Barnsäng Med Lådor Och En Sida (21 Bilder): En Enkel Delfinsäng I Trä Med Sidor, Enstaka Modell För Ett Barn

Innehållsförteckning:

Video: Barnsäng Med Lådor Och En Sida (21 Bilder): En Enkel Delfinsäng I Trä Med Sidor, Enstaka Modell För Ett Barn

Video: Barnsäng Med Lådor Och En Sida (21 Bilder): En Enkel Delfinsäng I Trä Med Sidor, Enstaka Modell För Ett Barn
Video: Så bullar du upp sängen med täcken och kuddar - Malou Efter tio (TV4) 2024, April
Barnsäng Med Lådor Och En Sida (21 Bilder): En Enkel Delfinsäng I Trä Med Sidor, Enstaka Modell För Ett Barn
Barnsäng Med Lådor Och En Sida (21 Bilder): En Enkel Delfinsäng I Trä Med Sidor, Enstaka Modell För Ett Barn
Anonim

Små barn sover oroligt, slänger och vänder ständigt i spjälsängen, så många föräldrar har inte bråttom att sova dem på en separat säng. Detta orsakar besvär för vuxna och försenar självständighet hos barnet.

Moderna tillverkare av småbarnsängar erbjuder en praktisk lösning på detta problem . Vi pratar om en babysäng med lådor och stötfångare. Staketet kommer inte bara att låta barnet sova bekvämt, utan också diversifiera barnrummets inre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syfte, fördelar och nackdelar med designen

Barn under 2-3 år sover i barnsängar med ett imponerande och pålitligt staket. Det gör att barnet inte kan falla, både under sömnen och under leken. Men även efter 3 års ålder kvarstår risken att falla i en dröm. Därför blir sidorna på sängen inte en extra detalj för barnet. Förutom huvuduppgiften ger staketet barnet intrycket av att vara skyddad, vilket hjälper honom att somna lättare och snabbare.

Dessutom förhindrar ett omkretsstaket madrassen och sängkläderna från att röra sig. Samtidigt kommer inte bara barnet, utan också föräldrarna att kunna sova lugnt.

Bild
Bild

Sidorna kan också användas i icke-standardiserade applikationer. De passar enkelt leksaker, böcker eller barnkläder. I det här fallet lär barnet själv att vika sina saker innan sängen. Det finns nackdelar med denna säng. Dessa inkluderar staketets hårda material, vilket kan leda till blåmärken under sömnen. Därför måste delen antingen väljas med klädsel eller förbättras på beställning.

Om det finns lameller i sängstrukturen, kan barnet av misstag fastna mellan dem . Avståndet mellan dem ska inte vara för litet. Och om sidorna tvärtom är fasta runt hela omkretsen, flyter luften inte bra under sömnen, vilket också kommer att skada barnet.

Bild
Bild

Sidornas anordning

Det finns flera typer av stötfångare design. För att göra rätt val måste du ta hänsyn till barnets ålder, sömnstörningar, hans aktivitet under dagen och naturligtvis hans personliga preferenser.

En säng med höga sidor bör väljas för barn som ständigt slänger och vänder sig i sömnen, detta minskar risken för att falla. Det är viktigt att tänka på madrassens höjd. I en standardprodukt är höjden på sidoskenorna cirka 20 cm.

Bild
Bild

Om barnet inte gillar ett begränsat utrymme är det bättre att inte köpa ett tomt staket. Endast sänggaveln kan stängas i produkten. I det här fallet är det lättare att gå upp ur sängen utan hjälp. Staketet kan tas bort. Sådana möbler kan köpas för tillväxt.

Materialen som används för att skapa staket är också olika . Trä sidor är pålitliga och hållbara. Rengöring i detta fall kommer att begränsas till dammning. Om staketet innehåller mjuka insatser måste de rengöras med kemikalier, men barnet kommer garanterat inte att få oavsiktlig skada.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängmodeller med brädor

Den klassiska enkelsängen med sidor har en enkel och praktisk design. Denna produkt är på benen med ett skydd. Ger stora möjligheter för alla rumsdekorationer. Sådana möbler kan kompletteras med ett mångfärgat överkast eller sängkläder med sagokaraktärer. För ett litet rum är alternativet med en byrå väl lämpad, där det rekommenderas att förvara linne, kläder och eventuella personliga tillhörigheter till barnet.

En loftsäng kommer också att vara ett praktiskt alternativ, under vilket du kan placera en garderob, bord eller lekplats . Men med alla fördelar måste du se till att barnet inte kommer att vara rädd för att sova på en höjd. Det är också nödvändigt att komma ihåg om säker stigning - en bred, stabil lutande stege och sidor längs hela omkretsen.

Bild
Bild

Bäddsoffan kan också utrustas med ett räcke, men bara delvis. När du köper detta alternativ ökar fritidsområdet i rummet. Barnet kommer också att vänja sig vid att bädda sängen varje morgon.

Även en enkel våningssäng med lådor under är praktisk . Det kommer att eliminera behovet av att köpa en hel uppsättning med sängbord. Både kläder och böcker med skrivredskap kan fällas i lådorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

När du köper måste du först och främst vara uppmärksam på produktens material. Det ska vara ofarligt för barnet. Och det bästa med detta är träsängen. Denna modell orsakar ingen allergisk reaktion och kommer att hålla länge på grund av dess hållbarhet.

För en mer bekväm sömn måste produkten andas så att barnet inte svettas . Därför är det lämpligt att välja en botten gjord i form av ett galler.

Miljövänligheten i lacken är också viktig. Du kan ta reda på sammansättningen i produktens specifikation, som säljaren är skyldig att tillhandahålla på första begäran. I avsaknad av lämpliga dokument är det bättre att inte förlita sig på muntliga försäkringar, även till ett högt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängen ska vara fri från vassa hörn, på sidorna i första hand. Detaljernas rundhet är typisk för barnmöbler av hög kvalitet.

Eftersom sängen är utformad för barn, bör alla viknings- eller vikningsmekanismer fungera enkelt . När barnet själv klarar av förvandlingen kommer det att vänja sig vid städning med stort intresse. Delfinsängen är ett bra exempel. I den är det bara nödvändigt att trycka något på produktens frontpanel med fälgen framåt, och kajen expanderar enkelt och smidigt till en full.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvaliteten på madrassen är också viktig. Det är bättre att köpa en ortopedisk modell. Eftersom barnets ryggrad just utvecklas kommer den korrekta fördelningen av belastningen på det under sömnen att bidra till en jämn hållning och jämn andning.

När du köper en babysäng finns det tillräckligt med alternativ som uppfyller alla krav på säkerhet, komfort och modernitet. Det viktigaste är att komma ihåg att billiga modeller av spånskiva och fiberboard inte kan uppfylla alla nödvändiga parametrar. Det är bättre att inte spara pengar på barns hälsosamma sömn.

Rekommenderad: