Möbelvägg För Vardagsrummet (65 Bilder): Vita Modeller I Stilarna "Provence" Och "country", "loft" Och "high-tech", "modern" Och &

Innehållsförteckning:

Video: Möbelvägg För Vardagsrummet (65 Bilder): Vita Modeller I Stilarna "Provence" Och "country", "loft" Och "high-tech", "modern" Och &

Video: Möbelvägg För Vardagsrummet (65 Bilder): Vita Modeller I Stilarna
Video: BESTÅ - Immer toll anzusehen 2024, Maj
Möbelvägg För Vardagsrummet (65 Bilder): Vita Modeller I Stilarna "Provence" Och "country", "loft" Och "high-tech", "modern" Och &
Möbelvägg För Vardagsrummet (65 Bilder): Vita Modeller I Stilarna "Provence" Och "country", "loft" Och "high-tech", "modern" Och &
Anonim

Möbelväggen är utformad för att utföra flera funktioner: att lagra saker, placera hushållsapparater och dekorera interiören. Det kan bestå av olika delar, eftersom det inte finns några strikta krav på hela headsetet. Därför måste du bestämma möblernas sammansättning, dess storlek och stil för att välja det bästa alternativet.

På grund av sin mångsidighet och rymlighet är möbeluppsättningen mycket efterfrågad . Moderna modeller överraskar med en mängd olika former och designlösningar, som låter dig köpa en produkt som matchar alla funktioner i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

I den högteknologiska världen använder designers demokratiska idéer när de organiserar inredningen i vardagsrummet. Med hänsyn till rummets storlek och konfiguration kan du välja den bästa stilriktningen. För länge sedan har mode för identiska rektangulära strukturer som bearbetats med billigt faner passerat - det är dags för original och multifunktionella idéer.

Utformningen av lägenheten bör vara genomtänkt i förväg, även i slutskedet. Det är då hyresgästerna måste bestämma vad de ska välja: ett rymligt eller trångt rum. Den fullständiga uppsättningen av väggen beror på detta beslut. Den kan innehålla öppna och stängda hyllor, en garderob, en arbetsyta med ett bord och en hylla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bildens dimensioner kan också variera avsevärt. Det kan vara stort och helt uppta en av väggarna i hallen, eller vara kompakt och placeras i ett litet område. Naturligtvis, för att uppnå maximal komfort, är det lämpligt att lämna mycket ledigt utrymme, men detta är inte möjligt i alla lägenheter. För att öka utrymmet använder de ofta kombinationen av två zoner, till exempel ett vardagsrum och en balkong.

För närvarande utvecklar specialister projekt som tar hänsyn till alla nyanser i interiören och använder innovativ teknik. För att öka lägenhetens funktionalitet använder de som regel glidande skiljeväggar som lånats från japanerna.

Vid tillverkning av möbelväggar beaktas sektionernas höjd, block, funktionalitet, design och bekvämlighet. Det som är bra med modulära enheter är att om du vill kan du ändra deras plats och därmed uppdatera miljön. Och modulernas multifunktionalitet gör att du kan placera ett stort antal olika saker i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Style riktningar

Möbelfasader kan klassificeras på olika sätt. Till exempel, när de talar om formen, skiljer de U-formade, kantiga och linjära strukturer. För ett litet rum är det bättre att välja en linjär bild med en garderob. Men du kan också installera hörnmodellen, men i ett rymligare rum.

Efter att ha beslutat om möblernas konfiguration måste du gå vidare till valet av stil. Hallens stil måste vara i full överensstämmelse med väggens design. Dessutom bör produkten väljas i samma färgschema som resten av möblerna, som upptar huvuddelen av rummet.

Alla omgivande element måste nödvändigtvis betona stilen i rummet, annars blir det en känsla av obehag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande typer av stilar används oftast i utformningen av vardagsrummet:

Modern - detta är den mest populära lösningen, i vilket fall modulära möbler råder. Det anses vara det mest rymliga och bekväma. Professionella designers har kommit med mer än 50 moduler som kan kombineras efter behag.

Användningen av naturmaterial är inneboende i modern stil. Ramen på objektglaset är tillverkad av laminerad spånskiva. I detta fall bör plattornas tjocklek inte vara mer än 2, 2 cm. Tillverkare använder olika beläggningsmetoder och kanterna stängs med PVC -band.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggarnas fasader är behandlade med MDF eller spånskivfaner. Systemet kan sedan täckas med läder, lackeras eller täckas med härdat glas. Om härdat glas används placeras det i en metallram och limmas på plywood.

Moderna väggar har modifierande handtag, och ibland är de helt frånvarande. För att öppna förvaringssystem räcker det med en lätt press, och istället för standardbeslag installeras ogenomträngliga snitt.

Nuvarande mönster skiljer sig från resten genom att de saknar soliditet. Sektionerna installeras i golvet, upphängda eller fästas på väggen. För att förbättra strukturella egenskaper är alla modeller utrustade med extra belysning.

När det gäller färgschemat uppskattar den moderna stilen lugna och lakoniska färger. Du kan bara experimentera med form och antal sektioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk - en stil som inte går av mode och inte ger upp sina positioner. Han uppskattar naturlighet och god kvalitet, och därför är antalet komponenter i en sådan vägg strikt begränsat. Den kan bestå av hyllor, byråer, hyllor och en skänk. Alla fyra modulerna ska göras i samma färg och struktur, utan dekorativa krusiduller. Det enda som kan användas för att dekorera rätt modell är guldmålning.

Den klassiska väggen är tillverkad av fanerad eller laminerad spånskiva. Vilken råvara som helst kan användas som material för bearbetning, till exempel lack eller tonat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av traditionella fasader används MDF -brädor, träfaner eller naturligt trä. Anslutningselementen och sockeldelarna är gjorda av polyuretanskum. Inglasning av moduler är möjlig.

Alla mönster är utrustade med bekväma handtag som kan ha vilken form som helst. De är vanligtvis målade i guld- eller bronsfärger.

Minimalism skiljer sig åt att när man organiserar utrymmet används ett minimum av möbler. Denna riktning kännetecknas av blygsamhet, noggrannhet och enkelhet. Dess främsta egenskap är en ökning av användbart utrymme och mångsidigheten hos dess element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalistiska diabilder är inte dekorerade. Endast naturmaterial används för tillverkning, och slutna sektioner råder i själva designen. Modern minimalism har tagit många funktioner i japansk folklore.

Minimalistiska mönster är gjorda av endast de mest nödvändiga modulerna: TV -skåp, bokhyllor och en hängande låda. För färgschemat är svala nyanser av svart, vitt och beige lämpliga.

Högteknologisk inkluderar innovativ teknik, högteknologisk utrustning och rymdämnen. Sådana väggar kännetecknas av kalla ljusa nyanser, linjernas svårighetsgrad, ett överflöd av glas-, plast- och ståldelar, frånvaron av prydnadsföremål och dold belysning. Rationella och praktiska möbler är fulla av ljud- och videoutrustning.

Det finns ofta fall när en minivägg med en blank yta installeras i vardagsrummet. Högteknologiska rutschbanor kombineras perfekt med urban stil - tegelväggar, stengolv och ett betongtak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern kombinerar funktionerna i klassiker och moderna lösningar. Produkterna är tillverkade av naturmaterial med minimal användning av syntetiska råvaror. Blommönster, sniderier och lantlig prydnad används som dekorationer.

Produktens fasad består vanligtvis av MDF eller spånskiva, ibland används massivt trä, plast, metall eller glas. För att installera en bild i en modern inredning måste du välja den klassiska versionen, modulsystem, hörnskåp eller miniväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence Är en lätt och känslig stil, kännetecknad av ett överflöd av enkla linjer och varma toner. Han uppskattar massivitet och naturlighet, så ofta är vita möbler dekorerade med blommönster. För att uppfylla alla krav från Provence är det nödvändigt att köpa produkter som imiterar antiken. De kan medvetet ha oegentligheter och grovhet.

Rottingmöbler och allt som är förknippat med livet på landsbygden kan komplettera utformningen av landshuset. Möbelväggen ska målas i beige, grädde, hav eller lavendelfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft älskar industriella motiv och kombinerar gamla och nya element. I det här fallet kommer väggen att ha en sällsynt bild med några antydningar till modernitet. Ofta köper de det för zonens zonindelning. Italienska motiv kan späda abstrakta gizmos eller urbana symboler. Det finns inga särskilda begränsningar i färgpaletten - det viktigaste är att alla andra toner inte förlorar sin individualitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en möbelvägg för ett gästrum är det viktigt att ta hänsyn till alla funktioner i rummet: mått, belysning och stil. Denna typ av möbler måste vara i harmoni med miljön och kombinera alla nödvändiga kvaliteter.

Förutom det estetiska utseendet bör produkten ha rymliga lådor och stabila nischer som enkelt tål vikten av en TV, högtalare och annan utrustning.

Rekommenderad: