Hopfällbart Sängbord (29 Bilder): En Hopfällbar Stor Struktur Med Lådor Och En Smal Version Av Sängbordet Som Fälls Upp, Produktdimensioner

Innehållsförteckning:

Video: Hopfällbart Sängbord (29 Bilder): En Hopfällbar Stor Struktur Med Lådor Och En Smal Version Av Sängbordet Som Fälls Upp, Produktdimensioner

Video: Hopfällbart Sängbord (29 Bilder): En Hopfällbar Stor Struktur Med Lådor Och En Smal Version Av Sängbordet Som Fälls Upp, Produktdimensioner
Video: Tableau de bord avec Microsoft Dynamics CRM 2024, April
Hopfällbart Sängbord (29 Bilder): En Hopfällbar Stor Struktur Med Lådor Och En Smal Version Av Sängbordet Som Fälls Upp, Produktdimensioner
Hopfällbart Sängbord (29 Bilder): En Hopfällbar Stor Struktur Med Lådor Och En Smal Version Av Sängbordet Som Fälls Upp, Produktdimensioner
Anonim

Modern möbelproduktion fokuserar mer och mer på produkternas mångsidighet och praktiska egenskaper: moduluppsättningar av möbelväggar, bokbord, transformerande soffor, fällbara stolar, inbyggda garderober och mycket mer.

Bland det stora utbudet av alternativ har en hopfällbar bords -piedestal vunnit sin andel av popularitet - en kompakt hemmöbel som kan utföra flera funktioner samtidigt och spara värdefulla meter användbart utrymme.

Bild
Bild

Särdrag

Sockelbordet är en bekväm hopfällbar struktur, bestående av en sockelbas med lådor och lutande sidor, som när de fälls ut bildar en bordsskiva. Designen är att denna modell är identisk med ett bokbord, men bordsställets funktioner är bredare på grund av hyllorna och lådorna.

Bild
Bild

Modeller i interiören

Valet av ett sockelbord, dess design, material och dimensioner beror på produktens syfte och placering i interiören.

Vardagsrum

I vardagsrummet är en bordsställ alltid användbar för att ta emot gäster. När den är hopfälld kommer en sådan modell att fungera både som inredning och plats för förvaring av semesteruppsättningar, bestick, dukar. Det är i vardagsrummet som valet av skänkbord till stor del beror på rummets stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera interiören i klassiska stilar har traditionella sidobord skapats av massivt trä eller MDF -brädor. Den snidade ytan, förgyllda beslag kompletterar klassikerna, barock, rokoko. Det artificiellt lagrade träet av blekt ek passar perfekt in i Provence -stilen. De förkromade breda benen för bordsskivan kommer att framhäva den högteknologiska stilen. Själva produkten i denna stil kan tillverkas av MDF -skiva, täckt med den tunnaste PVC -filmen av neon- eller metallfärger. Minimalismens stil är lämplig för bord-piedestaler av tunna träbaserade paneler, släta ytor utan dekorationer, smala benstöd kan antingen vara av trä eller förkromade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Köksapparater har ofta inbyggda sidobord som håller hackytor, ett handfat eller en spishäll. Förutom dem kan du köpa en rullande modell på hjul, om köksutrymmet tillåter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För små rum kommer kompakta sidobord med en eller två vikbara bordsskivor att vara relevanta. De är bekväma genom att bordsskivan fälls lätt i slutet av kulinariskt arbete eller lunch, vilket frigör utrymme. Skåpfacken med rymliga lådor eller hyllor i köket har alltid något att fylla: från köksredskap till hushållsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallvärmebord-piedestaler med temperaturkontroll används som regel i serveringsanläggningar, men om så önskas kan ett sådant bekvämt föremål också köpas för ett rymligt kök i ett lanthus.

Bild
Bild

Arbetszon

Valet av ett sockelbord för en arbetsyta är först och främst ett problem för funktionalitet. Vid behov av att spara kvadratmeter är det inte alltid möjligt att tilldela ett helt rum för en studie, verkstad, bibliotek. En designteknik för att dela utrymme i zoner och multifunktionella möbler kommer till undsättning. Sockelbordet kommer att bli en oumbärlig assistent för att lösa detta problem. Det finns flera typer av sockelbord för arbetsområdet:

Ett skrivande stationärt bord med inbyggt skåp . Den kan användas som huvudmöbel i arbetsområdet.

Det bästa alternativet vore ett ett- eller tvåpollardbord med en överbyggnad av hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbart sockelbord lämplig för alla rum. Vid behov kommer de stigande sidoväggarna att fungera som en bred bordsskiva för arbete med papper, ritningar, Whatman -papper, mönster.

Ett rymligt skåp kommer att bli en plats för förvaring av saker som behövs under arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordstransformator . Modellerna för sådana bord är utrustade med mekanismer som gör att de kan bli en hopfällbar säng, en kantsten, ett soffbord eller en fåtölj. Allt beror på mästarens fantasi, och exempel på sådana omvandlingsbord finns i katalogerna över möbeltillverkare.

Bild
Bild

Stuga, veranda

Sockelbordet är praktiskt att använda i sommarstugor. Det är bekvämt att lägga det på verandan medan du dricker te i frisk luft, och om det behövs kan det monteras och flyttas till ett hörn. Lådor eller hyllor på kantstenen kan lagra alla småsaker eller tediskar du behöver för trädgårdsarbete.

För ett sommarresidens är det bättre att välja möbler av plast eller MDF, helt täckta med en hållbar akrylfilm. Sådana produkter är lätta att rengöra, de är inte rädda för fuktighet och temperaturfall. Och för vintern kan de enkelt tas in i huset för förvaring.

Bild
Bild

Barn

För barnhörnan finns ett stort urval av miniväggar med arbetsplats, säng, sportartiklar och andra tillbehör för alla smaker. Det är ett bekvämt och praktiskt alternativ för både småbarn och tonåringar. I detta fall ingår ett skrivbord med sidobord, lådor, hyllor eller en garderob, vilket eliminerar behovet av att välja olika möbler.

Med ett köp kan barnområdet omvandlas till ett enda rum.

Bild
Bild

Separata barnbord-piedestaler, radikalt annorlunda än vuxenmodeller, är för de minsta. Vanligtvis är det här bord för att rita och skulptera, med lådor för tillbehör. Ett annat alternativ är babybyte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Sockelbordets rektangulära form anses vara traditionell och passar alla inredningar. De rundade kanterna på en lyftande eller glidande bordsskiva ser vackra ut. En sådan modell, när den är utfälld, är en oval, som ger mjuka linjer till inredningen och gör rummet mer bekvämt. Dessutom har sådana möbler inga vassa hörn och är säkra för små barn.

Icke-standardiserade former av piedestaler i form av en trapets, kub, triangel kan dekorera interiören i en modern eller futuristisk stil. Det bör dock kontrolleras om ett sådant bord kommer att fungera när det fälls ut, om bredden och längden på ytan är tillräckliga. Annars kan det visa sig att saken är vacker, men värdelös, och du betalade för mycket för "bordet" -funktionen förgäves.

Bild
Bild

Material (redigera)

Huvudmaterialen för tillverkning av sockelbord är trä och dess derivat. Möbler gjorda helt av plast, metall eller glas anses vara icke-standardiserade och är ganska sällsynta.

Massiva trämöbler är en elitmöbel och är en kostnadseffektiv investering när du köper en skänk i klassisk stil.

Bild
Bild

Det lyxiga utseendet på dessa produkter kommer att vara ett utmärkt komplement till den respektabla inredningen i vardagsrummet.

Massiva träprodukter är dock dyra och tunga, så MDF -möbler är lämpliga för mer moderna stilar och ett budgetalternativ. Den är lätt i vikt, och tack vare modern produktionsteknik skiljer den sig praktiskt taget inte från massivt trä - ibland är det ganska svårt att märka skillnaden. MDF -skivor är vanligtvis täckta med faner eller tunn PVC -plast. Sådana produkter är inte så hållbara, men till ett pris är de ganska acceptabla.

Bild
Bild

Resten av ovan nämnda material används framgångsrikt i dekorationen av piedestaler och för tillverkning av tillbehör. Det kan vara plastbelagda MDF-bänkskivor och dörrar i olika nyanser eller imitera naturmaterial: sten, marmor, trä. Glashyllor och dörrar kommer att dekorera skänk för vardagsrummet, en kaffeservering kan flauta bakom glaset. För en köksensemble passar ett nattduksbord av ljus plast med kromhandtag och runda breda bordsstöd.

Urvalstips

Fördes bort av design och konfiguration av piedestalbordet, glöm inte produktens kvalitet och funktionalitet. Några enkla rekommendationer hjälper dig att göra rätt val.

En produkt kan anses vara högkvalitativ om:

  • inre och yttre ytor skadas inte mekaniskt;
  • produkten är stabil när den är vikt och, vilket är särskilt viktigt, när den fälls ut;
  • platserna för fästelement och borrning bearbetas med lim, alla fästelement är tillgängliga;
  • kantstenslådorna glider smidigt i spåren, utan att avge yttre knarrande ljud, lätt öppna och stänga;
  • vikmekanismen fungerar som den ska och repar inte ytan. Bordsstöd bör utformas för bordsskivans vikt och tilläggsvikten för föremål på den. Detta är viktigt eftersom till exempel tunna aluminiumstöd kan böja sig under diskens vikt, och hela dukningen med varmt te kommer att ligga i gästernas knä.
Bild
Bild

Glöm inte dess storlek och den avsedda installationsplatsen när du väljer ett sockelbord. Preliminära mätningar och rymdplanering gör det möjligt att snabbt bestämma valet och köpa den produkt som passar dig.

Rekommenderad: