Garderob-byrå (45 Bilder): Långa Modeller I Vardagsrummet Istället För En Vägg För Linne Och Kläder, Alternativ Med Hyllor Och En Spegel För Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Garderob-byrå (45 Bilder): Långa Modeller I Vardagsrummet Istället För En Vägg För Linne Och Kläder, Alternativ Med Hyllor Och En Spegel För Sovrummet

Video: Garderob-byrå (45 Bilder): Långa Modeller I Vardagsrummet Istället För En Vägg För Linne Och Kläder, Alternativ Med Hyllor Och En Spegel För Sovrummet
Video: INREDER OCH FIXAR I LÄGENHETEN | DYRT** 2024, April
Garderob-byrå (45 Bilder): Långa Modeller I Vardagsrummet Istället För En Vägg För Linne Och Kläder, Alternativ Med Hyllor Och En Spegel För Sovrummet
Garderob-byrå (45 Bilder): Långa Modeller I Vardagsrummet Istället För En Vägg För Linne Och Kläder, Alternativ Med Hyllor Och En Spegel För Sovrummet
Anonim

En byrå är först och främst en möbel som liknar en liten garderob med flera lådor eller förvaringsfack utrustade med dörrar. Detta är en riktigt praktisk sak som låter dig spara utrymme, men det finns vissa särdrag att välja denna möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Först och främst bör du ta reda på vilken typ av byrå det finns.

Som regel är de uppdelade efter funktioner:

  1. Linneskåp . Den klassiska versionen, som dock enkelt kan användas för andra ändamål. Lådor med sådana byråer är som regel ganska omfattande, därför är de lämpliga för att lagra inte bara kläder, utan också tallrikar, böcker eller brevpapper.
  2. Skåp för böcker . Påminner lite om höga bibliotekskåp, bara mindre och smalare.
  3. Skåp med spegel . Ett bra fynd i sovrummet eller badrummet, särskilt tjejer kommer att uppskatta det. Som regel är det en klassisk rektangulär byrå en halv persons höjd med en spegel som ligger ungefär på bröstnivå. Ibland har de en urtagning i mitten där du kan sätta en stol, de är ofta utrustade med element som belysning, snidade mönster eller ytterligare hyllor på ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Mycket beror på byråns storlek och form, till exempel om möblerna i rummet kommer att se harmoniska ut, men först och främst om byrån själv kommer att passa in i den nisch som du har tilldelat den.

Om du till exempel behöver spara utrymme i rummet, är en lång och smal byrå med ganska omfattande hyllor och fack inuti mycket bekvämt. Den tar mycket mindre plats än den klassiska rektangulära, men på grund av dess höjd rymmer den vanligtvis fler hyllor (upp till 8), och du tappar inte en enda centimeter.

När det gäller formerna presenterar modern produktion ett stort antal av dem att välja mellan - från rutor till halvmånar, dock en rektangulär form, långsträckt uppåt eller horisontellt, med en höjd av cirka 70-80 cm från golvet och en bredd på ungefär en meter anses fortfarande vara klassisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Traditionellt är byråer av trä, så de har ungefär samma utseende. Det finns dock också vissa skillnader i träslag.

  • Ek . Det första man ska säga är de mest populära träslag som används vid möbelproduktion. Skiljer sig i styrka, höga kostnader, hållbarhet och skönhet.
  • Aska . En mycket flexibel sten, som kan motstå olika deformationer, som ett resultat är den ganska stark. Askskåp är vanligtvis mycket sofistikerade.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Körsbär . Egenskaperna hos detta trä liknar de hos ask, körsbärskommode är mycket sofistikerade. Det är körsbär som oftast används för snidade garderober, rundade byråer och andra möbler med glas eller spegelglasfönster. Denna ras är inte så stark och hård, men den är lätt att bearbeta och har också en naturlig mahogny nyans.
  • Bok . En ras som överträffar även ek i styrka. Lättfärgat i vilken ton som helst, men ofta lämnas det oförändrat - detta gäller en mer känslig ljusrosa bok.
Bild
Bild
Bild
Bild

Även med en sådan popularitet av naturligt massivt trä, kan man inte låta bli att nämna spånskiva och MDF:

Spånskiva (spånskiva) - dessa är sågspån och spån som återstår från avverkning, limmade med harts. Eftersom detta faktiskt är produktionsavfall är spånskivor billiga och används mycket i stor utsträckning. Det är ganska tätt, hållbart, så garderoberna är gjorda av bra kvalitet, speciellt för möbler för medelklassen. När du köper möbler av spånskiva, var noga med att be chefer om intyg om överensstämmelse med hygieniska och hygieniska standarder och GOST -standarder, eftersom hartserna som förbinder sågspån ofta används formaldehyd.

Var inte rädd när det gäller formaldehydhartser i E1 -klass - de är ganska säkra även för barn, men när det gäller E2 behöver du oroa dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MDF - dessa är torkade fina träfibrer, praktiskt taget trädamm, kombinerade till en enda duk med hartser. Hartser här är förresten säkrare, koncentrationen av formaldehyd är flera gånger lägre, och i vissa fall undviks detta ämne i allmänhet och föredrar att ersätta det med paraffin och lignin. MDF anses vara ett helt miljövänligt material, så priset är högre än spånskivans pris.

En annan fördel med MDF är dess smidighet - praktiskt taget alla små lockiga detaljer kan skäras ur den, och byråer av detta material har som regel dekorativ bearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Tack vare modern produktion kan garderober hittas i bokstavligen vilken färg som helst, men naturliga färger är fortfarande mycket populära. Designers är vana att markera flera naturliga färggrupper i förhållande till vilket material byrån är gjord av:

  1. Grädde nyanser, sand: björk, tall, lönn, ask, bok.
  2. Brungula nyanser, ockra: ek, al, teak, ceder.
  3. Brunorange nyanser, koppar: körsbär, teak, mahogny.
  4. Mörkbruna nyanser, bitter choklad: nöt.
  5. Svartbrun, nästan bläckaktig: rosenträ, amarant, ibenholt.
Bild
Bild

När man talar om färgen på byråerna kan man inte låta bli att nämna de naturliga mönstren på ytan, eftersom det är dessa mönster i kombination med träskuggan som gör byrån unik. Mönstren på varje kopia kommer att vara olika, eftersom det inte finns två helt identiska träd.

Förresten, byråer som har ganska uttalade mönster på sin yta bör kombineras med vanlig tapet och andra inredningsartiklar för att inte se snygga ut. Den motsatta principen gäller även för vanliga omönstrade byråer och till exempel gardiner med vackra ljusa mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man möbler?

Först och främst, när du väljer en byrå, bör du fokusera på vad du ska lagra där, och glöm inte att syftet med byrån kommer att variera beroende på rummet, så mycket beror också på platsen.

In i hallen

Till exempel, om du väljer en garderob i korridoren, styr dig av det faktum att du troligtvis kommer att lagra skor, kläder och saker där som inte används så ofta i vardagen - olika verktyg och liknande tillbehör.

Byrån i korridoren ska inte vara stor: rummet är ofta smalt och ledigt utrymme är aldrig överflödigt. Det rekommenderas kategoriskt inte här att sätta omfattande eller snidade byråer med överskott av inredning - detta motsvarar för det första i de flesta fall inte utformningen av korridoren, och för det andra sliter sådana dekorationer snabbt och bröstet lådor ser slarvigt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till vardagsrummet

Mycket ofta används garderober i vardagsrum - trots allt är detta en bekväm förvaring för många saker och ett stativ för dekorativa föremål, och i sig kompletterar de mycket väl inredningen.

Faktum är att det inte finns några strikta restriktioner för valet av en byrå för vardagsrummet - allt beror snarare på rummets stil och dess korrelation med stilen på byrån.

Möbler ska se passande ut - det kan inte finnas någon snidad "knubbig" byrå i fallet med ett minimalistiskt vardagsrum.

Förresten kan byråer med transparenta glasdörrar se väldigt elegant ut i vardagsrummet, särskilt om du använder denna möbel istället för en vägg, för förvaring av uppsättningar eller andra vackra rätter. Det kommer att se ut som en riktig inredning i en inredning. Och det blir också ett mycket praktiskt drag, för när man tar emot gäster behöver man inte gå långt.

Detsamma gäller att använda en byrå som en bardisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

In i sovrummet

Men om du väljer en garderob -garderob för sovrummet, bör du fokusera på vad du ska använda den till - förvara kläder, små prydnadsföremål (som i hallen, till exempel), böcker, eller så kommer det att vara något som en dressing bord för dig.

Med det sista alternativet är allt klart - det är i regel en horisontellt långsträckt byrå med flera fack (för kosmetika och några garderobsprodukter) och med en spegel på ungefär bröstnivå.

Spegeln, förresten, kan också visuellt utöka utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du använder en byrå som garderob för förvaring av kläder, rekommenderas det att vara uppmärksam på möbler med stora lådor, det bör finnas minst fyra av dem (för linne, ytterkläder och underkläder, samt ett extra fack) och starka dörrar, för de öppnas ofta.

Om du väljer en byrå för böcker, var uppmärksam på breda eller höga, men smala kopior - på så sätt kan du visa fler böcker med ryggraden först och du behöver inte gå djupt ner i hyllan för att hitta den du behöver. Denna princip är förresten effektiv i alla rum, vare sig det är ett vardagsrum eller ett klassiskt bibliotek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till barnkammaren

Principen att välja en byrå för en plantskola liknar principen om att välja ett vardagsrum. Kom dock ihåg att du kan behöva ett extra leksaksfack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till badrummet

När du väljer en byrå för badrummet, var uppmärksam på dess storlek - den ska vara kompakt, eftersom det som regel inte är mycket utrymme här. Förutom den lilla storleken är en spegel önskvärd, och det är bättre att föredra skåp med dörrar framför öppna hyllor.

Det blir bara bra om byrån kombinerar hyllor och lådor. De förra är lämpliga för förvaring av hygienartiklar, och de senare är lämpliga för olika textilier, handdukar eller svampar / tvättlappar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

Om du inte vet hur du placerar en byrå i ett rum, men du är säker på att det är just detta möbel du vill köpa, var uppmärksam på några idéer för dess plats.

Här är till exempel ett mycket framgångsrikt och praktiskt alternativ för placeringen av denna möbel, och till och med mer än en, i vardagsrummet. Skåpskåpet som står bredvid en av sofforna spelar en mycket intressant roll: å ena sidan är det osynligt från mitten av rummet, vilket visuellt ökar utrymmet, och å andra sidan avgränsar det vardagsrummet till ett rekreationsområde och ett friluftsområde.

Samma skåp som ligger mot väggen spelar inte bara rollen som en vacker, lämplig inredning som framgångsrikt inramar eldstaden. De är också funktionella: de rymmer böcker, en gammal tjänst och till och med en utrustning. Naturligtvis är denna kombination av möbler mycket framgångsrik.

Bild
Bild

Ett annat alternativ är en lång hög byrå, som upprepar exakt vilken nyans av möbler som redan finns i rummet, och kompletterar dess färgschema. I det här fallet kommer garderoben inte bara att vara ett bra köp, det kommer att locka ögat och kan bli en verklig accent i interiören, och om du inte har något emot dess liknande roll, notera detta alternativ.

Bild
Bild

Och här är en intressant byrå med en spegel, som kan placeras både i vardagsrummet och i sovrummet, så länge det matchar interiören. Observera att den är tillräckligt bred men inte skrymmande för att spara utrymme. Spegeln hjälper till att visuellt utöka detta utrymme, och ytan är en bekväm bordsskiva, på vilken du kan sätta både blommor och en lampskärm eller en tjänst.

Bild
Bild

Du kanske också är intresserad av det här alternativet med platsen för TV: n på ytan av skåpskåpet, som till exempel här. Detta sparar mycket utrymme, gör byrån ännu mer funktionell. Och om du tittar noga kommer du att märka att disken ligger bakom glaset, det vill säga byrån spelar redan en dubbel roll, och detta lockar utan tvekan.

Rekommenderad: