Design Av Ett Rum För En Ung Man (60 Foton): Inredning I Modern Stil För En Ung Man 20 år Gammal, Vackra Exempel På En Killes Sovrum

Innehållsförteckning:

Video: Design Av Ett Rum För En Ung Man (60 Foton): Inredning I Modern Stil För En Ung Man 20 år Gammal, Vackra Exempel På En Killes Sovrum

Video: Design Av Ett Rum För En Ung Man (60 Foton): Inredning I Modern Stil För En Ung Man 20 år Gammal, Vackra Exempel På En Killes Sovrum
Video: GÖR OM HEMMA - SWITCHAR RUM 2024, April
Design Av Ett Rum För En Ung Man (60 Foton): Inredning I Modern Stil För En Ung Man 20 år Gammal, Vackra Exempel På En Killes Sovrum
Design Av Ett Rum För En Ung Man (60 Foton): Inredning I Modern Stil För En Ung Man 20 år Gammal, Vackra Exempel På En Killes Sovrum
Anonim

För en ung man i alla åldrar är hans personliga utrymme mycket viktigt. Som regel uppmärksammar män inte på det obetydliga, enligt deras mening, bagateller, men samtidigt är de mycket avundsjuka på någon invasion av deras territorium. Därför är det viktigt att tänka över hela designen av rummet på en gång, för då kommer killen helt enkelt inte att tillåta att något ändras, eftersom män som regel är stora konservativa.

Bild
Bild

Det finns en myriad av designtrender för heminredning. Låt oss försöka överväga de strömmar som är mest lämpliga för en man.

Loft

Denna stil kännetecknas av sin brutalitet och asketism. Det är inte för alla och rekommenderas snarare för en ung man på cirka 25 år, snarare än för unga män i en öm ålder. Dess särdrag är ett minimum av dekoration, och ibland dess fullständiga frånvaro. Eftersom "loft" i översättning betyder "vind", bör ett rum i den här stilen ha alla dess funktioner - nakna betongväggar, frånvaron av ens en antydan till dekoration, grova trä- eller metallmöbler och persienner istället för gardiner eller till och med utan dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om väggarnas och takets råa yta verkar för brutal kan du lägga till lite mys i rummet genom att måla det i neutrala färger. Alternativt kan du experimentera med färgschemat och måla alla väggar i flera färger. Föredragna färger är vita, gråa, bruna, svarta . När det gäller det senare måste du vara särskilt försiktig med det. Även om rummet är rymligt bör du inte måla det helt svart - det måste läggas till i dosering, eller bättre i form av flera accenter. Överflödet av svart i inredningen kommer att se spektakulärt ut endast i början, och sedan börjar det deprimera och irritera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har att göra med ett rum för en ung man i en gammal "Chrusjtjov", så finns det vanligtvis ett litet rum för barnkammaren, vars område sällan överstiger 12 kvadratmeter. m. I det här fallet bör du i allmänhet avstå från svart.

Minimalism

Denna inredningsstil är mycket lik den föregående. Här, liksom på loftet, finns det inga onödiga tillbehör. Varje sak har sitt eget strikta syfte. Killar är ofta ganska slarviga med att sätta ordning på saker i sitt rum, så möbler för en sådan interiör bör väljas ur praktiska och funktionalitetssynpunkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En rymlig och rymlig garderob med hel vägg är ett bra alternativ för förvaring av kläder och andra saker. Du kan snabbt sätta alla saker spridda runt i rummet i det, om det behövs, snabbt sätta ordning på sakerna. Dessutom kan du lagra mer skrymmande saker som en tonåring vid 16 kan ha - rullar, en vattenskoter, en spelkonsol, ett musikinstrument. Där kan du också välja ett område för lagring av CD -skivor, böcker och brevpapper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att välja fasaden för skåpdörrarna av trä eller högkvalitativ plast, men det är värt att avstå från speglar i full tillväxt - det är inte typiskt för killar att beundra sig själva varje minut, och dessutom kommer mamma troligen att ha att tvätta spegeln. Återhållsamhet bör också utövas när du utformar ett arbetsområde för ett rum i minimalistisk stil. Storleken på skrivbordet ska vara tillräckligt för att rymma din bärbara dator och läroböcker. Välj en stolklädsel som är praktisk så att du vid behov enkelt kan ta bort spår av chips eller cola.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningen i den minimalistiska interiören kännetecknas av lugna monokromatiska färger. Naturliga färger bör föredras. Traditionellt är det sand, grått, ljusgult, ljusgrönt eller neutralt vitt.

Högteknologisk

Denna design av rummet är i modern stil och kommer säkert att tilltala killar i 18 år som är förtjusta i till exempel robotik eller datorspel. Den innehåller minimalismens asketism, men den är redan utspädd med några tekniska innovationer som framsteg erbjuder - de är inte bara närvarande här, utan också paradiserade. Om en TV är planerad i rummet, så borde det vara den senaste modellplasma. Om det är musik kan det vara en synthesizer eller till och med ett trumset eller hemmabio och alltid med högkvalitativ akustik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler saknar fortfarande flytande former, alla linjer är tydliga, enkla och begripliga . Men om vi på loftet observerade en viss design av primitivitet, är hi-tech tvärtom fylld med närvaro av dolda komplexa mekanismer. Det finns mycket modern teknik, hemliga lådor och inbyggda garderober. Högteknologiska ytor kännetecknas av glas, metall och plast. Golvet är oftast täckt med syntetgolv. Men du bör också vara försiktig med användningen av konstgjorda material. Det är viktigt att komma ihåg att detta fortfarande är ett levande utrymme, och överflödet av syntet kan negativt påverka en tonårs hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som inredning är närvaro av tematiska affischer, målningar eller fotografier tillåtna här. Grundfärgerna för väggdekoration är fortfarande alla neutrala nyanser. Du kan välja en färg eller kombinera flera nyanser. Om en ung man gillar graffiti kan han dekorera en eller flera väggar i sitt rum med sin egen hand.

Bild
Bild

Belysning spelar en mycket viktig roll inom högteknologi. Här ges artificiellt ljus företräde - det finns överallt: inbyggda lampor i taket, interiörbelysning av möbler, LED -remsor på väggarna och på hyllorna. Med hjälp av belysning kan du zonera till och med ett litet 10 meter stort rum och skilja mellan områden för vila och arbete. Rätt valt ljus kan visuellt utöka rummets gränser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sport

En sådan inre lösning är lämplig för unga människor som är engagerade i en viss typ av sport. Om det här är en fotbollsspelare kan du välja efterbehandlingsmaterial i hans lags färger, dekorera väggarna med urklipp från tidskrifter eller affischer med den unga mannens sportidoler och lägga ett överdrag som imiterar en fotbollsplan på golvet. Om ägaren av rummet är i volleyboll eller basket, häng ett bollnät för honom. Rummet för en ung man som är förtjust i orientalisk brottning kan dekoreras med citat från kampsportmästare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta utvecklas ett barns hobby för sport till något mer, och en ung man vid 20 års ålder har redan en viss lista över utmärkelser och prestationer. För koppar och certifikat kan du välja ett separat rack eller skåp med glasdörrar så att alla gäster som kommer in i rummet kan se föremålets stolthet. För större effekt kan skåpet utrustas med inre belysning. De killar som inte är förtjusta i någon speciell typ av sport, men helt enkelt föredrar en aktiv livsstil, kan vara nöjda med väggstängerna med en svängstång för pull-ups eller en träningsmaskin. Eftersom sådana saker köps i mer än ett år bör du inte spara på sportutrustningens kvalitet. Och sedan kommer hörnet som köptes för en tonåring vid 14 års ålder att tjäna sin ägare vid 20 års ålder.

Bild
Bild

Det finns inga särskilda regler eller begränsningar för att inreda ett rum i sportig stil. Både mycket ljusa och ganska mörka toner kan förekomma här. Här kan du spela kontrast, då ser rummet dynamiskt, modernt och ungdomligt ut. Som ni vet är sport först och främst rörelse. Därför ska ett rum i en sportig stil vara så rymligt och bekvämt som möjligt. Tvinga det inte med möbler - det bör hållas till ett minimum. Dessutom ska det vara praktiskt, bekvämt och inte besvärligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

musik

Det musikaliska temat i utformningen av ett rum för en tonåring eller ung man är ganska vanligt. Det går nästan aldrig ur mode. Förutom de redan klassikerna inom rock och metal har sådana genrer som R'n'B, rap och några andra riktningar tillkommit relativt nyligen. När du skapar en musikalisk inredning kan du gå bort från de vanliga stereotyperna och ge fantasin fria tyglar. Här uppmuntras kreativitet - till exempel kan trummor användas som hyllor. Du kan inte lägga mycket på dem, de kommer snarare att fungera som ett dekorativt element, men ganska attraktiva och ovanliga. Nattbordet eller soffbordet kan också dekoreras med ett trumset.

Bild
Bild

Om du har en gammal gitarr som ligger på mezzaninen, skynda inte att kasta den. Det kan också användas i interiören, till exempel som ett väggskåp. För att göra detta måste du ta bort frontpanelen och göra flera hyllor inuti. Du kan också dekorera väggarna med vackra klistermärken som visar dansfigurer eller porträtt av kända musiker. Du kan göra originalklockor eller fotoramar från CD -skivor. Du kan också helt enkelt hänga dem på väggarna, och om du hänger en snurrande discokula från taket reflekteras ljusstrålarna i skivorna och skapar ytterligare musikalisk belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förtrupp

Denna design kännetecknas av djärva idéer och är lämplig för dem som inte är rädda för experiment och kreativitet, för självförtroende unga som inte tolererar grå tristess och försöker sticka ut från mängden. Avantgarde kännetecknas av närvaron av ljusa färger och accenter. Färgschemat tolererar inte halvtoner - allt här är maximalt och i kontrast. Färgerna är mättade, medan grannskapet med traditionellt inkongruösa nyanser är tillåtet.

Bild
Bild

Möbler väljs ofta av författaren, med komplexa former och vågad karaktär . Men samtidigt får vi inte glömma dess funktion. Först och främst bör sängen vara en plats att sova, och sedan en inredning. Och garderoben, även om den är från den mest fashionabla designern, måste verkligen vara rymlig. Du kan zonera rummet med hjälp av ljus - ovanför sängen kan du göra ett sträcktak i form av en stjärnhimmel och i den aktiva zonen ovanför fåtöljen och TV: n hänga en ljuskrona i modern stil eller installera ett golv lampa med en original lampskärm.

Bild
Bild

Nautisk

Denna inredning är mer lämplig för tonårspojkar. Det kommer aldrig att förlora sin relevans. Den enda skillnaden är att pappor till moderna pojkar vid 14 års ålder lästes av kapten Nemos vandringar, och den charmiga kaptenen Jack Sparrow blev deras söners idol.

Bild
Bild

Med modern teknik för storformatsutskrift kan du skapa tapeter med valfritt tema. Därför, om din avkomma är hemsökt av härligheten hos den ovan nämnda piraten, gör honom en gåva och beställ en affisch med en tomt från den ökända blockbusteren. Detta kan till exempel vara ett piratskepp på en månbelyst väg i natthavet med en hel vägg, och strålkastare kommer att skapa en illusion av en stjärnhimmel. För att slutföra bilden kan du hänga en lampskärm i form av en ratt, och istället för gardiner på fönstren - fiskenät.

Bild
Bild

För att rummet ska vara ett bostadsutrymme och inte likna landskapet för en föreställning är det viktigt att observera måttet och bibehålla funktionaliteten. Golvet kan täckas med laminat som liknar ett skepps däck. En kombination av trä och vit metall är tillåten i dekorationen. Det är att föredra att välja färger som är fasthållna. För väggarna kan du välja brunt, i samband med kaptenens hytt eller blått, som havets yta. Alla neutrala toner är också tillåtna, som kan väckas till liv med några detaljer - en sjöstjärna limmad på väggen eller ett skal på en hylla.

Bild
Bild

När vi sammanfattar allt ovan kan vi dra slutsatsen att det finns ett stort antal riktningar som du kan röra dig i när du inreder ett herrarum. Men de har något gemensamt: rummet ska vara så funktionellt, bekvämt och levande som möjligt.

Rekommenderad: