Smidesjärnssängar (79 Bilder): Dubbelsängar Och Enkelsängar Med Mjuk Sänggavel, Sovrumsinredning, Metalltak, Recensioner

Innehållsförteckning:

Smidesjärnssängar (79 Bilder): Dubbelsängar Och Enkelsängar Med Mjuk Sänggavel, Sovrumsinredning, Metalltak, Recensioner
Smidesjärnssängar (79 Bilder): Dubbelsängar Och Enkelsängar Med Mjuk Sänggavel, Sovrumsinredning, Metalltak, Recensioner
Anonim

Snygga och originella, solida och extravaganta sängar i smidesjärn intar numera en värdig plats bland olika modeller av moderna möbler, som harmoniskt passar in i olika interiörer och kompletterar dem med en speciell stämning och komfort. Till skillnad från många andra produkter är smidda sängar inte bara en sovplats, utan också en mycket betydande dekoration av ett rums inre tack vare olika spektakulära metalldetaljer.

Bild
Bild

Fördelar med metallprodukter

Smidesjärnssängar har ett mycket större antal fördelar och kvalitetsegenskaper än vanliga träplatser för att sova och vila, till exempel:

  • Driftssäkerhet, miljövänlighet . Smidda sömnprodukter är allergivänliga, eftersom de endast är tillverkade av naturmaterial och därför köps ofta för både vuxna sovrum och barns sovplatser. Äkta och ren metall används som basmaterial för tillverkning av smidda produkter, ibland med olika legeringar.
  • Metalsängar har en lång livslängd - ibland använder flera generationer av en familj sådana robusta sängar. Den höga kostnaden för en sådan säng kommer säkert att motivera alla kostnader för att köpa den på grund av kvaliteten på denna typ av möbler och dess garanterade tillförlitlighet.
  • Stort utbud av former och storlekar låter dig välja en originallösning för att dekorera ett sovrum i olika stilar.
  • Om denna säng i smidesjärn är skapad för hand kan du vara säker på dess exklusivitet och originalitet . Med tiden kan en sådan säng bli en verklig sällsynthet och öka avsevärt i dess värde.
  • Sängens metallbas kombineras perfekt med andra efterfrågade material - sten, glas, trä, läder eller tyg, vinrankor och bambuinlägg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Om du bestämmer dig för att köpa en säng av högkvalitativt smidesjärn måste du först bekanta dig med de viktigaste typerna av dessa produkter för att kunna välja den som är mest lämplig för att dekorera din sovrumsinredning.

Bild
Bild

Järnsängar med en mjuk sänggavel

Produkter av detta slag kommer att vara en underbar inredning för alla sovrum, inredda i både klassisk och modern ungdomsstil. En sådan ovanlig produkt kan ge din sovplats en speciell atmosfär av lugn, fullständig avkoppling och komfort.

Läder, velour, mocka i olika färger väljs oftast som material för sänggavlarna i en säng i smidesjärn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar med sänggavlar i smidesjärn

Sängar med sänggavlar i smidesjärn skapar en bild av sofistikerade klassiker och sofistikerad barock i rummet. De definierar alltid stilen i sovrummet och ser särskilt fördelaktiga ut i en klassisk inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smidesjärn himmelssängar

Smidda sängar med baldakin är elitartiklar, de ser alltid särskilt elegant ut, gör rummet unikt fantastiskt och lyxigt. Ditt sängkammare med en sådan säng kommer att bli riktigt elegant och romantiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade smidda produkter

Moderna smeder gör helt enkelt fantastiska konstverk som förvånar andra med sin spektakulära kreativitet. Snygga sängar i smidesjärn, dekorerade med träelement, kan passa in i sovrummet och bli dess dekoration. Metall med trä i ett stycke ser alltid fantastiskt ut.

Sängar av metall utan fotbräda är mycket populära idag - de är mycket bekväma för människor i åldern och barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Formarna på sängar i smidesjärn är också olika: den vanliga rektangulära formen, som oftast finns i moderna sovrum, liksom mer exotiska former av eleganta smidesjärnsbäddar-runda eller halvcirkelformade, vilket alltid gör inredningen i sovrummet en unik och iögonfallande ovanlig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också köpa en hopfällbar säng i smidesjärn - en sådan produkt demonteras och monteras snabbt om det behövs och låter dig alltid ha en extra bekväm och vacker säng för gästerna till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Det verkar för många vanliga människor att metallprodukter i det inre av sovrummet ser för skrymmande ut och kan sällan passa in i de mest populära stillösningarna för ett modernt sängkammare. I själva verket är detta långt ifrån fallet, eftersom moderna metallprodukter alltid förvånar över sitt sortiment och med rätt val passar de harmoniskt in i olika interiörer:

Klassisk stil . För ett sovrum i en strikt klassicismstil är det bäst att välja en säng i smidesjärn med samma strikta form, utan metallkrullar, mönster och ett överflöd av dekorativa element.

Bild
Bild

Modern . För en inredning i jugendstil är en säng lämplig, vars sänggavel är skapad i form av sammanflätande graciösa linjer, som spetsligatur.

Bild
Bild

Barock . För sådana lyxiga stilar som barock eller till och med rokoko är metallprodukter med öppet blommig ornament, där jämnhet, rundhet av linjer och former kommer att råda, mest lämpliga.

Bild
Bild

Högteknologisk . Smidda sovplatser, som kännetecknas av tydliga linjer, klassisk svårighetsgrad och uppenbar åtstramning, kommer att hitta en plats i sovrum inredda i en trendig högteknologisk stil.

Bild
Bild

Skandinavisk stil . Den diskreta utformningen av en sådan säng kan också användas i skandinavisk stil, som kännetecknas av en kärlek till lakonism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Etnisk stil . En säng i smidesjärn skapad i stil med orientaliska sagor är perfekt för en etnisk inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence . Lite grova ytor med speciellt omålade ytor på metall kommer att se bra ut i en interiör i Provence -stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda föremål

I århundraden har sängar av smidesjärn värderats särskilt för att de är ganska hållbara på grund av sin metallstruktur och därför är särskilt tillförlitliga, liksom för att metall under vissa förhållanden böjer sig mycket lätt, vilket gör att sådana sängar kan med önskade former och graciösa linjer. På grund av sin mångsidighet passar möbler med ursprungliga smideelement till en mängd olika interiörer och därför är de så älskade av designers.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda dekorativa element i en metallbädd kan ge även strikta interiördrag av respektabilitet, komfort, rymd och lätthet. Rosor och andra metallblommor är några av de mest populära smidesjärndekorationerna i sängar och andra produkter . Är en vacker manifestation av den moderna smedens hantverk och befälhavarens talang.

Denna säng med rosor kommer att bli ett originalt konstverk i ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det är mycket viktigt att inledningsvis välja rätt dimensioner av metallbädden du behöver, så att det passar perfekt in i sovrummet med sina dimensioner och så att du samtidigt får möjlighet att elegant koppla av på det ensam eller i ett par:

  • Standard storlek produkterna är vanligtvis 180x200 cm eller 800x1900 mm.
  • Enkelsäng bredd standarden är nära 90-100 cm, och därför stannar valet av köpare här ofta i storlekar 90x200 cm, och de som vill köpa en och en halv säng rekommenderas parametrar på 1200x2000 mm.
  • Dubbelsäng bredd bör vara minst 140 cm - vanligtvis i sådana fall väljer konsumenter sängar med måtten 140x200 cm, storlekar på 160x200 cm finns också ofta.

Om du vill köpa en riktigt kunglig säng till dig själv kan du också erbjudas mycket större sängstorlekar, gjorda enligt individuella parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovytans höjd bör vara minst 40-45 cm. Höga metallsängar köps mycket oftare än sängar i smidesjärn utan fotbräda, eftersom benen på en sådan säng också är en dekorativ dekoration av produkten.

Färg

Färdiga metallbäddar måste grundas och målas i den nyans som den blivande ägaren till denna prakt väljer. För målning används smedfärg oftast, vars livslängd är cirka 10 år. Med hjälp av en speciellt utvald färg kan du göra sängens yta matt eller blank, samt ge glans eller till och med effekten av åldrande som är på modet idag.

Med hjälp av alla dessa metoder kan smidesjärnet enkelt passa in i alla moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En vit säng med silverfärgade skär kan se väldigt intressant ut, vilket kommer att göra rummet riktigt elegant. Men ändå är en svart säng i smidesjärn mer bekant för våra ögon - i det här fallet upptar den omedelbart sovrummet, kombinerar perfekt med sin fängslande färg med ljus inredning och gör den mer exklusiv och unik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på att många konsumenter idag föredrar att inte köpa färdiga modeller, utan att köpa skräddarsydda sängar i smidesjärn, kan de också välja en mängd olika alternativ för att måla sina nya möbler-från vanliga neutrala nyanser till extravaganta neoner.

Bild
Bild

Rambehandlingsmetoder

Framställningen av smidda produkter sker idag genom två metoder för materialbearbetning:

  • Het metod . Med denna metod värms den färdiga metallen på ett visst sätt till cirka 700 grader, för att den ska bli mer seg, och produkten kan få önskad form. Denna metod kan utföras både manuellt och med hjälp av specialutrustning. Med maskinmetoden görs gjutna delar enkelt av metall i form av alla slags element, till exempel blommor och blad, kvistar.
  • Kall metod . Denna metod kallas också "stansning", eftersom den kräver en speciell maskin för att utföra den. Stämplingsmetoden gör att du kan producera produkter mycket snabbare än den manuella versionen, och därför är de mycket billigare.

Stämplade sängar i smidesjärn är bland de mest prisvärda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med den moderna inredningen med hjälp av smidda produkter har designers börjat använda patinerade metalldelar och element oftare. I det här fallet får interiören en slags elegant touch av antiken, som alltid ser intressant och vacker ut, och att bo bredvid en sådan inredning är mysigt och trevligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lära dig mer om hur sängar i smidesjärn är gjorda från följande video.

Tillverkare

Inhemska tillverkare erbjuder idag vackra, solida möbler gjorda av smeder av utmärkt kvalitet och till de bästa priserna. Därför bör du vara uppmärksam på deras produkter för att dekorera ditt hem kvalitativt och komplettera din inredning med en mysig och snygg metallbädd:

Fabrik för smidda möbler "Metaldecor " i mer än 10 år har tillverkat högkvalitativa smidda möbler i originaldesign och med en lång garantiperiod. Här kan du beställa en säng i valfri stil och dekorativ design enligt ett specialprojekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fabrik för konstsmedsprodukter "Vota " har utvecklat och tillverkat konstsmidda produkter i 20 år. Metalsängar här är gjorda av kvalitetsmaterial, med hänsyn tagen till avancerade designidéer och trender inom möbelvärlden.

Bild
Bild

Produkter från det ukrainska företaget "Metakam " det utmärks av utmärkt utförande i traditionen hos de bästa smide -mästarna och en bred färgpalett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stillmet företag erbjuder olika typer av billiga attraktiva metallmöbler, som är praktiska, hållbara och har hög funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag, bara i vårt land, finns det mer än 200 fabriker där olika typer av smidda möbler tillverkas, och vackra sängar bland dem upptar en av de ledande platserna.

Inredning och tillbehör

En smidesjärnsprodukt för sömn och avkoppling kommer att harmoniskt kombineras med en mängd olika rumsinredningsprodukter, särskilt om du tar ett ansvarsfullt tillvägagångssätt för processen att välja den nödvändiga inredningen:

Det kommer att se väldigt snyggt ut, till exempel smidd bröstkorg eller antik byrå , vilket kommer att ge en viss smak till hela rummet.

Bild
Bild

Smidda delar av tak- eller vägglampor kommer att komplettera varandra och karakteristiskt kombinera med resten av inredningsartiklarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också möjligt att sätta en garderob med stora speglar bredvid den smidda sängen .vars design helt kan upprepa den ursprungliga ligaturen på sängens huvud.

Bild
Bild

Alla typer av handgjorda dekorativa produkter kommer att se bra ut med en säng i smidesjärn: ljusstakar och stativ, öppet tak eller bänkar.

Bild
Bild

Vackert draperade tyger kommer också att gå bra med metallinredning . Flygande transparenta tyger, spetsgavel, ljusa överkast kommer att vara det bästa komplementet till inredningen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också välja en spegel i en metallram för sovrummet ., smidd puff, smidda lampor som helt överlappar sängens design och harmoniskt kompletterar det inre av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt säng i smidesjärn för ditt sovrum, du måste uppmärksamma parametrar som:

  1. Mått . Dess dimensioner, form och utseende, ramens och basens material, design.
  2. Om din uppmärksamhet lockas av en säng i smidesjärn till ett extremt lågt pris, skynda dig inte att köpa den . Den låga kostnaden bör omedelbart varna dig, eftersom produktens pris bör inkludera materialkostnaden och befälhavarens arbete, och därför är metallbäddar av hög kvalitet alltid dyra.
  3. Var uppmärksam på sängens element - de ska vara fasta, inte ihåliga . Särskilt om du vill att sovrumsinredningen ska dekoreras med en äkta säng i smidesjärn, och inte en säng av metallrör. Om du inte kan förstå vad sängen är gjord utifrån, lita på information om dess vikt och styrka. En säng som är för lätt kommer att berätta att den är gjord av rör, är osannolikt att tål allvarlig vikt och kommer inte att hålla lika länge som verkliga smidesjärnmöbler.
  4. Innan du köper bör du också utvärdera stabiliteten i din framtida säng . Det är därför, innan du köper, flytta den valda sängen, sitta på den eller till och med lägga dig för att avgöra om denna säng inte knarrar, är den verkligen lika stark som säljaren målade den. Platserna för alla anslutningar bör undersökas för att själv säkerställa att alla fästelement är sunda och pålitliga.
Bild
Bild

Vacker sovrum inredning

När du väljer en elegant och original säng i smidesjärn, var noga med att ta hänsyn till måtten på rummet där du installerar den:

I ett litet sovrum eller ett rum med ett smalt utrymme, förutom en säng i smidesjärn, är det bättre att använda ett litet antal möbler . Den överdrivna förekomsten av smidda element kan sätta stor press på ägarna till hemmet och förvandla en snygg säng till ett slags hopar av spaljéer. I det här fallet är det bättre att klistra över ett litet sovrum med ljus tapet, men då ska sängen också vara ljus eller ockra.

Bild
Bild

Om du vill utrusta ett romantiskt sovrum, bör du välja en metallsäng, som kommer att ha en sänggavel med flödande accenter och blommönster . Dessutom kommer ett något dämpat ljus att se bäst ut här, vilket inte ger några accenter och skapar utseende av naturlig belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var särskilt uppmärksam på textilier . Mycket ofta överger designers den smidda sängen i inredningen och tror att det kommer att förvandla rummet till ett för kallt och till och med formellt rum och skjuta andra dekorativa element i bakgrunden. I det här fallet hjälper tygerna i inredningen i ett rum med en säng i smidesjärn att släta ut de striktaste linjerna. Kuddar i en ensemble med metall kommer att göra inredningen i sovrummet mer hemtrevlig och mysig. Färgade överkast och filtar är lämpliga för de smidda elementen i den ursprungliga metallbädden.

Bild
Bild

En metallbädd går alltid bra med trä - elementen i en sådan säng är lämpliga för rum i nationell stil . En säng i smidesjärn passar ihop med dyra och massiva möbler av naturligt trä med en ädel färg. För ett modernt sovrum är en enfärgad neutral bakgrundsfärg och en genombruten prydnad, som kommer att upprepa sammanvävning av grenar och böjningar vid sängens huvud, en bra lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarrecensioner

Metalsängar i "Metakam" -företaget utmärks av utmärkt kvalitet och överkomliga priser, och en mängd olika former och storlekar kan tillfredsställa smaken även den mest kräsna kunden. En säng i smidesjärn från Ikea "Leyrvik" kännetecknas vanligtvis av alla köpare som ett mycket lyckat köp som passar vackert in i sovrumsinredningen.

Mångsidigheten och utseendet på en sådan säng lämnar alla glada.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ägare av möbler i smidesjärn av hög kvalitet talar positivt om sitt köp, för en säng i smidesjärn ger inte bara inredningen i hemmet utan även ägarna. Det är inte synd att visa sådana möbler för vänner och ge dem vidare till barn. Verkligen högkvalitativa och specialtillverkade smidda möbler kommer att tjäna dig i årtionden. Därför, när du väljer det, måste du vara mycket försiktig och då kommer en sådan dekorativ möbel att dyka upp i din inredning, vilket ger ditt hem effekten av status och nåd samtidigt.

Rekommenderad: