Vit Möbelvägg I Vardagsrummet (35 Bilder): Modeller Av Vit Glans Och Svartvita Kombinationer Med Garderob Och TV -hylla

Innehållsförteckning:

Video: Vit Möbelvägg I Vardagsrummet (35 Bilder): Modeller Av Vit Glans Och Svartvita Kombinationer Med Garderob Och TV -hylla

Video: Vit Möbelvägg I Vardagsrummet (35 Bilder): Modeller Av Vit Glans Och Svartvita Kombinationer Med Garderob Och TV -hylla
Video: 100+ living room colors combinations and wall painting colors ideas 2024, April
Vit Möbelvägg I Vardagsrummet (35 Bilder): Modeller Av Vit Glans Och Svartvita Kombinationer Med Garderob Och TV -hylla
Vit Möbelvägg I Vardagsrummet (35 Bilder): Modeller Av Vit Glans Och Svartvita Kombinationer Med Garderob Och TV -hylla
Anonim

Vardagsrummet är det rum som anses vara lägenhetens ansikte. Därför vill varje ägare göra den snygg, så bekväm och original som möjligt. Vita möbler för vardagsrummet kan hjälpa till med detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgfunktioner

Vardagsrumsmöbler i vitt är en modern trend. Vardagsrummet som möbleras av dem blir omedelbart fräscht, festligt och elegant på sitt eget sätt. Designers hjälper dig att välja och ordna möbler i ditt rum.

Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av vita möbler som gör ditt hem vackrare. Vit färg kommer att ge volym till rummet, och det passar också bra med andra färger i sortimentet.

För att göra det vita mer mättat måste det skuggas. Detta kan göras med en mörk golvfärg eller extra belysning på hyllorna. Vissa detaljer kan ramas in i svart eller brunt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vita möbler har några av sina särdrag:

  1. Renheten i denna färg, liksom de olika formerna på väggarna i vardagsrummet. Det är för detta som moderna användare väljer möbler av denna färg för huset.
  2. Illusionen av volym skapad i rummet. Både väggar och vita möbler hjälper åtminstone att visuellt utöka ditt rum och göra det mer rymligt.
  3. Exceptionell komfort. Möbler i vitt är otroligt bekväma. Till exempel kallar stora soffor husets ägare och gäster för att njuta och koppla av åtminstone lite.
  4. Enastående praktiska. Faktum är att den smutsigaste färgen är svart. Damm är mycket mindre märkbart på vita skåp än på mörka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrummet i vita färger ser särskilt högtidligt och ganska fantastiskt ut. Detta underlättas också av ljusfärgade möbler, som ser organiskt ut i alla interiörer i rummet:

  • standardklassiker;
  • modern modern;
  • praktisk minimalism;
  • sensuell romantik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

De första väggarna dök upp för nästan 50 år sedan. Då tillhörde denna typ av produkt en akut brist. Numera är det inte alls svårt att köpa en vägg. Men problemet med hennes val uppstår. Om du vill kan du inte köpa en färdig vägg i butiken, utan göra en beställning för tillverkningen. Så alla dina önskemål kommer att beaktas.

När du väljer en vägg, först och främst, räknas storleken på rummet, eftersom det inte alls ska dominera rummet. Ett modulsystem är bäst lämpad för ett vardagsrum, vilket gör att du kan variera väggens storlek och konfiguration. Väggmoduler kan ha olika höjder.

Bild
Bild

Uppsättningen kan bestå av väggskåp, hyllor, lågskåp, tv -ställ och utrustning. Ett skåp för rätter och böcker kan vara högre. Denna sort låter dig skapa en vägg med olika konfigurationer. Det är detta som gör modulväggar så populära. Tillverkarna är väl medvetna om detta och producerar individuella moduler från samma serie. Detta gör det möjligt att köpa möbler i alla konfigurationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggkonfigurationen är varierad. Den kan vara rak, kantig, U-formad. Om vardagsrummet är rektangulärt, skulle det bästa valet vara en rak vägg, som kommer att se bra ut längs väggen. En rak vägg är också lämplig för ett fyrkantigt vardagsrum.

Om ett hörn är tomt i rummet och du inte vet hur du ska fylla det, bör du tänka på hörnväggen. När du väljer kan du välja ett hörnslut, som kan vara öppet eller stängt. Det kommer i alla fall att ge väggen ett rikare utseende. Ett stort rum behövs för en U-formad vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggen måste väljas, inte bara med fokus på storleken, utan också på rummets stil, dess färgschema. Om rummet är litet, långsträckt, kommer den mörka väggen bara att betona detta. Det kommer att störa hela rummet. I det här fallet är det bäst att välja ljusa möbler.

En ljus färg hjälper till att expandera rummet, göra det rymligt och ljust. Mörkfärgade möbler bör köpas för ett stort rum.

När du väljer en väggstruktur ska du vägledas av det inre av rummet. De ska vara enhetliga i färg och material. Massivt trä ser mycket bra ut, men sådana möbler kommer att ha en högre kostnad. Ett billigare alternativ är möbler av laminerad spånskiva eller MDF -paneler. Här beror valet bara på din ekonomiska förmåga.

Bara en sak kan sägas till förmån för dyra möbler i massivt trä: sådana möbler kommer att tjäna dig under mycket lång tid.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

I produktionen används spånskiva och MDF oftast.

Spånskiva

Det vanligaste materialet för tillverkning av skåpmöbler har varit spånskiva i många år. Detta material kan målas, lackeras, lamineras, täckas med PVC -film och andra beläggningar.

På den negativa sidan tillskrivs spånskiva ett högt innehåll av fenol- och formaldehydhartser. Bara från dessa namn kan det bli skrämmande. Men i verkligheten är deras antal inte så stort. Till exempel i möbler i sovjetisk stil, som alla kallar superstarka, var innehållet i dessa ämnen fyrtio gånger högre än den tillåtna normen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna spånskivstillverkare har länge funnit en lösning på detta problem, och sedan 2000 har E-1 spånskiva massivt importerats till landet, där paraffin eller lingin, naturliga ämnen, används istället för skadliga hartser. Därför kan vi med säkerhet säga att moderna vardagsrumsmöbler inte är skadliga alls, om de naturligtvis är gjorda av spånskiva av den europeiska typen E-1.

Innan du köper en vit vägg till vardagsrummet, råder vi dig att se till att säljarna har ett certifikat som bekräftar att produkterna är tillverkade av miljövänliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MDF

Idag är möbler till vardagsrummet efterfrågade, där MDF är perfekt kombinerat med glas. I detta fall bör glaset vara mycket större.

Det är det näst mest populära materialet för att göra vardagsrumsmöbler och många andra produkter. Det används vanligtvis för tillverkning av möbelfrontar, gardinstänger, omslag och andra element. MDF är ett dyrare material än spånskiva. Kombinationen av dessa två material kan avsevärt förbättra kvaliteten på möbelprodukter och minska deras kostnad.

Vita vardagsrumsmöbler i MDF ser rikare ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan MDF lackeras, målas i valfri färg eller nyans eller i olika former. Med detta material kan du möta behoven hos de mest krävande kunderna. Dessutom är MDF ett mycket tätt material som är motståndskraftigt mot mekaniska skador, fukt, deformation etc. Med MDF kan du göra vardagsrumsmöbler som imiterar produkter med textur av vilket trä som helst, till och med exotiska arter som Hevea eller rotting.

Bild
Bild

MDF har också vissa nackdelar.

Tillverkad på föråldrad, lågkvalitativ utrustning, kan detta material tömmas över tid. I det här fallet börjar ett slags "gupp" med luft dyka upp på dörren eller lådorna i vardagsrummet. Med tiden blir de stora och MDF -filmbeläggningen börjar släpa efter. Tyvärr är det mycket svårt att åtgärda detta problem och det är inte ekonomiskt lönsamt.

Det är därför, innan du köper en vägg med MDF-fasader, kontrollera med säljarna hur högkvalitativt material används vid tillverkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plats i interiören

Moderna köpare köper ofta en blank vägg i hallen. Det kan dessutom dekoreras med strass för chic. Den mjölkfärgade väggen är lämplig för wengefärgade rum. Och många köpare väljer exakt denna färg för sitt hem. Väggens design i sovrummet skiljer sig inte från en sådan möbel i vardagsrummet, men den kan kompletteras med en spegel eller vågig yta.

Bild
Bild

Väggen måste verkligen inte bara vara vacker, snygg nog och passa perfekt in i rummets inredningsstil. Inredningen till hallen ska vara funktionell och praktisk.

Detta gäller särskilt för små rum. För sådana lokaler är varje centimeter av området betydande. Med tanke på detta, innan du köper en vägg i hallen, var noga med att vara mycket uppmärksam på mekanismerna och tillbehören till produkterna. Det är bra om guiderna är utrustade med returmekanismer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En vit vägg med en TV -sektion är perfekt för ett vardagsrum. Hon kommer inte bara att uppdatera det här rummet, utan också visuellt lägga volym till det.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer en vit möbelvägg för ditt vardagsrum i följande video.

Rekommenderad: