Tonårssäng Med Sidor: Barnmodeller Med Lådor, Mjuka Sidor

Innehållsförteckning:

Video: Tonårssäng Med Sidor: Barnmodeller Med Lådor, Mjuka Sidor

Video: Tonårssäng Med Sidor: Barnmodeller Med Lådor, Mjuka Sidor
Video: 32 Bunk Bed Idea for Modern Kid's Bedroom- Plan n Design 2024, April
Tonårssäng Med Sidor: Barnmodeller Med Lådor, Mjuka Sidor
Tonårssäng Med Sidor: Barnmodeller Med Lådor, Mjuka Sidor
Anonim

Det är inte så lätt att välja en sovplats för tonåringar. En säng i form av en leksak kommer inte längre att passa dem, så det är nödvändigt att välja en mer "seriös" modell, vars huvudkrav är komfort och säkerhet. Idag, för mogna familjemedlemmar, produceras denna sovmöbel i olika former och utföranden: en loftsäng, ett podium, en minisoffa. Det återstår bara att välja den som tonåringen själv kommer att gilla.

Bild
Bild

Många tillverkare erbjuder att överväga alternativet för en modell med sidor.

Tonårssängar med sidor

Många barn, och långt ifrån spädbarn, sover ganska rastlöst, slänger och vänder sig i sömnen, och några av dem kan till och med hoppa på en bekväm madrass innan det, så det är mycket viktigt att ta hand om stötfångarna på sängen, vilket säkerställer barnets säkerhet och skyddar det från att falla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största skillnaden mellan en sådan modell och en barnsäng är dess nästan vuxna storlek . Det är lika bekvämt för pojkar och flickor. Men det betyder inte att en tonårs sovplats ska vara strikt och tråkig. Nej, det kan vara av ljusa färger och intressanta mönster. Och dess främsta fördel är att det lätt blir en riktig vuxen när en tonåring blir äldre. Detta uppnås tack vare modellens smarta design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Att välja en säng med en sida, du kan se ett antal uppenbara fördelar som det har.

  • Sidorna skyddar barnet från att falla från sängen.
  • Stötfångare kommer att skapa en illusion av ett personligt utrymme för en tonåring, där han kan vara ensam med sig själv, tänka över olika situationer och bara ta en paus från vuxnas moraliska läror. För tjejer kan du till och med överväga att installera en speciell baldakin. Då kan unga damer föreställa sig sig själva som hjältinnor i en äventyrsroman.
  • Under kalla vinternätter är det närvaron av sidostänger som kan hålla värmen i ett barns mysiga säng.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stötfångare har ofta en funktionell belastning - till exempel kan du hänga en handduk eller badrock på dem. Tillverkade i form av en hylla kan de bli en plats där du kan lägga din telefon eller surfplatta på natten.
  • Förekomsten av staket kommer att vara en utmärkt "fixare" för madrassen och filtar som alltid glider i barnet.
  • Om barnet inte är så många år kan utvecklingsarrangörer eller favoritleksaker fästas på sidohyllorna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Förutom fördelarna har modellen med sidoskenor också ett antal mindre nackdelar som uppmärksamma föräldrar bör vara uppmärksamma på när de köper.

  • Om sidorna är hårda finns det risk för skada på barnets hand eller huvud: vissa barn kan vifta med armarna i sömnen, så det är bättre att ta hand om ett speciellt material på sidorna för att mildra möjligheten till påverkan.
  • Instabila sidodelar kan vara en källa till fara - de är gjorda av material av dålig kvalitet, de kan gå sönder och skada en tonåring.
  • Det är bättre att överge sidorna av rackstrukturen så att barnets hand inte faller i gapet mellan dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna som anges ovan kan enkelt elimineras med ett noggrant köpval.

Typer av sidor

Tillverkare av möbelindustrin erbjuder därför idag många modeller med sidor du måste noga överväga vilken som är rätt för ditt barn.

  • Hårda sidor är lämpliga för barn från 3 år, men de måste vara stoppade med speciellt mjukt material: jacquard, velour och i vissa versioner, till och med ekoläder. Modeller med mjuka sidor är idealiska för energiska pojkar och drömmande flickor.
  • Stängslets höjd bör vara minst 20 cm högre än madrassen, för ju högre brädan är, desto mindre risk att barnet klättrar över dem i en dröm.
  • I vissa fall kan sådana staket endast placeras vid sänggaveln och i andra - runt sängens hela omkrets.
  • Modeller med avtagbara sidor är mycket bekväma - i framtiden kan de tas bort, och babysängen blir en vanlig vuxenmodell.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Varje tonårsäng bör helst vara utrustad med olika "användbara" enheter: skåp, lådor. Det finns alternativ för modeller även med en byrå - den ligger vanligtvis på sidan eller vid sängens huvud. Det är väldigt bekvämt: du kan lägga barnkläder, sängkläder, till och med leksaker där. Denna säng passar perfekt i alla rum, vilket sparar kvadratmeter. Om så önskas kan den till och med ersätta en barns garderob.

Bild
Bild

Modeller med lådor, vars storlek i genomsnitt är 40x70 cm, tyder på att det finns mer än en rad av dem: inbyggda under barnets säng kommer de att bli en mycket bekväm enhet för att lagra de nödvändiga sakerna i samma sätt.

Dimensioner

Vanligtvis sammanfaller storleken på en tonårssäng med storleken på en vuxen modell: längden är nästan 1 m 90 cm. Bredden kan vara liten, upp till 80 cm, men de som köper den "för tillväxt" kan leta efter en modell med en bredd på 90 cm. Idag är det möjligt att köpa en skräddarsydd säng upp till 1m 20 cm bred.

Bild
Bild

Vad du behöver uppmärksamma

En tonåring ska älska sin sovplats, vara glad över att vara belägen på sitt "personliga" territorium och känna mys och komfort.

För att sängen ska uppfylla alla nödvändiga krav måste du vara uppmärksam på följande punkter när du köper

  • Träbäddar, särskilt tall, är miljövänliga och håller i många år.
  • Det är lämpligt att välja botten av modellen med ett kuggstång, sedan kommer det att "andas" och tonåringen kommer att bli mycket bekvämare i den.
  • Materialets kvalitet måste bekräftas av certifikat som måste kontrolleras med säljaren.
  • Sidorna ska vara rundade, utan skarpa hörn, och alla detaljer ska vara perfekt anpassade till varandra.
  • Priset på en kvalitetssäng kan inte vara "överraskande" lågt, men det är bättre att inte spara på barnets hälsa.
  • Vanligtvis säljs sängar för en tonåring utan madrass, så det är bättre att köpa en ortopedisk i den - den är perfekt för ryggraden hos ett växande barn.
  • Du bör välja bland pålitliga tillverkare. Det italienska företaget Baby Italia Dolly, de ryska tillverkarna Feya, Antel och Krasnaya Zvezda har visat sig bra. Möbler från dessa företag är hållbara, bekväma och visuellt tilltalande.
Bild
Bild

När du väljer en säng lämplig för ett barn, glöm inte moderna modetrender. Modellen kan beställas med en kombination av läder, textil eller blandade strukturer.

Rekommenderad: