Fåtöljsstilar: Barock Och Modern, Högteknologisk Och Minimalism, Amerikan Och Imperium, Art Deco Och Lapptäcke, Andra Stilar

Innehållsförteckning:

Video: Fåtöljsstilar: Barock Och Modern, Högteknologisk Och Minimalism, Amerikan Och Imperium, Art Deco Och Lapptäcke, Andra Stilar

Video: Fåtöljsstilar: Barock Och Modern, Högteknologisk Och Minimalism, Amerikan Och Imperium, Art Deco Och Lapptäcke, Andra Stilar
Video: Interior Design (Case Study) - A minimalist interior with industrial and Art Deco influences 2024, Maj
Fåtöljsstilar: Barock Och Modern, Högteknologisk Och Minimalism, Amerikan Och Imperium, Art Deco Och Lapptäcke, Andra Stilar
Fåtöljsstilar: Barock Och Modern, Högteknologisk Och Minimalism, Amerikan Och Imperium, Art Deco Och Lapptäcke, Andra Stilar
Anonim

Idag finns det många inredningsstilar. Var och en av riktningarna har individuella egenskaper som gör att den sticker ut från resten. För att korrekt inreda ett rum är det nödvändigt att välja rätt möbel, baserat på egenskaperna hos en viss inredning. I den här artikeln kommer vi att titta på hur stolar i olika stilar ser ut.

Bild
Bild

Klassiska och etniska stilar

Barock och rokoko

Stolar i dessa klassiska stilar är ett uttryck för lyx och chic. Dessa är stora modeller, dekorerade med olika element: snidade ben, handtag och rygg, fransar, tyger med guld- eller silvermönster. En banderoll, stenar och andra tillägg används också.

Högkvalitativa råvaror används vid tillverkningen - detta gäller både ramen och den stoppade manteln . Huvudserien inkluderar bruna, vita, grädde och beige nyanser. Dessa är dyra produkter som perfekt kompletterar den eleganta interiören. Antika möbler är perfekta för inredning av ett rum. Viktorianska möbler har samma yttre funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Denna populära designtrend kännetecknas av flytande linjer. Modellerna är en kombination av komfort, praktik och olika former. Vanliga material väljs som beklädnad. Både naturliga och syntetiska råvaror används vid tillverkningen.

Om ekonomiska möjligheter tillåter kan du dekorera interiören med retromöbler från 60- och 70 -talen.

De flesta modellerna från den tiden är perfekta för jugendstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Empire stil

Dessa fåtöljer liknar mycket barock- och rokokomöbler, men deras utseende är mer diskret. Ramen är gjord av naturligt trä. Färgen på klädseln kan vara vilken som helst - från mjuka och lätta alternativ till färgglada nyanser.

Ben och armar på stolar är dekorerade med volymetriska guldelement . Ett glänsande mönster kan också skryta med ett textilmaterial.

En fåtölj i empirestil klarar perfekt rollen som en visuell accent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco

Smidiga övergångar, breda ryggar, bekväma säten - allt detta är en beskrivning av de stoppade möblerna i denna stil. Utseendet påminner mycket om fåtöljerna i modern stil . Färgschemat är varierat och innehåller både neutrala toner (grå, beige) och ljusa färger (mörkrosa, mörkblå, röd). Randigt tyg används också. Modeller med höga och tunna ben är gjorda av naturligt trä. Tyg av olika texturer används som klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land

De viktigaste egenskaperna hos stolar i amerikansk stil är massivitet och naturlighet. Naturligt trä bevaras i den mest naturliga formen, vilket visar färg och konsistens. Ibland bearbetas inte matrisen alls. Endast naturliga råvaror används vid tillverkningen . Färgpaletten består av naturliga toner: nyanser av brunt, grönt, grått och andra färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Möblerna är en kombination av ömhet och kvinnlighet. Blommor och blommönster anses vara huvudkarakteristiken för den franska dekorativa trenden . Sortimentet av färger inkluderar pastellfärger: beige, rosa, blå, grädde, persika, lila och andra.

Gammal stil möbler ser bra ut med effekten av skav och sprucken färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kolonial

Produkterna kännetecknas av släta linjer och etnicitet. Tyger väljs ofta som klädsel, dekoration med rytmiskt mönster . De flesta modellerna är enkla i formen. Neutrala färger: mörkgrön, brun, grå, beige. Detta är en bekväm och praktisk möbel. Stommarna är huvudsakligen gjorda av trä. Vissa modeller har en metallbas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orientalisk boho

Möblerna i orientalisk boho -stil kännetecknas av uttrycksfulla mönster och rika färger. Sådana möbler är iögonfallande och ofta ett nyckelelement i stilen. Textilmaterial med ett karakteristiskt mönster används som klädsel: "orientaliska gurkor", bilder av exotiska fåglar, etniska mönster . Släta, mjuka former råder.

Stolar säljs ofta kompletta med runda kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna stilriktningar

Högteknologisk

Huvudkarakteristiken är en futuristisk, icke-standardform. Kromelement används ofta. Det kan vara både ett stort element (möbelkropp) och små delar (ben, handtag, fästelement, etc.). Huvudpaletten består av svart, vitt och grå nyanser. Om de vill använda stolen som en accent, välj modeller i ljusa färger: rött, blått, lila.

I produktionen används syntetiska material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Denna riktning är baserad på korthet och enkelhet. Möbler ska ha samma egenskaper. Den har en enkel form och kompakt storlek. Enkelfärgade fåtöljer utför mer en praktisk funktion än en estetisk. Färgerna är lugna och neutrala: grå, vit, beige.

Bild
Bild
Bild
Bild

Patchwork

Om du ser en färgglad fåtölj, vars klädsel förmodligen är gjord av färgglada lappar - här är möbler för en modern lappstilsstil. Modellerna kännetecknas också av mjuka linjer. De flesta av dem har långa träben. Handtagen är också fyllda med vaddering och täckta med tyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kram

Stolar i denna stil är en harmoni av komfort och enkla, geometriska former. Texturerat textilmaterial används för klädsel. Som regel har tyget en ljus färg (vit, ljusgrå, nyanser av beige, ljusgrön) . Möblerna är gjorda av naturmaterial.

Rymliga modeller med bred rygg är perfekta för att ordna en vardagsrumsdel i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shabby chic

Möbler i denna riktning är en kombination av klassiker (barock, rokoko) och fransk Provence -stil. Från den första versionen fick designarna låna uttrycksfulla ben, breda bekväma ryggar och säten, samt en elegant form. Från den andra stilen tog de en uppsättning nyanser och blommönster. Modeller kan vara antingen vanliga eller dekorerade med ett mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Havsstil

Huvuddragen i möblerna är en uppsättning färger som består av vita, blå nyanser, grönt och brunt. Utseendet kompletteras med tematiska mönster (ankare, fiskhakar, invånare i djuphavet, etc.). Trä används för tillverkning av fodralet. Formen är standard, lakonisk (rektangulär rygg och raka handtag).

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Följande tips hjälper dig att välja rätt möbel

När du väljer en stol för en specifik inredningsstil, se till att den matchar den. Kolla in de viktigaste egenskaperna hos den dekorativa riktningen och se till att den valda modellen är lämplig

För klassiska och etniska stilar är möbler gjorda av naturliga råvaror. De dyraste sakerna är de för dekorer som förkroppsligar lyx. Dessa är sådana riktningar som rokoko, barock, imperium

Var uppmärksam på dimensionerna. Små och minimalistiska modeller väljs oftast för moderna trender som bygger på rymd och lakonism. Tänk på storleken på lokalerna. Stora fåtöljer i ett litet rum kommer att se skrymmande ut

Rekommenderad: