Mjölkig Ekfärg (57 Bilder): Mjölkiga Möbler, Byråer Och Garderober, Skrivbord Och Datorbord, PVC -paneler Och Kök, Väggar Och Sängar, Kombination Med Wengefärg Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Mjölkig Ekfärg (57 Bilder): Mjölkiga Möbler, Byråer Och Garderober, Skrivbord Och Datorbord, PVC -paneler Och Kök, Väggar Och Sängar, Kombination Med Wengefärg Och Andra

Video: Mjölkig Ekfärg (57 Bilder): Mjölkiga Möbler, Byråer Och Garderober, Skrivbord Och Datorbord, PVC -paneler Och Kök, Väggar Och Sängar, Kombination Med Wengefärg Och Andra
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Mars
Mjölkig Ekfärg (57 Bilder): Mjölkiga Möbler, Byråer Och Garderober, Skrivbord Och Datorbord, PVC -paneler Och Kök, Väggar Och Sängar, Kombination Med Wengefärg Och Andra
Mjölkig Ekfärg (57 Bilder): Mjölkiga Möbler, Byråer Och Garderober, Skrivbord Och Datorbord, PVC -paneler Och Kök, Väggar Och Sängar, Kombination Med Wengefärg Och Andra
Anonim

Att välja möbler för ditt hem är inte en lätt uppgift. Hur mysigt och attraktivt rummet kommer att bli beror på denna process. De viktigaste kriterierna för val av möbler är materialet, tillverkaren och kvaliteten på designen i fråga. En lika viktig roll i valet spelas dock av färg, vilket kan påverka stämningen i rummet. Möbler måste matcha den valda inredningen. En av de mest efterfrågade nyanserna bland designers är färgen "mjölkek". Det är värt att titta närmare på vad som är attraktivt med det och var det används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Mjölkek är en populär nyans på den ryska marknaden.

Nyckelfunktionen i denna färg är målningstekniken. Skuggan erhålls genom att applicera en specialfärg på en träyta, följt av att fixera resultatet med lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter torkning får träets yta en fantastisk och unik matt effekt. Samtidigt kan en ritning av en ovanlig relief ses på beläggningen . Naturligtvis har inte alla tillräckligt med pengar för att köpa dyra möbler i naturligt trä. Tillverkare har anpassat sig till konsumenternas behov och skapat imitationer av ek av hög kvalitet på olika ytor: från tegel till metall.

En annan funktion är det stora utbudet av nyanser av Milky Oak. I grunden finns en mängd olika färger i klassiska möbler, där tillverkare leker med nyanser och utförande av headsetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna möbelmodeller kan praktiskt taget inte skryta med en sådan sort, men användningen av rosa nyanser har nyligen blivit på modet.

Sådana mönster ser attraktiva ut i interiörer inredda i ljusa färger. Mjölkig ek är perfekt för mörka rum. Möbler av denna färg kommer med fördel att utöka utrymmet och lägga till ljus. De viktigaste fördelarna med sådana nyanser kallas:

  • naturlighet och stil;
  • bibehålla attraktionskraft under lång tid;
  • inget behov av noggrann vård.

Många designers rekommenderar att utrusta vardagsrum med möbler av just denna färg. Det är trevligt att vara i sådana rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka material är de gjorda av?

Tidigare var möbler i färgen "mjölkek" endast gjorda av massivt trä. Tillverkare använde massiva brädor för sina projekt, som därefter blötläggdes i olika kompositioner, torkades och lackades. Ek är ett elitmaterial, och efter att ha genomgått sådana procedurer blev det ännu mer sällsynt och dyrare. Tyvärr är möbler av naturligt trä inte tillgängliga för alla, så tillverkare har anpassat sig och börjat ge nästan vilken yta som helst med en liknande färg.

Imitation av skuggan sker genom:

  • fanering;
  • laminering;
  • Ytbeläggningar i PVC.
Bild
Bild

Från träspånskiva det är möjligt att få relativt billiga möbler efter bearbetning med syntetiska hartser och fanertäckning. Det senare är ett tunt snitt av naturligt trä i färgen mjölkek. Trots den låga kostnaden kommer sådana möbler att se ganska vackra ut. Faner kan förmedla små detaljer av naturligt trä: grov konsistens, ådror.

Det dyraste möbelmaterialet är massivt trä . Den är gjord solid eller limmad, och det första alternativet är mer lämpligt för dekorativa möbler. Limmad innehåller i sin tur flera lager av naturligt trä. Samtidigt väljer tillverkaren noggrant de översta lagren, eftersom det är viktigt att inga materiella brister syns på dem.

Denna typ av array anses vara mindre prestigefylld och är billig. Men i vissa egenskaper är materialet betydligt överlägset representanten för den första kategorin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat populärt material för möbler är MDF . Medeltäthetskonstruktion gjord med träspånsteknik. Hartser används för att binda ihop spånen. Möbler av MDF i färgen "vit ek" är billigare än massiv, och detta är dess främsta fördel. Fördelen med sådana strukturer är att de fixerar fästelement bra på grund av deras höga densitet.

Dessutom är MDF -paneler miljövänliga och har inga cancerframkallande ämnen i sin sammansättning.

Slutligen kan möbler i färgen "vit ek" göra från spånskiva . Små träflisar används också för att skapa materialet, men varmpressningsteknik används i processen. Spånskiva förlorar gradvis sin popularitet, eftersom den största nackdelen med sådana produkter är toxicitet. Dessutom är spånskivemöbler mindre hållbara och håller inte fästelement bra på grund av dess lägre densitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över nyanser

Mjölkande är en nyans av vitt. Skiljer sig i en mjukare prestanda, medan den är ljusare än elfenben eller färgen på "cremona ek". Designerna noterar tonen som subtil och komplex, där flera nyanser samlas. När det gäller temperatur är färgen neutral, den väcker en känsla av lugn och komfort. Om du vill kan du plocka upp kallare eller varmare nyanser, men i alla fall kommer den gula undertonen att råda i mjölken. Vanliga sorter av den mjölkiga ekskuggan:

  • marshmallow;
  • pärla;
  • vanilj.

Var och en av de listade färgerna innehåller anteckningar av gula eller gråa färger i en viss mängd.

Bild
Bild

Varje designer är bekant med dessa namn, och vem som helst kommer direkt att säga att mejeri fortfarande är det mest populära alternativet. Denna nyans passar bra med de flesta färger.

Endast en person som subtilt känner av färgskillnader och kan bestämma färgtemperaturen kommer att kunna välja en lämplig nyans.

Till exempel, i ett rum där du behöver skapa en atmosfär av kyla, kommer designers att föredra vanilj- eller pärltoner. Om rummet behöver göras varmt, är det bättre att välja en marshmallow nyans.

Bild
Bild

Möbler alternativ

Olika typer av möbler produceras i färgen "mjölkek". De vanligaste alternativen är följande

Tabeller . Denna kategori inkluderar alla typer av bord: från en dator till ett skriv- eller matbord av naturligt trä. En uppsättning i mjölkiga nyanser kommer att se bra ut i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutbara garderober, pennfodral, rutschkana . Ett klassiskt alternativ som kommer att se bra ut i lämplig stil. Samtidigt kräver headsetet inte val av ytterligare finish eller tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byråer . I grund och botten är möbler för skötbord gjorda i sådana nyanser. Ljusa skoställ är också populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar . Vi pratar om hyllor, vägghyllor och liknande strukturer för kök, vardagsrum, sovrum eller barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar . En neutral färg hjälper dig att slappna av och ta en paus från en hård dag på jobbet. Mjölkiga nyanser passar bra med alla textilier, vilket är mycket bekvämt. Skuggan ser bra ut både vid användning av en våningssäng med lyftmekanism och en dubbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängbord, TV -stativ eller toalettbord med spegel är också gjorda i en liknande färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är möbler i ljusa nyanser väl lämpade för svarta TV -apparater. Situationen är mer komplicerad med fasadernas utformning, men de dekorerade inslagen av trä i färgen "mjölkek" ser också attraktiva ut.

Bild
Bild

Färg i efterbehandling

När man utför efterbehandling erhålls skuggan genom behandling av trä med olika kemiska kompositioner. Varje tillverkare har sin egen hemlighet för att tillverka material med önskad ton. De viktigaste reagensen är ofta:

  • alkalier;
  • syror;
  • ammoniak;
  • klorföreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Väteperoxid används också ofta. Om du vill skapa en yttre effekt i form av en mjölkaktig nyans utan att bleka träets inre lager, används en fläck, en pigmentprimer av polyuretan eller akryltyp för efterbehandling. Både inhemska och utländska tillverkare bedriver produktion av speciella kemikalier. Med hjälp av speciella kompositioner kommer det att vara möjligt att bleka materialets fibrer samt:

  • justera färgen;
  • ta bort svarta prickar;
  • visa ett naturligt mönster;
  • förbättra konsistensen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att som det sista steget i behandlingen är det värt att applicera lack på ytan. Detta hjälper till att konsolidera resultatet och förlänga beläggningens livslängd. Fördelarna med den mjölkiga ekfinishen inkluderar:

  • attraktivt utseende;
  • skapa en varm atmosfär;
  • varaktighet;
  • möjlighet till restaurering vid behov.

Dessutom kan ytan enkelt rengöras med en mjuk textilduk och är lämplig för en mängd olika stilar.

Bild
Bild

Kombinationsregler i interiören

Med hjälp av ljusa möbler kan du göra alla rum glada och mysiga. Det är dock bättre att anförtro arbetet med att välja sådana möbler till en professionell som förstår särdragen i att kombinera olika texturer och nyanser. De väljer möbler som är lämpliga för väggdekoration eller golv, vars skugga kommer att se fördelaktig ut i den antagna designen. Det finns flera populära kombinationer.

Fängslande kontraster . Lämplig för rum där mörka färger råder. Möbler av wenge eller annat material kommer att bli huvudkontrasten och bidra till att ge rummet uttryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus design . Om husägaren älskar variation, kan du dekorera rummet i flerfärgade toner och späda överflödet av ljusa färger med möbler i "cremona oak" -skärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige slät yta . Ett alternativ för lugna människor som föredrar varma och mysiga nyanser i designen. I det här fallet är det bättre att föredra färgen "cremona ek" och att dekorera rummet i europeisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilket beslut som fattas kommer mjölkfärgade möbler att se bra ut både i vardagsrummet och i korridoren, sovrummet eller barnkammaren.

Uppsättningen kommer att kunna matcha både modern modern och klassicism. Sådana möbler är särskilt populära i rum i ett litet område, där det med hjälp är möjligt att expandera utrymmet visuellt och fylla det med ljus.

Bild
Bild

Vackra exempel

Möbler i nyanser av mjölkek ger lugn och stör inte. Inuti ser ljussatsen attraktiv ut och den mjölkiga färgen är perfekt för fester och högtider samt för varma familjemiddagar. Färgen passar bra i alla stilar: från modern jugend till klassisk Provence.

Genom att föredra ljusa nyanser gör ägaren till en lägenhet eller stuga det möjligt att visuellt utöka utrymmet.

Med mjölkiga möbler är det möjligt att tillföra luft, lugn och ljus till rummet. Du kan se vackra exempel på rumsinredning med möbler i färgen "mjölkek".

Rekommenderad: