Madrass I Spjälsäng För Nyfödda: Vilket är Bättre Att Välja, Storleken På Barnens Ortopediska Madrass, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Madrass I Spjälsäng För Nyfödda: Vilket är Bättre Att Välja, Storleken På Barnens Ortopediska Madrass, Recensioner

Video: Madrass I Spjälsäng För Nyfödda: Vilket är Bättre Att Välja, Storleken På Barnens Ortopediska Madrass, Recensioner
Video: Barnskötare/Elevassistent på Barn och fritid 2024, April
Madrass I Spjälsäng För Nyfödda: Vilket är Bättre Att Välja, Storleken På Barnens Ortopediska Madrass, Recensioner
Madrass I Spjälsäng För Nyfödda: Vilket är Bättre Att Välja, Storleken På Barnens Ortopediska Madrass, Recensioner
Anonim

Barns sömn är nyckeln till rätt utveckling av barnet, vilket är särskilt viktigt under de första åren av livet. För att barnet ska växa upp friskt måste det ge en bra sovplats från födseln, där madrassen spelar huvudrollen. Idag finns det ett stort utbud av produkter till salu, så den viktiga uppgiften för föräldrar är att välja en madrass av lämplig kvalitet, storlek och design.

Bild
Bild

Visningar

Förberedande aktiviteter före ett barns födelse är prioriterade frågor för föräldrar. En sovplats är av största vikt i barnkammaren. Barnets lugn och sömn beror direkt på dess plats och konfiguration, därför är valet av madrass extremt viktigt.

Under en mycket lång tid trodde man att en mjuk säng är det bästa alternativet för en baby . Men tack vare medicinsk forskning blev det uppenbart att ett barn, särskilt ett spädbarn, behöver en svår plats att sova, eftersom endast i detta fall barnets ryggrad kommer att kunna bildas korrekt.

Innan vi går vidare till studien av produkternas styvhet är det värt att i detalj överväga vilka typer av madrasser som används idag för en spjälsäng.

Bild
Bild

Fjäderlösa produkter

Sådana ortopediska produkter är de mest populära bland hela madrasslistan. Detta beror på konfigurationsfunktionerna, där det inte finns några fjädrar inuti, vilket gör dem säkrare. En mängd olika fyllmedel fungerar som ett inre lager, vars typ avgör produktens styvhet. Ortopediska madrasser låter dig placera dig ordentligt i sängen utan onödig böjning av kroppen, vilket eliminerar risken för krökning av den nyfödda ryggraden.

Barnprodukter är tillverkade av allergivänliga råvaror, dessutom har madrasserna täta överdrag av naturmaterial. Produkter har förmågan att behålla värme och ta bort fukt.

Bild
Bild

Vårmadrasser

Sådana produkter inkluderar två undertyper - klassiska produkter och modeller som innehåller oberoende block. Den första typen av produkter rekommenderas inte av moderna barnläkare för att ordna ett barns sovplats, eftersom de sjunker under kroppens vikt och barnets ryggrad är böjd tillsammans med dem.

Det andra alternativet kan användas i barnkammaren, eftersom produkterna kan följa kroppens kurvor och perfekt stödja ryggen . De har dock åldersbegränsningar - experter rekommenderar att köpa sådana produkter för barn över 12 år.

Bild
Bild

Dubbelsidiga produkter

Universella alternativ för barn, eftersom de kan användas under en lång period. Den mer elastiska sidan används för spädbarn; efter 3 års ålder kan madrassen läggas i barnets säng med den andra sidan.

Bild
Bild

Två säsongs madrasser

Sådana produkter är tillverkade på ett sådant sätt att den ena sidan ackumulerar värme bättre, därför används den under den kalla årstiden, och den andra, tvärtom, ger god luftcirkulation.

Detta undviker vanliga sommarhudproblem hos nyfödda, såsom taggig värme.

Bild
Bild

Cocoon madrasser

Moderna produkter som har en något icke-standardiserad design. Produkten är gjord i form av en oval med ett djupt inre område. En sådan struktur ger barnet förhållanden nära dem där han tillbringade 9 månader.

Denna kaj har ett multifunktionellt syfte ., eftersom det oftast innehåller speciella klämmor och handtag, vilket gör madrassen ganska rörlig. Produkten kan användas upp till fyra års ålder.

Enligt utländska barnläkare är det bättre att välja detta alternativ för en baby.

Bild
Bild

En viktig punkt när det gäller klassificering av madrasser är typen av fyllmedel som används.

Följande material används för produkter utan fjäder

Struktofiber

Halvsyntetiskt råmaterial som har en viss likhet med naturlig ull. Avser produkter av medelhårdhet, orsakar inte allergier.

Bild
Bild

Skumgummi

Det cellulära syntetiska materialet, på grund av sin struktur, genomsyrar perfekt luft och kännetecknas av det faktum att det kan återställa en plan yta efter användning. När du använder en sådan madrass koncentreras fastheten till viktiga områden i den nyfödda kroppen, vilket hjälper till att forma barnets ryggrad korrekt.

Bild
Bild

Kokosfyllmedel

Det är en naturlig råvara, som sticker ut för sin goda densitet, och samtidigt elasticitet, vilket är viktigt för att lindra muskelton och möjligheten till en god vila för barnet. En sådan produkt framkallar inte allergiska reaktioner, dessutom tillåter den luft att passera bra och blockerar utvecklingen av skadliga mikroorganismer inuti.

Produkterna klassificeras dock som varor med högt värde.

Bild
Bild

Latex

Det kan också användas i vårprodukter. Oftast används denna råvara som fyllmedel tillsammans med andra material. Sådana produkter kännetecknas av sin långa livslängd och elasticitet.

Bild
Bild

Bomull

Helt naturliga råvaror, detta fyllmedel är allergivänligt och hygroskopiskt, materialet kan också kontrollera och skapa ett mikroklimat som är lämpligt för säsongen.

Bild
Bild

Standard och anpassade storlekar

När det gäller storleken anses en 60x120 cm barnmadrass vara den grundläggande standardenheten. Men utländska produkter, särskilt europeiska, erbjuder något olika storlekar - 70x140 centimeter och till och med 65x130 centimeter. Madrassernas höjd varierar vanligtvis mellan 10-15 centimeter.

För icke-standardformade sängar tillverkar tillverkarna dessutom produkter för dessa storlekar . Föräldrar bör uppmärksamma det faktum att madrassens storlek måste exakt matcha spjälsängen, annars finns det risk för traumatiska situationer, liksom bildandet av fördjupningar och veck på produkten, vilket kan skada barnets ryggrad.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Eftersom moderna märken erbjuder föräldrar ett stort urval av nyfödda madrasser, När du köper bör du vara särskilt uppmärksam på följande viktiga egenskaper hos produkten.

  • Hypoallergen . Barnprodukter måste ha kvalitetscertifikat, eftersom ofarligheten av materialet direkt påverkar barnets hälsa, tillståndet i hans epidermis och luftvägarna.
  • Produktens hårdhetsgrad . I denna fråga är det nödvändigt att observera måttet, för mjuk yta leder till krökning av ryggraden, dessutom är överdriven mjukhet farlig för barnet, eftersom han kan kvävas i sömnen. Produkter som kommer att ha medelhårdhet kommer att stödja barnets sköra kropp i rätt skick och kombinera fördelar med behaglig fjädrighet.
  • Ortopedisk effekt . Detta är en förutsättning för en barnmadrass. Sådana produkter låter dig behålla en fysiologiskt korrekt hållning i en dröm, samt lindra sannolikheten för hållning och ryggproblem i framtiden.
  • Material som andas . Råvarorna som används för tillverkning av madrasser för nyfödda kan tillverkas av konstgjorda och naturliga material, men de måste andas.
  • Mått . Den tillåtna avvikelsen från storleken på en barnsäng bör inte vara mer än två centimeter.
  • Bekvämlighet i produktvård . Det är värt att välja alternativ som är lätta att rengöra, dessutom tål ofta kontakt med avföring eller mejeriprodukter. Det bästa valet skulle vara en madrass med ett avtagbart överdrag av ett material som tål ofta tvätt.
Bild
Bild

Ovanstående egenskaper anses vara de viktigaste vid valet av madrass, men det finns fortfarande så viktiga punkter som design. Idag erbjuder tillverkare ett stort urval av färger, från vanliga monokromatiska modeller till färgglada föremål som kommer att glädja din bebis.

Vi tar hänsyn till åldern

När det gäller ålder, upp till ett år, bör barnets säng vara så hård som möjligt. Från ett år till tre kan madrassens hårdhetsgrad minskas. I kategorin undantag ingår spädbarn som har kontraindikationer från en ortoped för att sova i en mjuk säng.

Vilken madrassöverdel är rätt?

Ett överdrag krävs för en babymadrass.

För att välja rätt produkt kan du följa följande rekommendationer:

  • det är bäst att använda madrassöverdrag med resår runt kanterna, som inte rullar av madrassen;
  • tyg med ett vattentätt lager kommer att vara optimalt för en nyfödd;
  • vattenavvisande blöjor kan också tillfälligt fungera som lock.
Bild
Bild

Populära tillverkare och recensioner

Bland den stora listan över märken som arbetar med tillverkning av barnprodukter är det värt att uppehålla sig hos de tillverkare som enligt recensioner förtjänar de högsta betygen för produkternas kvalitet.

Afalina Bayu-Bay

Inhemska produkter, som är helt fria från lim. Madrasser kan tillverkas på basis av naturliga och konstgjorda material, oftast innehåller produkterna flera lager, vilket säkerställer rätt position för barnets kropp i sängen. Basuppsättningen innehåller en madrassöverdel.

Bild
Bild

Italbaby jolly plus

Rekommenderas av barnläkare för nyfödda som är benägna att allergiska reaktioner. För tillverkning används skumgummiplattor som passerar damm och vatten väl.

Setet innehåller en madrassöverdel.

Bild
Bild

Lapsi Cocolatex Lux

Produkten tillverkas med latex och kokos eller bomull. Madrassen har en idealisk fasthet, liksom ett mycket bekvämt avtagbart överdrag.

Bild
Bild

Taumeland snöflinga

En mångsidig madrass som kan användas från födseln upp till fyra års ålder. Kallt skum fungerar som fyllmedel. Produkten har elastiska sidor och ett högkvalitativt lock.

Bild
Bild

Alla ovanstående företag har fått utmärkt feedback från sina föräldrar.

Vård

Efter att ha köpt ett lämpligt madrassalternativ bör du säkerställa dess hållbarhet.

För att göra detta måste du följa ganska enkla regler för vård av produkten

  • Specificiteten för användning av produkter innebär att produkten kommer i kontakt med en fuktig miljö, så madrassen bör torkas och ventileras regelbundet, oavsett materialet från vilket den är tillverkad. Det bästa ögonblicket för detta blir en solig dag. När du utför dessa uppgifter bör du dock komma ihåg att produkten bara kan placeras i ett horisontellt läge, ibland ändra sidan på vilken solljus kommer att falla.
  • Det är förbjudet att slänga ut damm från madrassen. För att rengöra den från ansamlat damm och smutspartiklar räcker det med att dammsuga produkten från alla sidor en gång i månaden.
  • För ökad bekvämlighet bör du dessutom köpa flera bitar av reservdelar så att du alltid kan tvätta det smutsiga och snabbt byta ut det mot ett nytt. Madrassöverdrag med slipsar, dragkedjor eller elastiska band är mycket praktiska att använda.
  • Dubbelsidiga modeller med olika styvhetsnivåer vänds när barnet når en viss ålder, för resten av produkterna är det värt att byta position då och då.
  • Transport av produkter är endast tillåten i horisontellt tillstånd. När det gäller alternativen med fjädrar får de inte vikas, eftersom strukturen i detta läge kan skadas.
  • Ytfläckar måste tas bort med speciella barnprodukter som inte innehåller klor.
  • Kokosmadrasser får inte våt rengöras; vård av sådana produkter kräver luftning och kemtvätt.
  • Madrasser fyllda med vadd kan kemtvättas, men rengöring bör göras med minimal fukt.
  • Modeller där endast ena sidan är stel bör vändas och vända madrassens läge i förhållande till barnets huvud.

Rekommenderad: