Mini TV -vägg (37 Bilder): Kompakta Små Hörn -tv -modeller För Ett Litet Rum

Innehållsförteckning:

Video: Mini TV -vägg (37 Bilder): Kompakta Små Hörn -tv -modeller För Ett Litet Rum

Video: Mini TV -vägg (37 Bilder): Kompakta Små Hörn -tv -modeller För Ett Litet Rum
Video: Space Saving TV Ideas And Folding TV Stands 2024, Maj
Mini TV -vägg (37 Bilder): Kompakta Små Hörn -tv -modeller För Ett Litet Rum
Mini TV -vägg (37 Bilder): Kompakta Små Hörn -tv -modeller För Ett Litet Rum
Anonim

I vårt land bor de flesta familjer i små lägenheter, där varje meter räknas. Det är ganska svårt att möblera sådana rum, särskilt vardagsrummet, där du, förutom en soffa, också måste placera förvaringsplatser, sätta en TV med all extra utrustning. Vägen ut i den här situationen blir att köpa en minivägg med möjlighet att installera en TV.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Miniväggar har ett antal fördelar:

  • Detta möbelattribut är ganska funktionellt, det låter dig placera alla saker du behöver i hallen på ett litet område.
  • Moderna modeller är ganska intressanta, maximalt lätta när det gäller visuell uppfattning.
  • Miniväggen gör att du kan passa TV: n perfekt, vilket gör den till ett stycke med möbeln.
  • TV: n är installerad i en nisch som bildas av olika delar av möblerna, så den är skyddad mot fall, eftersom det är ganska svårt att skjuta ut den, om du inte gör det med avsikt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men miniväggar med plats för TV-installation har nackdelar:

  • Om du i princip inte installerar en TV i ditt hem behöver du inte placera den. Även om du alltid kan hitta alternativ för hur du gör det, till exempel köpa ett akvarium eller göra en pseudopamin i en nisch.
  • Nischen med detta möbelattribut tillåter dig inte alltid att installera den enhet i diagonalen som du vill ha.
  • Utrymmet under TV: n tar upp tillräckligt stort utrymme som kan användas för lagring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

I princip kan alla mini -TV -väggar delas in i flera grupper:

  • Glida . Denna typ av väggar migrerade från sovjettiden, tog på sig dess funktionalitet, men väsentligt lättade strukturen. Moderna diabilder stökar inte upp i rummet, tar minst ett utrymme.
  • Trottoarkant . Denna typ av möbler är ett TV-stativ med plats för en DVD-set-top box, samt lådor för förvaring av små föremål och flera hängande hyllor, placerade antingen i en rad eller tar upp plats på sidan av TV: n.
  • Kombination med garderob . Här, i utformningen av miniväggen, finns det en garderob där du kan hänga kläder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också dela upp mini-väggmodeller efter plats:

  • Enkel . Alla delar av väggen är uppställda längs väggen.
  • Hörn . Sådana väggar installeras i ett hörn, vilket sparar ytterligare kvadratmeter yta. Men de tappar inte sin funktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Miniväggar med möjlighet att installera en TV är gjorda av flera typer av material:

  • Solitt trä . Detta är ett naturmaterial, varav produkter är ganska hållbara, men trä är ganska dyrt och du kan sällan hitta miniväggar av detta material. Detta beror på att en sådan möbel vanligtvis köps i små vardagsrum, och naturliga träprodukter är ganska dyra. Och oftare föredrar människor att köpa möbler från analoger av detta material.
  • Faner . Detta material är tillverkat av resterna av träbearbetningsindustrin genom att pressa fint sågspån. Resultatet är plattor som är ganska miljövänliga och visuellt starkt liknar trä. Du kan ge produkter från detta material någon form, till och med imitera tråden. De är inte rädda för förändringar i luftfuktighet, om så önskas kan fanerprodukter till och med återställas.

Kostnaden för miniväggar som använder detta material är mycket lägre än de som är gjorda av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva . En annan analog av trä. Den är också gjord av sågspån, bara deras fraktion är något större och pressning utförs med formaldehydhartser. Produktionstekniken gör det möjligt att endast producera platta plattor utan avvikelser från rektangulära former. Därför är det osannolikt att det kommer att vara möjligt att producera originalfasader av detta material. Dessutom är spånskivan rädd för fukt. Det översta lagret bubblar från exponering för vatten, och produkter av detta material tappar helt enkelt sitt utseende. Även om kostnaden för laminerade spånskivväggar är minimal och nästan alla har råd att köpa en möbel av detta material för sitt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas . Detta material används för fasader. Både transparent material och täckt med olika filmer används. Men med sådana väggfasader bör du vara extremt försiktig.

Om väggflikarna stängs besvärligt kan glaset skadas eller till och med gå sönder. Det är bättre att välja ett härdat material. Det är mindre ömtåligt och mindre troligt att det skadas.

  • Plast. Detta material används endast i moderna modeller av dessa produkter, vanligtvis har plastdelar en blank yta och en strömlinjeformad form.
  • Metall. Aluminiumramar används ofta som fasadramar. Kontrasten mellan metall och glas ger sådana möbler ett ganska originellt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilistiska lösningar

Miniväggar finns i alla möjliga stilar, så oavsett vilken design av vardagsrummet du har i åtanke kan du enkelt välja denna möbel för den. Låt oss överväga huvudfunktionerna i mini-väggar för TV i en viss stilistisk lösning:

  • Klassicism . Här är väggarna gjorda av naturligt trä och har ganska strikta former. Naturliga, träiga färger är att föredra. Även om svarta och vita möbler också är acceptabla. Fasader kan ha sniderier, men inte särskilt iögonfallande, utan speciella monogram. Bakgrundsbelysning för sådana möbler är möjlig, men i klassicism används den extremt sällan.
  • Modern . Väggarna i denna stil kan vara i helt olika utföranden. Modeller i utseende som är både nära klassikerna och helt motsägelsefulla mot det är lämpliga här. Asymmetri, ljusa färger, linjernas skärpa, kontrast - allt detta kan också appliceras i miniväggen i denna stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Provence . Miniväggar i denna stilistiska lösning är huvudsakligen gjorda i vitt. Ett särdrag hos sådana möbler är det genomskinliga glaset på hyllorna med gallerramar. Väggar i Provence-stil är huvudsakligen gjorda av naturligt trä eller faner.
  • Högteknologisk . Här är tydliga former och innovativa material privilegiet. Grundfärger: metallic, grafit, svart, vit. Typiskt har en sådan vägg LED -bakgrundsbelysning. Oftast används konstgjorda material som plast för att göra dessa möbler. Spånskiva. Beläggningen kan vara antingen blank eller matt.
  • Minimalism . Miniväggar av denna stil skiljer sig praktiskt taget inte från den föregående. Endast här används praktiskt taget inte glansiga ytor. Och när det gäller antalet hyllor och lådor: ju färre, desto bättre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av mini -TV -väggar beror på flera aspekter:

  • Det är värt att bestämma om miniväggens dimensioner. Bestäm vilka moduler du behöver för denna möbel. Behöver du en garderob eller bara en kompakt modell.
  • Du måste välja denna möbel för rummets stil. En sådan vägg med ljusa färger i en klassisk inredning eller en massiv trämodell i ett rum inrett i minimalistisk riktning kommer att se extremt olämpligt ut.
  • Fasader ska matcha väl med färgen på väggarna i rummet. För detta behöver de inte tillverkas i samma färg. Du kan använda färgreglerna och ta en win-win. Kombinera till exempel vitt - svart eller beige - brunt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Välj rätt nischstorlek så att din TV kan installeras i den utan problem.
  • Det är bättre att föredra mini-väggar, där kabelkanaler tillhandahålls. Så utseendet på detta attribut kommer inte att bli förstört av trådarna på TV: n, antennen och annan tv -utrustning som sträcker sig i vanlig syn.
  • När du väljer en mini-vägg bör du också noga överväga möbelbeslagen. Det är bättre att lådor och dörrar är utrustade med stängare. Sådana produkter har en längre livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta modeller i interiören

Nu på möbelmarknaden finns det ett stort urval av miniväggar med plats för en TV. Här är några snygga modeller som kan användas för att dekorera din inredning.

Minivägg i etnisk stil. Kontrasten mellan den ljusa orangefasaden och den wengefärgade kroppen kommer att ge värme till atmosfären i ditt rum och ge dig humör. En sådan möbel kommer att bli en accent i interiören.

Bild
Bild

Den moderna modellen kombinerar inte bara hyllor och ett TV -stativ, utan också ett datorbord. Ett utmärkt alternativ för en studiolägenhet, där funktionaliteten i flera bostadskvarter är monterade i ett rum.

Vägg, som är en blank TV -skärm, inuti vilken många lagringsplatser är gömda. Den perfekta modellen för inredning av ett vardagsrum i modern eller högteknologisk stil.

Rekommenderad: