TV -vägg I Modern Stil (33 Bilder): Långa Och Modulära Strukturer För TV I "loft" -stil

Innehållsförteckning:

Video: TV -vägg I Modern Stil (33 Bilder): Långa Och Modulära Strukturer För TV I "loft" -stil

Video: TV -vägg I Modern Stil (33 Bilder): Långa Och Modulära Strukturer För TV I
Video: 50 Loft Design Ideas 2024, April
TV -vägg I Modern Stil (33 Bilder): Långa Och Modulära Strukturer För TV I "loft" -stil
TV -vägg I Modern Stil (33 Bilder): Långa Och Modulära Strukturer För TV I "loft" -stil
Anonim

En av huvuddelarna i varje vardagsrum är en relaxavdelning, där hela familjen samlas efter en hård dags arbete för att umgås, koppla av, chatta, titta på en intressant film eller ett program. Därför installeras ofta en TV i mitten. Den kan installeras på ett speciellt skåp eller fästas direkt på väggen. Det finns dock ett annat mycket bekvämt installationsalternativ - användningen av en möbelvägg för en TV.

Idag finns det många modeller av väggar i modern stil, som inte bara kommer att vara bekväma och funktionella möbler, utan också ett elegant inslag i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Möbelväggar för TV har många fördelar:

Moderna väggmodeller är utrustade med olika hyllor och nischer där du kan installera en TV och annan utrustning. Denna möbel har hål genom vilka du enkelt kan lägga alla kablar; vissa modeller har till och med uttag och belysning

Bild
Bild
  • Förutom TV kan du på väggens hyllor placera andra personliga föremål och tillbehör - böcker, tallrikar, minibar, fotografier, souvenirer och andra tillbehör;
  • Denna typ av möbler är kompakt och rymlig på samma gång;
  • Ett brett urval av möbelväggdesigner - du kan enkelt välja rätt alternativ för vilken inredning som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Naturligtvis är de viktigaste kriterierna för att välja en möbelvägg för en TV kvalitet, kostnad och utseende. Men innan du köper möbler måste du också tänka på följande nyanser:

Det är nödvändigt att bestämma var väggen ska placeras, och beroende på detta - vilken storlek den ska vara

Bild
Bild
  • Tänk på storleken på din TV, eftersom en nisch för en TV i väggen måste motsvara dess parametrar;
  • Alternativet att installera TV: n spelar också roll - den kommer att monteras på väggen eller stå på sängbordet;
  • Närvaron i väggen av det nödvändiga antalet hyllor och förvaringslådor för dina behov.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Idag finns det ett stort antal varianter av moderna möbelväggar. De skiljer sig åt i konfiguration och funktionalitet.

Till exempel finns det så kallade transformerande väggar, som innehåller ett inbyggt datorbord. Detta alternativ kommer att vara bra i fall där du behöver kombinera vardagsrummet med en arbetsplats. Det är mycket bekvämt när en inbyggd belysning också tillhandahålls för arbetsplatsen i transformatormodeller.

Bild
Bild

Det finns sorter där en bokhylla finns, liksom öppna hyllor för förvaring av souvenirer, fotografier eller andra tillbehör. Det finns till och med väggar där en speciell nisch är monterad för att installera ett akvarium.

Nattbordet, som är en del av de modulära väggarna, innehåller oftast hyllor där du bekvämt kan förvara en DVD -spelare, högtalare, skivor och annat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Headsetfacken är öppna och stängda. Baksidan av möbelväggen kan också vara helt eller delvis öppen. Öppna modeller har en liten nackdel - hyllornas ytor och saker som lagras på dem kommer att bli dammiga. Därför är det bästa alternativet att använda glasade modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En nisch för TV, utrustad med skjutdörrar, ser väldigt original och ovanlig ut. En sådan modell passar perfekt in i den fashionabla "loft" -stilen idag. Vissa tv -ställ kan ha hjul istället för vanliga fötter. Det finns också sådana modeller där det inte finns något TV -stativ alls. Dessa är väggmonterade versioner som innehåller en TV-nisch (väggmonterad) och förvaringsfack för tillbehör. Sådana modeller är mycket kompakta, men samtidigt mindre rymliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelväggar för TV kan vara frontal eller hörn. Du kan hitta långa och förkortade modeller. Det bästa alternativet skulle vara att köpa en modulvägg, i så fall kan du ordna dess element eftersom det blir mest bekvämt och vackert. Och i framtiden kan du alltid enkelt ändra platsen för enskilda moduler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

De vanligaste materialen som möbelväggar är gjorda är:

  • Naturligt massivt trä - möbler av detta material ser lyxiga ut, är av högsta kvalitet, men har en ganska hög kostnad;
  • Spånskiva, spånskiva och MDF - billiga material, utseendet på produkterna imiterar naturligt trä, det finns ett stort urval av olika mönster;
  • Kombinerade produkter - i sådana modeller kan olika element tillverkas av naturligt trä, MDF, plast, glas och metall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Möbelväggens stil, färg och struktur måste verkligen kombineras med andra inredningsdetaljer i rummet. Välj headsetets nyans så att det ligger nära färgschemat på golv, dörrar eller fönsterramar.

För ett litet rum är det bättre att använda ett färgschema för alla inredningsartiklar. Till exempel, för vita väggar, tak, stoppade möbler är det bäst att välja en möbelvägg för en TV i ljusa färger. Ljusa färger kan också förstora rummet visuellt, göra det lättare och bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men i ett rymligt rum kan du använda kontrasterande färger. Till exempel, om väggdekorationen är mörk, välj ljusa möbler. Valet av en mängd olika möbelväggdesigner idag är så stort att du enkelt kan välja ett alternativ som är lämpligt i stil och färg, vilket idealiskt passar in i ditt hem.

Rekommenderad: