Ritning Av En Våningssäng - Hur Man Gör Det Själv (39 Bilder): Måtten På En Barnsäng Och Ett Diagram över En Våningssäng Och En Stege

Innehållsförteckning:

Video: Ritning Av En Våningssäng - Hur Man Gör Det Själv (39 Bilder): Måtten På En Barnsäng Och Ett Diagram över En Våningssäng Och En Stege

Video: Ritning Av En Våningssäng - Hur Man Gör Det Själv (39 Bilder): Måtten På En Barnsäng Och Ett Diagram över En Våningssäng Och En Stege
Video: Skapa 2D-ritning av Part med ett högerklick 2024, April
Ritning Av En Våningssäng - Hur Man Gör Det Själv (39 Bilder): Måtten På En Barnsäng Och Ett Diagram över En Våningssäng Och En Stege
Ritning Av En Våningssäng - Hur Man Gör Det Själv (39 Bilder): Måtten På En Barnsäng Och Ett Diagram över En Våningssäng Och En Stege
Anonim

Hantverk har nyligen blivit mer och mer uppskattat och blir populär på grund av de icke-standardiserade lösningarna som används. Detta gäller även möbler. En ganska tidskrävande process som kräver tålamod och vissa färdigheter, i slutändan kan den till och med glädja även en nybörjare med sina resultat. Det finns många idéer för att skapa en mängd olika trädgårdsmöbler, inklusive träpallsoffor. En lika atypisk metod kan också implementeras vid tillverkning av hemmöbler. I den här artikeln kommer vi att berätta hur du enkelt gör en dubbelsäng på egen hand.

Bild
Bild

Varför är handgjorda möbler bra?

En självgjord säng är alltid bättre än en köpt. Och det finns många anledningar till detta. Först och främst kvaliteten på det material som används i arbetet. Varje mästare kommer att ta hänsyn till sådana parametrar som tillförlitlighet och hållbarhet. Därför kommer han i slutet av arbetet att ha förtroende för att hans produkt kommer att räcka tillräckligt länge och inte kommer att svika med dess hållbarhet vid första användningen. Det händer att det i butiken är omöjligt att hitta rätt. För möbler är denna situation särskilt relevant: föremålets storlek kanske inte är lämplig, du kanske inte gillar designen eller materialtyperna som används för ramen och finishen. Frågan uppstår om vilket är bättre: att beställa en individuell produktion av en sak eller att ta på sig arbetet själv. Ibland är valet av det andra alternativet att föredra, eftersom det i det här fallet inte är nödvändigt att söka efter en bra mästare, förklara dina idéer för honom och betala en avsevärd summa för arbetet. Men den största fördelen med alla handgjorda saker är naturligtvis den speciella känslan både under arbetet och i processen att använda produkten - det är alltid trevligt att känna sig som en skapare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss sammanfatta. Genom att skapa hemmöbler med egna händer kan du vinna på flera punkter:

  • pris;
  • kvalitetsegenskaper hos de använda materialen;
  • unik design;
  • individuella parametrar för produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Schemat för att göra en sådan säng är inte särskilt komplicerat. En sådan våningssäng och stege kan vara gjorda av olika material, till exempel från plywood eller spånskiva. Glöm inte heller inredningen och snygga gardinerna i projektet. Om du redan har fattat beslutet att du behöver göra våningssängen själv kan du börja göra jobbet. Men du måste först förstå de många befintliga modellerna av våningssängar, med tanke på de mest populära.

Bild
Bild

Klassisk

Det är lika lätt som att pärla päron att göra det. Produktens design innehåller två sovplatser, placerade på olika nivåer från golvet. Det finns också en sidotrappa. Vanligtvis placeras en sådan modell i stora barnrum som möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med soffa

Närvaron av en soffdel på första "våningen" är en utmärkt lösning ur funktionell och estetisk synvinkel. En sådan modell kan placeras i ett rum i nästan vilken storlek som helst, och den kommer att användas av hushållen inte bara som en säng, utan också som en mysig plats för fritid och avkoppling. Det skulle vara ganska lämpligt att placera en sådan bekväm struktur i ett av vardagsrummets hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med funktionella detaljer

För att maximera den ergonomiska användningen av området i ett litet rum kan du fylla utrymmet som bildas under trappan för att rymma olika hushållsartiklar. Storleken på en sådan våningssäng är vanligtvis mycket större än den klassiska versionen, men effektiviteten är högre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinden

Bra konstruktion för en liten plantskola. Andra våningen är en klassisk sovplats, medan den första används som arbetsrum. Den rymmer ett skrivbord, hyllor och planerar rätt belysning. En sådan modell kan tilltala vuxna barn som vill ha ett individuellt utrymme. Det görs vanligtvis som en enkelsäng, men om det behövs kan större storlekar tillhandahållas (med hänsyn till placeringen av två personer). Denna säng har en mängd olika platsalternativ: traditionella eller i hörnet av rummet. Det viktigaste är att tillhandahålla styrkaegenskaperna hos en sådan produkt.

Bild
Bild

Våningssäng för tre personer

Små knep används för att göra den traditionella modellen till en modell med tre sovrum. Till exempel, om det finns barn i huset och bostadsutrymmet är begränsat av ramarna för ett litet rum, är det logiskt att placera en dubbelplats nedanför. Om sängen är gjord för ett barn ligger sovplatsen högst upp.

Bild
Bild

Bekväm transformator

En mycket populär modell med en extremt ergonomisk design. Vanligtvis, förutom sovrummet, innehåller det en demonterad plats i form av en soffa eller ett bord. Enskilda element görs hopfällbara eller infällbara, till exempel ett bord.

Bild
Bild

Vilka material används för ramen?

Det finns många träslag som lämpar sig för att bädda en säng.

Låt oss överväga de viktigaste

  • Olimt bräda (array) . Detta material är mycket dyrt och svårt att använda i manuellt arbete av nybörjare och kräver speciell förberedelse. Det är bäst att ha lite erfarenhet av att arbeta med en matris. Fördelarna med att använda den är att de tillverkade produkterna fungerar länge och är vackra. Med tanke på att barn växer snabbt kräver detta en översyn av frågan om deras placering, därför är det mycket oekonomiskt att använda dyrt material för tillverkning av sina möbler.
  • Skivad bräda, timmer, kantad bräda - det vanligaste materialet vid tillverkning av möbler, kännetecknat av användarvänlighet. När du väljer dem är det bara viktigt att ta hänsyn till torkningens kvalitet för att utesluta konstruktiva kränkningar i en redan färdig produkt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Finfördelad träfraktion i form av en skiva (MDF) . Ganska säkert material med samma formaldehydemission som de två första typerna av material. Egenskaperna med att arbeta med MDF inkluderar det faktum att det vid borrning inte bildar sågspån, utan damm. Vanligtvis lamineras MDF -ark för att ge ett estetiskt utseende. Om du använder MDF utan dekoration måste du åtminstone lacka dem. Som regel beställs skärning av delar från detta material i verkstäder där särskild sågutrustning finns tillgänglig. Hantverkare kan också limma kanterna vid skärpunkterna.
  • Träspånskiva (spånskiva) . Eftersom utsläppet av formaldehyd i ett sådant material ökar, med undantag för E1 -klassskivor, kräver produkterna en lufttät beläggning. Användningsegenskaper: materialet är lätt att skära, men håller absolut inte fästelementen. Den används bäst vid tillverkning av lätta konstruktionselement som inte kommer att laddas. Spånskiva, förbelagd med laminat, är lämplig för tillverkning av ryggar och ytskivor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Om befälhavaren fattade beslutet att anförtro skärningen av material enligt ritningarna och mätningarna till proffs inom möbelbranschen, behövs inte så många verktyg för arbetet. Och i slutet av snittet blir huvuduppgiften bara att montera sängen.

Denna operation kräver följande verktyg och delar:

  • skruvar;
  • skruvmejsel;
  • nivå;
  • lim;
  • en hammare;
  • borra;
  • Kvarn;
  • redan sågade delar av produkten.
Bild
Bild

Slutförande av arbetet

Om den förberedande fasen är klar, det är dags att börja montera våningssängen.

  • Grunden . Först byggs en ram, det vill säga en rektangulär låda där madrassen får plats.
  • Tsargi . Basen på en våningssäng är gjord av sågade i storlek och sedan polerade delar. En mindre breddbredd fästs vinkelrätt mot dem. Således visar det sig något som en hylla.
  • Tegelstenar . De fästs med självgängande skruvar på lådorna. Plankor läggs ut mellan dem, som kommer att hålla madrassen.
  • Förstärkning av ramen . På sängens kortsidor är det också nödvändigt att göra hyllor på insidan av den resulterande rektangulära strukturen. För detta fästs brädorna som är anslutna med en hylla till tsarna med självgängande skruvar med en hemlig fastsättningsmetod.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Brädor som läggs ut mellan lådorna måste vara stark för att bära tillräcklig vikt.
  • Installation av ryggar . Ryggstöden är fästa vid stolparna. Deras bredd är vanligtvis lika med sängens bredd. Det ska finnas tre ryggar: vid fötterna, vid huvudet och vid den del av sängen som kommer att stå mot väggen. För att fästa dessa element används pluggar - dessa är träblock med ett cirkulärt tvärsnitt, deras diameter bestäms av borrens tjocklek. Efter att ha borrat hål med önskad diameter i ryggstödet och stolparna placeras pluggar i dem.
  • Sängen på andra våningen är gjord på samma sätt . Sedan fästs en stege på stödposten. De konstruerar också ytterligare ryggstöd som ett staket på övervåningen. Om produktens designfunktioner tyder på att det finns förvaringsplatser under trappan, är den fäst på utsidan av stället.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Sängens dekorativa design måste tillhandahållas även i designstadiet, eftersom det kan påverka arbetsfasen. Erfarna hantverkare bäddar sängar av bisarra former och tar hänsyn till barnets önskemål: som en hydda, en bil, en båt. Stegen ersätts ibland med "vinstockar", klättring upp som barnet kommer att föreställa sig själv som Mowgli. Och en erfaren snickare kommer att bädda en säng i form av ett fantastiskt hem från dina favorit barnböcker.

Bild
Bild

Ytterligare element kan också läggas till sängen , såsom väggstänger, ringar, bergsklättringspaneler. Glidbanor i form av rutschbanor från lekplatser är mycket populära designdetaljer. En mästare med fantasi kan förkroppsligar vilken design som helst av en säng för ett barn, liksom att avsluta och dekorera panelerna. Men du kan också dekorera produkten med textilpynt: kuddar, hängen, rep. Att göra din egen säng i två nivåer är i allmänhet enkelt. Och fördelarna med sådant arbete kan vara kostnadsfördelar, individuell stil och glädjen för hushållsmedlemmar.

Bild
Bild

Vi kan bara önska dig framgång i denna intressanta kreativa process!

Rekommenderad: