Braziers Med Metalltak (51 Bilder): Originalmodeller Med Metalltak, Typer Och Storlekar, Rätt Design Av En Järnprodukt Med Lock

Innehållsförteckning:

Video: Braziers Med Metalltak (51 Bilder): Originalmodeller Med Metalltak, Typer Och Storlekar, Rätt Design Av En Järnprodukt Med Lock

Video: Braziers Med Metalltak (51 Bilder): Originalmodeller Med Metalltak, Typer Och Storlekar, Rätt Design Av En Järnprodukt Med Lock
Video: How to install a metal roof? | Direct-to-deck | Steel Canada Roofing and Siding Limited 2024, Maj
Braziers Med Metalltak (51 Bilder): Originalmodeller Med Metalltak, Typer Och Storlekar, Rätt Design Av En Järnprodukt Med Lock
Braziers Med Metalltak (51 Bilder): Originalmodeller Med Metalltak, Typer Och Storlekar, Rätt Design Av En Järnprodukt Med Lock
Anonim

Braziers med ett metalltak ser mycket bra ut på fotot och är ganska praktiska att använda. Metallkonstruktionerna är hållbara och markiserna skyddar på ett tillförlitligt sätt mot dåligt väder. En sådan produkt kan placeras på vilken webbplats som helst.

Funktioner och Fördelar

Braziers med ett metalltak är eviga konkurrenter till tegelalternativ. Huvuddragen i förortsjärn är ökad brandsäkerhet. Braziers kan göras bärbara, så du behöver inte bevara dem för vintern.

Bild
Bild

Braziers är tillgängliga för manuell produktion både med och utan färdigheter för att arbeta med en svetsmaskin . Även utan stor skicklighet i svetsning kan en konstruktion göras på några timmar, medan en tegelkonstruktion måste spendera minst en dag. Dessutom är det viktigt att förstå egenskaperna hos tegelverk.

Bild
Bild

Det är värt att skilja brännaren som är installerad i sommarens lusthus från de typer av härdar med tak. Lusthuset innebär att det inte bara finns en grill utan också ett inrett område för semesterfirare. Vanligtvis är en arbetsplats för matlagning utrustad inuti, ett handfat är installerat och utrustning i form av ett bord och stolar är också påslagen. I avsaknad av ett lusthus på platsen kan du göra en bred brännare utrustad med sidostativ som är lämpliga för matlagningsprodukter, samt för att ta emot gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

En metallpanna med tak kan installeras nära ett befintligt utrustat rekreationsområde. Denna design är bekväm att flytta om det behövs. Olika typer av takenheter är ganska vanliga på marknaden.

Olika sorter

Typer av stekpannor med kapell kan grovt delas in i två grupper:

  • stationär;
  • hopfällbar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Priserna varierar beroende på produkttyp. Billiga metallgrillar med baldakin kan hittas till priser från 8 000 till 14 000 rubel. Prislappar för enkla stationära grillar börjar på 17 000 och är begränsade till en prislapp på 45 000 rubel.

Dessutom är grillar olika i sin funktionalitet . Till exempel finns det professionella och enkla enheter. De första alternativen är multifunktionella, till exempel är de utrustade med ett rökhus. De kan också ha bekvämt förvaringsutrymme för tillbehör eller ett skärbord. För professionella modeller utrustade med extra tillbehör ber säljare om upp till 60 000 rubel.

Bild
Bild

Enkla enheter kännetecknas av kompakthet. De kommer att vara den bästa lösningen för dem som inte ska laga många komplexa rätter på grillen. En enkel grill utrustad med tak är väl lämpad för en klassisk grill eller fisk, som kommer att bakas i en grillpanna över doftande rök.

Även en enkel grill kan ökas i funktionalitet .genom att installera en spett som du kan lägga fjäderfä eller annat kött på. Hantverkare tillverkar originalutrustning med en skorsten, vackert smide och utrustar slaglederna med ett lock. En stekpanna med extra utrustning kommer att tjäna inte bara för att laga grill, utan också för rökprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från en professionell grill kan en enkel version vara hopfällbar. En sådan enhet kan tas med på landsresor. Vid en pittoresk flodbank eller i en skogskant kan den mobila demonterbara enheten snabbt sättas i arbetsläge på några minuter.

Den enklaste grillen under taket består av följande delar:

  • miniatyr baldakin;
  • bärbar ljusbrännare.
Bild
Bild

För att skapa en design med dina egna händer är de vanligaste materialen till hands lämpliga. Korrekt valda dimensioner av en grill med tak skyddar semesterfirare från rök och bidrar också till skydd mot väderförhållanden. Dessutom kan metallprodukter förvärva utmärkta dekorativa egenskaper om de är utrustade med ytterligare inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

När du gör en grill själv bör du ta hand om valet av värmebeständigt stål. Strukturen får inte deformeras och råvaran måste ha en korrosionsskyddande yta.

Inom tillverkning av professionella strukturer övervägs två kvaliteter av värmebeständigt järn:

  • 09G2S;
  • 15HSND (NL-2).
Bild
Bild
Bild
Bild

09G2S stål - låglegerad, har en ökad uthållighetsgräns. Stål av denna kvalitet används i stor utsträckning av proffs. Brännaren av detta stål visar sig vara lätt, bärbar. Metall med en tjocklek av 2 mm är dock också lämplig för en stationär struktur, eftersom den är lätt att skära och foga ihop. Metall 15HSND kännetecknas av sina ihållande fysiska egenskaper, som manifesteras när de utsätts för höga temperaturer. Motstånd mot överhettning är viktigt vid tillverkning av tjockväggiga strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna version av stål är mycket tjock, eftersom den består av flera legeringar i olika proportioner:

  • kol;
  • krom;
  • kisel;
  • nickel;
  • koppar.
Bild
Bild

När du väljer stålkvaliteter till grillen måste du förlita dig på kostnaden och tillgängligheten för typer till salu. Det andra alternativet har vanligtvis blivit dyrare vad gäller kostnad. Du kan spara pengar genom att välja en lämplig gascylinder till grillen. Standardvolymen för cylindern är cirka 50 liter.

De är upp till en meter långa, vilket gör att du kan placera ett tillräckligt antal spett . För en enkel grill i en cylinder räcker det med att skära ut locket, men själva produkten måste förberedas genom att ta bort den återstående gasen. För att göra detta måste du öppna ventilerna, fylla behållaren med vatten och först sedan börja klippa. Cylindern förberedd för grillen kan installeras på ett lämpligt stativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett material för en grill måste du också tänka på sådana funktioner som:

  • långsiktig motståndskraft mot korrosion;
  • enkel hantering.

Den sista funktionen påverkas av metallens tjocklek, som sträcker sig från 2 till 6 mm. Tjock metall är bättre lämpad för en fast stationär grill, eftersom det kommer att göra en mycket tung enhet. Metallens tjocklek påverkar dock konstruktionens hållbarhet, eftersom den har egenskaperna att försämras från exponering för höga temperaturer.

Bild
Bild

Material och verktyg

För konstruktion av en grill med tak krävs följande material:

  • rör eller hörn cirka 40 mm i diameter;
  • metallplåtar för taket;
  • kapaciteten hos själva grillen;
  • svetsmaskin för arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Enhetens mått kan vara följande:

  • Längd - 1 m.
  • Bredden väljs i enlighet med längden på tillgängliga spettar: det bästa alternativet är en storlek på 20-25 cm - det räcker för vanliga spett med flera köttbitar.
  • Brännarens bredd är ca 20 cm. Denna höjd är optimal för att placera kött över kolen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Höjden på hela strukturen bör vara cirka 2 m.
  • Grillens höjd är ca 1 m.
  • Höjden från grillen till takets kant är också ca 1 m.

Ritningar hjälper dig att uppnå noggrannhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utveckling av ritningar

Den rätta designen fungerar bara om du först utvecklar en framgångsrik ritning. Beroende på de strukturella elementen i grillen som tillhandahålls på ritningen, bestäms platsen för permanent utplacering. På ritningen är det initialt viktigt att ta hänsyn till de nödvändiga dimensionerna.

En schematisk ritning låter dig bestämma den nödvändiga mängden material . Dessutom kommer närvaron av en ritning att påverka designens kvalitet och noggrannhet, och ett detaljerat diagram kommer att underlätta monteringsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du fortsätter med monteringen bör följande arbetsskede utföras:

  • Bestäm vilken typ av installation (stationär eller bärbar).
  • Bestäm strukturen. Värmen från den ska inte skada vegetationen på platsen, liksom andra strukturer.
  • Bestäm dig för måtten.
Bild
Bild

monteringsanvisningar

Om strukturen är monterad av massiva metallplåtar måste fragment av den framtida produkten klippas från det valda ämnet. På varje sida måste du lämna ytterligare 3-4 cm för dockning. Anslutningen av fragmenten kan utföras med en svetsmaskin, men du kan också använda bultar, eftersom det är lättare att ansluta grillens huvuddelar med dem.

Bild
Bild

Efter att grillens huvudmått har mottagits kan du börja ordna taket ovanför det. Taket stöds av en ram, som vanligtvis monteras från rör eller hörn. Rackarnas höjd måste justeras för att passa dina egna optimala behov.

Variationer av taket för grillen kan vara mycket olika:

  • halvcirkelformig;
  • gavel;
  • lättviktig;
  • massiv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typiskt innebär konstruktioner inte utrustning i form av en huva. Ibland är själva grillarna utrustade med ett extra rör och kommer med ett stängande lock. Den klassiska brännaren av metall innehåller en serie öppningar som hjälper till att hålla värmen.

Det enklaste taket kommer att tillverkas av en plåt av formad metall . Dess storlek väljs i enlighet med måtten på den resulterande behållaren. Dessutom borde det vara tillräckligt för att dölja en person från dåligt väder. Arket fästs på den förberedda ramen med hjälp av en svetsmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att göra taket på grillen av värmebeständigt material. Det är också nödvändigt att tillhandahålla motståndskraft mot höga temperaturer. Till exempel är det oönskat att använda polykarbonat för installation - en sådan design kommer att vara brandfarlig.

Svetsning i fästpunkterna måste vara av hög kvalitet , eftersom ett dåligt fixerat lakan kommer att innebära en fara, inte bara för den som lagar mat, utan också för andra. För att öka utrymmet kan du utrusta en halvcirkelformad takkonstruktion.

Det är säkrast att välja en fasad design med en lutning åt sidan. För en mer bekväm montering kan du svetsa arket till stöden och först sedan ansluta strukturen till själva brännaren. Takramen behöver inte anslutas till eldstaden, i vilket fall krävs separata hållare för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frityrgrytthållaren är gjord av sidor installerade parallellt på en plan horisontell yta. I detta skede är hjälp av en annan person önskvärd, som kommer att hålla sidoväggarna vertikalt. Ett gitter är fixerat på dem, vilket håller brännaren.

De anslutna elementen måste vara i linje med nivån . Om strukturen monteras ojämnt kommer den att kisas med tiden. För brazierhållare är det viktigt att ta metallen tjockare än för andra strukturelement, annars kommer brända områden att dyka upp efter en stund och strukturen kan gå sönder.

Bild
Bild

Vackra exempel

För ett sommarresidens är det mer bekvämt att bygga en liten stationär grill med tak.

På det här fotot finns ett bord nära grillen, liksom en bänk, som används som ställning. Taket på grillen är skiffer, gavel. Strukturen är utrustad med en skorsten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En förenklad version av en liten grill utrustad med hyllor.

På det här fotot finns ett alternativ med ett profilerat järntak. Behållaren för kol och ramen med taket är anslutna till en enda struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

En enkel enhet presenteras också här. Enheten kompletteras med ett bord, bärhandtag och ett förvaringsgaller. Taket är halvcirkelformat, men det skyddar inte en person från regn.

Detta foto visar en version av taket över grillen, som kommer att fungera som ett samtidigt skydd för en person vid dåligt väder.

Det här fotot visar ett köpt exempel på en billig design, som skiljer sig från hemgjorda endast genom närvaron av originalsmidda element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En brazier med tak är ett bra sätt att stanna beroende på naturen, vilket ibland får dig att uthärda sammankomster med företaget och familjen tills bättre tider.

Bild
Bild

Ett exempel på konstruktion av en grill med tak visas i videon.

Rekommenderad: