Spjälsäng För Nyfödda (38 Bilder): Babysängstillbehör, Chicco-modeller För Barn, Föräldrares Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Spjälsäng För Nyfödda (38 Bilder): Babysängstillbehör, Chicco-modeller För Barn, Föräldrares Recensioner

Video: Spjälsäng För Nyfödda (38 Bilder): Babysängstillbehör, Chicco-modeller För Barn, Föräldrares Recensioner
Video: Cot vs Cot Bed | What are the differences? | Baby Lady, Canterbury 2024, April
Spjälsäng För Nyfödda (38 Bilder): Babysängstillbehör, Chicco-modeller För Barn, Föräldrares Recensioner
Spjälsäng För Nyfödda (38 Bilder): Babysängstillbehör, Chicco-modeller För Barn, Föräldrares Recensioner
Anonim

En sidosäng är en relativt ny typ av möbler som dök upp på 2000 -talet i USA. En sådan produkt skiljer sig från vanliga lekhagar genom att den kan placeras nära föräldrarnas säng. Denna funktion är mycket viktig när det gäller barn under 12 månader som ständigt kräver uppmärksamhet och föredrar att sova med sin mamma.

Det är ganska svårt att välja rätt bland de stora modellerna, men den här artikeln hjälper dig att förstå de grundläggande egenskaperna som du bör fokusera på när du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i sidosängar

Inhemska och utländska tillverkare producerar olika modeller av barnsängar. På marknaden kan du hitta produkter för de minsta, samt möbler som kan förvandlas till en tonårsbädd.

Alla spjälsängar har dock gemensamma egenskaper . Produkter är nödvändigtvis utrustade med en avtagbar sida som kan tas bort när sängen är fäst vid föräldern.

På dagtid installeras den flyttbara panelen om och spjälsängen blir standard.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ägaren till denna typ av möbler behöver inte välja komplexa fästelement för att ansluta till en vuxen säng. Flera fästelement medföljer sidomöblerna. De kan placeras i området på sidorna eller benen. Fästdon fixerar spjälsängen på ett säkert sätt, samtidigt som du lämnar möjligheten att gunga barnet med hjälp av pendelmekanismen (om sådan finns).

De mest innovativa spjälsängarna har ytterligare element: dynor eller mjuka stötfångare som skyddar barnet från skador vid kontakt med väggramen, samt nät med dragkedja. Det sista tillägget är av praktisk karaktär: en nätvägg med dragkedja skyddar barnet från föräldrarna på natten. Således kan de inte skada honom genom att slänga och vända sig i sömnen.

Om barnet behöver matas kan nätet lossas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Överflödet av olika modeller gör det svårt att välja en säng. Men om du tänker på några viktiga faktorer kan du mycket enkelt förenkla urvalsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pris

Budgetposter betyder inte dåligt. På hemmamarknaden kan du hitta möbler av naturligt trä med högkvalitativ impregnering för 5-6 tusen rubel. Den låga kostnaden för barnsängar beror på deras lilla storlek. Du bör leta efter sådana sängar i butiker som specialiserat sig på leverans av möbler från Sibirien, Karelen och andra skogsområden. Efter att ha betalat 1-2 tusen kan du köpa en modell med möjlighet att förvandlas till en soffa eller ett skrivbord för förskolebarn.

Det finns dyrare modeller, mer moderna och funktionella, i prisklassen 8-12 tusen rubel. De har en sofistikerad design, mjuka sidor och höjdjustering.

I prisklassen 12-20 tusen presenteras produkter av populära utländska märken med många tillägg . Sådana möbler har förmågan att justera höjden, en rörelsesjukdomsmekanism, funktionen att förvandlas till 5-10 andra föremål. Dessutom innehåller uppsättningen mjuka dynor på spjälsängens väggar, ytterligare sidfickor och en sektion med extra förvaringsutrymme under spjälsängen. De flesta modeller är också utrustade med hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rammaterial

Ramen kan vara metall eller trä. Plast, som ett otillräckligt hållbart material, är uteslutet för spjälsängar för barn över 5 månader. Om du köper plastsängar, då bara från moderna kompositmaterial som har testats för toxicitet och miljövänlighet.

De mest populära är massiva träbäddar . Det är tillåtet att använda tall, al, ek, ask, lönn eller björk i barnmöbler. Det är viktigt att träet impregneras med ett giftfritt ämne. Om det kommer en skarp lukt från ramen bör du inte köpa produkten.

Metall barnsängar kan vara funktionella och praktiska, men måste vara utrustade med en tjock madrass och mjuka sidostöd. Annars kommer barnet att känna sig obekväm med beröring av kall metall.

De vanligaste är lätta aluminiumramar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel och madrassöverdrag

Ytterklädseln ska vara hållbar, hudvänlig och miljövänlig. Syntetiska material är inte tillåtna eftersom de lätt leder till allergier hos nyfödda.

Madrassöverdelen måste också vara tillverkad av naturmaterial . Bomull anses vara optimalt, men bara välbearbetat, vilket kännetecknas av ökad styrka och möjligheten till enkel tvätt. Annars blir sängen snabbt smutsig och blir oanvändbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning och ytterligare element

Olika dekorativa element är ibland fästa på spjälsängens mjuka klädsel och dess yttre element - ränder, knappar, blixtlås. Alla potentiellt traumatiska delar bör placeras utanför så att barnet inte kan nå dem. Annars kan han under tänderna bita av något element.

Delar av ramen bör också vara säkert gömda för barnet för att inte skada honom.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Madrassens mått och material

Madrassen måste vara ortopedisk så att barnets hållning formas korrekt. Läkare anser att ett fyllmedel av kokosfibrer med ett mjukt holofiber -tillskott är optimalt. Sådana madrasser ger den nödvändiga fastheten, men orsakar samtidigt inte obehag för barnet. Skumgummi, hästhår eller konstgjord ull är också tillåtna.

Madrassens mått beräknas utifrån spjälsängens storlek . Det är bättre om madrassen följer med möblerna. Denna produkt måste vara mellan 8 och 15 cm tjock.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spjälsform

För att skydda din baby från skador så mycket som möjligt bör du välja rätt form för spjälsängen. Produkter med rundade kanter är optimala: runda eller ovala.

Under förhållandena i ett litet område är det bättre att köpa ovala sidosängar, eftersom de passar bättre in i en begränsad interiör och inte "äter upp" utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i basen

Sängens bas måste vara stark, helst ortopedisk. Experter rekommenderar att du väljer sängar med lamell- eller lamellbotten, men bättre med lamellbotten. Steget mellan lamellerna bör inte överstiga deras bredd. Ju större frekvensen av sådana insättningar, desto bättre bildas den nyfödda kroppens hållning.

Bild
Bild

Swing -förmåga

Barnet somnar bättre om han känner en liten viftning. Standard spjälsängar är ofta utrustade med en pendelmekanism, tack vare vilken barnet lätt kan gungas. Sidosängar kan också ha denna funktion. Så länge de är fästa vid förälderns sovplats kommer det inte att fungera att svänga barnet. Men efter lossning kan du använda spjälsängen som en fullvärdig vagga.

När utrymmet i rummet är så begränsat att det är omöjligt att tilldela en plats för att gunga spjälsängen, bör du köpa en produkt på hjul.

Lätta rörelser av produkten med deras hjälp har nästan samma effekt som att använda en pendelmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktfunktion

En spjälsäng krävs bara under de första 3 åren, och om den är liten kommer den bara att vara 4-6 månader. Så att köpet inte är av en sådan tillfällig karaktär bör du vara uppmärksam på transformatormodellerna.

De är utbredda på den ryska marknaden och säljs till ett relativt överkomligt pris: de enklaste "3in1" -produkterna kostar upp till 10 tusen rubel, och multifunktionella modeller, som har upp till 11 ändringar, kommer att kosta 17-22 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorer kan utvecklas till nya typer av möbler:

  • skötbord för barn;
  • sidobord;
  • flera stolar;
  • barnsoffa;
  • en säng för en förskolebarn eller till och med en tonåring;
  • skrivbord.

Det finns modeller som inkluderar alla ovanstående funktioner. Barnsängar som har en fullfjädrad avtagbar 4: e vägg och kan justeras i höjd anses också vara transformatorer. Sådana barnsängar på dagtid förvandlas till vanliga.

De är vanligtvis upp till 100 cm långa så att barn kan sova i dem upp till 3 år gamla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chicco -modeller

Chicco är ett populärt märke för barnmöbler och leksaker. Tillverkaren tillverkar barnsängar som är mycket miljövänliga, lätta och lätta att använda.

Tack vare sängens mått, som är 69 x 93 cm, kan barnet använda spjälsängen tills det når 2, 5-3 år. Det är bara viktigt att uppfylla kraven för maximal belastning på produkten i fråga.

Barnsängen är tillverkad av aluminium. Lätt och hållbart material säkerställer låg vikt på produkten och möjligheten att den ska användas länge. Ramen är mantlad med mjuka textilinlägg i pastellfärger.

På utsidan av spjälsängen, det vill säga där den möter förälderns säng, finns en helt mjuk vägg med dragkedja. Den kan fästas om du behöver lämna barnet ifred. Sängen är justerbar i höjd och har 6 standardlägen, så den är lämplig för både vanliga och ovanliga sängmodeller. Tack vare hjulen kan denna möbel enkelt flyttas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för spjälsängen, med tanke på dess trevliga design, lätt att rengöra textilklädsel och ergonomisk design, är inte särskilt hög. Du kan köpa den i olika butiker för 14-16 tusen rubel. Tilläggssängen har mestadels bara positiva recensioner från föräldrar.

Spjälsängen låter dig föra ditt barn närmare dig och är inte beroendeframkallande för förälderns säng.

Rekommenderad: