Smal Garderob (63 Bilder): Lång 40 Cm Djup, Inbyggd I Korridoren, Korridoren, In I Ett Litet Rum

Innehållsförteckning:

Video: Smal Garderob (63 Bilder): Lång 40 Cm Djup, Inbyggd I Korridoren, Korridoren, In I Ett Litet Rum

Video: Smal Garderob (63 Bilder): Lång 40 Cm Djup, Inbyggd I Korridoren, Korridoren, In I Ett Litet Rum
Video: Creating a Walk-in Wardrobe in a tiny box room - Maximising storage in a limited space - EP#8 2024, April
Smal Garderob (63 Bilder): Lång 40 Cm Djup, Inbyggd I Korridoren, Korridoren, In I Ett Litet Rum
Smal Garderob (63 Bilder): Lång 40 Cm Djup, Inbyggd I Korridoren, Korridoren, In I Ett Litet Rum
Anonim

Idag är det väldigt enkelt att sätta ihop en snygg och modern inredning. I specialaffärer och köpcentrum säljs en enorm mängd möbler i olika stilar och mönster. Under de senaste åren har rymliga garderober varit mycket efterfrågade, som kan installeras både i korridoren eller vardagsrummet, och på balkongen eller i sovrummet.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Smala alternativ ser bäst ut i korridoren. Sådana rum är ofta små, så ett litet skåp är perfekt för dem. Sådana skåpmöbler blockerar inte passagen.

Självklart kan garderoben placeras någon annanstans. Små dimensioner gör det möjligt att placera det även i små bostäder.

Som regel har smala garderober en fyllning som skiljer sig från standard och breda alternativ . De innehåller mer kompakta hyllor och lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du hanterar skåpets invändiga fyllning korrekt, kommer 40% fler saker att passa i det än i en vanlig medelstor garderob eller en vägg med liknande dimensioner.

Moderna garderober är utrustade med olika design. Varje köpare kommer att kunna köpa en lämplig kopia för att lagra vissa saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta placeras sådana möbler i barnrum . Du kan passa alla barns saker i dem, men de kommer inte att störa detta. Ingenting kommer att förringa det fria utrymme som en aktiv och energisk växande kropp behöver så mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob kommer att vara ett utmärkt alternativ för ett rum där det finns nischer. Möbler kan byggas in i dem. Så du kommer att slå utrymmet perfekt och spara utrymme avsevärt.

Spegelmodeller gör rummet visuellt mer rymligt och ljusare. För att förbättra denna effekt, vänd dig till ljusare och varmare belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta upplever ägarna till sådana skjutbara garderober en besvikelse. De hävdar att kapaciteten hos smala och grunda modeller lämnar mycket att önska, men lägenhetsytan tillåter dem inte att köpa en mer imponerande kopia. Denna nackdel är rent individuell, så det betyder inte att en smal garderob inte passar alla.

Visningar

Moderna garderober med ett djup av 40 cm är olika. Varje kopia har sina egna egenskaper.

Skåpskåp

Modeller av case-typ finns oftare än andra. De kan kallas universella med förtroende. De tar mer ledigt utrymme. I sådana varianter finns alla nödvändiga element tillgängliga: paneler, bak- och sidoväggar.

Om det behövs kan skåpet enkelt flyttas till en annan plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda garderober

Du kan spara ledigt utrymme med en inbyggd produkt. Sådana modeller har bara framskjutbara paneler. Sidodelar är mindre vanliga i dem. Sådana instanser kan installeras mot väggen eller eventuellt byggas in i nischer.

Inbyggda skåp är billiga, eftersom de innehåller ett litet antal delar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvbyggda garderober

Inte mindre populära idag är halvbyggda garderober. Flera delar saknas i dessa mönster. Det kan till exempel vara en bak- eller sidopanel. Sådana möbler kännetecknas av en demokratisk kostnad, så många konsumenter kommer att ha råd med dem.

Bild
Bild

Blanketter

Smala garderober kan ha olika mönster. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Bild
Bild

Rektangulära skåp

En skjutbar garderob med ett djup av 40 cm kan ha en klassisk rektangulär design. Sådana modeller består av två, tre eller flera skjutpaneler. Som regel beror storleken och antalet på dessa delar direkt på rummets yta.

Bild
Bild

L-formade skåp

L-formade hörnprodukter är mycket populära idag. De består av två halvor som ligger i hörnet och vetter mot varandra.

Bild
Bild

Triangulära skåp

Det finns en annan typ av hörngarderob - en triangulär form. Sådana exemplar har en triangulär struktur vid basen. Sådana möbler installeras i hörnet, som sedan "skärs av".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trapezformade skåp

Modeller där framsidorna och fasaderna inte är i rät vinkel kallas trapetsformade. I sådana exemplar finns ofta öppna ventiler på sidodelarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Radie skåp

Glidande garderober med båge och radie är efterfrågade. I dem utmärks fasaden av en icke-standard vågliknande form. Sådana modeller dök upp på marknaden för inte så länge sedan, men har redan vunnit avundsvärd popularitet bland konsumenter.

Dessa skåp ser original och fashionabla ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

I butikerna kan du också hitta smala skåp av olika material:

De vanligaste och mest efterfrågade är spånskivemodellerna . Sådana produkter är de mest framgångsrika när det gäller pris och kvalitetsförhållande. De innehåller pressade träbitar med olika dimensioner. Dessa element är bundna av formaldehydhartser, från vilka ångor är skadliga och hälsofarliga.

Modern teknik minskar avsevärt mängden giftiga ämnen som frigörs, men en liten del av risken för människokroppen finns fortfarande kvar.

Bild
Bild

Fiberboardprodukter är inte mindre populära . Liknande råvaror tillverkas också av pressat träavfall, men paraffin, hartser och andra förstärkande föroreningar tillsätts till dem. Detta material används oftast för tillverkning av bakväggar och olika interiörkomponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat vanligt material är MDF . Den innehåller träfibrer limmade med syntetiska ämnen. MDF klassificeras som ett progressivt material, så en sådan garderob kommer att kosta mer än alternativen ovan.

Bild
Bild

Modeller av naturligt trä har ett oöverträffat utseende . De är miljövänliga, absolut säkra och hållbara. Men sådana kopior kommer att kosta köparen en snygg summa.

Bild
Bild

Intern fyllning

I standardversionen består smala garderober med ett djup av 40 cm av tre delar:

  • Huvuddelen är den mellersta delen. Hyllor och galgar finns i detta område. Detta område innehåller vanligtvis den största mängden föremål.
  • Den nedre delen är för förvaring av skor.
  • Den övre delen är reserverad för hattar och olika tillbehör. Där kan du också lagra saker som du inte använder ofta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

En smal garderob passar enkelt in i nästan alla interiörer:

En vacker inbyggd garderob eller skåpstyp är lämplig för ett mysigt sovrum. Sådana alternativ kan installeras i nischer eller stänga väggen med dem. Ofta, för en mer komplett ensemble, är sådana modeller dekorerade med vinylfilmer som matchar interiören

Bild
Bild

Det är värt att köpa en inbyggd eller halvbyggd lång garderob i korridoren. Det tar inte mycket plats, vilket är mycket viktigt i trånga korridorer

För ett litet rum är långa och smala modeller av både inbyggda och halvinbyggda eller skåpstyper lämpliga. Allt beror på det specifika området i rummet

Det är bättre att välja skåp av medellång eller liten längd, eftersom de inte kommer att slås ut ur interiören.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Glidande garderob kan göras oberoende.

Bild
Bild

För att göra detta måste du bestämma vilka material du vill skapa möbler och fylla på med följande komponenter:

  • Sidovägg;
  • Interna partitioner (deras antal beror på antalet dörrar);
  • Smala trälister för att ge ett mer komplett utseende till hela strukturen;
  • Hyllor och mezzaniner;
  • En specialbox för den övre dörrskenan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Montering av ramen

Först installeras bärande väggar längs omkretsen. Öppningen ska trimmas med en kant gjord av spånskivor. Därefter måste ramen fästas med pluggar i tak, golv och vägg. Du kan ansluta delarna till varandra med hjälp av hörn. För fästelement kan du vända dig till speciella euroskruvar, för vilka du måste förbereda hål i förväg.

Bild
Bild

Vi lägger hyllorna

Efter det kan du börja installera hyllorna. Detta kan göras med hjälp av hörn, men sådana fästen ser oestetiska ut. Bekräftelser är ett bra alternativ, men du måste använda dem på platser där ingen kommer att märka dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering och installation av dörrar

Då ska du börja montera dörrarna. Bra gliddesigner produceras av företag som Versailles eller Laguna. Du behöver dukar med aluminiumprofiler på alla sidor.

En spegel kan installeras i dessa profiler efter att tidigare ha bearbetat dem med en tätning.

Bild
Bild

Innan installationen är det nödvändigt att slå av de horisontella profilerna och de vertikala handtagen med en gummiklubba. De övre och nedre rullarna måste sättas in framför den slutliga hängslen. En dörrpropp måste installeras i området på den nedre skenan.

Bild
Bild

Den första och andra dörren måste försiktigt sättas in i de övre och nedre skenorna. Det ska inte finnas några luckor mellan dem. För att göra detta kan du hänvisa till buffertbandet.

Bild
Bild

En mer detaljerad process för montering av garderoben diskuteras i följande video:

Spektakulära lösningar

En ljus garderob med speglar och inbyggda hyllor ser harmoniskt ut mot bakgrunden av beige eller gräddeväggar, ett vackert laminat och ett vitt tak med en stor och ljus lampa

Bild
Bild

En smal inbyggd garderob med rosa dörrar och en spegel är lämplig för ett barnrum. Det kommer att kombineras med ett datorbord med lådor i samma färg, ljusgula väggar och ett ljust tak med inbyggda lampor

Bild
Bild

I ett ljust sovrum med ett mjukt brunt golv och en mörk dubbelsäng kan du placera en krämfärgad garderob med mörka dörrkarmar och en spegel. Som ett resultat får du en trevlig och diskret kontrast

Rekommenderad: