. Du kan rita dina egna idéer på papper eller i ett speciellt datorprogram. Ange måtten för varje artikel.

Det är nödvändigt att göra separata mallar för alla delar. Förbered duken, torka, rengör, täck med antiseptika. Sedan överförs mallarna till duken och detaljerna görs: bordsskiva, ben, fästelement.

Vidare sker monteringen - anslutning av delar till en enda struktur genom att borra hål och dra åt bultar med hjälp av lim. I bearbetningsskedet poleras och beläggs produkten med färg och lack. Snidade mönster hjälper till att dekorera produkten.

Bild
Bild

Från skrotmaterial

För att spara tid och pengar använder hantverkare ofta originalmaterial vid tillverkning av möbler. Några exempel på hur man enkelt och snabbt kan göra ett bord av pallar, plastflaskor med hampa, fönsterbrädan, polypropenrör har redan beskrivits ovan.

Men det finns ingen gräns för mänsklig fantasi.

Andra intressanta material bör övervägas mer detaljerat:

För ett privat hus eller sommarstuga kan du göra ett bord av ved eller stockar. Plywood är lämplig som bordsskiva; genom att kombinera flera vedar byggs ett stabilt ben

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det blir inte svårt att montera ett bord från resterna av golvlaminatet. Det är sant att bordsskivan blir tunn, men väldigt vacker och slät. Det är bättre att använda laminerade plankor med låsfog. En sköld limmas från brädorna. Medan det torkar är det bättre att dra åt det med lameller så att ytan blir plan. För att ge stabilitet under bänkskivan bör förstyvningar installeras;
  • Oönskade däck kan förvandlas till ett minibord. Däcken är täckta med rund plywood på båda sidor längs konturen. Sedan appliceras lim på hela strukturen och det dekoreras. En sådan produkt kommer att vara en underbar dekoration för verandan;
Bild
Bild
  • Du kan också göra ett bord av en gammal resväska, inuti vilken små saker kommer att placeras. Det räcker att rengöra och måla det, fästa en plywoodbas, skruva fast köpta eller tillverkade träben;
  • Foder anses vara ett material för inredning med beklädnad. Men du kan göra möbler från fodret. Det är perfekt för ett hopfällbart bord. Det räcker att komplettera det med ben av stänger, göra fästelement av självgängande skruvar och fästa med anslutande hörn;
  • Om du täcker den gamla dörren med ett glasskiva får du en underbar bordsskiva till matbordet i vardagsrummet. Benen kan väljas från en metallprofil eller en stång. Allt beror på dörrens vikt;
  • Inpackning av kartong gör bra stativ för bärbara datorer, miniatyrbord för en plantskola eller möbler för att placera knicknacks. Dess enda nackdel är att kartongen förlorar sin form när den utsätts för fukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Det blir inte svårt att göra den färdiga produkten ovanlig och behaglig för ögat.

Det enklaste sättet är att måla produkten. Det finns många intressanta designalternativ. På vilken bordsskiva som helst kan du placera ett volymetriskt mönster, bara lackera eller dekorera med flerfärgade ränder eller använda en schackbräda, schabloner.

I barnrummet blir det praktiskt att måla bordsskivan med skifferfärg. Det är bekvämt att skriva och rita på en sådan yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom målning används snidade mönster (endast trä) för att dekorera bord, skapa en antik effekt, decoupage, målat glas, klistra med folie, mosaik, speglar, belysning.

Det är inte så svårt att”åldra” möbeldetaljer. Först appliceras färg i flera lager, sedan gnids det selektivt med sandpapper på vissa ställen. Detta imiterar slitage.

Decoupage av träprodukter är traditionellt för Provence -möbler. Tekniken använder pappersservetter, tyger med ritningar i en floristisk stil. De är limmade på en trä- eller glasyta, lackerade.

Bild
Bild

Klistring med folie är också ett av de billiga och ovanliga sätten att dekorera. Filmer är lämpliga för alla - monokromatiska, med ornament, med fluorescens, metalleffekt, imitation av ytor av olika material.

Glasbord kan dekoreras med en lysande panel gjord av LED -lampor eller remsor, eller skapa en tunneleffekt med en spegelbotten.

Bänkskivan i mosaik kommer att förvandla även den enklaste interiören. Som material används både kakel och små stenar, klippor, gamla musikskivor, tunna trälister. Om ytan är ojämn på grund av konvexiteten hos små delar kan bordsskivan täckas med glas eller fyllas med epoxiharts. Ett målat glasmönster med specialfärger ser också fördelaktigt ut på genomskinliga glasbänkskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således är att göra ett bord på egen hand en genomförbar uppgift även för nybörjare i den här branschen. Hemgjorda produkter är inte på något sätt sämre i skönhet och funktionalitet än moderna fabriksbröder. Dessutom kommer gör-det-själv-arbete inte bara att ge verkliga resultat, utan också andlig tillfredsställelse, en känsla av glädje från det utförda arbetet. Du kan vara stolt över det utförda arbetet och stolt visa det för dina gäster.

Rekommenderad: