Säng För En Tonårspojke (47 Bilder): Modell Med Lådor För 12-15 år, Sovrum Med En Enkelsäng

Innehållsförteckning:

Video: Säng För En Tonårspojke (47 Bilder): Modell Med Lådor För 12-15 år, Sovrum Med En Enkelsäng

Video: Säng För En Tonårspojke (47 Bilder): Modell Med Lådor För 12-15 år, Sovrum Med En Enkelsäng
Video: Så skapar du ditt drömsovrum - IKEA Heminredarna 2024, April
Säng För En Tonårspojke (47 Bilder): Modell Med Lådor För 12-15 år, Sovrum Med En Enkelsäng
Säng För En Tonårspojke (47 Bilder): Modell Med Lådor För 12-15 år, Sovrum Med En Enkelsäng
Anonim

Tiden kommer och små barn blir tonåringar. Gårdagens bebis passar inte längre i en spjälsäng och får en åsikt. Föräldrar måste ta hänsyn till det när de väljer en ny säng till en tonårspojke.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Ljusa färger på möbler, som regel, som barn under 15 år och äldre barn är mer kortfattade i sina preferenser. Först och främst måste en tonårsäng motsvara tillväxtparametrarna för en ung man. Det är också viktigt att ha en ortopedisk madrass. Den unga mannens hållning bildas fortfarande, och för att ryggraden ska utvecklas korrekt krävs känslig kontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet

För växande pojkar är en funktionell säng inte en vanlig enkelsäng, utan ett fullvärdigt sovrum med lådor, en garderob för vardagskläder och en plats att göra läxor. Detta är vanligtvis ett bekvämt datorbord med bokhyllor.

Det är bra om det finns en plats under sängen där du kan fälla sängen efter att ha sovit. Detta eliminerar behovet av ytterligare lådor och avlastar skåpet. Bekvämt att dölja filten och kudden inuti sängen med en lyftmekanism. Lådor är också lämpliga för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pålitlighet

Naturligtvis, för en bekväm och säker sömn för en tonåring, måste strukturen kännetecknas av ökad styrka. Det är värt att välja naturmaterial och tillbehör av högsta kvalitet. Det är att föredra att det finns automatiska stängare på skåpdörrarna. Om sängen ligger på den övre nivån krävs högkvalitativa fästen. Säljaren måste tillhandahålla certifikat och garantier för alla barnmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilistik

Tänk på färgschemat, ta hänsyn till tonåringens personliga åsikt om denna fråga. Ett rum som barn delar för två är bäst uppdelat i individuella zoner. Då väljer alla sin egen stil och blir nöjda.

När de växer upp visar killar ofta intresse för monokrom och icke-standardiserad högteknologisk inredning , dras mot minimalism och föredrar konstruktivism. Tydliga linjer, enkla former och lugna färger (vit, blå, svart, stål). I tonåren vill de se i sitt inre ett minimum av möbler och maximalt med utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att välja en praktisk klädsel av soffor, eftersom pojkar inte utmärks av sin snygghet och diskretion. Ett tyg som är lätt att tvätta och svårt att skada under aktiva spel är det bästa alternativet som klädsel för stoppade möbler i en plantskola. Om killen inte har några speciella önskemål rekommenderas neutrala färger av beige-brun, rökig grå, olivgrön färg. Dämpade blå och metalliska, brons- och sandiga nyanser ser bra ut. Du kan späda en monokromatisk design med färger med textilier, välja kontrasterande kuddar och ett överkast.

Möbler i skandinavisk stil kommer att se moderna och fashionabla ut i den unga killens rum. Lätta fasader och ett mönster av naturligt trä kommer att fylla hemmet med ljus och komfort. Den klassiska stilen förblir också alltid fashionabel, vilket innebär att en enkel säng i metall eller trä, en tonåring kan njuta av mer än en pretentiös texturerad.

Bild
Bild

Dimensioner

Standardlängden för en tonårsäng är 190 cm, men om barnets tillväxt ökar särskilt aktivt och han överträffar sina kamrater är det optimalt att välja en säng 10 cm längre. Bredden på en vanlig enkelsäng är 80-90 cm, men om utrymme tillåter är det mer korrekt att välja en modell med en bredd på 120 cm. Det är mycket bekvämare att sova i ett sådant område, och vila blir mer komplett.

Bild
Bild

Konfiguration

En säng för en tonåring behöver inte vara rektangulär. Om området i rummet tillåter kan du välja en rund modell. Det beror helt på vad medel föräldrarna har och hur den unge mannen ser sin framtida säng. Vissa killar gillar den vanliga ottomanen, och många drömmer om en sovplats på det övre planet. För att se ner på din domän.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pris

För priset kan tonårsängar variera mycket. Allt beror på vilka material de är gjorda av, hur komplex konfiguration och utrustning, vad är beslagets kvalitet. I företagsbutiker måste du betala ett större belopp än när du beställer från en möbelbutik online. Med hänsyn till leverans och montering kan du förberäkna hur mycket det önskade köpet kommer att kosta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Material (redigera)

För tillverkning av sängar för ungdomsrum använder tillverkare oftast de mest populära materialen. De är inte alla lika användbara och pålitliga. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar.

Vi måste väga för och nackdelar, med hänsyn till budgeten och åsikten från ägaren till den köpta sängen

  • Sängar av plast . Vackra produkter med rika färger, oftast tillverkade i form av bilar eller rymdraketer. Alternativ för 10-13 år. Äldre killar kommer inte att vara intresserade av en sådan säng. Dessutom är plast attraktivt men syntetiskt. Och den tjänar en kort tid och är lufttät. Detta är den mest osäkra, men ekonomiska sängtypen för en pojke.
  • Sovsats av naturligt trä . En idealisk lösning för barn i olika åldrar. Massivt trä är pålitligt och fritt från främmande lukt. Det är ett material som andas och som inte orsakar allergiska reaktioner.
  • Spånskiva är en billig ersättning för motsvarigheter i trä . Det mest sålda alternativet bland ungdomars sängar. Ledaren inom produktion av tvåvåningsstrukturer med bord och trappsteg med lådor. Lätt men hållbart spånskiva finns i alla möjliga färger och färdiga headsetmodeller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Tänk på flera modeller som är mest föredragna för att växa upp pojkar.

  • Podium . Kanten är gömd under pallen och kan dras ut vid behov. Resten av tiden syns den inte. Sängen kan placeras både vinkelrätt mot pallen och längs den. Med ett vinkelrätt arrangemang finns det mer utrymme för utdragbara lådor. Fördelen med en sådan säng är att den sparar utrymme i rummet. Perfekt för trånga utrymmen. På pallen finns en fullvärdig plats för läxor och kreativa aktiviteter.
  • Bäddsoffa . Huvudvillkoret för detta alternativ är enkelheten i layouten på sovplatsen och ryggen. De mest populära är system som click-gag, delfin, dragspel. Med en enkel rörelse, utan extra ansträngning, kommer tonåringen själv att göra soffan till en rymlig, bekväm säng för att sova.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mer bekväma är de modeller där armstöd och kuddar finns. Soffan är hopfällbar och fungerar som en plats för möten med gäster.

  • Stolsäng . Kompakt kajalternativ för minimalt med utrymme. Lämplig för stora familjer och om barnet inte har eget rum. Att lägga stolen i sängen bör också vara lätt för en ung man med vanlig byggnad. Färgerna väljs för den övergripande interiören. Det är bättre att stanna vid en mer rymlig modell av stolen, så att det är bekvämt för en växande kille med stor byggnad att sova där. Tonåringar växer aktivt, så det är bättre att ta hand om storleken i förväg, så att du snart inte behöver gå till affären för en ny stol i stora dimensioner.
  • Bunk modell . Perfekt köp för familjer med två barn. Var och en av killarna får sitt eget personliga hörn och är fri att designa det på sitt eget sätt. Närvaron av skåp, hyllor och andra förvaringssystem är välkomna och används i praktiken med glädje och fördel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sovplatser utrustade med lådor . Lådor är gjorda på hjul - utrullning och utdrag - på rullar. Det finns också modeller med nischer utrustade med fackdörrar. Denna layout kan ersätta en fullvärdig garderob.
  • Loftsäng . I denna design ligger kajen på det övre planet, dit en trappa leder. Trappans konfiguration regleras inte på något sätt. Lådsteg, metallsteg med eller utan räcken, vertikala eller lutande. Allt beror på dina preferenser och önskemål.

En sovplats på en höjd av mer än 1 m från golvet måste vara utrustad med skyddande stötfångare utformade för att skydda en person från att falla från en höjd. När det gäller första våningen finns det inga strikta regler. Det kan finnas en fällbar soffa, ett sporthörna med en horisontell bar, en garderob med lådor eller ett datorbord. Pojkar i tonåren är väldigt förtjusta i sådana sängar, och det här är det mest funktionella alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var kan jag få det?

När du vänder dig till någon möbelaffär kan du hämta flera varianter av sängar för barn. Det återstår att komma överens om valet med den potentiella ägaren av sängen och ta köpet hem. Ett annat bekvämt alternativ är onlinebutiker som erbjuder omfattande produktkataloger för tonåringar 10 och äldre.

Baserat på de råd som beskrivs ovan kommer varje vårdande förälder att kunna hitta den bästa sängen för sin son. När allt kommer omkring bidrar en skön sömn till barnets aktiva tillväxt och harmoniska utveckling. Och vad interiören kommer att vara i hans rum är mycket viktigt för att uppfostra en personlighet hos honom.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Om en tonåring får välja sina egna möbler lär han sig att fatta viktigare beslut i vuxenlivet. Stora saker börjar alltid med små beslut.

Rekommenderad: