Skannrar För En Dator (32 Foton): Hur Man Ansluter Till En Bärbar Dator Eller Installerar På En Dator, Hur Man Ställer In Utan Disk På Windows 7, Typer Och Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Skannrar För En Dator (32 Foton): Hur Man Ansluter Till En Bärbar Dator Eller Installerar På En Dator, Hur Man Ställer In Utan Disk På Windows 7, Typer Och Modeller

Video: Skannrar För En Dator (32 Foton): Hur Man Ansluter Till En Bärbar Dator Eller Installerar På En Dator, Hur Man Ställer In Utan Disk På Windows 7, Typer Och Modeller
Video: Trådlös kontroll över din bärbara dator! - K400 Logitech 2024, Maj
Skannrar För En Dator (32 Foton): Hur Man Ansluter Till En Bärbar Dator Eller Installerar På En Dator, Hur Man Ställer In Utan Disk På Windows 7, Typer Och Modeller
Skannrar För En Dator (32 Foton): Hur Man Ansluter Till En Bärbar Dator Eller Installerar På En Dator, Hur Man Ställer In Utan Disk På Windows 7, Typer Och Modeller
Anonim

Datorer i allmänhet, och i synnerhet bildskärmar, bärbara datorer och till och med systemenheter, är begripliga för de allra flesta. Men situationen är lite annorlunda med skanningsutrustning. Därför är det nödvändigt att ta reda på hur man väljer och ansluter skanner för en dator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Först måste du ta reda på varför du överhuvudtaget behöver skannrar för en dator. Miljoner människor varje dag arbetar, leker, har roligt och förbättrar sin kulturella nivå utan någon skanner. Men även i en tid av elektronisk kommunikation är en enorm mängd material antingen helt omöjligt att hitta färdiga, eller så är det extremt svårt att göra. Att digitalisera en bild eller text för hand är otroligt tidskrävande och tråkigt . Det är bättre att använda en speciellt förberedd enhet.

Vissa kommer att argumentera - trots allt kan du använda en kamera och till och med en vanlig smartphone. Problemet är att upplösningen av bilder med sådana enheter inte alltid är tillfredsställande.

Bild
Bild

Naturligtvis, för att digitalisera dokument - ett pass, anställningsavtal, körkort, TIN och så vidare - kan du ta en bild en gång. Men för dem som behöver digitala kopior av en mängd olika dokument, böcker, tidskrifter och så vidare, är det mer korrekt att använda en enhet vars funktioner är optimerade för denna uppgift … Detta är just syftet med datorscannrar i sin renaste form. Du måste dock förstå det denna teknik har ett antal nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Läsplatta

Sådana skanningssystem finns på nästan alla kontor eller andra officiella institutioner . Men hemma används denna teknik mycket aktivt. Det är mycket effektivt och lätt att använda. Det finns inget behov av att klottra dokument eller noggrann layout av text ett ark i taget. Materialen som ska skannas placeras med framsidan nedåt på plattans glasyta. När du trycker på knappen börjar rörelsen för vagnen under glaset.

Detta är naturligtvis inte en enkel mekanisk anordning. Vagnen innehåller:

  • en källa till ganska kraftfullt ljus;
  • komplex av speglar;
  • linser;
  • reflekterade ljussensorer.
Bild
Bild
Bild
Bild

När de reflekterade strålarna träffar sensorerna omvandlas de till elektriska impulser. Med potentialskillnaden "avkodar" styrelektroniken funktionerna i utseendet på varje sektion. En flatbäddsskanner måste ha en analog-till-digital-omvandlare . Utan det vore det praktiskt taget omöjligt att skriva in den mottagna informationen i datorns minne och utsätta den för vidare behandling.

Redan på datorn konverteras den binära koden till en exakt elektronisk kopia av dokumentet.

Bild
Bild

Snarare lika exakt som den klara bilden fångades och "sträcktes" med skannerns algoritmer. Moderna surfplattor är ganska funktionella . Och om det finns några misstag, misslyckanden, är orsaken nästan alltid analfabetism. Eller kvaliteten på själva texterna och bilderna är så låg att även de bästa programvarealgoritmerna misslyckas.

Bild
Bild

Lummig

Kärnan framgår tydligt av namnet. Även om de grundläggande fysiska och tekniska principerna är desamma, kommer dokumentet som har placerats i ett speciellt hål att flyttas. En speciell elektrisk motor säkerställer att arket rör sig förbi de fasta fotocellerna . Ofta fungerar arkmatade skannrar inte på egen hand, utan i nära anslutning till andra enheter. Sedan pratar de om en MFP, som vanligtvis innehåller en skrivare och ett fax.

Viktigt - kvarstående skannrar "gillar inte":

  • sammanfogade dokument;
  • sömmade texter;
  • häftklamrar, häftklamrar för häftapparater.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trumma

Denna typ av skanner är lämplig för att hämta information av hög kvalitet från både transparenta och otransparenta medier .… I grund och botten används en liknande enhet i tryckindustrin. Hemma används den inte alls. Vissa trumskannrar är relativt kompakta och säljer för tiotusentals dollar eller euro. Men det finns andra - jämförbara i storlek med "Zaporozhets", och de kan redan bytas ut mot herrgårdar.

Denna skanner har fått sitt namn från huvudenheten - en ihålig cylinder av glas . Originalet är fäst på denna cylinder. Trumman kan lutas, placeras horisontellt eller vertikalt. Bildigenkänning utförs med ett fotomultiplikatorrör. Denna metod har visat sig vara mycket effektivare än traditionella CCD-matriser, även av högsta klass.

Bild
Bild

Övrig

Definitivt värt att notera handskannrar … Även om de inte är särskilt populära på grund av svårigheterna i arbetet och den låga kvaliteten på bilden, har de sin egen nisch.

I institutioner som arbetar med stora dokument, liksom för digitalisering av tidskrifter, tidningar och andra storformatpublikationer använder de bokskannrar . Detta är till exempel det enda sättet att ta bort en bild från ett manuskript som sammanställdes för 200-300 år sedan och inte orsaka några skador på den.

Delvis lika planetskannrar . Men dessa enheter fungerar utan direkt kontakt med dokumentytan. Därför är de lämpliga för särskilt sköra eller extremt värdefulla texter och bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bildskannrar används när du behöver extrahera en bild från en filmhållare.

Du kan också nämna skannrar:

  • för streckkoder;
  • för fingeravtryck;
  • tredimensionellt format.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Modell är ett bra val i vissa fall. Panasonic KV-S1015C … Den kan skanna ark upp till A4 -storlek. Den högsta upplösningen på två plan är 600 poäng vardera. Kapaciteten för arkmataren är 50 sidor. 24-bitars färgdjup och relativt liten (2,7 kg) vikt kommer att tillfredsställa.

Bild
Bild

Mycket högre upplösning (upp till 4800 punkter) för en flatbäddsskanner Epson Perfection V370 … Enheten har USB- och Ethernet -gränssnitt. Insamlingen av bild- eller textdata sker med hjälp av en CCD -matris. Färgdjupet når 48 bitar. Maximal skanningshastighet - 86 sidor per minut; det finns en automatisk dokumentmatare, men det finns ingen dubbelsidig arkhantering.

Bild
Bild

För ordningens skull är det värt att nämna ytterligare en skanner - Avision MiWand 2 Pro WiFi . Vikten av den förpackade produkten är 1,32 kg. Det är garanterat i upp till 2 år. Broaching -maskinen kan arbeta med enstaka ark, inklusive A4 -format. Skanningshastighet - inte mindre än 37 sidor per minut; upplösning - 600x600 pixlar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Det största misstaget många gör är att köpa en "superkompakt" handhållen skanner . Nej, han fullgör sina uppgifter, men han får det på bekostnad av stora ansträngningar. Och bildkvaliteten, som redan nämnts, är osannolikt att glädja någon. Om du behöver "bara en bra A4 -datorscanner" måste du använda en surfplatta. Det används också på kontor, i olika institutioner och organisationer.

Små besparingar kan göras genom att välja en modell baserad på en CIS -sensor … Dessutom gör denna lösning hela strukturen lättare. Men man måste förstå att dessa fördelar uppnås på grund av ett grunt skärpedjup. Bilden kan se suddig ut. Därför, om medel finns tillgängliga, är det värt att föredra produkter baserade på ett mer avancerat CCD -element.

Bild
Bild

Viktigt: det bör förstås att "lätta och kompakta" skannrar sällan visar en utmärkt bild.

Och om tillverkaren i beskrivningen fokuserar just på sådana kvaliteter - är detta åtminstone en anledning att tänka. En automatisk dokumentmatare rekommenderas för att skanna dokument . Men att arbeta med böcker, tidskrifter och andra bundna eller syade texter värderar detta alternativ. Här är några fler rekommendationer:

  • fokusera på det största formatet på ark som du planerar att skanna;
  • ta hänsyn till färgdjupet (särskilt viktigt för att arbeta med fotografier och ritningar);
  • kontrollera om det finns ett USB -gränssnitt (vissa modeller kanske inte har det);
  • kontrollera om enheten stöder det operativsystem du använder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Viktigt: innan du gör något bör du läsa instruktionerna för den köpta skannern i förväg . Detta gör det möjligt att inte bara undvika misstag, utan också helt enkelt spara mycket tid som läggs på "poke -metoden". Därefter måste du hitta alla nödvändiga kablar och portar, se till att kablarna är intakta och utåt ljud. Med ett diagram över vad du ska ansluta till i huvudet kan du förenkla ditt arbete ytterligare.

Installationen av nödvändig programvara görs vanligtvis från CD -skivan som följde med skannern . Tillverkaren kan dock spara på sådant material, eller så kan datorn inte ha en diskettenhet. Lyckligtvis kan du till och med installera och konfigurera din skanner utan en installationsskiva. I båda fallen laddas de nödvändiga programmen ner från tillverkarens webbplats. Men du måste omedelbart vara beredd internt på att vissa problem kan uppstå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så, även på en väldefinierad och välkänd för alla utvecklare Windows 7 drivrutiner installeras ibland "krokigt" eller inte alls installerade . Innan du skyndar dig till panik, installerar om något eller ringer teknisk support är det meningsfullt först kontrollera själva enheten … Kanske är inte någon kabel tillräckligt tät. Eller så trycks inte på strömbrytaren på skannern.

Vissa modeller är utrustade med speciella spakar som förhindrar spontan start utrustning under transport. Det är möjligt att några av dem inte sattes i arbetsställning , varför skannern inte startar. Om problemet ändå finns i drivrutinerna måste du ta bort dem och upprepa installationsproceduren från början. När och efter det datorn inte ser den nya enheten måste du kontakta en specialist … Det finns en möjlighet att själva utrustningen har ett tillverkningsfel som stör den normala användningen.

Du kan ansluta skannern till en bärbar dator eller persondator på samma sätt - med hjälp av en kabel. Vilken typ av kabel som behövs skrivs alltid i instruktionerna. Drivrutiner krävs också när du ansluter till en bärbar dator.

Bild
Bild

Rekommendation: Ett av de enklaste sätten att lägga till ny programvara utan att tjata med installationsskivor eller söka på Internet är att använda lämplig funktion i operativsystemet.

Men detta går inte alltid smidigt, och i ett antal fall är det ändå nödvändigt att fördjupa sig i processens detaljer. Efter installation av drivrutinerna, under enheter och skrivare, du måste ställa in skannerns användning i automatiskt läge . Sedan konfigurerar de det installerade verktyget från tillverkaren.

Ett annat viktigt ämne är hur man aktiverar skannern i det lokala nätverket … I ett fall är enheten först ansluten till en dator, som vanligt, och får sedan användas på distans. I en annan konfigureras enheten initialt som en delad resurs för hela nätverket, och sedan har den sin egen individuella nätverksadress.

Bild
Bild

Hur man använder?

Oftast skannar enheten de nödvändiga texterna och bilderna direkt efter att den har installerats och konfigurerats. Det finns inget särskilt svårt med detta. Det är dock lämpligt att följa några regler som förenklar arbetet och garanterar långsiktig användning av skannern. Att börja se till att den placeras på en plan, fast yta som är tillräckligt stabil. Det är inte säkert att använda det någon annanstans.

Kommandot att skanna ges vanligtvis genom en standardapplikation från tillverkaren. Huvudparametrarna för den resulterande bilden är också konfigurerade där.

Observera: enskilda skannrar kan fungera utan drivrutiner - i detta fall utförs allt arbete via motsvarande tjänst i operativsystemet.

Det är användbart att omedelbart välja en plats för att samla in skanningar - så att det finns en reserv på diskutrymme, och det är bekvämt att komma dit. Det rekommenderas inte att lägga filer i roten på disken: det är alltid avsett för systembehov.

Bild
Bild

Det är värt att överväga det även på höghastighetssystem behåller skannern stora filer under lång tid . För att undvika förluster Det är absolut nödvändigt att vänta tills programmet meddelar att det är redo och först stänga det . Innan du skannar foton väljer du ett speciellt läge och anger också färgen på den bearbetade bilden. När du väljer ett format, om det inte finns några särskilda överväganden, bör du ange JPEG.

Här är några fler tips:

  • lägg kabeln så att den snubblar mindre om den;
  • tryck inte de skannade dokumenten mot flatbäddsytan;
  • om möjligt, ta bort häftklamrar och häftklamrar;
  • stäng locket även med en kort paus i arbetet;
  • öppna och stäng alla rörliga delar snyggt, utan onödig ansträngning;
  • undvik stark värme och inträngande vatten.

Rekommenderad: