Barnsäng Med En Rutschkana: En Våningsmodell Av En Loftsäng Och En Tvåvånings Modell Med En Stege

Innehållsförteckning:

Video: Barnsäng Med En Rutschkana: En Våningsmodell Av En Loftsäng Och En Tvåvånings Modell Med En Stege

Video: Barnsäng Med En Rutschkana: En Våningsmodell Av En Loftsäng Och En Tvåvånings Modell Med En Stege
Video: Oliver Furniture Mini+ barnsäng 2024, April
Barnsäng Med En Rutschkana: En Våningsmodell Av En Loftsäng Och En Tvåvånings Modell Med En Stege
Barnsäng Med En Rutschkana: En Våningsmodell Av En Loftsäng Och En Tvåvånings Modell Med En Stege
Anonim

Sovplatsen är central för barnets rum. Förutom att ge en bekväm och hälsosam sömn kan sängen uppfylla ett speländamål. En barnsäng med en rutschkana fungerar som ett underhållningskomplex.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För att skapa en balans mellan utveckling, underhållning och avkoppling, kommer individuella möbler, skapade efter behov och intressen för barn i olika åldrar, att hjälpa. En klassisk säng för barn kombineras med en lekplats när gapet mellan golvet och ramen är minst 90 cm. Detta förhindrar eventuella blåmärken och utökar rummets funktionalitet.

Möbelkomplexet i två plan, kompletterat med en rutschkana, kommer att bli en favoritresa för alla barn i barnrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang av en säng med en inbyggd bild föreslår många positiva aspekter:

  • strukturens styrka uppnås tack vare en stabil ram som tål belastningar på upp till 100 kg;
  • en lekplats och en sittgrupp som är sammankopplade kommer att spara utrymme i rummet;
  • möbler blir underhållning när barn njuter av att glida nedför;
  • designen med en bild kommer att bli det centrala elementet i sovrummet och ställa in stil och design för hela rummet;
  • ridning säkerställs genom ytterligare infästningar av hela strukturen på väggen;
  • för att förhindra ett fall från en höjd används skyddssidor för att utrusta startdelarna och det övre planet;
  • sängen kan dessutom utrustas med lek-, sport- och funktionella element, utbytbara set.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den negativa sidan när du väljer en barnsäng med en bild är dess pris. Den finansiella investeringen är betydligt högre än traditionella sängar.

Ju fler element i möbelkomplexet, desto mer komplex struktur och design, desto mer stiger priset

Dimensionerna på den ställande strukturen varierar beroende på höjden på den andra nivån, tillverkningsmaterialet och barnets ålder. Bildens lutning och längd beräknas baserat på höjden på fästet i början av nedstigningen till sängramen, från 100 cm till 160 cm.

Bildens raka form är gjord av massivt trä eller träpaneler med en bredd på 40 till 60 cm. Plast hjälper till att förverkliga alla designfantasier och skapar en rund eller oval form av nedstigningen med olika lutningsalternativ. Bilden har stötfångare längs hela längden av backen och fästen till sängen, vilket kommer att öka säkerhetsnivån vid spel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Barnsängen med en rutschkana är utrustad med en hiss med en stege. Den kan placeras vertikalt eller lutas.

Vertikal stege med runda, fyrkantiga steg eller i form av bekväma steg. Den lutande lyften kan utformas som en separat redskap eller som en del av en övergripande struktur. Lådor, hyllor eller en ledig nisch kan placeras under trappstegen. Stegen ligger på sidan eller framsidan av sängen.

Barnets kön avgör utformningen och färgen på glidbädden. Modeller för pojkar kan tillverkas i form av ett fartyg, en idrottsplats, en brandbil, ett tält, ett riddarslott, ett hus, en grotta. För tjejer ser sängarna ut som ett palats eller en prinsessvagn, ett dockhus dekorerat med bilder av deras favoritkaraktärer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på designfunktionerna kan barns glidbädd delas in i följande typer:

  • loftsäng;
  • tvåvånings;
  • multifunktionell.

Loftsängen, utrustad med en rutschkana, har en kaj på andra våningen. Avståndet till golvet väljs med hänsyn till barnets ålder, men inte mer än 160 cm. Utrymmet under det övre planet utökar ytterligare funktionaliteten i rummet.

Här kan du utrusta en viloplats, lekplats, arbetsyta, förvaringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett populärt lägre dekorationsalternativ för små barn är att bygga ett hus eller skydd. Dekorationselement kan köpas komplett med sängen eller göras själv. Med hjälp av textilmaterial kan du dekorera vinden med en baldakin i form av ett tak eller tält, och hänga den nedre nivån på väggar och dörrar med dukar. För temadekoration används avtagbara plastpaneler och dekorativa plywoodelement.

Loftsängen kan ligga till grund för placering av sportutrustning. Beroende på barnets preferenser installeras ett rep, en horisontell stång, ringar, en repstege, en slagpåse, en ring för att kasta bollar, ett nät eller en klätterbräda tillsammans med rutschbanan. Allt detta hjälper till att upprätthålla barnets fysiska aktivitet när som helst på året. Förutom bilden kan en gunga bli ett underhållningselement i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För avkoppling kan du sätta ett mjukt möbelhörna, ottomaner eller fixa en hängande hängmatta. När barnet växer upp är det möjligt att omvandla utrymmet under sängen till ett fullvärdigt arbetsområde med ett bord, hyllor och en stol. Detta gör att du inte kan störa vardagsrummet i rummet.

En våningssäng med en rutschkana är avsedd för avkoppling och underhållning för två barn. De går uppför trappan till andra våningen och går nerför backen. För utbildade och aktiva barn kan glidbanan ersätta stigningen till toppen.

Vid montering av en tvåskiktsmodell är det möjligt att utföra vänster eller höger sida av rutan och trappan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att spara utrymme finns det alternativ med en utdragbar säng. Modeller av våningssängar med en utrullningsmekanism gör att tre barn kan sova på en gång i en enkelsäng i storlek. Resten av tiden frigörs utrymme för spelområdet. Om det behövs kan den utdragbara nischen användas som en linneförvaringslåda.

Sängens placering i en våningssäng kan variera relativt varandra. Standardplaceringen är vertikal ovanpå den andra. Du kan hitta modeller med ett vinkelrätt arrangemang, när det finns en säng i mitten, och en stege och en rutschkana på sidorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det multifunktionella komplexet låter dig placera flera funktionella element i sängstrukturen. Olika modeller kan utrustas med gungor, hyllor, ett bord, moduler, lådor för leksaker och saker, en garderob, dekorativa element och belysning. För en mängd olika lekaktiviteter kan tillbehör för en gunga, nät, rep eller hängmatta ingå i designen.

Modeller med bord är lämpliga för barn i grundskolealder, så att du kan placera arbetsområdet och organiskt passa in i rummets design. Extra förvaringsutrymme och inbyggda garderober ger gott om plats för leksaker och kläder.

Sovplatsen kan placeras på nedre eller övre plan, beroende på barnets preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

Huvudkriteriet vid val av sängmodell med rutschkana är säkerhet. Det är absolut nödvändigt att hela uppsättningen innehåller skyddande staket på andra våningen med en höjd av 20 cm. Rundade element i strukturen hjälper till att förhindra att skador uppstår till följd av påverkan på skarpa hörn. Om trappan är i form av steg, utrustade med räcken, kommer detta att öka skyddsnivån.

Innan du köper måste du utvärdera och jämföra sängens dimensioner med ett objektglas med den avsedda installationsplatsen . Så att möbeluppsättningen inte ser skrymmande ut bör placeringen i rummet vara ungefär en tredjedel av hela utrymmet.

Det är nödvändigt att ange sängens livslängd, eftersom storlek och färg på strukturen beror på detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kojens storlek beror på barnens höjd och ålder. För förskolebarn är en tillräcklig sänglängd 150 cm. Det är bättre för skolelever att välja en sovplats upp till 2 m lång och 80-90 cm bred. För barn upp till 7 år är strukturer med en andra nivåhöjd på högst 130 cm lämpliga.

Materialet för tillverkning av sängramen kan vara metall, massivt trä, limmade balkar, spånskivor. Textilier, plast och trä används som dekorativa detaljer. Konstruktioner med en rutschkana av olika träslag - tall, ek, björk anses vara miljövänliga och behagliga vid beröring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en sängmodell med en svag lutning måste du ta hänsyn till barnens ålder. Den övre nivån bör ligga i nivå med barnets huvud eller något högre.

För att kontrollera skridskoåkningen för ett litet barn bör du tänka på att köpa en flyttbar rutschkana. Du kan installera och ta bort spelelementet när som helst, utan mycket ansträngning.

Utformningen av ett barns säng och rutschkana ska tilltala dess ägare, därför bör barns åsikt beaktas när man väljer färg, stil och ytterligare moduler. Lekområdets utseende och utrustning bör motsvara barnets intressen.

Rekommenderad: