Barnsängar För Pojkar (62 Bilder): Spjälsängar I Ett Rum För Ett Barn 4-10 år, Välj En Sovplats I Form Av Ett Flygplan I 6-7 år

Innehållsförteckning:

Video: Barnsängar För Pojkar (62 Bilder): Spjälsängar I Ett Rum För Ett Barn 4-10 år, Välj En Sovplats I Form Av Ett Flygplan I 6-7 år

Video: Barnsängar För Pojkar (62 Bilder): Spjälsängar I Ett Rum För Ett Barn 4-10 år, Välj En Sovplats I Form Av Ett Flygplan I 6-7 år
Video: Så inreder du barnrummet - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Barnsängar För Pojkar (62 Bilder): Spjälsängar I Ett Rum För Ett Barn 4-10 år, Välj En Sovplats I Form Av Ett Flygplan I 6-7 år
Barnsängar För Pojkar (62 Bilder): Spjälsängar I Ett Rum För Ett Barn 4-10 år, Välj En Sovplats I Form Av Ett Flygplan I 6-7 år
Anonim

Sängen är en detalj utan vilken det är svårt att föreställa sig en plantskola. Denna möbel kan vara antingen enkel och okomplicerad eller flerkomponent med olika extra element. Det är värt att överväga hur man väljer den perfekta sängen för en pojke, vilka typer av dessa produkter finns idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är ingen hemlighet att den moderna möbelmarknaden tillåter konsumenterna att välja sängalternativ. Det kan inte bara vara en enkelsäng, utan också en multifunktionell design med extra lådor, garderober, bord eller fåtöljer - det finns många alternativ.

Valet av möbler för ett barns sovrum måste vara särskilt försiktigt . Kvaliteten på barnets sömn beror direkt på kvaliteten på den valda sängen. Om du väljer fel modell när det gäller storlek eller design, kommer den unga användaren inte att vara särskilt bekväm att vila på den, så det är mycket viktigt att vara vederbörlig uppmärksamhet på alla parametrar och egenskaper hos de valda produkterna.

Pojkar sängar är olika. I möbelutställningslokaler finns det ofta originalalternativ gjorda i form av bilar eller flygplan. Naturligtvis kan du också köpa en klassisk kopia som har standardformulär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av utformningen av sådana möbler beror endast på konsumentens preferenser. Alla barnmöbler måste vara tillräckligt säkra.

En säng av hög kvalitet för en pojke bör göras så hög kvalitet som möjligt . Vanligtvis säljs produkter där det inte finns några vassa och utskjutande element i ramen eller mekanismen. Sådana alternativ anses vara optimala, eftersom risken för skada minimeras med dem.

Dessutom säkerställs ofta barnmöblernas säkerhet genom ytterligare element som stötfångare. Dessa komponenter förhindrar att barnet faller ur sängen när det sover eller leker. I de flesta fall är brädorna placerade på möbler avsedda för spädbarn, men dessa mönster finns ofta i produkter för skolbarn och ungdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Moderna föräldrar har allt de behöver för att utrusta ett vackert och mysigt barnrum. Butikerna säljer en mängd olika sängalternativ, gjorda i olika stilar. Liknande produkter skiljer sig åt i sina konfigurationer. Det är värt att bekanta sig med listan över de mest populära typerna av pojkesängar som är mycket efterfrågade.

Enda

Sådana alternativ är traditionella och finns oftare än andra. Enkelsängar väljs på grund av sin lilla storlek, vilket gör att sådana möbler kan placeras även i ett litet sovrum. Dessa produkter är ganska lätta att tanka, ser inte skrymmande ut, har inte särskilt hög höjd och är ofta utrustade med stötfångare.

Det finns också sådana exemplar där en ökning av längden tillhandahålls under barnets tillväxt . Du kan använda sådana alternativ upp till 12 år. Om du planerar att köpa möbler för en pojke "för tillväxt", bör du leta efter enkelsängar av hög kvalitet med en skjutmekanism. För rummet där tonåringen bor är detta alternativ nästan den enda optimala lösningen.

Bild
Bild

Man bör komma ihåg att endast låga enkelsängar med sidor på sidorna är lämpliga för spädbarn.

Barnet kommer att sova bekvämt och säkert på en sådan säng. En enkelsäng kan göras mer original och snygg genom att uppdatera sänggaveln. Du kan göra det själv med ett plywoodskiva och fixa klädseln ovanpå det.

När det gäller foten är den inte tillgänglig i alla barnsängar . Naturligtvis, i modeller för de minsta, är denna detalj oumbärlig, men för skolbarn och ungdomar krävs inte dessa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga modeller

I pojkrummet kan du lägga inte bara den klassiska versionen av sängen, utan också en mer original modell av en ovanlig form.

De mest populära är sådana typer av sängar för unga herrar som:

  • i form av en bil;
  • fartyg;
  • rymdskepp;
  • tåg;
  • slott;
  • skogstält.

Sådana möbler kommer att vara ett bra komplement till ett rum som tillhör en pojke från 2 till 10 år. Sängar i form av stora leksaker är kända för sina mycket intressanta och ljusa mönster som omedelbart vinner barns hjärtan. Det är dock viktigt att ta hänsyn till att dessa produkter oftast är dyra och, med tanke på barnets snabba tillväxt, inte är de mest lönsamma förvärven.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng

Våningssängar är med rätta erkända som en av de mest populära. Om två barn bor i ett rum, är detta alternativ för sovrumsmöbler perfekt. I de flesta fall tycker pojkar mycket om den här typen av sängar, men de kan inte kallas särskilt bekväma i sängkläder. Dessutom får vi inte glömma att möbler med två nivåer är farliga för små pojkar. Du kan råka falla från andra "våningen" och bli allvarligt skadad. Det kommer att vara möjligt att undvika sådana konsekvenser endast om det finns ganska höga och pålitliga sidor.

Det rekommenderas att placera barn på den övre sängen som är minst 6 år gamla . Dessutom ska den lilla användaren inte vara särskilt rörlig och aktiv, på andra nivå, eftersom detta kan leda till ett fall även om det finns brädor. Stegen i sådana sängar måste vara säkert fixerade och trappstegen måste vara breda.

Om dessa krav är uppfyllda kommer användningen av en våningssäng att vara bekväm och säker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbar våningssäng

Det finns en annan populär modifiering av en våningssäng - en utdragbar modell. På natten kommer det att vara möjligt att rymma två barn på den, och under dagen rör sig det första "golvet" med en liten rörelse, och sängen blir igen till en enkel version. Dessutom kan två nivåer av sådana möbler användas separat från varandra.

Infällbara tvånivåprodukter är mycket populära idag, eftersom de har blygsamma dimensioner och ser harmoniska ut i barnrum. Olika modifieringar av dessa modeller finns i butiker. Till exempel kan de innehålla tillägg i form av utdragbara bänkskivor, lådor och hyllor.

Sådana produkter rekommenderas dock inte att placeras i för små och smala rum, eftersom den första nivån i ett infällbart tillstånd gör möblerna ganska breda och kan blockera passagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loftsäng

En loftsäng är varje pojkes dröm. Denna sovrumsmöbel kommer att vara en bra lösning för ett litet barnrum där barn i åldern 6–8 år bor. Vindar som produceras av moderna tillverkare är bra genom att många olika funktionella platser kan utrustas i sin nedre del.

Detta kan till exempel vara en lekplats, en studiehörna eller ett separat fack för förvaring av olika saker och föremål. Enkelt uttryckt är en loftsäng samma rum i ett rum. Sådana möbler har samma nackdelar som den vanliga tvålagiga modellen - du kan falla av och bli skadad. Av denna anledning är en loftsäng också värd att köpa med en sidoplatta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor

Experter rekommenderar att soffor placeras i rum som ägs av äldre pojkar eller ungdomar. Sådana möbler är anmärkningsvärda för sina små dimensioner, liksom närvaron av ett fack för förvaring av olika saker.

Moderna soffor blir lätt till mysiga soffor eller fåtöljer där du kan vila gott.

När pojken växer upp kan en sådan produkt göras som en sovplats för gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor och fåtöljer

Sådana möbler har i de flesta fall färgglada barnklädsel. Soffor och fåtöljer-sängar har blygsamma dimensioner, och när de är vikta kan de avsevärt spara det tillgängliga utrymmet i rummet. Men dessa modeller kan vara svåra att rengöra eftersom de kan vara svåra att fälla och fälla ut.

Dessutom kommer det att vara nödvändigt att ta hänsyn till att möbler av en så positiv barns design bara är en tillfällig lösning, eftersom barnet snart växer ut det och vill ha något mer allvarligt. Soffor och fåtöljer är ett bra alternativ för tonåringar, eftersom de själva kommer att kunna montera och demontera dessa möbler.

På dagtid kan en vuxen pojke sätta gäster på den här modellen, koppla av eller läsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi tar hänsyn till åldern

Att välja rätt sängmodell för en ung herre, Det är mycket viktigt att tänka på hans ålder.

  • För mycket små smulor som ännu inte är 4 månader gamla är en liten och absolut säker vagga eller gungstol perfekt. Men så snart pojken börjar sitta på egen hand kommer sådana möbler inte längre att fungera för honom, eftersom han kommer att svänga den eller till och med kunna vända den, vilket är fylld av negativa konsekvenser.
  • För en vuxen bebis är det nödvändigt att köpa mer stabila och pålitliga sängar. Ett barn kan inte dumpa sådana modeller. Man bör komma ihåg att för vuxna barn behövs en spjälsäng, vars djup är minst 60 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Snart kommer barnet inte att vara så bekvämt i en liten spjälsäng. När du når 2–3 eller 4 år kan du plocka upp transformerbara möbler med sidor eller en skjutbar / hopfällbar soffa. I vilket fall som helst måste du ta hand om barnets säkerhet.
  • Loftbädden som är populär idag är farligare än alternativen ovan, eftersom den består av två nivåer. Eftersom sängen i den är på toppen kan du inte klara dig utan sidor. Sådana möbler är mer lämpliga för unga användare 6–8 år.
  • En vanlig enkelsäng är lämplig för en förskolebarn. När det gäller de speciella växande möblerna kan de placeras i rummet för en pojke som är 7-10 år.

Naturligtvis beror mycket på konfigurationen av de valda möblerna . För tonåringar bör du inte köpa färgglada sängar och soffor med klädsel dekorerad med barnmönster och tryck. Dessa alternativ är mer lämpliga för yngre killar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Dagens konsumenter är helt obegränsade i sitt val av spjälsängar av en viss stil och färg. För en pojke kan du köpa en standard sängmodell och komplettera den med originalsängar, vilket gör den till en ljus accent. Och det är också tillåtet att hänvisa till ovanliga mönster som beskrivs ovan - det kan vara flygplan, bilar, tåg eller hela ensembler i nautisk stil. Pojkiga sängar målade i flera färger ser väldigt intressanta och fräscha ut i barnkammarens inredning. De vanligaste tonerna är blå, lila och brun.

Naturligtvis kan du vända dig till andra alternativ . Det viktigaste är att utformningen av de valda möblerna matchar sovrumsuppsättningen och inredningen i rummet. För att dekorera barnrummets inredning och göra det mer modernt kan du komplettera sängen med LED -belysning. Till exempel är det tillåtet att installera det i botten av en bilsäng.

Utifrån kommer ett sådant beslut att se väldigt imponerande ut - den unga fashionisten kommer definitivt att vara nöjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

Att välja en högkvalitativ och pålitlig säng för en pojke bör överensstämma med flera viktiga kriterier.

  • Material . Du måste köpa högkvalitativa barnmöbler av naturmaterial som inte innehåller skadliga föreningar. Produkter av spånskiva uppfyller inte sådana krav (undantaget är möbler av spånskiva i klass E1, men det finns inte överallt). Experter rekommenderar att du väljer produkter gjorda av naturligt trä, men de är inte särskilt billiga.
  • Bygg kvalité . Det är värt att uppmärksamma byggkvaliteten på den utvalda barnsängen. Alla förbindelser måste göras i god tro. Fästdon ska hållas så tätt och säkert som möjligt. Om det finns lösa delar i möblerna, bör du vägra att köpa den (särskilt om det är en tvålagers modell).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ladda . Du bör definitivt uppmärksamma den tillåtna belastningen, som anges på alla barnsängar.
  • Kvaliteten på mekanismerna . Om de valda barnmöblerna är utrustade med en infällbar eller någon annan mekanism, måste du kontrollera stabiliteten för dess köp innan du köper. För att göra detta bör du kontakta en försäljningskonsult.
  • Mått . Glöm inte de rätta måtten på de möbler du väljer. För en växande pojke är det bättre att köpa produkter med liten marginal. Det viktigaste är att inte ta för små strukturer, eftersom det kommer att vara mycket obehagligt att sova på dem. Dessutom ska möblerna också passa storleken på det befintliga barnrummet. För att göra detta måste du först mäta det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Design . En barnsäng ska se harmonisk ut i interiören. Det ska matcha resten av inredningen i både stil och färg. Under en plantskola är det inte nödvändigt att tillgripa alltför pretentiösa eller strikta exemplar - det är tillåtet att välja mer positiva och glada modeller, särskilt om möbler köps till en liten pojke.
  • Tillverkare . Du bör bara köpa barnsängar av hög kvalitet som har tillverkats under varumärket för ett välkänt varumärke. Således kan du rädda dig själv och ditt barn från att köpa en produkt av dålig kvalitet. Naturligtvis kommer märkesmodellen sannolikt att bli dyr, men den kommer att hålla länge och kommer inte att skada den unga användarens hälsa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Om du vill göra barnrummet till ett riktigt hörn av lyx och stil, bör du dekorera alla väggar i det med vitt och göra en överlappande accent - blå. Lägg snövit parkett eller laminat på golvet. Placera en vit bilsäng i detta ljusa rum och komplettera den med blå LED -belysning längst ner. Bredvid den, sätt blå och vita möbler i modern stil och häng original långsträckta lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I pojkrummet kan du installera en elegant loftsäng, gjord i form av en skepps rosett. Det är bättre att välja en modell av trä. Det kommer att se bra ut i en inredning i nautisk stil. Lägg en blå matta på det ljusa trägolvet och komplettera inredningen med liknande färgade textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rum där en av väggarna är täckt med blå tapeter med ett litet tryck, och resten är dekorerade med snövit dukar med liknande element, kan du sätta en röd bilsäng som sticker ut mot den allmänna bakgrunden. Häng en stor bild av seriefigurer över den. Lägg ett ljust laminat på golvet och dekorera det med en matta som visar stadsvägar.

Rekommenderad: