Miniväggar För Vardagsrummet (41 Bilder): Snygga Små Väggar För Hallen, Små Strukturer

Innehållsförteckning:

Video: Miniväggar För Vardagsrummet (41 Bilder): Snygga Små Väggar För Hallen, Små Strukturer

Video: Miniväggar För Vardagsrummet (41 Bilder): Snygga Små Väggar För Hallen, Små Strukturer
Video: 3a Vägg mot hallen dörröppning, liten yta och spis synliga från vardagsrummet 2024, Maj
Miniväggar För Vardagsrummet (41 Bilder): Snygga Små Väggar För Hallen, Små Strukturer
Miniväggar För Vardagsrummet (41 Bilder): Snygga Små Väggar För Hallen, Små Strukturer
Anonim

Möbler för små lägenheter ska vara vackra, kompakta och funktionella. En egenskap hos att välja en minivägg för ett vardagsrum är sökandet efter ett alternativ som uppfyller dessa kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Väggarna som dök upp under sovjettiden är fortfarande populära idag. De har förändrats på många sätt, de har blivit mer funktionella och bekväma. Komplex som består av ett stort antal avdelningar kan dock inte passa in i ett litet vardagsrum. Det är för sådana hallar som små strukturer skapas som inte bara kan utföra grundläggande uppgifter, utan också dekorera rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Miniväggar skiljer sig från de vanliga i storlek och konfiguration, som innehåller ett minimum av sektioner. Brännpunkten här är TV -stativet. En sådan modell kan också ha ett litet pennfodral, ett ställ för inredning, väggskåp, öppna hyllor och andra element. Tillverkare erbjuder olika alternativ där du kan välja kombinationen av komponenterna du behöver.

Designmässigt är det också varierat. Bland sortimentet kan du hitta ett alternativ som passar alla inredningsstilar.

Som ett resultat kan du få det perfekta systemet för förvaring av små föremål som harmoniskt passar in i miljön och kanske till och med blir en höjdpunkt i rummet.

Bild
Bild

Fördelar

Miniväggar har ett stort antal fördelar som gör det möjligt att utvärdera deras användbarhet för små vardagsrum:

  • Funktionalitet . Om kläder och skor kan placeras i en garderob, behövs en separat plats för viktiga bagateller. Du kan förvara dokument, tidskrifter, skivor, etc. i miniväggen. Du kan lägga porslin i en glasfönster och souvenirer, inramade foton, blomkrukor på öppna hyllor. Alla saker kommer alltid att finnas till hands och i absolut ordning.
  • Kompakthet . En snygg möbel tar inte mycket plats. Och lättheten i designen kommer att bevara känslan av rymlighet i rummet.
  • Rörlighet . Små strukturer är lätta. De är lätta att flytta från en plats till en annan. Du kan ordna om rummet så ofta du vill, varje gång du fräschar upp interiören efter ditt humör.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skönheten . Snygga moderna mönster passar perfekt i alla miljöer. De skapar mys, dekorerar interiören, vilket gör det komplett och komplett.
  • Prisvärt pris . Kostnaden för sådana produkter är betydligt lägre än prisnivån på liknande möbler i standardstorlekar.

Det finns få nackdelar med sådana produkter. Det bör bara noteras att de inte är avsedda för förvaring av stora föremål. Lägg inte sådana möbler i stora rum.

Mini-versionen kommer helt enkelt att gå vilse i ett rymligt rum och kommer att se löjligt ut i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera huvudmodeller av miniväggar som skiljer sig åt i form och konfiguration.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Diabilder

Namnet på denna typ av möbler är förknippat med dess vågliknande form. Sådana modeller kan innefatta en TV -nisch, ett fack för ljud- och videoutrustning, ett litet pennfodral, flera stängda sektioner och öppna hyllor.

Det finns olika varianter, inklusive en byrå, ett vitrinskåp i glas, separata lådor eller fyrkantiga sektioner med gångjärnsdörrar.

Men förutom de olika sektionshöjderna finns det en annan gemensam egenskap som förenar alla bilder - visuell lätthet och originalitet, som livar upp även en blygsam inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Layouten för vissa rum gör att du bara kan distribuera möbler på ett sådant sätt att bara ett hörn är ledigt. I det här fallet kommer hörnmodeller av miniväggar till undsättning. Sådana möbler är inte mindre rymliga och funktionella.

Dessutom sparar det utrymme i rummet genom att använda utrymmet i korsningen av väggarna. Modeller av denna typ inkluderar också ett TV -stativ, som vanligtvis finns i hörnet. Ibland är hörnenheten ett högt skåp.

Genom att göra dörren speglad kan du skapa en illusion av extra utrymme och göra rummet ljusare genom att reflektera ljusströmmar. Resten av blocken kan vara vad som helst. Dessa är gångjärnsdelar och alla slags stängda och öppna hyllor och lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modul

Förutom kroppsväggarna, som är en struktur med genomtänkt design, finns det också modulära modeller. Till skillnad från fasta möbeluppsättningar kan de enkelt modifieras under drift. I det första fallet kan du bara välja en färdig modell med en fast uppsättning sektioner i en viss sekvens.

När det gäller modulprodukter kan du välja de enskilda blocken du behöver och sedan, som designer, montera din vägg i valfri sekvens. Och även efter att ha monterat den slutliga versionen, efter en tid kan du enkelt ändra konfigurationen av möbelkomplexet genom att ordna om elementen på platser.

Detta gör att du kan ändra utseendet på hela rummet, uppdatera interiören utan extra ekonomiska kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gångjärn

Minikomplex för vardagsrummet, inklusive hängande element, ser luftiga och särskilt kompakta ut. Öppna och stängda hyllor och skåp, som ligger på väggen, utan att ansluta till varandra, skapar maximal effekt av lätthet. Bottenblocket på en sådan minivägg står vanligtvis på golvet. Men det finns också alternativ till försäljning som uteslutande består av gångjärnsmoduler, som om de flyter i luften.

Huvuduppgiften för sådana möbler är att spara utrymme så mycket som möjligt. Väggar, vars segment är upphängda, antar samma fixering av TV: n (på väggen). I det här fallet förblir sektionen under skärmen ledig och låter dig lägga alla objekt på den.

Som regel är upphängda strukturer gjorda i minimalism och högteknologiska stilar, även om det ibland finns modeller i en annan stillösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper, bestäm hur mycket utrymme du är villig att tilldela väggen. Det beror på vilken storlek på strukturen du behöver. Bestäm på platsen där ministrukturen ska stå. Fundera på om ett linjärt arrangemang av block är rätt för dig eller om ett vinklat alternativ skulle vara mer bekvämt.

Möbler ska harmoniskt passa in i rummets övergripande koncept. Väggen ska kombineras med inredningen av rummet och med resten av möblerna. Miniväggar i klassisk stil kännetecknas av sofistikerad elegans. Sådana modeller kännetecknas av symmetri, användning av trä eller dess imitation. Nyanser är mestadels naturliga (beige, nötiga, hela sortimentet av brunt). Modeller finns också i vitt. Det sista alternativet ser särskilt utsökt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För små rum är det att föredra att välja möbler i ljusa färger. En sådan vägg kan visuellt göra rummet mer rymligt, fylla det med naturligt ljus.

Om du vill kan du välja en mörkare nyans. Sådana modeller ser ädla och strikta ut. Men om du vill köpa just ett sådant alternativ, låt designen på väggar och golv vara ljus, annars riskerar du att få ett vardagsrum med en dyster dyster atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence kombinerar Frankrikes lätthet och romantik med rustik mysighet. Väggar i denna stil är också gjorda av trä (eller material med imitation av dess struktur). Till skillnad från klassikerna, där du kan hitta omfattande snidad inredning, lockiga handtag, lister, böjda fasader, är allt så enkelt som möjligt.

Raka klara linjer, lakoniska designbeslag, användning av uteslutande pastellfärger (vita, mjölkiga, beige) - det här är huvuddragen i möbler i Provence -stil.

Bild
Bild

Miniväggar i stil modern brukar utföras i form av diabilder. Dessa produkter kännetecknas av originalitet och användning av naturmaterial. En av de mest populära möbelfärgerna i denna stil är kombinationen av wenge och blekt ek. För ett litet rum är detta alternativ idealiskt. Samtidigt kommer det att se lika fördelaktigt ut mot ljusets bakgrund och mot bakgrunden av mörka väggar.

Bild
Bild

Ett bra val är också en beige eller valnötskugga. Sådana alternativ kommer att ge komfort och en atmosfär av lugn i rummet. Det är också bättre att köpa mörka moderna miniväggar för rum inredda uteslutande i ljusa färger. Om vardagsrummets design är tillräckligt blygsam kan du ge det ett lust genom att välja en mini-vägg med mönster på fasaderna eller fotoutskrift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism kännetecknas av absolut korthet. Denna stil kännetecknas av tydlig formgeometri, nästan osynliga beslag. Material kan vara vad som helst. Dessa är både träiga texturer och en glänsande glans. Vanligtvis är dessa modulära strukturer, ofta monterade.

Bild
Bild

Högteknologisk liknande den tidigare stilen. Det finns också tydlighet och svårighetsgrad av former, designers modularitet, men tyngdpunkten ligger på möblernas modernitet. Glansiga strukturer, förkromad metall råder. Denna stil kan inte kallas tråkig. Kombinationen av kontrasterande färger (oftare vitt och svart), användning av ljusa nyanser, motljus, tonade glasögon - allt detta i kombination med förtrollande glittrande glans ger väggarna ett lyxigt utseende.

Bild
Bild

Utrustning

Fundera på vad du exakt ska förvara i miniväggen. Valet av de nödvändiga blocken beror på detta. Om du behöver en vägg för att lagra viktiga små saker, välj modeller med byrå eller stängda lådor. Om headsetet främst kommer att utföra en dekorativ funktion, var uppmärksam på diabilder och andra alternativ med öppna hyllor och modeller med glasskåp där du kan ordna dekorativa element.

Om du fortfarande vill placera några av dina kläder i väggen, skaffa en modell med ett stängt högskåp eller till och med två skåp på tv: ns sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Du kommer att lära dig mer om miniväggar för vardagsrummet i följande video.

Rekommenderad: