Garderob I Skafferiet (40 Bilder): Vi Gör Möbler Med Egna Händer, Vi Väljer En Inbyggd Fackmodell, Hörn Och Raka Alternativ För Förvaring Av Saker

Innehållsförteckning:

Garderob I Skafferiet (40 Bilder): Vi Gör Möbler Med Egna Händer, Vi Väljer En Inbyggd Fackmodell, Hörn Och Raka Alternativ För Förvaring Av Saker
Garderob I Skafferiet (40 Bilder): Vi Gör Möbler Med Egna Händer, Vi Väljer En Inbyggd Fackmodell, Hörn Och Raka Alternativ För Förvaring Av Saker
Anonim

Garderoben-skafferiet tar över de grundläggande funktionerna för att lagra saker i hela huset, vilket gör det möjligt att lindra atmosfären i vardagsrummen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av plats bör hanteras noggrant. För ett litet rum blir strukturen skrymmande och överväldigande, även om den är gjord av ultramoderna material.

Ägarna till Chrusjtjovs hus ska inte oroa sig: deras hus har förråd som alltid kan demonteras och förstoras för nya projekt. I lägenheter med ombyggnad till förmån för separata rum bildas en värdelös plats i den förlängda korridoren, den kan också användas. Garderoben är harmoniskt integrerad i de nischer som tillhandahålls på byggstadiet.

I vilket hus som helst, om du söker bra, kan du hitta ett blindhörn eller annat lämpligt område för förvaring av saker, du behöver bara välja rätt skåpkonfiguration, med hänsyn till det specifika området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Skafferiet skiljer sig i grunden från en skänk, pennfodral, hyllor, till och med en inbyggd garderob, och detta är dess särart. När det gäller kapacitet förlorar vilken möbel som helst.

Innan du börjar organisera en garderob bör du veta i förväg vilka saker som kommer att finnas i den. Förvara inte kläder med bevarande, spadar eller ens cykel.

Om du planerar ett omklädningsrum, förutom kläder och skor, kan du hitta en plats för en spegel, kuddar, filtar, en strykbräda och lådor med små saker. Det är bättre att placera garderobskåpet närmare köket och innehålla alla köksredskap i det, inklusive vintertillbehör.

En förvaring för arbetsredskap, trädgårdsredskap, en dammsugare, en cykel etc. bör placeras i korridoren eller på lanthuset utanför staden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpet har bara en nackdel - det tar mycket ledigt utrymme. Men dessa mätare används med maximal effektivitet.

För vardagen har en sådan struktur många fördelar:

  • Ett stort antal saker är koncentrerade på ett ställe, vilket gör det möjligt att lossa lägenheten från onödiga möbler.
  • I ett välplanerat skafferi vet varje föremål sin plats, vilket gör det lättare att hitta det.
Bild
Bild
  • Det modulära förvaringssystemet och maskstrukturerna gör att utrymme kan skräddarsys för varje centimeter, vilket ökar omklädningsrummets kapacitet och minskar förlusten av användbart utrymme.
  • En sådan garderob är exklusiv, den är byggd för ett visst område för lagring av specifika saker, med hänsyn till ägarnas smak.
  • Den kan användas av hela familjen, det finns tillräckligt med förvaring för alla.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Garderober är indelade efter deras funktionella tillbehör: omklädningsrum - för kläder, skafferi - för köksredskap, arbete - för verktyg, dammsugare och andra hushållsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Indelningen efter typ av struktur är nära besläktad med platsen där denna struktur kommer att ligga:

  • En nisch, om dess dimensioner är minst 1,5 gånger 2 meter, är lämplig för ett skåp av skåp. Skjutdörrar kommer att skilja den från resten av rummet.
  • Återgången till en blind korridor kan enkelt förvandlas till en garderob genom att stänga av den med gipsskivor. Dörrar ska vara av samma typ för alla rum.
  • Du kan bygga om skafferiet i Chrusjtjov genom att ta bort allt innehåll från det och fylla det med trendiga moduler. Ytterdörren förs över efter omständigheterna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I ett stort fyrkantigt rum är ett kantigt designalternativ lämpligt. Fasaden är rak eller rundad.
  • Om rummet är rektangulärt och det finns en tom vägg, ges en del av rummet som ett omklädningsrum.
  • Ibland blir isolerade, välutrustade balkonger eller loggier lagringssystem.
  • I privata hus är ett förråd välutrustat under trappan som leder till andra våningen.
Bild
Bild

När platsen är vald bör du direkt ta itu med garderobskåpets struktur och placering.

Arrangemang

När du ordnar ett slutet förvaringsutrymme bör du ta hand om ventilation och belysning. Tänk sedan över vad skåpet kommer att fyllas med, rita ett diagram över placeringen av rack, hyllor, enskilda moduler och olika enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du ordnar skafferiet bör det nedre planet ligga kvar för stora saker: en dammsugare eller lådor med stövlar. Sommarskor förvaras bäst på de sluttande hyllorna.

Den bästa åtkomstzonen ligger i den centrala delen, så det är nödvändigt att ordna de mest nödvändiga sakerna här. Dessa kan vara hyllor med kläder, handdukar eller tvättkorgar. Den övre nivån är fylld med föremål som är sällsynta. Platsen för baren under galgarna är vald till den lättast tillgängliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du ordnar ett skåp bör du veta att det finns skåpfyllningar (av trä, MDF), nät (lådor, ställningar baserade på metallnät), loft (aluminium). Huvudelementen är stavar och strömavtagare, galgar för byxor och slipsar, moduler för förvaring av skor, handskar, hattar, halsdukar.

Det är bekvämt att förvara saker på hyllor i lådor eller korgar, till exempel för en skandinavisk inredning, denna metod för att fylla hyllorna är ett måste.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vissa verkar det orimligt att lämna ett ledigt utrymme i mitten av skafferiet för att vara i det. Löser problemet med idén om utdragbara moduler, som står tätt mot varandra. Det kan vara ett block med en stång och galgar, en modul med hyllor eller med nätlådor.

Sådana strukturer är utrustade med pålitliga hjul, lämnar helt skafferiet och installeras på rätt plats under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

För att bygga och utrusta ett skåp-skafferi behöver du inte kontakta specialister, utan försök göra det själv. Om ditt hus har rör och plankor behöver du inte stapla dem i en garderob. Alla typer av lagringssystem och beslag säljs i specialaffärer. För ett ergonomiskt skafferi är det bättre att använda nätstrukturer, de tar mindre plats. Om det behövs kan du använda materialet till hands för att minska kostnaderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss ta en steg-för-steg-titt på hur man förvandlar ett gammalt skafferi till en modern, praktisk design:

  • Det är nödvändigt att upprätta ett detaljerat diagram med skafferiets exakta mått och all utrustning. Ange reparationer som kan innebära ombyggnad eller väggdekoration, överväg ventilation och belysning.
  • Planera väggarna och golvet noggrant, annars blir alla strukturer sneda. Klistra in rummet med tapeter eller måla med vattenbaserad färg.
Bild
Bild
  • Under reparationsarbetet är det nödvändigt att lägga elektriska ledningar till ljuskällor och uttag.
  • Det är viktigt att tillhandahålla ventilationsöppningar för korrekt luftcirkulation.
  • Färdiga nätställningar, lådor, stavar, strömavtagare och andra element i lagringssystemet i önskad storlek kan köpas i specialaffärer och installeras i garderoben.
Bild
Bild
  • Om ett beslut fattas att göra en struktur av laminerad spånskiva är det enkelt att beställa den i järnaffärer. På samma ställe, med färdiga mått, kommer de att utföra datormodellering av arket med maximal besparing och göra det noggrant att såga.
  • För installation av ställningar och hyllor finns särskilda fästsystem (hörn, hyllstöd). Vid installation av långa hyllor kan ett förkromat rör användas som stativ för att undvika att det hänger.
  • Dörren, beroende på skafferiets möjligheter, väljs antingen som en skjutdörr eller ett vanligt dörrblad.
  • Det färdiga garderob-skafferiet måste matcha interiören i rummet där det ligger.
Bild
Bild

Med moderna bygg- och möbelmarknadsmöjligheter är det inte svårt att beställa fyllning till skåpet i butiker och montera det själv. Du behöver bara ha lust.

Snygga idéer i inredningen

Skåpet är den mest funktionella enheten. Detta är inte en gammal mormors garderob i husets bortre hörn, denna design kan vara i perfekt harmoni med den moderna interiören. Låt oss titta på exempel på framgångsrik integration av lagringsplatser i miljön.

Bild
Bild

Mysigt ljust rum, varav de flesta överlämnas till omklädningsrummet. Rummets omfattning gör att du inte kan hålla fast vid varje centimeter, allt är snyggt, genomtänkt, placerat på sin plats. Skjutbara glasdörrar zonar hallen och förenar samtidigt dess två delar till en enda helhet.

Bild
Bild

Ett exempel på en fyrkantig garderobskåp. Endast ett stort rum har råd med ett sådant minirum. Bakom de strama skjutdörrarna kan du se hyllorna både i omklädningsrummet och på en av dess väggar.

Bild
Bild

Ett intressant inrett hörn med ett internt och externt förvaringssystem, vilket är sängens sänggavel. Två balanserade ingångar ger ytterligare användarvänlighet.

Bild
Bild

Mysigt U-format minirum för köksredskap. Allt här är bekvämt tillgängligt: spannmål, grönsaker, tallrikar och apparater.

Bild
Bild

Ett exempel på ett lagringssystem som ligger i en nisch. Hyllorna är gjorda av spånskiva, uppställda i en halvcirkel. Det rymliga rummet och öppna åtkomst (inga dörrar) gör det enkelt att använda allt. Soffits som ligger längs strukturens kontur löser helt problemet med belysning.

Bild
Bild

En utmärkt lösning för ett hushållsskafferi som rymmer tvättmaskin och diskmaskin, alla hushållskemikalier och andra rengöringsprodukter.

Bild
Bild

Skåp med fällbara dörrar. Rationellt utrustad med förvaringsutrymmen utan tomt utrymme. Det finns enkel och fri tillgång till saker.

Bild
Bild

En intressant lösning för ett skafferi förklädd till en garderob. Beläget bredvid skänk, ser strukturen ut som en möbelvägg. Öppna skåpdörrar låter dig se det verkliga djupet i ett bekvämt och funktionellt rum.

Bild
Bild

Ett alternativ för praktisk användning av utrymmet under trappan. Resultatet är ett ganska rymligt skafferi med ett stort antal hyllor och en utdragbar modul.

Bild
Bild

Tanken med förvaringssystem är inte ny, den härstammar från gamla garderober och garderober, men i en modern version - det här är helt olika rum. Ibland har sådana rum speglar, bord och puffar, det är trevligt att spendera tid i dem.

Rekommenderad: