Garderober (44 Foton) Modeller I Japanska Och Amerikanska Stilar, Vita Byråer Provence Och Country, Modern Och Barock

Innehållsförteckning:

Video: Garderober (44 Foton) Modeller I Japanska Och Amerikanska Stilar, Vita Byråer Provence Och Country, Modern Och Barock

Video: Garderober (44 Foton) Modeller I Japanska Och Amerikanska Stilar, Vita Byråer Provence Och Country, Modern Och Barock
Video: Upgrade Your So So Wardrobe With Our Awesome DIY Clothing Ideas & Hacks by Blossom 2024, Maj
Garderober (44 Foton) Modeller I Japanska Och Amerikanska Stilar, Vita Byråer Provence Och Country, Modern Och Barock
Garderober (44 Foton) Modeller I Japanska Och Amerikanska Stilar, Vita Byråer Provence Och Country, Modern Och Barock
Anonim

Genom att välja vilken möbel som helst, inklusive en garderob, styrs köparna av stilen i vilken rummet är inrett. Det finns en enorm variation av riktningar, som alla har sina egna former och material. Det kan vara svårt att inte gå vilse i alla olika garderobsmodeller, så innan du köper måste du bekanta dig i detalj med de viktigaste funktionerna i populära stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristiska drag i stilistiken

Det finns en mängd olika stilar. Bland några av dem kan du hitta likheter, men absolut identiska inredningstrender finns inte. Var och en av dem har unika egenskaper.

Modern - en stil baserad på strikt skisserade former.

Linjernas tydlighet är en viktig egenskap för garderober, mönstren är stora i storlek och paneler med högst två texturer och färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Landets riktning - massiva träkonstruktioner utan uttalade tryck och inredning. Ett element i en sådan stil kan vara grovheten i ytan, så att den imiterar tidens inflytande.
  • Japansk design föreslår stora inbyggda garderober, men skåp är ibland tillåtna. Fackdörrarna är täckta med paneler som visar nationella japanska symboler - i de flesta fall är det sakura och hieroglyfer. Sällan tillverkas sådana produkter i flashiga färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Barock skiljer sig i pompa. Skåpen har en solid struktur som står på små ben. Ytan på produkterna är ofta dekorerad med carving och förgyllning, ofta är carvingtekniken så subtil att designen ser ut som ett konstverk.
  • Högteknologisk skåp innehåller mestadels rektangulära linjer i olika storlekar. De är gjorda i form av inbyggda eller stora skrovstrukturer. Ofta bland dessa modeller kan du hitta tvåfärgade och blanka produkter.

Chiffonier är ofta utrustade med speglar som fyller hela skärmens längd.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Provence - romantisk och delikat fransk stil, där främst ljusa skåp av olika storlekar tillverkas. Paneler med paneler är inte utrustade med ett stort antal utskrifter; för alla deras dimensioner är de luftiga och ser inte skrymmande ut.
  • Amerikansk design Är enkelhet och elegans förkroppsligad i träprodukter. Skåpdörrar är ofta dekorerade med vertikala eller horisontella parallella ränder. Ibland ingår glasfack i fönstret, vilket ger skåpet ytterligare noggrannhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk typen av garderober kombinerar tecknen på rokoko-, Provence-, barock-, art deco -stilar. Det är inte fullt av tryck och pretentiösa tillbehör, men det kan innehålla några element som betonar rikedom och soliditet.

Dessa massiva träskåp kan utrustas med spegeldörrar, men de tar mindre av dörrområdet.

Viktorianskt stil kan betraktas som ett slags klassisk riktning. Det kännetecknas av en övervägande av ädla bruna toner, fasta headset upp till taket. Du kan ofta se bokhyllor gjorda i ett liknande koncept.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modern stilen ger stor frihet i design, i motsats till den klassiska. I den kan du se rika färger, en blandning av flera texturer, ett överflöd av syntetiska och dekorativa material. Moderna skåp kan utföra olika funktioner och har både stora och miniatyrmått.
  • Minimalism Är en av de moderna stilarna som inte tolererar komplexiteten i former. Stora fyrkantiga och rektangulära mönster är gjorda i en enda färg. De har en blank yta och deras nyanser sträcker sig från de mest neutrala till flashiga och accentuerande.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Orientalisk design innebär närvaron av strukturer gjorda av mörkt trä, rikt dekorerade med sniderier eller prydnader. Storleken på produkterna är inte särskilt stor.
  • Chalet med sina avsiktligt grova och okunniga detaljer innebär det installation av träskåp, vars struktur efterliknar breda hamrade brädor. De harmoniserar ofta i struktur och färg med väggarna i rummet, vilket förklarar garderobens bakgrundsroll.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Eklekticism - ganska fri stil. Det är typiskt för honom att placera ljusa accenter. De flesta skåp som ingår i headsetet har en öppen front. Det är innehållet i hyllorna som ofta spelar en accentroll i inredningen. Olika texturer används som material.
  • Shabby chic - en ovanlig riktning där känsliga och romantiska färger och tryck dominerar. Skåp är oftast små strukturer i ljusa färger. Dörrar är ofta dekorerade med rosetter, tofsar, blommotryck och sniderier.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Medelhavsstil designen av produkterna liknar den amerikanska, men det tillåter mycket fler färger i utformningen av garderober. Till skillnad från de amerikanska klassiska nyanser av naturligt trä, i Medelhavsriktningen kan du ofta hitta gula, blå och turkosa toner.
  • Kolonial stil finns i designen av bokhyllor och headset. Förutom bruna används brons- och rödaktiga toner. Du kan ofta hitta strikta silhuetter av produkter med öppna fasader eller med glasdörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kinesiskt koncept - det här är små dubbelbladiga garderober, som ofta är gjorda i röda eller svarta nyanser. De levereras med många ritningar. Ibland finns det en hel tomt i bilderna, vilket perfekt förmedlar den nationella kinesiska smaken.
  • Fransk stil kan säkert associeras med den vita färgen på trägarderober, rektangulära glasinsatser och ett korsformat mönster på glasögon och speglar. Som i Provence -stilen finns det luftighet och romantik här.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Italiensk design garderober är monolitiska träkonstruktioner som har en tydlig rektangulär form. Skåp har fyra eller fler dörrar.
  • Steampunk är en extremt ovanlig stil. Konceptet bygger på grova metallstrukturer och trä. Dessa material återskapas i präglade små skåp. Produkterna är utrustade med många fack, varav några efterliknar utformningen av resväskor.

Skåp är gjorda av mörkt trä eller plast, låt oss säga en vintage -effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Huvudmaterialen för att skapa skåp är trä och plast. För trämodeller, råvaror som:

  • massiv björk;
  • ekmassiv;
  • wenge;
  • lönn;
  • al;
  • Tall;
  • Körsbär.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta skapas garderober av material som inkluderar strimlat trä:

  • MDF;
  • Träfiberskiva;
  • Spånskiva.

Plast är mindre nyckfullt än träprodukter och används ofta i rum där det finns extrema temperaturer eller hög luftfuktighet.

Plastskåp kan skapas i nästan alla färgscheman.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

När du väljer en färg måste du lita på kraven i stilen och på materialets egenskaper. Trädet kokar sällan vitt. I de flesta fall har den olika toner av ljus - elfenben, mjölk ek, bayersk bok eller mörk wenge, kastanj, mahogny.

Andra material förkroppsligas i mer rika färger. Även sura nyanser används ofta, men de spelar vanligtvis en accentroll på en specifik del av skåpet. Ibland kombineras flera färger enligt principen om närhet eller kontrast.

Modern teknik gör det möjligt att dekorera skåp med fotoutskrift och skapa en exklusiv design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Många köpare ställs inför frågan om rätt val av ett nytt skåp för befintliga möbler i interiören.

Innan du köper är det värt att överväga följande faktorer:

  • Syftet med rummet . Det bestämmer produktens storlek. Ett litet pennfodral kan vara lämpligt för köket, medan större modeller behövs för sovrummet. I vissa rum kommer en byrå att se mer lämplig ut än en stor garderob.
  • Närvaron av ett headset . Denna punkt är ganska svår, eftersom garderoben bör väljas så nära inredningen i rummet som möjligt. Det är nödvändigt att alla möbler är i samma stil och intrycket skapas att uppsättningen är en enda helhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rumsstorlek - en annan viktig aspekt för garderobens dimensioner och valet av produkttyp. Ibland har du råd att köpa en inbyggd garderob i korridoren, men i de flesta fall installeras den bara i sovrummet, vars yta är större.

När du väljer en garderob för inredningsstilen, kom ihåg att det är viktigt att överväga andra funktioner i produkten innan du köper.

Bara genom att se till att storlek, form, material och pris är rätt för dig kan du vara säker på att garderoben blir det perfekta tillägget till ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer en garderob i följande video.

Rekommenderad: