Hörnvägg I Vardagsrummet (48 Bilder): Minimodeller För Kläder Och Runda Alternativ Med Ett TV-skåp För En Hall I Klassisk Och Högteknologisk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Hörnvägg I Vardagsrummet (48 Bilder): Minimodeller För Kläder Och Runda Alternativ Med Ett TV-skåp För En Hall I Klassisk Och Högteknologisk Stil

Video: Hörnvägg I Vardagsrummet (48 Bilder): Minimodeller För Kläder Och Runda Alternativ Med Ett TV-skåp För En Hall I Klassisk Och Högteknologisk Stil
Video: Top 50 Corner Tv Wall Design Ideas 2021 // Lcd Wall Stand design // Corner tv unit with stand 2024, Maj
Hörnvägg I Vardagsrummet (48 Bilder): Minimodeller För Kläder Och Runda Alternativ Med Ett TV-skåp För En Hall I Klassisk Och Högteknologisk Stil
Hörnvägg I Vardagsrummet (48 Bilder): Minimodeller För Kläder Och Runda Alternativ Med Ett TV-skåp För En Hall I Klassisk Och Högteknologisk Stil
Anonim

Om du behöver utrusta ett litet rum måste du välja möbler som ger maximalt ledigt utrymme, men samtidigt vara rymliga och snygga. Ett bra val för ett litet vardagsrum är en hörnvägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Hörnväggen ser vacker ut i ett litet vardagsrum. Det är mycket efterfrågat eftersom det har många fördelar:

  • Sparar ledigt utrymme i vardagsrummet . Möbelhörnstycken tar lite plats för att få ut det mesta av rummet.
  • Rymlighet . Hörnmodeller rymmer ett stort antal saker och föremål. De är designade för saker, kläder och skor, samt dekorativa föremål. Väggen har en speciell plats för att sätta en TV eller annan utrustning.
  • Döljer väggfel . Närvaron av en hörnvägg döljer perfekt väggarnas krökning eller andra defekter efter reparation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Brett modellutbud , en mängd olika färger och stilar. Varje köpare kan välja det alternativ som uppfyller hans önskemål. Du kan hitta det perfekta alternativet för utförandet av vilken stil som helst, från allas favoritklassiker till avantgarden. Valet av färger är också ganska stort: från känsliga pastellfärger till mörka nyanser.
  • Stort urval av mönster . Moderna tillverkare erbjuder många alternativ som har sina egna fördelar och egenskaper.
  • Praktik och funktionalitet . Väggen i vardagsrummet kan bestå av olika element: ett skrivbord, en nisch för en TV, ett skåp för förvaring av kläder, montrar för souvenirer och andra.
  • Korrigera rummets form . Sådana möbler låter dig visuellt ändra rummets form. En korrekt vald modell gör att du kan öka utrymmet eller utöka ett smalt rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Beroende på designen kan alla kantformade väggar delas in i flera grupper:

  • Rammöbler köpt för utförandet av interiörer som skapats under lång tid. Väggen är baserad på en stel ram som inte kan bytas ut. När den väl är monterad kan den inte flyttas eller ändras till sitt utseende. Rammodellens främsta fördelar är styrka och lång livslängd.
  • Modulär modell innehåller enskilda element som är oberoende av varandra. Om så önskas kan en av modulerna tas bort eller ersättas med en annan. Deras plats kan ändras för att ändra inredningen i rummet. Mobilitet hos modulära möbler gör att du kan ändra material, design eller färg på en av modulerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggd vägg tillverkas i individuella storlekar. Den har inte en bakvägg, vilket har en positiv effekt på dess rymlighet. Nackdelen med en inbyggd design är att sådana möbler inte kan placeras någon annanstans.

Bild
Bild

Hörnväggar kan presenteras i olika former. Glidväggen ser imponerande och attraktiv ut. Dess särart ligger i det faktum att strukturelementen ligger på olika nivåer.

Hörnmodellen med rundade fasader ger designen originalitet och unikhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Hörngarderoben i vardagsrummet kan användas för olika ändamål. Beroende på dess syfte kan du välja strukturens beståndsdelar.

En modell med en garderob gör att du enkelt och kompakt kan ordna saker. Med hörnalternativet kan du rationellt använda utrymmet i rummet. Genom att placera garderoben i hörnet får du plats med fler föremål. Valet av invändig fyllning är individuellt. Du kan välja önskat antal hyllor, liksom närvaron av en bar för galgar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativet med en nisch för TV: n låter den enkelt passa in i inredningen. Skärmen passar perfekt in i helheten. Nischen utför en skyddande funktion, eftersom TV: n kommer att skyddas på ett tillförlitligt sätt från olika typer av mekaniska skador. På hörnväggen kan du kompakt ordna all nödvändig utrustning - en DVD -spelare, högtalare eller förstärkare. Men närvaron av en nisch för en TV kräver att man överger andra funktionella moduler, eftersom det tar mycket plats.

En vägg med arbetsområde innehåller vanligtvis ett datorbord. Med det här alternativet kan du enkelt placera din dator.

Bordet ser original ut i en ensemble med en hörnvägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Hörnmöbler har varit populära för inte så länge sedan, men moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av storlekar och skapar också skräddarsydda möbler. Små hörnväggar passar in i alla vardagsrum, du kan inte vara rädd för att möblerna inte passar in i rummet. För stora rum är valet alltid större, men ett litet vardagsrum kan också dekoreras med en original och ovanlig hörnvägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designers tar hänsyn till alla konsumenters önskemål, därför erbjuder de för mycket små rum mini hörnformade väggar som bara innehåller några få moduler. En betydande fördel med sådana möbler är dess billiga kostnad, eftersom materialet används mycket mindre än vid tillverkning av stora modeller.

När du väljer skåpmöbler måste du inte bara ta hänsyn till produkternas höjd, utan också djupet. Naturligtvis präglas djupa lådor av rymlighet, men då tar de mer plats i rummet. Och glöm inte att ju bredare hyllan, desto bredare ska dörren vara, och det behövs också ledigt utrymme för att öppna den.

En bra lösning på detta problem är smala öppna planhyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Den klassiska hörnväggen är rak. Detta alternativ fungerar bra för rymliga och små vardagsrum. Det låter dig förkroppsligar olika stilar.

Om du vill dekorera interiören med nya former eller ovanliga lösningar, bör du vara uppmärksam på den runda modellen. För att ge väggen rundhet använder designers radiefasader för skåp. Öppna hyllor med rundade hörn ser vackra ut.

Modeller med en rund bakvägg ser spektakulära ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Du bör inte bara uppmärksamma designen och syftet med hörnväggen, eftersom materialet från vilket det är gjort också spelar en stor roll i valet.

De mest efterfrågade och pålitliga möblerna är solitt trä … Sådana väggar kännetecknas av styrka, hållbarhet och attraktivt utseende. De dyraste är väggarna av värdefulla trädslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utmärkt alternativ till massivt trä är plåt spånskiva (spånskiva) … Möbler tillverkade av detta material är billigare.

Det har ett vackert utseende, eftersom materialet ofta är mantlat med träfaner, täckt med folie eller laminat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Färgen på hörnväggen i vardagsrummet bör matchas med interiörens färgschema och rummets övergripande stil. Modeller i mjuka pastellfärger kännetecknas av sin mångsidighet. De ser vackra och harmoniska ut i olika interiörer.

För en klassisk stil är beige eller sandiga möbler idealiska. Dessa toner kommer inte att locka ökad uppmärksamhet, så rummet kommer inte att delas upp visuellt.

En marmor-, beige- eller sandvägg låter dig förkroppsligar luftighet, lätthet och ömhet i interiören. Mörka färger hjälper till att visa individualitet och framhäva sofistikeringen i interiören. Det är värt att uppmärksamma möbler av mahogny, cederträ eller mörkt valnötmaterial.

Bild
Bild

Den vita väggen ser festlig och högtidlig ut. Men du bör vara mycket försiktig när du använder den, eftersom alla sprickor eller repor kommer att förstöra dess attraktiva utseende. Detta färgschema är inte praktiskt.

De populära färgerna inkluderar nyanser av naturligt trä, som sträcker sig från ljust till mörkt mättat. Sådana variationer kan användas för att implementera olika stilar.

Om du vill skapa en extraordinär och ljus inredning, bör du titta närmare på hörnväggarna i ovanliga färger eller kompletteras med texturerade skär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Moderna hörnväggar överraskar med en mängd olika mönster. Tillverkare erbjuder både diskreta alternativ och ovanliga och ljusa modeller. Alternativ som imiterar strukturen i naturligt trä är mycket efterfrågade. Kombinationen av vitt och svart ser vackert ut. Men om du lockas mer av intressanta ritningar, kan väggarnas fasader dekoreras med fantastiska tryck.

Hörnvägg i klassisk stil är en symbol för komfort och lyx. Klassikerna dikterar sina egna regler: proportionalitet, tydlighet av linjer, liksom harmoni.

Bild
Bild

En av de populära stilarna är modern som väcker uppmärksamhet med originalitet. Väggar i denna stil är vanligtvis gjorda av naturligt trä eller ett material som förmedlar träets struktur. Art nouveau -möbler är ofta i färgen mörk valnöt eller ceder. Denna färg betonar sofistikeringen och svårighetsgraden i stilriktningen.

Hörnväggar används ofta för att förkroppsliga popkonststil … De skiljer sig åt i ljusstyrka, gör att du kan visa din individualitet.

Möbler accentuerar ofta det inre av vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man möbler för hallen?

När du väljer en hörnvägg i hallen bör du först bestämma dess syfte. Olika modeller är lämpliga för vardagsrummet.

Hörnalternativ med en garderob, som används för att förvara saker och sängkläder, ser vackra ut. Skåpet kan utformas för att rymma vanliga föremål eller inkludera stänger för förvaring av föremål på galgar. När du väljer en skjutvägg är skåpet vanligtvis det högsta objektet i rummet och ligger i hörnet. Det låter dig också dölja bristerna i väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer möbler för vardagsrummet bör du föredra väggarna, som kännetecknas av funktionalitet och praktiska egenskaper. Om en TV eller annan utrustning kommer att finnas i rummet, bör du tänka på var du ska välja en plats för den i väggen. För att spara mer ledigt utrymme är det bättre att bara använda en hylla för utrustning.

Det är bättre att placera en TV med en stor diagonal i mitten av väggen, medan den är på medelhöjd. Om vardagsrummet inte är särskilt litet kan en nisch användas under TV: n så att den kan fästas direkt på väggen.

Om du har svårt att bestämma vilka funktioner hörnväggen ska utföra i vardagsrummet, bör du föredra modellmöbler.

Detta alternativ kan alltid ändras genom att lägga till eller ta bort en modul.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra inredningsidéer i lägenheten

I vardagsrummet kan du köpa en hörnvägg som kombinerar ljusa och mörka färger. Mörkbruna fasader på en vit bakgrund ser vackra ut. En hörngarderob låter dig rymma en enorm mängd saker. Motljus ger modellen sofistikering och elegans. Närvaron av glashyllor ger modellen luftighet och lyx.

Krämväggen, gjord av ett material som imiterar strukturen i naturligt trä, ser vacker ut tillsammans med mörk parkett och ljusa stoppade möbler. Det utsökta trycket ger väggdesign charm och rikedom. Denna modell har en nisch för TV, glashyllor för inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer en hörnvägg för vardagsrummet i följande video.

Rekommenderad: