Glidande Garderob I En Liten Hall (72 Bilder): För Ett Litet Rum Och Ett Hörn I Korridoren

Innehållsförteckning:

Video: Glidande Garderob I En Liten Hall (72 Bilder): För Ett Litet Rum Och Ett Hörn I Korridoren

Video: Glidande Garderob I En Liten Hall (72 Bilder): För Ett Litet Rum Och Ett Hörn I Korridoren
Video: Modular Sliding wardrobe with Dressing Table Design video/By #Trendyinterior 2024, Maj
Glidande Garderob I En Liten Hall (72 Bilder): För Ett Litet Rum Och Ett Hörn I Korridoren
Glidande Garderob I En Liten Hall (72 Bilder): För Ett Litet Rum Och Ett Hörn I Korridoren
Anonim

Många ägare av ett- och tvårumslägenheter står inför problemet med brist på ledigt utrymme. Av denna anledning är det inte lätt att lagra stora mängder saker. Men en smal garderob klarar en sådan uppgift, som inte tar mycket plats och är mycket rymlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Idag kan du i butiker hitta ett stort utbud av garderober för alla interiörer och rum i alla storlekar. För små rum och korridorer är en smal garderob det bästa alternativet . Det kommer inte att störa passagen och se för skrymmande ut.

Smala modeller kännetecknas av sitt innehåll . Skåp och hyllor är mer kompakta. I större och rymligare garderober är interiören något annorlunda. Men tro inte att på grund av dess struktur kommer många saker inte att passa i sådana möbler. Faktum är att även i en smal garderob kan du lägga många saker, särskilt om du hanterar ledigt utrymme korrekt och viker saker försiktigt för förvaring.

Bild
Bild

Skåp kan ha en mängd olika utföranden, från skåp till halvfällda . Denna sort gör att du kan köpa ett lämpligt alternativ även för en mycket liten lägenhet, som inte passar vanliga garderober eller garderober.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta sätter föräldrar sådana möbler i barnrum . De kan passa alla kläder, handväskor, ryggsäckar och andra tillbehör. Sådana skåp tar inte mycket plats, och barnet kommer att ha mycket plats för spel eller läxor. Smala garderober, som stora modeller, kan utrustas med spegeldörrar. Visuellt kan sådana detaljer öka utrymmet och göra det mer rymligt.

Du kan installera sådana möbler både självständigt och med hjälp av proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är garderober av hög kvalitet gjorda av olika material baserade på träavfall. De skiljer sig bara från varandra i föroreningar som tillsätts råvarorna under tillverkningsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Smala garderober kan ha olika design. Låt oss titta närmare på alla befintliga alternativ.

  • Fodralets rektangulära produkter har en klassisk design. De är utrustade med skjutbara paneler, som kan vara två, tre eller fler. Dimensionerna på dessa delar beror direkt på rummets fria yta.
  • Ett L-format hörnskåp består av två delar. Dessa komponenter placeras i hörnet och är anslutna till varandra med sina ändar.
  • En annan design har ett hörnskåp, vars bas har formen av en triangel. Detta alternativ är installerat i hörnet och "skär" det visuellt.
  • Små trapezformade garderober har varit mycket efterfrågade den senaste tiden. Deras front och fronter är inte installerade i rät vinkel. Ofta finns det öppna sidoflikar i sådana alternativ.
  • För inte så länge sedan dök radie- och bågmodeller av smala skåp ut på möbelmarknaden. De har en ovanlig vågig fasad och ser väldigt original ut. Sådana exemplar är fruktansvärt populära bland moderna konsumenter, eftersom de kan användas för att skapa en mycket moderiktig och modern inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designen av smala garderober är av olika typer:

Skåpprodukter är bland de vanligaste och populäraste. De kännetecknas av sin mångsidighet, eftersom de tar minst ett ledigt utrymme och har utmärkt rymlighet. Alla nödvändiga delar finns i skåpen. Dessa inkluderar paneler och väggar. Fördelen med dessa alternativ är deras rörlighet. De kan flyttas till en annan plats utan större ansträngning

Du kan avsevärt spara utrymme med den inbyggda garderoben. I den här versionen finns det skjutbara paneler. Något mindre ofta är de utrustade med sidodelar. Sådana skjutbara garderober kan placeras längs väggen eller installeras i speciella nischer (om sådana finns). Inbyggda smala skåp är billiga. Den låga kostnaden beror på det lilla antalet funktionella delar

Flera delar på en gång saknas i halvfällda kopior. Oftast har de ingen rygg eller sidopaneler. Dessa typer av garderober är de billigaste, och de flesta ägare till små lägenheter har råd med dem

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende alternativ

En smal garderob kan placeras i nästan alla rum. Det kommer att passa in i många interiörer . Ofta hittar dessa möbler med skjutdörrar sin plats i korridoren. Detta beror på deras kompakta dimensioner, som inte stör eller hindrar passagen. Många modeller har speciella fack för skor och hattar, och dessa saker är nödvändiga i korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lätta smala skåp ser harmoniska ut mot bakgrunden av väggar och golv med en liknande ton . Om du väljer ljus och varm belysning kommer en sådan ensemble att se riktigt lyxig ut. Visuellt kommer en sådan interiör i korridoren att göra rummet mer rymligt och ljust.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är korridorerna i lägenheter inte särskilt breda. Inbyggda eller halvbyggda garderober med stor höjd med speglade ytor passar perfekt in i trånga utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett skåp eller en hörngarderob kan placeras i sovrummet . Det kan lagra inte bara kläder, utan också sängkläder och till och med små kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrummet är för litet, är det värt att vända sig till den inbyggda typen av garderob . Den kan placeras mot en vägg eller installeras i speciella nischer.

Många människor vänder sig idag till ett intressant designtrick och dekorerar dessa skåpsmodeller med vinyldekaler. I ett sovrum ser sådana detaljer väldigt mysiga och attraktiva ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smala garderober ser bra ut i barnrum . De tar väldigt lite plats, så en säng, ett datorbord och en liten bokhylla kan enkelt passa in i det fria utrymmet. Moderna garderober för barnrum har en intressant design. De är dekorerade med tecknade serier, ljusa färger, rika utskrifter eller kombinerar flera kontrasterande nyanser samtidigt.

Med hjälp av sådana positiva möbler kan du skapa en mycket intressant inredning där barnet kommer att trivas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllning

Många saker kan lagras i en smal modell. Detta kan vara alla kläder, skor, hushållsartiklar, underkläder, tillbehör och sängkläder.

Konventionellt kan hela inre utrymmet för sådana möbler delas in i tre huvudfack:

  • Den nedre är för förvaring av skor;
  • Det mellersta facket är det huvudsakliga och innehåller hyllor och galgar;
  • Den övre delen är för föremål och tillbehör som inte används särskilt ofta.

Det kommer inte att vara möjligt att placera ett stort antal galgar i sådana garderober, men för en liten familj är sådant ledigt utrymme tillräckligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddelen kan enkelt passa 4-5 galgar . De ska hängas parallellt med varandra. I många modeller är det nedre facket utrustat med speciella lätta trådhyllor . De är fixerade i en vinkel, så även höga skor kan lätt passa in i dem. I sådana utrymmen kan inte mer än 2-3 par lagras, så resten av skorna måste packas i lådor och läggas på vanliga hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

De finns i smala garderober och miniatyrlådor där du kan förvara olika småsaker . Det kan vara nycklar, skovårdsprodukter (krämer, borstar), kammar etc. I vissa fall finns det flera sektioner där det finns hängare, hörnhyllor, hatthållare och krokar för förvaring av olika tillbehör.

Bild
Bild

Urvalstips

När de väljer en smal garderob litar de flesta konsumenter främst på rummets yta och layout, liksom på platsen för andra möbler. Naturligtvis får vi inte glömma förhållandet mellan pris och kvalitet. Det bästa alternativet är en garderob i naturligt trä . Men den här modellen är dyr. Sådana exemplar tjänar mycket länge och ser underbara ut.

Billigare produkter är gjorda av spånskiva och fiberboard . Tidigare, under tillverkningen, tillsattes giftiga hartser till träavfall som är hälsoskadliga. Med tiden har tekniken förbättrats något, och idag släpper sådana föremål inte ut mycket farliga ångor. Detta problem har dock ännu inte lösts helt.

De säkrare alternativen är från MDF . Detta material har använts för inte så länge sedan och anses vara progressivt, så sådana skjutbara garderober kommer inte att vara för billiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För små rum rekommenderas att köpa ljusa skåpmodeller .… En för mörk modell kommer att se tung och obekväm ut. Undersök insidan av skåpet och bestäm själv om denna typ av fyllning är rätt för dig.

Oroa dig inte om inget av alternativen i butiken passar din smak. Idag kan du i många möbelbutiker beställa en garderob som kommer att göras i enlighet med dina preferenser. Sådana kopior kommer att kosta mer, men som ett resultat får du en idealisk modell som är användbar och praktisk för dig.

Se till att alla mekanismer fungerar. Dörrarna ska lätt kunna öppnas utan att fastna. Detta gäller särskilt för glidsystem. I dem ska dörrarna helst flytta längs profilen utan att hoppa av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsidéer

En korrekt utvald garderob kan förvandla ett rum och göra interiören mer komplett. Tänk på några iögonfallande ensembler som har en så populär möbel.

För att skapa en lyxig och kontrasterande interiör i korridoren bör du vända dig till de ljusgula väggarna, beige golvet och det vita stretchtaket. Mörkbruna dörrar till rum med gyllene handtag kommer att se spektakulära ut. Mot en sådan bakgrund kommer en hög garderob av skåpstyp med speglade ytor och tunn mörkbrun kant runt kanterna att se fantastisk ut

Bild
Bild

Du kan installera ett högskåp i vardagsrummet. Den mörka modellen med dörrar dekorerade med vinyldekaler i pastellfärger kommer att harmonisera med blekgula väggar, ljusa golv och möbler i lugnande färger. Du kan komplettera ensemblen med mörkbruna dekorativa element (fotoramar eller små målningar)

Bild
Bild

Mot bakgrund av en vit eller beige hall med en röd eller brun entrédörr kommer en hög valnötfärgad garderob med vita skjutdörrar att se bra ut. Ett sådant rum bör ha ljus och varm belysning

Bild
Bild

Du kan vackert dekorera sovrummet med vita väggar, ett vitt tak i flera plan med en gul insats och ett vackert beige laminat. I ett sådant rum kommer en dubbelsäng med mörka detaljer och en inbyggd garderob att se harmoniskt ut, vars dörrar kombinerar rutor av brunt och beige

Rekommenderad: