Barnsängar För Pojkar Från 3 år: Spjälsängsmodeller Och Intressanta Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Barnsängar För Pojkar Från 3 år: Spjälsängsmodeller Och Intressanta Modeller

Video: Barnsängar För Pojkar Från 3 år: Spjälsängsmodeller Och Intressanta Modeller
Video: Six Senses Ninh Van Bay【4K】INCREDIBLE 5-Star Resort Review 2024, Maj
Barnsängar För Pojkar Från 3 år: Spjälsängsmodeller Och Intressanta Modeller
Barnsängar För Pojkar Från 3 år: Spjälsängsmodeller Och Intressanta Modeller
Anonim

En säng för ett barn från 3 år är inte bara en plats att sova och vila, utan också ofta ett skydd mot problem och dåligt humör. Det är därför föräldrar bör vara ansvariga när de väljer säng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och tips för att välja

Idag finns det ett stort urval av sängar för barn från 3 år på marknaden, men inte alla uppfyller de funktionella egenskaperna och egenskaperna hos barn i denna ålder. Därför måste du vara uppmärksam på följande punkter när du väljer.

Mått . När du köper möbler bör du komma ihåg att barnet växer snabbt, men du bör inte köpa en säng för tillväxt. Det bästa alternativet är sängens längd 30 cm längre än barnets höjd. Speciellt om föräldrarna inte planerar att köpa en ny säng inom 2 år. Köp inte en smal eller bred säng än. Om platsen är för smal kan barnet rulla till sängkanten i en dröm. Om platsen är bred kan barnet känna sig obekvämt och osäkert. Därför är den optimala sängstorleken för barn från tre år 140x70 cm.

Än idag kan du beställa skräddarsydda möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material . Det måste vara säkert och hållbart. För detta är det värt att välja sängar av naturligt trä. Eftersom det är miljövänligt och hållbart är inte heller kostnaden för sådana möbler billig. Du kan också se alternativ från MDF eller spånskiva. De är betydligt lägre i kostnad, har många färgalternativ och är ganska slitstarka. Det som ska kasseras är metallstrukturen och delarna. Metall håller inte värmen väl och är ett traumatiskt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggsäkerhet . Ofta kontrollerar barn i denna ålder inte sina rörelser under sömnen, så att de kan falla ur sängen. Därför är det värt att välja modeller med sidor med en höjd av minst 10 cm. De kan antingen vara avtagbara eller inbyggda, samt helt täcka sängens längd eller bara en del av den. För barnets säkerhet och komfort är det bättre att välja produkter med botten, som består av längsgående eller tvärgående lameller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Madrass . För en lugn resten av barnet är valet av madrass en viktig aspekt. Det ska inte vara mjukt eller för hårt. Det bästa alternativet är ett halvfast fyllmedel eller en ortopedisk madrass. Det kommer att lindra ryggraden under sömnen. Det är också bättre att välja en produkt med vinter- och sommarklädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förekomsten av ytterligare lådor, nischer för föremål, liksom möjligheten till transformation . Detta kriterium är viktigast när du väljer en produkt för ett litet rum. Sådana mönster kommer att frigöra mer utrymme i rummet, och alla barns saker kommer att vara dolda för nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på dessa kriterier kan du välja rätt och bekväm säng för ditt barn.

Varianter av barnsängar

Det finns ganska många modeller av babysängar, men alla kan klassificeras enligt flera kriterier.

Efter plats:

  • hörn;
  • hetero;
  • våningssäng.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom transformerbarhet:

  • modul;
  • med sidor;
  • med lådor och nischer;
  • bäddsoffa;
  • utdragbara modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av teman och mönster är helt enkelt fantastiskt. Du kan välja både en vanlig sovplats och en designerprodukt i form av vind, hus, bil, ånglok.

Våningssängar blir oumbärliga möbler för en familj med två barn. Denna modell sparar betydligt utrymme och lämnar plats för spel och aktiviteter. Designlösningar för sådana möbler är olika, så att de kan passa in i vilken inredning som helst.

När du väljer en sådan säng bör du vara särskilt uppmärksam på konstruktionens säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övervåningen ska vara utrustad med skyddsbrädor och en robust trappa med breda steg. Själva ramen måste fästas ordentligt med skruvar och bultar. Detta gäller särskilt barn i samma ålder. Om barnens ålder är annorlunda, kan den äldre läggas på den övre nivån och det yngsta barnet - på den nedre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cabriolet sängar är alltmer att föredra i moderna familjer. Först sparar de utrymme. För det andra har de en original design och konstruktion. För det tredje är de mer funktionella. Så en säng med avtagbara sidor kan användas för barn ganska länge. Så snart barnet lär sig att kontrollera kroppen under sömnen kan de tas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bäddsoffan, när den fälls ut, skapar betydligt mer utrymme än en vanlig säng. Lådor av denna modell kan användas för att lagra sängkläder, barnleksaker eller kläder. Garderobssängen är en mycket original lösning. När de är monterade är dessa möbler en garderob, och vid demontering är det en säng. Detta alternativ blir relevant för små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Podiumsängar eller utfällbara sängar är lätta att glida in och ut tack vare en enkel mekanism, så även ett barn 3 år kan klara denna uppgift. När de sätts ihop blir dessa sängar till en fullvärdig plats för spel och aktiviteter.

Bild
Bild

Tematiska modeller, förutom den ursprungliga designen, har hög funktionalitet. Så, sängar, som kan presenteras som en transportform, är också ett sätt att utveckla barns fantasi. De kan också vara föremål för spelet.

Bild
Bild

En säng i form av ett hus eller vind är en komplett möbel för att sova och organisera spelet. Den övre nivån är avsedd direkt för rekreation, medan den nedre nivån har en mängd olika ändamål. Det kan finnas en soffa med lådor och ett skrivbord med hyllor. Och även botten kan presenteras i form av ett ihåligt utrymme med flera lådor eller nischer för att organisera barnaktiviteter.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan mängd olika modeller gör att föräldrar kan välja inte bara en intressant, utan också en säker och bekväm säng för pojken.

Modeller för pojkar från 3 år

Barnsängar för pojkar från 3 år kännetecknas av en ovanlig design och originaldesign.

Idag är favoritalternativen temabäddar i form av en bil, fartyg eller buss . På dagtid blir sådana möbler en plats för spel, där barnet kan känna sig som både en kapten och en förare. Vissa moderna modeller är redan utrustade med nattljus, strålkastare, vilket ger dem ännu mer originalitet och funktionalitet. Dessutom kan sådana modeller ha lådor för förvaring av barns små saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

För bröder, välj en våningssäng. Som regel är den utrustad med en pålitlig stege, som också kan fungera som en svensk vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan modell för två pojkar kan vara en utdragbar säng. Dess särdrag ligger i det faktum att den andra sovplatsen är gömd under den första sängen. Denna design sparar utrymme, är säker och lätt. Glidmekanismen gör att även ett litet barn enkelt kan dra ut den andra nivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa alternativ är också utrustade med avtagbara stötfångare, vilket garanterar barns säkerhet när de sover. Denna modell är en av de mest pålitliga, eftersom det är svårt att lossa eller vända den. Dessutom kan du plocka upp alla dekorativa element, beroende på barnets preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För unga idrottare är det värt att köpa en ovanlig sängmodell i form av en ring. Den har en ganska bred kaj, medan den har en standardhöjd. Ovanligt sticker sidofästen ut som i en riktig ring, som också kan fungera som ett slags stötfångare för ett barns säkerhet. Sådana modeller är oftast utrustade med lådor för förvaring av leksaker, böcker och barnsaker, vilket avsevärt sparar utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja en barnsäng för en pojke från 3 år är ett allvarligt test för föräldrar. Men om du tar hänsyn till alla nyanser i sängen och barnets preferenser kan det här vara en spännande upplevelse.

Rekommenderad: