Barnsäng Med Sidor Från 3 år: Modeller Av Spjälsäng Med Sidor För Flickor Och Pojkar, Med Lådor Och Skjut, Gjorda Av Massivt Trä

Innehållsförteckning:

Video: Barnsäng Med Sidor Från 3 år: Modeller Av Spjälsäng Med Sidor För Flickor Och Pojkar, Med Lådor Och Skjut, Gjorda Av Massivt Trä

Video: Barnsäng Med Sidor Från 3 år: Modeller Av Spjälsäng Med Sidor För Flickor Och Pojkar, Med Lådor Och Skjut, Gjorda Av Massivt Trä
Video: Best Affordable Bunk Bed with Trundle Review! 2024, Maj
Barnsäng Med Sidor Från 3 år: Modeller Av Spjälsäng Med Sidor För Flickor Och Pojkar, Med Lådor Och Skjut, Gjorda Av Massivt Trä
Barnsäng Med Sidor Från 3 år: Modeller Av Spjälsäng Med Sidor För Flickor Och Pojkar, Med Lådor Och Skjut, Gjorda Av Massivt Trä
Anonim

Idag kan du”gå vilse” i ett stort sortiment av barnmöbler. Till exempel kan du i möbelbutiker hitta ett stort antal olika sängar avsedda för barn i olika åldersgrupper. Idag kommer vi att prata om hur man väljer den optimala modellen för ett barn över tre år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Arrangemang av ett barnrum är en viktig och ansvarsfull uppgift, som du måste klara perfekt. Lyckligtvis finns det idag allt du behöver för försäljning - och möbler, efterbehandlingsmaterial och inredning. Barnsängar av hög kvalitet finns också i ett brett sortiment. Sådana produkter kan väljas för varje smak, färg och budget. Dessutom finns det idag möjlighet att hitta lämpliga möbler för barn i olika åldersgrupper. Till exempel för nyfödda säljs mysiga spjälsängar med olika modifieringar (från standard till transformerbara), och för yngre användare finns det mer rymliga och funktionella alternativ med olika tillägg.

Sängmodeller för flickor och pojkar över tre år bör fortfarande vara säkra och ganska pålitliga . I de flesta fall är dessa alternativ utrustade med små stötfångare.

Dessa element är utformade för att skydda barnet från att oavsiktligt ramla eller rulla ur sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många familjer idag står inför problemet med ett blygsamt bostadsutrymme. Under sådana förhållanden är det mycket viktigt att ordna möbler som inte tar för mycket av det tillgängliga utrymmet.

För detta är speciella transformerande sängar bäst lämpade, där det finns många funktionella komponenter. Det kan till exempel vara en sovplats, ett utdragbart bord och en rymlig garderob. Sådana modeller i ett stort sortiment är tillgängliga för barn från 3 år. Sådana möbler är gjorda av olika material. Det är på detta kriterium som typen av slutprodukt huvudsakligen beror på. Till salu hittar du både mycket prisvärda och dyra exemplar. Deras konfigurationer är också olika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Moderna sängar med stötfångare för barn över tre år, som alla andra möbler, har både positiva och negativa egenskaper.

Låt oss först ta en titt på de första

  • Den största fördelen med sådana möbler är dess ökade säkerhet. Under rastlös sömn eller lek inom sovområdet kommer barnet inte att falla på golvet tack vare dessa detaljer.
  • Om spjälsängen är utrustad med stötfångare, är barnet mycket bekvämare och tystare att sova på det än på en vanlig modell. Under sådana förhållanden somnar det mycket snabbare.
  • Madrassen och sängkläderna är bäst av alla sängar och glider inte, rullar eller glider åt sidan under sömnen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Olika tillbehör kan dessutom fästas på sängarnas sidor. Det kan till exempel vara en praktisk arrangör med fack för böcker, leksaker och olika barns småsaker.
  • Sidostyckena på sådana möbler används ofta som en extra hylla. Det kan bli en bekväm plats för platsen för funktionella föremål eller olika inredning.
  • Sådana modeller av barnmöbler representeras av ett stort sortiment. Varje köpare kommer att kunna välja det perfekta alternativet för sig själv i rätt storlek, design och kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu markera nackdelarna med spjälsängar som föräldrar bör vara medvetna om

  • Sovmöbler med hårda sidor kan skada ett barn. Detta problem är särskilt akut när det gäller hyperaktiva och rastlösa barn som kan slå i sidan när de viftar med händerna. Experter rekommenderar att köpa produkter utrustade med mjuka tvärstänger för så unga användare.
  • Om en säng för ett barn har en struktur med lameller, innan du köper, måste du definitivt kontrollera hur mycket avståndet mellan de enskilda lamellerna upprätthålls. Detta krav beror på det faktum att vid fel val kan barnets handtag eller ben helt enkelt fastna i det återstående gapet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om sådana barnmöbler är utrustade med stötfångare av låg kvalitet, kan de mycket lätt gå sönder och orsaka skada. För att undvika sådana obehagliga konsekvenser rekommenderar experter starkt att inte spara på köp av sängar. Försök att vara så ansvarsfull som möjligt när du väljer materialet från vilket möblerna är gjorda.
  • Om sängstötfångarna har en fast struktur kan luftcirkulationen över sovområdet vara ganska svag.

Som du kan se fanns det vissa nackdelar med sådana möbler, men många av dem kan undvikas om du tar ett ansvarsfullt sätt att välja en specifik modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Som nämnts tidigare är utbudet av spjälsängar för användare över tre år enormt. Låt oss titta närmare på de mest populära modellerna som väljs av majoriteten av moderna köpare.

Våningssäng

Dessa mångsidiga mönster är idealiska för rum med två barn. Sängarna är inte bara mycket bekväma, utan tar heller inte upp så mycket plats som till exempel två vanliga enkelsängar. Moderna tillverkare producerar tvåstegsalternativ med en mängd olika designlösningar. Det kan inte bara vara en standardfärgsmodell, utan också en mycket ljus och färgstark design.

Observera att det äldre barnet är bättre placerat på det övre planet, och det yngre - på det nedre . Tvåvåningsalternativ med stötfångare på alla sidor är bland de mest efterfrågade och populära.

Dessutom är de utrustade med små, men mycket starka och stabila stegar, längs vilka du kan komma till andra nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tematiskt

På jakt efter mer intressanta och ljusa exemplar bör du bo på barnsängar med tema med stötfångare av flera undertyper. Sådana strukturer kan utföras i form av rymdplan, bilar och bussar, vagnar med fantastiska baldakiner eller stora dockhus. Temabarnas sängar kan målas i en mängd olika färger, men spektakulära färgglada kombinationer är vanligast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinden

Bekväma loftsängar anses vara mycket populära idag. Dessa modeller kännetecknas av sin attraktiva och genomtänkta design samt höga funktionalitet. Experter rekommenderar att sådana produkter placeras i små rum, där det är nödvändigt att dela upp utrymmet i separata zoner - för spel, sport, kreativitet och studier. En sovplats i sådana möbler ligger på andra våningen. När det gäller den första nivån kan det finnas olika objekt här.

Det kan till exempel vara:

  • en mysig transformerande soffa som kan byggas ut till en annan sovplats;
  • flera bekväma små fåtöljer, tillsammans med ett litet bord;
  • datorbord eller skrivbord;
  • lådor och bokhyllor, kompletterade med diodbelysning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformator

I ett litet vardagsrum är en konvertibel spjälsäng ett bra alternativ. Det tar inte bara bort det användbara området i rummet, men det blir också mycket bekvämt att använda. Dessa typer av barnsängar kan enkelt förvandlas till helt olika inredningsartiklar. Det kan till exempel vara en stor garderob, ett bord eller en mysig soffa - allt beror på den specifika konfigurationen av den valda modellen.

Många varianter av transformatorer är bra eftersom dagtid sover sängarna i dem på ett sådant sätt att de inte ger sig av alls. Utifrån kan det tyckas att det inte finns någon säng alls i barnens sovrum, eftersom det kommer att förklädas som en stor och rymlig garderob, en byrå eller placeras under bänkskivan - det finns många alternativ. Sådana produkter är också bra eftersom de i de flesta fall har lätta och slitstarka mekanismer. Det är inte svårt att klara av deras vikning och utveckling.

Det bör dock komma ihåg att dessa typer av barnmöbler inte är billiga, särskilt om de är gjorda av högkvalitativa material som naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rulla ut

Separat är det värt att lyfta fram de populära utrullningsprodukterna som tillhör kategorin transformerande sängar. Dessa alternativ för barnmöbler väljs av många konsumenter, eftersom sängarna är mycket enkla att använda och deras enkla mekanism är utformad för långvarig användning. Dessutom, tillsammans med andra alternativ för transformerbara sängar, kommer utrullningsmodellen att ta mycket lite ledigt utrymme i rummet, vilket inte påverkar dess funktionalitet på något sätt.

En egenskap hos sådana möbler är att de har två sovplatser samtidigt - den ena ligger under den andra . Som ett resultat, när den är vikt, ser den här modellen ut som om den är avsedd för endast ett barn. I ovikt tillstånd är en säng av denna typ två sängar, separerade från varandra med en sidodel.

För en liten plantskola är sådana möbler det perfekta valet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer rätt säng för ett barn över tre år bör du ta hänsyn till dess storlek.

Så följande instanser är standard:

  • för unga användare, vars ålder är från 3 till 5 år, produceras sängar där sängens dimensioner är 140x70 cm;
  • för barn från 5 till 8 år är modeller med en sovsäng på 150x80 eller 160x80 cm lämpliga;
  • för barn från 8 till 12 år är sängar med en säng på 170x80 cm lämpliga;
  • för ungdomar från 12 till 15 år kan du hämta en kopia där kajstorleken är 180x90 cm;
  • för användare som är 15 år och äldre är alternativ med en 190x90 cm säng lämpliga.

Naturligtvis kan du i butiker hitta andra alternativ för sådana barnmöbler. Det är också möjligt att beställa en säng i individuell storlek. Naturligtvis kommer det att kosta mer än den klassiska versionen med standardparametrar, men det kommer definitivt att passa i rummet där du planerar att placera det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Barnsängar, avsedda för användare över tre år, är gjorda av olika material. Modeller av naturligt trä är med rätta erkända som de bästa av dem.

Sådana modeller har följande viktiga fördelar som gör dem efterfrågade:

  • träsängar kan skryta med miljösäkerhet - de innehåller inte farliga och skadliga ämnen som kan skada ett barns hälsa;
  • trämöbler har ett attraktivt utseende som lätt passar in i många ensembler i en mängd olika stilar;
  • en mycket behaglig lukt kommer från träbäddar, som kan fylla ett barnrum, vilket gör det mer bekvämt;
  • möbler av trä (särskilt hårt trä) är hållbara - det är inte så lätt att skada eller bryta det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trämöbler har dock sina nackdelar:

  • vanligtvis är sängar av massivt trä av hög kvalitet dyra;
  • sådana möbler kräver en speciell inställning till sig själv - de behöver regelbunden vård, annars kommer de att förlora sin ursprungliga attraktionskraft;
  • eftersom barn växer upp väldigt snabbt måste sovmöbler för dem bytas ganska ofta, så poängen med att köpa en dyr trämodell (som snart upphör att passa barnet) är tveksam.

Om du inte är redo att spendera imponerande mängder på naturliga träprodukter kan du titta närmare på billigare alternativ från ett material som MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana råvaror används i stor utsträckning i möbelindustrin idag. I butiker kan du hitta ett stort utbud av MDF -sängar, med en mängd olika mönster och stilar. Möbler av detta material ser dock ofta enkla ut, och det är också mindre robust och pålitligt än trä.

Du kan också vända dig till ännu billigare spånskivor. Sådana möbler fungerar länge, kräver inte komplext underhåll och är hållbara. Barnsängar av spånskiva är dock inte det bästa alternativet, eftersom sammansättningen av detta material innehåller farliga ämnen - formaldehydhartser.

Dessa komponenter kan skada barns hälsa. Dessutom börjar dessa föreningar aktivt frigöra om rummet är varmt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan undvika en sådan skadlig effekt av spånskiva genom att kontakta sorten av detta material med E-1-märkningen. Laminerade brädor i denna klass har en lägsta procentandel formaldehyd i sitt innehåll, så de kan kallas säkra och acceptabla för placering i ett barnrum. Men här bör man komma ihåg att det i butiker oftare finns sängar gjorda av spånskiva, som utfärdas som ett mer miljövänligt material E-1. Av denna anledning, när du väljer sådana möbler, rekommenderas det att begära ett kvalitetscertifikat, samt all nödvändig dokumentation relaterad till produkten.

Sängar med skänk för barn från 3 år är också gjorda av metall . Experter rekommenderar dock inte att vända sig till sådana modeller, eftersom de erkänns som mer traumatiska än de som anges ovan. Detta beror på det faktum att metallstrukturer är mycket styva och kraftfulla, därför kan ett barn skadas allvarligt om de råkar träffa dem. Dessutom kommer metallmöbler inte att vara de mest bekväma när det gäller att flytta det runt i rummet, eftersom det vanligtvis har en imponerande vikt. En sådan säng kan lämna märkbara spår av skador på golvbeläggningen (bucklor, fördjupningar, repor, repor).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Madrass

Glöm inte att det är kvaliteten på madrassen i sängen som kommer att avgöra komforten för barnmöbler för att sova, så du måste välja den särskilt noggrant. Först och främst måste du tänka på att madrassen måste matcha sängen i sängen. En alltför stor modell kanske helt enkelt inte passar in i den befintliga möbelstrukturen, och att sova på en madrass som är för liten kommer att vara helt obekvämt, eftersom den kommer att rulla av basen under barnets sömn.

Det finns dessa typer av madrasser som kan installeras i barnsängar:

  • vår;
  • fjäderlös;
  • ortopedisk.

Madrassen för sådana barnmöbler ska vara ganska tuff. Annars kommer han inte att kunna ge den lilla användarens ryggrad bra stöd, och detta kommer att påverka hans hälsa negativt. Det är dock bättre att vägra att köpa alltför styva produkter, eftersom barnet kommer att känna sig obekväm med att sova på dem. Den optimala varianten är gjord av naturliga råvaror med utbytbart lock.

Experter rekommenderar också att man föredrar två typer av klädsel - vinter och sommar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

När du väljer en kvalitetssäng för ett barn över tre år måste du ta hänsyn till dess design och färger. Designers och psykologer rekommenderar att man köper modeller som har positiva, men inte alltför djärva / giftiga färger. Annars kommer möblerna inte bara att slås ut från det allmänna interiören, utan kommer också att irritera barnets nervsystem, vilket förhindrar att snabbt somna och skön sömn.

Pastellfärger anses vara optimala . Sådana paletter är kända för sin mångsidighet, eftersom de kan kombineras sömlöst med nästan vilken färg som helst i interiören, liksom förmågan att bilda en lugnande, lugnande atmosfär i rummet. Dessutom är det viktigt att tänka på att färgen på barnsängen harmoniskt ska passa in i den befintliga ensemblen. Denna produkt ska inte drastiskt sticka ut från den totala interiören och locka onödig uppmärksamhet till sig själv - allt ska se snyggt och organiskt ut och representera en enda helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mest av allt är möbler med följande färger lämpliga för ett barns sovrum:

  • beige;
  • grädde;
  • nyans av creme brulee;
  • Snövit;
  • kola;
  • persika;
  • rosa och blått (och deras olika nyanser);
  • ljuslila;
  • lugnande grönt (och dess olika nyanser);
  • korall.

Använd inte deprimerande grå, alltför mättade röda eller svarta färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man leta efter när man väljer?

Att välja en säng för ett barnrum måste vara mycket försiktig och seriös. Låt oss i detalj överväga vilka kriterier som måste beaktas vid köp av så viktiga möbler för ett barn över tre år.

Material

Experter rekommenderar att du köper högkvalitativa möbler av naturligt trä till ett barnrum. Men om du inte har råd med sådana produkter kan du vända dig till alternativen från MDF eller spånskiva, men det senare måste nödvändigtvis tillhöra märket E-1 (be säljaren om kvalitetscertifikat för möbler från spånskiva innan du betalar för den valda modellen).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Moderna upprättstående sängar kan vara multifunktionella och ha många olika komponenter. Innan du går till affären för att köpa det perfekta alternativet, bör du själv bestämma vilken typ av sängkonfiguration du är redo att köpa.

Detta gör att du kan undvika onödiga utgifter och köp av möbler med onödiga tillägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Innan du väljer och köper en säng bör du mäta rummet där den kommer att ligga. Det är också mycket viktigt att se till att madrassen passar möbelstrukturen, annars blir det obehagligt att sova på den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bygg kvalité

Innan du köper en babysäng med stötfångare måste du se till att alla tillgängliga fästelement är pålitliga - inte en enda komponent i produkten ska vakla eller knarra. Om möblerna förändras kommer det att vara nödvändigt att kontrollera användbarheten hos alla befintliga mekanismer.

Om designens tillförlitlighet inte väcker förtroende, är det bättre att vägra att köpa den valda modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Glöm inte att en barnsäng, precis som alla andra möbler, harmoniskt måste passa in i interiören. För att göra detta bör du välja produkter av lämplig stil och färg. Men du bör inte vända dig till för ljusa alternativ, eftersom de kommer att påverka barnets nervsystem negativt, och de kommer inte att bidra till hälsosam sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stötfångare

När du väljer möbler för att sova med stötfångare rekommenderas det att föredra modeller utrustade med mjuka balkar. Sådana delar är svårare att skada av misstag.

Detta kriterium är särskilt viktigt om barnet är hyperaktivt och mycket rörligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Madrass

Var uppmärksam på valet av en kvalitetsmadrass för en säng med sidor. Experter rekommenderar naturligtvis att köpa ortopediska modeller av hög kvalitet, eftersom de har en gynnsam effekt på barnens ryggrad, vilket gör sömnen mer bekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Välj bara de sängar som har optimala dimensioner. Barnet ska inte vara för trångt i sängen, annars kan han helt enkelt inte sova lugnt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Om du vill köpa en riktigt hög och bekväm säng för ett barn över tre år, bör du vända dig till produkter från kända tillverkare. Leta inte efter för billiga alternativ, särskilt om säljaren hävdar att de är gjorda av naturmaterial.

Kom ihåg - möbler från samma massiva trä kommer inte att kosta för billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designlösningar

Som nämnts tidigare kan en ordentligt utvald, bekväm och säker säng med stötfångare dekorera interiören, vilket gör den mer mysig och välkomnande. Tänk på flera designensembler som innehåller liknande möbler för barn över tre år.

En charmig våningssäng av trä med vissa detaljer målade i en delikat rosa färg kommer att se ekologisk ut i en plantskola med väggar dekorerade med mjölkaktig tapet och ett golv täckt med beige laminat. Du kan späda ut pastellfärger med lila sängkläder och en byrå med rosa ramelement.

Bild
Bild

För en liten pojke passar en hög skjutbädd med sidor, målade i vitt och grönt. Sådana möbler kommer att se bra ut mot bakgrunden av blå tapeter med snövit stjärnor och ett laminerat golv. Lila gardiner och lila matta på golvet ser harmoniskt ut i detta rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet för en liten prinsessa med tematapeter som visar seriefigurer kommer en ovanlig säng att se spektakulär ut och imitera en liten snövit vagn med gyllene mönster. En fluffig vit matta ska läggas på det bruna parkettgolvet och tjocka gräddgardiner ska hängas på fönstren. Resultatet är en vansinnigt attraktiv och original ensemble som fördjupar barnet i en saga.

Rekommenderad: