Barns Loftsäng (80 Bilder): Vi Väljer En Modell För Två Barn 3-5 år Med Lekplats, Garderob Och Podium, Legend-produkter

Innehållsförteckning:

Video: Barns Loftsäng (80 Bilder): Vi Väljer En Modell För Två Barn 3-5 år Med Lekplats, Garderob Och Podium, Legend-produkter

Video: Barns Loftsäng (80 Bilder): Vi Väljer En Modell För Två Barn 3-5 år Med Lekplats, Garderob Och Podium, Legend-produkter
Video: HALLOWEEN på GRÖNA LUND för FÖRSTA GÅNGEN *SKRÄMMANDE* | VLOGG 2024, April
Barns Loftsäng (80 Bilder): Vi Väljer En Modell För Två Barn 3-5 år Med Lekplats, Garderob Och Podium, Legend-produkter
Barns Loftsäng (80 Bilder): Vi Väljer En Modell För Två Barn 3-5 år Med Lekplats, Garderob Och Podium, Legend-produkter
Anonim

Loftsängen är varje barns dröm. Sådana möbler utmärks av funktionalitet och intressant design. Idag är sortimentet av sådana modeller överraskande i överflöd. Men det är värt att titta på och se om det är lätt att hitta den perfekta loftsängen som ska placeras i ett barns rum.

Funktioner, fördelar och nackdelar

Numera finns det många olika alternativ för babysängar. Dessa kan inte bara vara standardmodeller, utan också mer original- och multitasking -instanser med olika funktionella komponenter. Det kan till exempel vara en liten och mysig soffa, lådor, hyllor och andra liknande föremål. Modeller av vindtyp saknas inte heller i tillägg.

Moderna sängar av denna modifiering ser väldigt originella och imponerande ut . Men de väljs ofta inte alls på grund av deras intressanta design. Populariteten för dessa möbler förklaras också av det faktum att det tar lite ledigt utrymme i barnrummet. Eftersom idag många människor står inför ett ganska blygsamt bostadsutrymme är denna funktion mycket relevant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I möbelsalonger finns det en mängd olika varianter av sådana spjälsängar. De skiljer sig inte bara i sin konfiguration, utan också i design. Du kan välja rätt produkt för inredningen i alla stilar och färgspektrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns en lösning för att sätta en multifunktionell loftsäng i barnkammaren, bör du studera dess fördelar och nackdelar. Först måste du ta reda på vad fördelarna med dessa möbler är.

  1. En av de mest viktiga fördelarna med sådana sängar är att de avsevärt kan spara ledigt utrymme i barnrummet. Särskilt relevant i denna fråga är modeller utrustade med garderober och bord - sådana produkter kan enkelt ersätta flera separata möbler samtidigt och tar mindre plats.
  2. Det bör noteras loftsängens intressanta design. Dessa möbler ser original ut, särskilt om de är inredda på ett ovanligt sätt. Som regel är barn nöjda med sådana produkter.
  3. Dessa barnsängar är multifunktionella. Så i butikerna kan du hitta praktiska modeller med garderober, små bord, soffor och andra användbara komponenter.
  4. Utbudet av sådana produkter är mycket rikt i vår tid. Du hittar det perfekta alternativet för alla områden och interiörstil.
  5. Att sova på sådana sängar är mycket bekvämt och bekvämt. Om du utrustar ett rum för en bebis kan du köpa en säker modell med sidostötfångare som skyddar barnet från oavsiktliga fall från det övre planet.
  6. I drift är sådana möbler säkra. En stabil och stark trappa leder vanligtvis till det andra "golvet", vilket är mycket bekvämt att klättra på grund av dess pålitliga konstruktion och tillräckligt breda steg.
  7. Psykologer säger att loftsängen främjar utvecklingen av fantasi hos barn. Dessutom är många unga användare mycket bekvämare att sova under dessa förhållanden, eftersom de känner sig säkrare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se har sådana barnmöbler ett stort antal positiva egenskaper. Det är dock inte utan sina nackdelar.

  1. Om barnrummet inte har det högsta taket, kan det vara täppt på andra våningen i loftsängen. Att sova under sådana förhållanden är inte särskilt bekvämt - du kan glömma barnets goda och hälsosamma sömn.
  2. När du köper en modell för ett litet barn, rekommenderas det att vända sig till alternativ med sidor (och de måste ha tillräcklig höjd). Utan dessa delar kan barnet falla från höjden på den andra nivån och bli allvarligt skadad om den faller.
  3. Eftersom möblerna i denna kategori är kompakta, har den en för liten soffa på den nedre delen. Ett sådant tillägg till designen är kanske inte det mest bekväma på grund av dess alltför blygsamma storlek.
  4. Denna typ av babysäng har vissa begränsningar när det gäller användarens vikt. Till exempel är vissa modeller uteslutande utformade för småbarn, så de är helt olämpliga för ungdomar och skolbarn - strukturer kan gå sönder.
  5. Oftast är sådana möbler inte billiga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Barnmöbler, till exempel en loftsäng, kan ha olika konfigurationer. Många modeller av dessa sängar finns på rea.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

En praktisk loftsäng är standard med en separat sovplats på andra våningen. Samtidigt kan den första nivån ordnas i enlighet med den lilla användarens intressen och önskemål.

Sovsängens höjd i dessa modeller är vanligtvis från 120 till 160 cm, vilket är en idealisk parameter för en förskolebarn från 3 till 5 år. När det gäller ungdomar är exemplar där sänghöjden är cirka 160-180 cm mer lämpliga för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loftsängen i den klassiska modifieringen kan göras i flera versioner. Här är några av dem:

  • det kan vara en intressant modell med en ovanlig design för ett rymdskepp, bil, älvvagn, dockhus eller slott;
  • en liknande säng kan göras med en obebodd nedre del, där du kan utrusta ett område för sport eller spel;
  • standardmodeller är ofta utrustade med två kojer på övre plan;
  • klassiska alternativ kompletteras ofta med soffor på första våningen eller en andra plats att sova.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett arbetsområde

Praktiska och flerkomponentprodukter är efterfrågade idag, där det finns ett tillägg i form av ett arbetsområde. Den innehåller vanligtvis ett skrivbord eller skrivbord för datorutrustning. I denna konfiguration är sängen för att sova alltid på andra nivån, men området under sängen är tilldelat för barnkammarens organisation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk inte att sådana möbler bara har en säng och ett arbetsområde. Dessa modeller kompletteras med skåp och lådor där det är möjligt att ordna olika föremål, samt en bekväm stol.

Sådana möbler är gjorda i flera varianter

  • en design där det finns ett enkelt rakt bord med rund eller rektangulär form;
  • en skjutbar eller hopfällbar bordsskiva som kan döljas i ett rymligt skåp;
  • en modell med ett vackert hörnbord, vilket avsevärt kommer att spara ledigt utrymme på första nivån;
  • produkter med ett datorbord, kompletterat med en mängd olika överbyggnader i form av hängande lådor och hyllor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att måtten på bordet i flerkomponentmöbler inte får överstiga märket 60 cm i bredd och längd. När det gäller höjdparametern för arbetsplatsen, här bör du lita på barnets höjd. Vanligtvis är detta värde begränsat till 50-80 cm. När du väljer en sådan design är det viktigt att ägna vederbörlig uppmärksamhet åt kombinationen av konstgjord och naturlig belysning för att minska belastningen på barnets ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med garderob

Inte mindre populära idag är spjälsängar utrustade med en rymlig garderob eller byrå. I sådana fack kan du förvara många barnsaker, samt tillbehör för att sova - kuddar, sängkläder. Det är värt att notera att sådana variationer av loftsängar kan placeras inte bara i barnens sovrum utan också i vardagsrummet. En rymlig inbyggd garderob i denna modell kan användas av alla hushåll.

Bild
Bild

Den nedre nivån i de angivna exemplaren kan kompletteras med följande element

  • En byrå under sängens botten, utformad för att rymma sängtillbehör eller barnleksaker.
  • Hörn eller inbyggd garderob.
  • Lådor och piedestaler, där det kommer att vara bekvämt att lagra olika utbildningsobjekt - böcker, anteckningsböcker, brevpapper.
  • Öppna hyllor, där det kommer att vara möjligt att lagra inte bara leksaker, utan också olika inredningsartiklar eller böcker.

Det finns många mönster av sådana möbler. Baserat på strukturen i en sådan säng kan en garderob i den placeras från slutet, i mitten, till sidan, i hörnet. Kompakta skåpalternativ kompletteras ofta med skrivbord och fåtöljer. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt transformerbara föremål, där en bordsskiva eller ett annat hörn för att sova i ett system för två lätt döljs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med sport- eller lekplats

För energiska unga användare är det bäst att köpa originalversionen av våningssängen, utrustad med ett lek- eller sportområde. Experter säger att sådana möbler kommer att ha en positiv effekt på utvecklingen av fingerfärdighet och motorik hos små barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett sportkomplex finns det vanligtvis sådana detaljer som:

  • rep, stegar, nät;
  • gymnastikutrustning (ringar och barer);
  • diabilder och horisontella staplar;
  • basketkorgar.

Oftast köps dessa typer av tvåstegsprodukter för pojkar. Möbler tillverkas ofta i form av en skrivmaskin, ett rymdskepp, ett riddarslott eller ett mysigt skogstält.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om möbler av en sådan modifiering väljs för en tjej, kommer det att vara möjligt att vända sig till alternativ som är stiliserade som ett dockhus. I det här fallet kan du i stället för sportutrustning använda en mängd olika enheter för kreativitet. Till exempel, på produktens första nivå, kan du sätta ett lättanvänt staffli för ritning eller en speciell tavla.

För spädbarn

Till försäljning finns också lägre minikonstruktioner (halvbäddssäng), utformade speciellt för de minsta, vars ålder är från 2 till 5 år. Ett särdrag hos dessa möbler är närvaron av en låg säng. Sängens höjd från golvet i sådana modeller bör inte vara mer än 100 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller det nedre "golvet" - här kommer det att vara möjligt att installera ett litet skrivbord, olika fack för förvaring av vissa föremål, samt kompakta platser för spel. Vanligtvis är dessa alternativ små i storlek, så de passar enkelt in i även mycket blygsamma områden.

Oftast har de många infällbara delar, och tillägg finns inte alls.

Material (redigera)

Moderna versioner av dessa sängar för barn är gjorda av olika material. Vissa av dem är billigare, andra är dyrare. När du väljer en eller annan loftbäddsmodell är det lämpligt att ta hänsyn till egenskaperna hos de råvaror som det är tillverkat av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att föredra massiva trästrukturer. Sådana exemplar är de mest efterfrågade, trots den höga kostnaden.

De främsta fördelarna med dessa modeller är:

  • miljösäkerhet (naturligt trä innehåller inte farliga och skadliga föreningar);
  • unikt utseende, kan passa in i nästan alla interiörer;
  • motståndskraft mot slitage - det är ganska svårt att skada trämöbler (särskilt från hårt trä);
  • behaglig doft av naturligt trä;
  • hållbarhet och tillförlitlighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att en loftsäng i massivt trä kommer att kräva regelbundet underhåll från ägarna. Sådana möbler måste periodiskt beläggas med antiseptiska medel så att de inte torkar ut och spricker och inte heller ruttnar under ogynnsamma förhållanden för det. Dessutom måste du ta hänsyn till att träbäddar inte är billiga, och för lågt pris bör varna köparen.

Om du inte vill lämna en städad summa i butiken kan du stanna vid mer överkomliga alternativ från MDF. Detta material är också säkert, men det kommer inte att hålla lika länge som naturligt trä. Naturligtvis är möbler av MDF mycket billigare, och dess design kan vara nästan vilken som helst - detta material är formbart och kan enkelt målas i olika färger. Men möbler gjorda av denna råvara är på många sätt sämre än träalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

En vindsäng av spånskiva kommer att kosta ännu mindre . Från detta material erhålls billiga sängmodeller som har ett rustikt utseende. Experter rekommenderar dock inte att köpa barnmöbler av spånskiva, eftersom denna råvara är giftig - den innehåller formaldehydhartser som frigörs aktivt om vädret är varmt utanför fönstret. Dessa komponenter kan allvarligt skada barnets hälsa, så det är lämpligt att undvika spånskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett bra alternativ till sådana produkter - sängar gjorda av laminerad spånskiva i klass E -1. Råvaror med sådana märken är säkra och används även vid tillverkning av medicinska möbler. Den innehåller en minimiprocent formaldehyd, som inte kan skada människors hälsa. Men även här kan ett knep vänta på konsumenten - mycket ofta avges en vanlig giftig spånskiva i butiker och marknader som ett miljövänligt material i klass E -1 (utåt är det svårt att skilja dem). Det är därför du måste kräva kvalitetscertifikat när du köper sådana möbler för att vara säker på att råvarorna är säkra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lite mindre ofta i butikerna finns sådana metallbäddar för barn. Naturligtvis kännetecknas detta material av höga hållfasthetsegenskaper, tillförlitlighet och hållbarhet, men möbler av det är tunga, ser specifika ut och förblir alltid kalla.

Dessutom kan ett barn som är för aktivt av misstag träffa metallsängen, vilket kan leda till allvarliga skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Barns loftsäng kan göras på absolut sätt. Sådana möbler är ofta en kombination av flera färger, vilket gör att de verkar mer intressanta och ljusa. När det gäller dekoration av sådana produkter används vanligtvis olika typer av applikationer, vackra mönster och mönster, liksom originalprydnader. Många användare tillverkar dessa komponenter själva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid dekoration av sådana möbler används speciellt självhäftande filmer i olika nyanser och texturer ofta. Sådana element gör inte bara sängarna ljusa och intressanta, utan skyddar dem också mot mekaniska skador, till exempel repor.

Bild
Bild

Ofta kompletteras sängar med denna modifiering med ett slags taktak. Ibland kommer dessa delar med möbler, men om de inte finns där kan du bygga ett tillägg med dina egna händer. Det kommer att bli ännu mer bekvämt för barnet att sova i en sådan säng, samt att spendera tid med att leka eller läsa böcker.

Färgen på barnmöbler spelar också en viktig roll . Det är bättre att undvika överdrivet mycket sockerhaltiga och giftiga färger, eftersom de bara kommer att irritera den unga ägaren. Självklart ska du inte heller ta till alltför deprimerande paletter. Det ska inte vara för många mättade färger - allt ska ligga inom det normala intervallet.

Experter rekommenderar att man vänder sig till pastellfärgade och känsliga färger som inte bländar i ögonen, särskilt om det finns ljusa tapeter eller färg på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

  • Vackra och ljusa sängar erbjuds av en möbelfabrik " Legend" ("Fairy Tale") … De presenteras i både monokromatiska neutrala och rika mångfärgade bitar. Sängändringar är också olika - från ganska enkla med en soffa nere till flera delar med garderober och ett datorbord. Alla möbler är tillverkade av säker laminerad spånskiva.
  • Lakoniska sängmodeller av spånskiva, massiv furu och stål erbjuds av de världsberömda Ikea märke … Produkterna från denna tillverkare har bra recensioner från föräldrar och passar lätt in i många interiörer på grund av deras universella, diskreta design.
  • Tillverkare "MK Style " erbjuder multifunktionella loftsängar med många ytterligare komponenter. Separat är det värt att lyfta fram en utmärkt modell av laminerad spånskiva som heter "Miya". Det är billigt, men det ser snyggt ut och har pålitliga mekanismer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en loftsäng för ett barnrum Följande viktiga parametrar måste beaktas:

  • möbler ska vara gjorda av miljövänligt material som inte har skador, skav och repor;
  • sängens utformning ska vara så stabil och stark som möjligt, och mekanismerna bör fungera bra;
  • alla sängfästen ska vara så tillförlitliga som möjligt - ingenting ska vingla eller knarka;
  • loftsängen bör ha sidofångare om du köper den för ett litet barn (det är lämpligt att ta modeller med mjuka sidor);
  • du kan välja en modell för 2 barn, men det är mycket viktigt att ta hänsyn till måtten på sådana möbler - unga användare ska inte vara mindre bekväma under sådana förhållanden;
  • alla vinklade och utskjutande element i strukturen måste slätas ut för att undvika skador;
  • Innan du köper måste du se till den valda designens höga kvalitet - granska noggrant alla detaljer och kontrollera mekanismernas funktion;
  • möblerna måste vara lämpliga i storlek för rummet där de kommer att placeras, därför måste barnkammaren först mätas noggrant;
  • du måste bestämma i förväg om hela uppsättningen av sängen så att du inte behöver leta efter det bästa alternativet länge (detta leder ofta till köp av dyra modeller där det finns många onödiga komponenter);
  • du bör välja barnsängar i positiva, men inte aggressiva eller för ljusa färger, annars kommer de att negativt påverka den lilla användarens känslomässiga tillstånd;
  • möblerna ska helst passa in i den befintliga interiören både i färg och stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

En loftsäng för ett barn är en bra lösning. Barn i olika ålderskategorier ägnar tid åt sådana modeller med intresse. Dessa möbler gör inte bara ett utmärkt jobb med sina grundläggande funktioner, utan gör också atmosfären bekvämare, snyggare och attraktivare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den snövita modellen av sängen, där toppen är avsatt för en sovplats, och botten är för ett arbetsområde, kommer organiskt att passa in i ett rum med krämiga väggar, ett ljust tak och ett kontrasterande golv dekorerat med brunt träpaneler. I en sådan inredning kan du lägga till mysiga anteckningar i form av en beige golvmatta, en mörk mjuk puff och dekorativa kuddar i prickar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ursprungliga möbelkonstruktionen i rik orange färg med ljusa inlägg kommer att se bra ut i ett ljust barns sovrum med ljusa skarletröda gardiner och randig golvmatta. I en sådan positiv miljö kommer barnet definitivt att vara mysigt och bekvämt.

Bild
Bild

Den vita våningssängen, som har ett litet podium med en mjuk sits på första våningen, ser bra ut i en ensemble med vita väggar och bruna träliknande golv. Du kan späda färgens vithet med en matta, dekorativa kuddar och en bakvägg bakom möbler i orange toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

En tvåvånings loftsäng av naturligt trä i en trevlig chokladskugga kommer att vara ett elegant tillskott till ett rum med beige väggar och ett golv täckt med mjölklaminat. En fluffig gräddmatta och bruna arbetsmöbler under den övre delen kan placeras i denna lugna miljö.

Rekommenderad: