Smidda Lusthus För Sommarstugor (28 Bilder): Typer Av Strukturer, Fördelar Och Nackdelar Med Smidda Strukturer, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Smidda Lusthus För Sommarstugor (28 Bilder): Typer Av Strukturer, Fördelar Och Nackdelar Med Smidda Strukturer, Recensioner

Video: Smidda Lusthus För Sommarstugor (28 Bilder): Typer Av Strukturer, Fördelar Och Nackdelar Med Smidda Strukturer, Recensioner
Video: Mekanisk klämventil, fördelar och arbetssätt 2024, Maj
Smidda Lusthus För Sommarstugor (28 Bilder): Typer Av Strukturer, Fördelar Och Nackdelar Med Smidda Strukturer, Recensioner
Smidda Lusthus För Sommarstugor (28 Bilder): Typer Av Strukturer, Fördelar Och Nackdelar Med Smidda Strukturer, Recensioner
Anonim

Ett modernt förortsområde är inte bara sex tunnland. De ruggiga husen av bytypen i mitten av tomten ersätts av rymliga stugor med en gästfri fasad, gården med växthus och sängar förvandlas till en minipark med en rymlig gräsmatta, rabatter och alpina rutschkanor.

Ett lusthus där hela familjen samlas för avkoppling, tedryck och festliga firanden kan bli en riktig dekoration av en sådan innergård. Denna speciella struktur är oftast gjord av trä eller polykarbonat, men smidda arbors ser mest elegant ut, som vi kommer att prata om i vår artikel.

Fördelar och nackdelar

Från början av 1700 -talet dekorerades parker och gårdar i privata gods av ädla adelsmän med lusthus gjorda av konstnärligt smide. Med tiden har uppmärksamheten på dessa landskapsdesignobjekt inte minskat alls.

Låt oss överväga fördelarna med dessa konstruktioner:

Varaktighet … Jämfört med något annat material är smidda arbors de mest hållbara byggnaderna. De kommer att hålla i flera decennier.

Bild
Bild

Motstånd mot yttre påverkan … I jämförelse med trä vinner metall avsevärt, den kan enkelt överleva temperaturförändringar vid olika tider på året, den är inte rädd för luftfuktighet, stekande sol och insekters vitala aktivitet.

Bild
Bild

Styrka … Trots sin luftighet, känsliga invecklingar och de finaste inslagen i konstnärligt smide är ett sådant lusthus tillräckligt starkt, eftersom det är av metall (det är inte rädd för vind eller mekanisk skada).

Bild
Bild

Brandsäkerhet … Metall lusthus är inte rädda för eld, så de är mer att föredra för att placera grill och spisar, mysiga sammankomster runt elden.

Bild
Bild

Lätthet … Trots det faktum att smidda arbors är gjorda av metall är deras vikt ganska liten, på grund av vilken de är lätta att transportera, kräver installationen inte mycket ansträngning och tid.

Bild
Bild

Ett lusthus i smidesjärn kommer att vara en attraktion för alla familjemedlemmar och vänner när som helst på året. I värmen kommer det att skydda dig från den stekande solen, i dåligt väder - från fukt och regn, på vintern kan du njuta av snöfall genom en varm eld.

Bild
Bild

Förfining och exklusivitet. Den unika designen av handgjorda smycken med öppet arbete kommer att göra ditt sommarhus unikt. Ett liknande mönster är extremt sällsynt. Lusthuset, dekorerat av en professionell hantverkare, är alltid individuellt, det ser nyckfullt och sofistikerat ut, skapar en fantastisk stämning.

Bild
Bild

Smidda lusthus passar perfekt i absolut vilken trädgårdsdesign som helst … De kommer att vara ett bra komplement till blomsterodlingar och andra grönområden.

Lockiga vinstockar som växer vid basen av strukturen, liksom blommor i hängande krukor, kommer att bidra till att skapa en atmosfär av magi och enhet med naturen.

Bild
Bild

Trots ett antal fördelar har lusthus i smidesjärn flera nackdelar:

Med tiden rostar metallen … För att förhindra eller korrigera detta i tid är det tillräckligt att täcka lusthuset med specialfärg för metallprodukter en gång vartannat år. Den speciella kompositionen förhindrar korrosion.

Bild
Bild

All metall tenderar att överhettas när den utsätts för direkt solljus .på grund av vilken vila i en sådan lurig dag kan bli obekvämt. För att undvika detta är det tillräckligt att placera lusthuset i skuggan av träd.

Bild
Bild

Visningar

Du kan klassificera lusthus av olika skäl:

Enligt arbetsmetoden kan arbors göras genom kall eller varm smide. Fördelen med varm smide är resultatet - produktens element är så släta, tunna och känsliga som möjligt. Den kalla smidesmetoden är billigare

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt den typ av material som används, är smidda arbors gjorda av olika råvaror. Järn, stål, koppar och andra metaller används i produktionen, vilket beror på kundens önskemål och ekonomiska kapacitet

Bild
Bild

Enligt den geometriska formen är arbors strukturer runda, ovala, fyrkantiga, sexkantiga och åttkantiga

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att överlåta tillverkningen av ett lusthus i smidesjärn till en professionell. Det finns många tillverkare, men innan du bestämmer dig för ett val, studera recensionerna på Internet, rådfråga grannar i sommarstugan som har ett lusthus i smidesjärn.

Om du har en viss uppsättning färdigheter för att arbeta med metall, har du den nödvändiga utrustningen, lusthuset kan göras på egen hand utan hjälp av en extern specialist.

Bild
Bild

Installation

Om du redan har bestämt dig för valet av ett lusthus för din sommarstuga, måste du först kompetent förbereda en plats för installationen. Rensa ett horisontellt område på din fastighet. Ta bort skräp, stenar, komprimera jorden så mycket som möjligt.

Eftersom konstruktionen av ett smidd lusthus har en låg vikt och maximal styvhet, du kan installera den utan grund.

Bild
Bild

Landskapsarkitekter rekommenderar att höja strukturen över marknivå till en liten höjd , för att skydda botten mot korrosion. För dessa ändamål, utmärkt beläggningsplattor eller sten är lämpliga.

Du kan installera eller montera en struktur från färdiga element på en dag, du kan dekorera den med klättrande fleråriga växter, lantliga korgmöbler, och i slutet av kvällen kan du lugnt koppla av i skuggan av dess svalhet.

Bild
Bild

Vård

Underhåll av strukturen är ganska enkelt. Så att ditt lusthus behåller ett trevligt utseende under lång tid, en förebyggande undersökning bör utföras minst en gång om året … Om du hittar rost och andra destruktiva formationer på metallens yta måste du noggrant slipa denna plats med sandpapper, sedan avfetta, torka och applicera en speciell färg för metall. Det kan vara genomskinligt eller med metallisk glans, vilket kommer att ge din design en extra glädje.

Det rekommenderas att utföra sådant förebyggande arbete i början av sommarsäsongen ., då kommer byggnadens utseende att glädja dig i mer än ett år.

Bild
Bild

Idéer

Designidéer är helt beroende av mästarens fantasi.

Ett skogsmotiv används ofta i smide (strukturelement kan dekoreras med genomgående kvistar, tunna metallblad, fåglar).

Bild
Bild

Spetsmotiv är lämpliga för en blomsterträdgård: det här mönstret ser vackert ut.

Bild
Bild

Strikta geometriska skär ser ganska sofistikerade ut.

Bild
Bild

Motiv från sagor finns på familjer med barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj din egen unika stil i designen av ett smidesjärn lusthus och njut av din semester året runt. Det viktigaste är att du gillar smidesmönstret, och formen på strukturen möjliggör ett bekvämt läge inuti för alla.

Rekommenderad: