Våningssängstransformator (47 Bilder): Säng-garderob För Två För En Liten Lägenhet, Hopfällbar Och Hopfällbar Med Lådor

Innehållsförteckning:

Våningssängstransformator (47 Bilder): Säng-garderob För Två För En Liten Lägenhet, Hopfällbar Och Hopfällbar Med Lådor
Våningssängstransformator (47 Bilder): Säng-garderob För Två För En Liten Lägenhet, Hopfällbar Och Hopfällbar Med Lådor
Anonim

Moderna lägenheter, som Chrusjtjov, ägnar sig inte åt film. Att inreda en liten lägenhet för en familj är ingen lätt uppgift. Ett utmärkt alternativ är möbler som inte tar mycket plats, men kombinerar flera funktioner, till exempel en konvertibel våningssäng. Sådana modeller passar inte bara för en plantskola, utan också för alla små rum.

Fördelar

Alla modeller av moderna transformerande möbler är ganska praktiska att använda. Huvudfunktionen för en omvandlande säng är att dölja en sovplats under dagen. Samtidigt ska det inte ta mycket tid på morgonen att sätta ihop sängen och täcka den med en filt. Olika färger och stilar gör att du kan välja en modell för vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga fördelar:

  • En av de stora fördelarna med sådana modeller är det överkomliga priset. Jämfört med två vanliga sängar sparar våningssängar betydligt familjebudgeten.
  • Sparar utrymme och bevarar sängens intimitet.
  • Utrymmeoptimering.
  • Vissa modeller kompletteras med förvaringssystem med hyllor, nischer och lådor, vilket gör att du rationellt kan använda varje kvadratmeter i rummet.
  • Höga sidor för den andra nivån skyddar mot fall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

  • Klassisk version av en våningssäng representerar två kajplatser, som ligger under varandra. Men som praktiken visar kan vissa människor som sover längst ner uppleva obehag från en skrymmande struktur ovanpå. Därför är ett bättre alternativ att placera sängarna med någon förskjutning från varandra.
  • Design med en kaj på övervåningen och utdragbar säng åt sidan eller framåt längst ner - det här är den enklaste versionen av transformatormodellen med två kojer. Om uppgiften är att utrusta ett barnrum för två barn, är omvandling av möbler ett utmärkt val. Barn sover gärna i våningssängar, medan alla kan behålla sitt eget avskilda hörn. Om en av barnen är rädd för att sova på en hög säng eller vänner ofta kommer till barnet med en övernattning, kommer en utdragbar våningssängmodell att göra.

För små barn är det bättre att välja en säng med en höjd av högst 116-120 cm och för tonåringar - upp till 180 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modeller med lådor eller skåp spara betydligt utrymme i rummet och optimera lagringssystemet. Moderna multifunktionella möbler ser inte skrymmande ut och "äter inte upp" ytterligare kvadratmeter.
  • För en familj med två studenter är möbler som kombinerar två sängar och ett bord lämpliga . Denna design gör att du kan kombinera tre zoner på 4 kvadratmeter och kommer att passa bra med resten av möblerna. Det är värt att välja en sådan modell bara på grund av de betydande besparingarna i familjebudgeten. Vanliga två sängar och ett skrivbord kommer att kosta mer än en skrivbordssäng.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängbordets design är ganska enkel och hållbar . Överkanten förblir oförändrad för alla modeller. Den nedre delen glider fram över bordet eller vänder för att förvandlas till ett bord. Det vill säga, det finns alltid ett val: antingen en sovplats eller ett arbetsområde. Uppstigningen till den andra nivån kan skilja sig från modell till modell. Det kan vara en byråsteg eller en enkel stege som kan tas bort eller fästas på ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar säng representerar möbler som försvinner på dagtid. Sängkläder, tillsammans med madrasser, är gömda i väggen och förvandlas till en bred garderob. Fällbara solstolar kan höjas och sänkas utan problem, så att ditt barn också kan göra jobbet. Dessutom kommer detta alternativ att underlätta rengöring av rummet och frigöra utrymme för studier och lek.

Kostnaden för sådana sängar är mycket högre än konventionella våningssängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vuxna är transformerande sängar lämpliga, som slutar i en soffa . Sådana modeller gör att du kan kombinera ett sovrum och ett vardagsrum och ha ytterligare två fullvärdiga bekväma sovplatser. Soffan kan vara med eller utan ryggstöd. En metallram med träelement är ett ganska pålitligt och säkert alternativ för sådana möbler. Därför kommer modellen att fungera under mycket lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En stege med en begränsande avsats skapar inte bara en bekväm utan också en säker sömn på övervåningen. När den är hopfälld är det omöjligt att skilja en transformerande soffa från en vanlig soffa, så bara de initierade kommer att veta om möbelns hemliga funktion.

Material (redigera)

Vid tillverkning av transformerande möbler används en kombination av flera material. Trä, metallelement och textilier kombineras. Och plast fungerar som ett attribut för inredningen.

Massiva träbäddar säkrare och mer pålitlig. De mest populära är ek, valnöt, bok och tall. Systemet har hög miljösäkerhet och tål tung belastning. Strukturen kan målas i valfri färg.

Massiva trämöbler är de dyraste, men metallbäddar är mycket billigare.

MDF och spånskiva - de mest budgetalternativ, men också de mest opålitliga. Därför är användning av sådana material för våningssängar-transformatorer oacceptabel. Den kan endast användas för ytterligare element - hyllor eller lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Fällbara modeller är efterfrågade, vilket innebär att separera i två sängar i framtiden. Det här alternativet är mycket bekvämt för två barn, när det finns en risk att barnen kommer att vägra att sova på andra våningen. Eller när utsikterna att bosätta sig barn i olika rum förutses.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många sängdesignalternativ. En mängd olika texturer, material och färger gör att du kan välja möbler för alla rum. Barn kommer att glädjas åt en säng med sagofigurer och karaktärer från sina favorit-tecknade serier.

Perfekt för en familj med två barn i olika åldrar modeller med olika kojer … På nedervåningen finns en säng för ett nyfött barn, på övervåningen finns en säng för ett vuxet barn. Dessutom kan hela strukturen utrustas med en byrå eller en rymlig garderob.

Enligt psykologer låter sådana sängar för barn i olika åldrar dig behålla kärlek och respekt i familjen utan avundsjuka, eftersom föräldrar tillbringar lika mycket tid i sängen till två barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vänner modell - den här tvåvåningssängen förvandlar enkelt den nedre sängen till ett bord med två soffor, där det är bekvämt att inte bara studera eller arbeta utan också ta emot gäster och dricka te. På kvällen kan den nedre delen enkelt omvandlas till en enkelsäng. Om så önskas kan strukturen kompletteras med lådor under sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säng "Duet-8 " är mer en en och en halv nivå säng. Denna modell är lämplig för en familj med barn, har en låg koja och trappsteg istället för trappor. Denna design skiljer sig från andra Duet -modeller genom att det finns ett stort antal rymliga lådor för förvaring av barns saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell "Karina plus " - en vacker träsäng med höga sidor. Sängens bredd är 90 cm, så en vuxen kan sova lugnt på sängen. Till en början kan barn som sover med mamma eller pappa snabbt anpassa sig till ett separat sovrum. Modellen kan kompletteras med rymliga lådor under den nedre sängen. Och om så önskas är en våningssäng indelad i två vanliga.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är ganska svårt att välja möbler för en liten lägenhet. De viktigaste faktorerna som påverkar valet är rummets storlek, tillgången på andra möbler och budgeten. Endast de mest funktionella, hållbara och pålitliga modellerna bör ges företräde.

Grundregler innan du köper en ny transformerande säng:

  1. Utforska certifikaten och alla dokument för varje modell du gillar. Ge endast möbler gjorda av naturliga och säkra material, användning av spånskiva och MDF är endast tillåtet i enskilda element, till exempel i hyllor eller lådor.
  2. Kontrollera styrkan och tillförlitligheten hos alla element och kontrollera vikningsmekanismerna själv. Fästelementen och kragen får inte vara av plast.
  3. Ta fram flera alternativ för modeller med olika typer av organisering av sovutrymmet. Överväg vikbara, infällbara, utfällbara och fristående alternativ.
  4. Vilken modell att välja: med trappor eller steg avgörs utifrån rummets egenskaper. För ett litet rum bör företräde ges till en trappa med plana steg, och den mest praktiska platsen bör lutas snett.
  5. Se till att madrassens kvalitet är inkluderad, eftersom sängkläderna är ansvariga för hälsosam sömn och god vila.
  6. Observera att vissa vackra modeller kan vara nyckfulla vid rengöring.
  7. Stanna inte vid det första lämpliga alternativet, studera erbjudandena från olika säljare.

Garantiperioden för service måste vara minst 8 månader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Moderna förvandlingsmöbler är ett bra alternativ för en liten lägenhet eller för en familj med flera barn. Bekvämlighet, komfort och funktionalitet till ett överkomligt pris. Fällbara sängar väcker vissa tvivel bland föräldrarna. Därför används sådana modeller inte särskilt ofta, även om efterfrågan på dem är ganska hög.

Som tillverkarna försäkrar, om du placerar hopfällbara sängar mot en bärande vägg, skiljer sig styrkan och tillförlitligheten hos sådana möbler inte från vanliga stationära modeller.

Köpare av modellerna "Karina-Lux" och "Friends" lämnar bara positiva kommentarer. Det är sant att det rekommenderas att köpa dem endast för vuxna barn, eftersom stegen kanske inte är bekväm och säker nog för småbarn. Köpare av Duet -sängar är generellt nöjda med köpet, men de råder att köpa sådana modeller för mindre aktiva barn, eftersom designen inte tål utomhuslekar och hopp. Och plusserna inkluderar precis den bekväma höjden för barn, höga sidor, trappsäkerhet och ett acceptabelt pris.

Bild
Bild

När det gäller "Friends" -sängen noterade köparna ett obehagligt faktum - madrassen för den nedre sängen är sammansatt av fyra element, så det är inte alla barn som kan sova bekvämt på en sådan yta. Dessutom rekommenderas att använda en madrassöverdel för att släta ut lederna. I allmänhet är sängen gjord av tall och har en solid ram.

Vackra interiörer

En våningssäng med hyllor kommer inte bara att spara utrymme, utan hjälper också till att hålla ordning i tonåringens rum. Strukturen består av en autonom och rörlig del. Höjd och antal hyllor, samt färg och material väljs av rumets ägare.

Bild
Bild

Kompakt och funktionell möbeluppsättning för skolelever. Komplett med ett bord och en garderob ser headsetet väldigt harmoniskt ut. Ytterligare lådor gör att du kan förvara alla barns tillhörigheter på ett ställe och lära dem att beställa. Och det sparade utrymmet ger plats för aktiva spel.

Bild
Bild

Möbeluppsättningen har en fast och den andra flyttbara sängen. En garderob och lådor placeras längs ena väggen. Den flyttbara sängen kompletteras med ett skrivbord som inte bara rymmer studiematerial utan också en skrivbordslampa och bärbar dator.

Den fällbara modellen av saftiga nyanser kommer att fylla barnets humör och färg.

Rekommenderad: