Barnsängar För Pojkar Från 5 år: Välj Modell, Spjälsängar Med Lådor

Innehållsförteckning:

Video: Barnsängar För Pojkar Från 5 år: Välj Modell, Spjälsängar Med Lådor

Video: Barnsängar För Pojkar Från 5 år: Välj Modell, Spjälsängar Med Lådor
Video: Changing Bed Height on an IKEA SUNDVIK Crib - Demonstration and Review - Clueless Dad 2024, Maj
Barnsängar För Pojkar Från 5 år: Välj Modell, Spjälsängar Med Lådor
Barnsängar För Pojkar Från 5 år: Välj Modell, Spjälsängar Med Lådor
Anonim

För ett barn blir 5 års ålder en slags gräns. Det vuxna barnet börjar redan bli mer självständigt, men behöver fortfarande föräldravård och omsorg. Vid denna tidpunkt förändras hans intressen, han växer och utvecklas aktivt. Inte bara barnens garderob är föremål för översyn, utan även möblerna i hans rum.

Mot bakgrund av nya hobbyer i barnkammaren dyker det upp ytterligare lådor och hyllor för förvaring, antalet bibliotek och antalet brädspel ökar . Och barnet växer också ur sin spjälsäng och hävdar en rymligare och funktionell sovplats. Dess organisation beror inte bara på de växande avkommans önskemål, utan också på föräldrarnas rimliga tillvägagångssätt. När du väljer en ny babysäng måste du ansluta rationellt tänkande och sunt förnuft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Grundläggande designalternativ

I denna ålder presenteras möbler för barn som ett slags övergångsalternativ: en förkortad modell upp till 140 cm lång och 80–90 cm bred.

Spjälsängar utformade för åldrarna 5 och äldre skiljer sig från spjälsängar för spädbarn på flera sätt

  • Funktionalitet . Sängen kan vara ett helt färdigt komplex med en sovplats, ett bord, hyllor för böcker och lådor för kläder och leksaker. Modeller är konstruerade i en eller två nivåer. En säng tar platsen ovanpå, och ytterligare moduler finns under den.
  • Ovanlig design . Under förskoleåren är barn rika på fantasi och når allt ovanligt. Sängar i ljusa färger i form av bilar, vagnar och hus är otroligt förtjusande för barn och utvecklar deras fantasi.
  • Möjligheten till transformation . Den hopfällbara sängmodellen, när den är monterad, frigör extra utrymme för utomhusspel på dagtid, och på natten blir det till en fullvärdig plats att sova. Sängen ger plats för sängkläder och kuddar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av sängdesigner för pojkar är av två typer

" Växande" säng med barnet . Sådana mönster är ett mycket lönsamt köp. Efter att ha köpt en säng med olika dimensioner behöver du inte tänka på att köpa en ny på många år. Du behöver bara spendera på en ny madrass. Storleken på en sådan säng kan ändras när barnet växer. Utformningen av sådana modeller är vanligtvis universell: det här är inte en uttalad dagisversion, utan något genomsnittligt, nära ungdomsstil.

Bild
Bild

Standard enkelsäng . Ytterligare utrustning är möjlig med lådor för linne eller en hylla i sänggaveln. Var och en av mönstren bör övervägas mer detaljerat, med hänsyn till alla fördelar och nackdelar. Då blir det lättare att bestämma vilken säng som behövs i varje specifikt fall. I den här artikeln kommer vi särskilt att prata om vad en enkelsäng ska vara för en pojke över 5 år.

Bild
Bild

Klassisk

Modell utan speciella designfunktioner. Storleken varierar från 1, 4–2 m i längd och 80–90 cm i bredd. Det är lätt att välja sängkläder under det (standardstorlekar med 1 sovrum). Sängen består av en ram, en sänggavel och en fotbräda. Mest populära valet för föräldrar.

Det kommer att vara användbart att utrusta sängen med en avtagbar sida. Detta kommer att rädda barnet från att somna och göra sovplatsen mer bekväm. Med tiden kommer behovet av stötfångare att försvinna och sängen får en mer mogen form.

Lådor under sängramen kommer att vara användbara. Dessa kan vara konstruktioner på hjul eller infällbara på skenor. I alla lagringsalternativ är detta den mest praktiska metoden. Spara utrymme, behålla ordning i rummet och bekvämligheten med plats - alla dessa punkter löser ytterligare lagringsutrymme.

Efter att ha köpt en sådan modell en gång kan du skjuta upp frågan om att byta sängen flera år i förväg

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Med en ovanlig design

Av denna anledning kallas barnsängar så att de med hela sitt utseende säger att barndomen är en rolig och intressant tid. Säkert kommer varje pojke att gilla en sovplats som ser ut som en racerbil, en lastbil eller en polisbil. Ljusa färger på fasader och ovanliga detaljer i form av riktiga hjul med stötfångare kommer att glädja alla förskolebarn. Du kan inte bara sova på en sådan säng, det blir en favoritplats för barn att leka från första dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men du måste förstå att modellen för en sådan design måste ändras om några år: barn växer upp aktivt och deras preferenser ändras när de växer upp. En nioårig pojke kommer förmodligen att skämmas för att sova i en skrivmaskin och kommer inte att vilja skryta med det. För denna ålder är en tonårsdesign mer lämplig, utan pretentiöshet, men mer funktionell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loftsäng

Det optimala valet för barn 7-12 år. I den här åldern letar killar ofta efter ensamhet och älskar bara att sova på ovanliga platser, där de är svåra att få. De drömmer bara om sitt eget territorium, där det kommer att finnas en plats för allt som är värdefullt för dem. Det är lätt att skapa ett sådant hörn genom att utrusta barnkammaren med ett komplex som inkluderar en säng, ett bord och en garderob.

Sängen, som ligger på en viss höjd från golvet, skapar extra utrymme under den. Det kan användas mycket rationellt, vilket är vad designers av tonårsmöbler gör med stort nöje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men särskilda krav ställs för produkten av en sådan ändring:

  • stegen som hjälper barnet att klättra upp ska inte vara hal;
  • det är bättre att välja grunda steg: detta ökar produktens säkerhet under drift;
  • sidorna ska vara höga (med hänsyn till madrassens höjd).

Så du kan vara helt säker på att varken under aktiva spel på sängen under dagen eller under nattens sömn kommer barnet inte att falla på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av kompakthet, funktionalitet och originalitet gör denna möbel till en av de mest favoritplatserna för barn. Särskilt barnens loftsäng kommer att uppskattas av invånarna i en liten lägenhet, där varje lediga kvadratmeter är värdefull.

Bild
Bild

Transformator

Vid 5 års ålder är barnet redan rörligt och starkt, han springer självsäkert, klättrar i trappor och kan klättra upp till en viss höjd utan stöd. En låg säng med en sidostege är ett säkert alternativ för en sådan tomboy.

Transformationen av en sådan modell beror på de infällbara modulerna i stegen och tabellen för klasser . Under dagen glider stegen in i sängen, och bordet, tvärtom, glider ut under den. Läs- och skrivlektioner sker nu i en bekväm miljö och är särskilt roliga.

Bild
Bild

Sängens höjd når vanligtvis inte mer än 1,2 m. Men detta avstånd är tillräckligt för att utrusta en liten garderob och hyllor för kontorsmaterial och böcker under botten.

Modellen har varit i drift i mer än tre år. Åttaåringar behöver vanligtvis redan äldre sängmodeller och tappar intresset för halvbarnskomplex. Därför ses alternativet uteslutande som tillfälligt.

Bild
Bild

Vad ska du leta efter när du väljer en transformerbar modell?

Sådana sorter presenteras i flera modifieringsmetoder: vikning och infällning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa förvandlas enkelt till en soffa, medan andra glider ut under podiet eller andra sängen med hjälp av speciella mekanismer.

Det senare alternativet löser perfekt problemet med brist på ledigt utrymme.

Bild
Bild

Även en femårig pojke kan enkelt flytta en extrasäng med en handrörelse. Om den också glider kan två barn få plats på den utan begränsningar.

Kom ihåg att den övre platsen, som ligger ovanför den nedre, måste kompletteras med en sida, annars finns det en möjlighet att ett barn faller ovanpå ett annat i en dröm.

Bild
Bild

Tips

När du köper en säng till ett barn, be säljaren om ett kvalitetscertifikat för det material som används vid tillverkningen av produkten.

Interiörstylister rekommenderar att föräldrar kombinerar föremål i en plantskola. En säng för en pojke från 5 år kan väljas i högteknologisk eller minimalistisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spjälsängens färgschema tillåter valfri färg, förutom rosa nyanser. Du kan dekorera sängen med alla typer av djurutskrifter, landskap eller dina favoritkaraktärer hos den lilla ägaren av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha fullgjort sin föräldraplikt, ta hand om sängens funktionalitet och säkerhet och ta hänsyn till barnets önskemål, kommer alla garanterat att få ett hav av positiva känslor.

Rekommenderad: