Fällbar Barnsäng (50 Bilder): En Hopfällbar Säng-garderob I Ett Rum För Barn, Inbyggda Möbler Med Vilstol Från Väggen För Två Barn

Innehållsförteckning:

Video: Fällbar Barnsäng (50 Bilder): En Hopfällbar Säng-garderob I Ett Rum För Barn, Inbyggda Möbler Med Vilstol Från Väggen För Två Barn

Video: Fällbar Barnsäng (50 Bilder): En Hopfällbar Säng-garderob I Ett Rum För Barn, Inbyggda Möbler Med Vilstol Från Väggen För Två Barn
Video: Ikea Sundvik djeciji krevet - sastavljanje i par misli 2024, April
Fällbar Barnsäng (50 Bilder): En Hopfällbar Säng-garderob I Ett Rum För Barn, Inbyggda Möbler Med Vilstol Från Väggen För Två Barn
Fällbar Barnsäng (50 Bilder): En Hopfällbar Säng-garderob I Ett Rum För Barn, Inbyggda Möbler Med Vilstol Från Väggen För Två Barn
Anonim

Moderna tillvägagångssätt för utformningen av bostadsutrymmen är baserade på önskan om praktiska, komfort och mysiga bostäder. De senaste framstegen inom möbelindustrin har skapat multifunktionella och högkvalitativa möbler som är enkla att använda. En hopfällbar säng, inbyggd i en garderob eller ombyggd till en soffa, är det bästa valet för ägare av små lägenheter.

Bild
Bild

Beskrivning

Om du tänker skapa en modern dekoration i barnrummet, skulle den bästa lösningen vara att installera en hopfällbar barnsäng. Denna struktur lutar sig mot väggen vid behov. En säker och hållbar mekanism för inbäddning i en byrå eller garderob gör att du kan spara mer ledigt utrymme i rummet. På natten är det en plats att sova och koppla av, och under dagen är det en lekplats för att leka och göra läxor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För små lägenheter är detta alternativ ett bra köp. Sängen inbyggd i garderoben passar organiskt in i den mysiga interiören i lägenheten. Med en liten rörelse i handen förvandlas sängen till en bekväm sovplats. Det låter dig undvika trångt och trångt hem.

Det finns flera varianter av hopfällbara sovmoduler

  • Vertikal . Tidlösa klassiker. Sovsängen lutar sig tillbaka från väggen eller rullar ut ur byrån, framsidan väljs i enlighet med kundens smak. Det är i perfekt harmoni med den lilla storleken på lägenheten, men med högt i tak. Den rymmer 1 eller 2 sovplatser. Skapets djup för en tonåring är cirka 45 cm.
  • Horisontell . Den har en helt annan struktur. Det kan bara vara singel. Eftersom dess storlek är mycket mindre spelar höjden på taket ingen roll, men det finns möjlighet att placera hyllor och lådor.
  • Transformator . Sängen förvandlas till en modul med ett bord och hyllor eller en soffa med en garderob. Du kan lägga undan leksaker, böcker, kläder här.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Utfällbar säng . Med hjälp av en rullmekanism glider den ut under skåpet eller möbeluppsättningen. Lämplig för vardagsrumsinstallationer.
  • Enkelsäng . Som regel är den inbyggd i en garderob, hyllor eller lådor ligger ovanför den.
  • Våningssäng . Lämplig för ett rum med två barn. Den lutar sig mot väggen och är praktiskt taget oumbärlig för trånga utrymmen.
  • Sängbord . Detta är en horisontell modifiering, på vilken baksidan är bordsytan fäst. Ett alternativ med en ljus design är perfekt för barn. Men bara ett barn får plats på den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna klassificering baseras huvudsakligen på sängens läge, utan hänsyn till dess funktionalitet. Upprättstående sängar har vunnit stor popularitet och säljs till rimliga priser, till skillnad från horisontella modeller. Ofta är ytterligare hyllor och behållare för leksaker och läroböcker inbyggda i dem.

Funktionella egenskaper

Inbyggda möbler måste vara ordentligt fastsatta på väggen. Det förväntas vara hållbart, pålitligt och säkert, med tanke på dess mångfald. Grunden för denna typ av möbler är metallrör med en diameter på 2-5 mm. Att lyfta modulen ger ett tyst glidkomplex. Lyftmekanismer är fjäder-, manuella och gasliftar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det första fallet bringas modulen till ett horisontellt läge med hjälp av fjädrar . Ytbelastningen regleras av specialskruvar. Detta system används för sängar som kan stödja en persons imponerande vikt. Fjädrar tenderar att tappa elasticitet på grund av konstant sträckning och har därför en begränsad livslängd. Det är nödvändigt att ändra dem en gång i 3-5 år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gaslyftkonstruktionen inkluderar en luftkolv som drivs av gastryck i mekanismen. Det är så enkelt och lätt att använda att även ett barn klarar det. Det höga priset för en sådan enhet beror på deras styrka och hållbarhet. Serverar 5-10 år. Manuell rörelse kostar lite pengar, men inte för alla. En del ansträngningar krävs för att lyfta sängen. Av mycket små barn är det av uppenbara skäl inte lämpligt. Men den fungerar länge och går knappast sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lamellsystem av trä eller aluminium stöder madrassen . Om du köper en madrass själv måste du ta hänsyn till dess tjocklek - högst 25 cm, annars kommer sängen inte att kunna passa in i garderoben. Styrkan hos den inbyggda sängen ges av de infällbara benen. Elastiska remmar säkerställer sängkläder. Dörrarna till en byrå eller toalettbord väljs i enlighet med rummets stil. Det rymmer också lyftmekanismerna. Närvaron av belysning inuti skåpet för läsning på natten ser original ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda hopfällbara möbler är huvudsakligen gjorda av trä. Grunden består av spånskiva eller massiva brädor. Metallhörn inramar sängen. På sidorna används massiva träplattor - körsbär, ek, tall. Konstruktionens lyftmekanism är gjord av metall.

Designers erbjuder okonventionella alternativ för att dekorera sovutrymmet. Till exempel modeller där en sektion med hyllor och en svängmekanism kan fungera som en fasad. Hyllor med böcker och souvenirer ligger på sängens sidor och lägger till elegans i lägenheten. Den vertikala typen av hopfällbar sovdel kan döljas bakom svängöppna byrådörrar och dragspeldörrar. Sådana kopior görs enligt individuella beställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar inbyggda i garderober är inte mindre populära. Som regel representeras de av dubbla modeller. Den enda sektionen kan kompletteras med sängbord och ett litet bord.

Fördelar och nackdelar

De främsta fördelarna med hopfällbara sängar är:

  • frigöra utrymmet i bostadskvarteren;
  • det finns ingen anledning att lägga tid på att lägga ihop sängkläder varje dag;
  • möjligheten att utföra fullständig rengöring i rummet;
  • enkel användning;
  • många användningsfall;
  • modernt tillbehör i interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För 15-20 år sedan var fällbara sängar inte pålitliga och stabila möbler, de tål inte belastningen och var därför inte efterfrågade bland konsumenterna. Moderna tillverkare producerar färdiga produkter och varor för individuella beställningar för varje smak och plånbok. Vid tillverkning av sängar används ofarliga och miljövänliga material. Priset beror på materialtypen och uppsättningen funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De negativa aspekterna inkluderar följande faktorer:

  • felaktig användning orsakar skada på strukturen och behovet av att helt byta ut den;
  • moduler av hög kvalitet kostar anständiga pengar;
  • det finns en gräns för tillåten belastning;
  • enheten kan endast installeras i betong- eller tegelväggar efter att ha förberett dem för arbete i förväg;
  • konsumentens misstro mot denna design på grund av rädslan för att sängen kan ramla ur garderoben;
  • kvalitetsinstallation utförs endast av proffs.
Bild
Bild

Hur man gör ett lönsamt köp

Priserna för sängen beror på tillverkaren och designändringarna. Det är viktigt att välja en säng gjord av barnsäkra material. Vertikala vikningsmoduler kostar cirka 15 000 rubel. Välj produkter tillverkade av slitstarkt trä som tål extrem belastning. Fällmekanismen måste vara av hög kvalitet för att undvika skador på de små. Konsulter hjälper dig att förstå olika funktioner och konfigurationer av enheten, ge råd och rekommendationer om materialval. Sådan möbeluppsättning kommer att tjäna barnet under lång tid.

Bild
Bild

Designern kommer att utforma en plats för barns fritid och kreativitet, med hänsyn till personliga önskemål och behov. Beställningar slutförs vanligtvis inom 14 dagar.

Arbetet är uppdelat i flera steg

  • Konsultation med specialist och preliminär bedömning av beställningen.
  • Mätning av rummet och ritning. Slutberäkning av ordervärdet.
  • Underteckna ett kontrakt och överföra en förskottsbetalning av ordern med 30-50%.
  • Tillverkning och montering av den beställda heminredningen. Slutbetalning enligt kontraktet.
Bild
Bild

Anledningar till att köpa

Ett av de mest kraftfulla argumenten är behovet av att använda barnrummet inte bara som sovrum utan också som lekplats. Behovet av att spara ledigt utrymme uppmuntrar en familj med 2 eller fler barn att rationellt närma sig arrangemanget av hemmet. Det finns omständigheter när ett barn inte har sitt eget rum alls, då är utrustningen i ett personligt hörn den enda vägen ut ur denna situation.

Bild
Bild

En tonåring kommer att gilla en horisontell transformerande säng - det är lätt att montera den i en nisch eller byrå . Om sovrummet är väldigt litet är det mer lämpligt att beställa en vertikal typ av säng. För 2 barn är det rimligt att installera en våningssäng, eftersom två sektioner kan ta upp nästan hela rummet. När du höjer sängen kan den nedre våningen användas som en soffa. Detta är en otroligt bekväm och ovanlig lösning på problemet med begränsat inomhusutrymme.

Bild
Bild

Om rummet är tillräckligt stort för 2 liggbäddar är detta alternativ lämpligt för tonåringar som behöver personligt utrymme. Alla kan städa sin egen sovplats.

De kombinerar också olika typer av sovmoduler. Till exempel installerar de en stationär säng och en lyftsäng. I det här fallet kan barnet vila eller sova under dagen. De kombinerar också horisontella och vertikala hopfällbara sängalternativ. Fantasi och kreativitet hjälper till att dekorera ett rum för barn vackert och stilfullt.

Rekommenderad: