Inredningsstilar I En Studiolägenhet: Skandinavisk, Minimalism, Högteknologisk, Elegant Lägenhetsdesign

Innehållsförteckning:

Video: Inredningsstilar I En Studiolägenhet: Skandinavisk, Minimalism, Högteknologisk, Elegant Lägenhetsdesign

Video: Inredningsstilar I En Studiolägenhet: Skandinavisk, Minimalism, Högteknologisk, Elegant Lägenhetsdesign
Video: ЛЮДИ ДЕЛАЮТ МИНИМАЛИЗМ НАЗАД 2024, Maj
Inredningsstilar I En Studiolägenhet: Skandinavisk, Minimalism, Högteknologisk, Elegant Lägenhetsdesign
Inredningsstilar I En Studiolägenhet: Skandinavisk, Minimalism, Högteknologisk, Elegant Lägenhetsdesign
Anonim

Om du planerar att reparera i en studiolägenhet, inbjuder vi dig att bekanta dig med de olika stilarna som är lämpliga för dess dekoration. Bland dem kan du förmodligen hitta det alternativ som passar dig bäst.

Bild
Bild

Funktioner i en studiolägenhet

För att hitta rätt stil för din studiolägenhet måste du först förstå vad det är och vilka fördelar det har.

Bild
Bild
Bild
Bild

I nya byggnader kan du hitta färdiga lägenheter med en sådan layout, men om ett gammalt hus, oftast, huvudväggarna tas bort och får ett rymligt rum utan väggar. Ibland separeras köket och sovrummet med små skiljeväggar.

Studiolägenheter väljs av två skäl - på grund av överkomliga priser eller på grund av kärlek till kreativitet och kreativitet . Baserat på detta måste du välja en stil för ditt hem, så att du känner dig bekväm och bekväm i det. Naturligtvis, med ett kreativt förhållningssätt till processen, finns det mycket att ströva omkring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är tillräckligt konservativ bör du vara uppmärksam på mer strikta, återhållsamma stilar, som också passar perfekt in i stilen med modern planering.

Bild
Bild

Det finns också många idéer för dem som arbetar hemifrån och organiskt vill kombinera en sov- och arbetsplats i ett utrymme som inte begränsas av väggar. Detta gäller särskilt för dem som tar emot kunder hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära stilar

Skandinaviska

En av de mest framgångsrika lösningarna för en studio, eftersom denna layout av lägenheten och den skandinaviska stilen är på topp i popularitet

Det är valt av många skäl, varav en är ett stort antal ljusa nyanser, vilket kommer att göra även den mörkaste lägenheten ljusare.

Bild
Bild

Idag finns det flera riktningar av den skandinaviska stilen, men vi kommer att överväga den klassiska, från vilken du kan "dansa", beroende på dina preferenser.

Bild
Bild

Som vi redan förstod, görs stilen igenkännlig genom överflödet av ljusa färger i interiören - vit, beige, pastell . Förekomsten av olika träytor av en naturlig nyans och ett stort antal färger krävs, på grund av vilken lägenheten kommer att vara full av gröna fläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träparkett eller laminat måste läggas på golvet, utåt så nära naturligt trä som möjligt. Det är viktigt att dess nyans matchar färgen på bänkskivor, hyllor och andra möbler.

Det ska inte finnas några färgglada tapeter på väggarna, varje frånvaro av ett mönster är önskvärt. Du kan limma lätt vanlig tapet eller använda ljus pastellfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men en måttlig mängd textilier dekorerade med små prydnader är bara välkommen. Oftast föredras geometri eller ett återhållet blommigtryck. Det är bra om mönstren på mattan, möbler, överkast, gardiner och kuddar överlappar varandra. Men det betyder inte att de ska vara desamma - lägenheten kommer att se för tråkig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan spela på kontraster genom att välja svarta möbler för köket, vilket kommer att se väldigt imponerande ut. På grund av de ljusa väggarna och golvet kommer det inte att skapa en dyster atmosfär.

Bild
Bild

Glöm inte blomkrukor, målningar och fotografier på väggarna, vaser och figurer, utformade i en viss stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att det blir väldigt enkelt för dig att separera sovplatsen; en vit gardinskärm är ganska lämplig för detta . Om det i någon annan stil ser löjligt ut, så passar det perfekt in i den skandinaviska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att inredningen av en lägenhet i skandinavisk stil ska vara enkel, men funktionell och bekväm, om du tänker igenom allt noga, så är det fullt möjligt att klara dig själv utan att ta till höga kostnader.

Bild
Bild

Loft

En studio i loftstil är en annan modern, funktionell och mycket fashionabel lösning . Till skillnad från den skandinaviska stilen finns det lite ljus och luftigt i denna stil. Det domineras av "urbana" färger, till exempel grå betongväggar eller rött tegel.

Bild
Bild

För att få interiören att se ljusare ut och inte dyster, var noga med att placera intressanta dekorativa element i interiören och lägga till saftiga fläckar av färg

Till exempel skär från dekorativa plattor i köket, ett ljust kylskåp, sittplatser på stolar eller flerfärgade lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra lägenheten så ljus och bekväm som möjligt är det bra om du har möjlighet att sätta in franska fönster på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som i skandinavisk stil ska golvet vara av trä, men loftet uppskattar effekten av åldrande i allt, så du måste välja laminat eller faner med en sliten effekt. Om lägenheten redan har ett trägolv eller parkett är det tillräckligt att cykla genom att ta bort den gamla lacken eller färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takbjälkar är ett annat integrerat element i ett loft . Om de inte hittades i en vanlig lägenhet kan du bygga falska sådana från gips och avsluta dem från brädor för att matcha golvet.

Glöm inte de dekorativa elementen - svartvita målningar på väggarna, böcker, lampor och figurer gjorda av artificiellt lagrad koppar och mässing.

Bild
Bild

En garderob kan fungera som en skiljevägg mellan gästområdet och sovrummet, vilket visuellt kommer att öka utrymmet på grund av speglade dörrar.

Bild
Bild

Minimalism

Denna stil innebär användning av uteslutande nödvändiga föremål och former, här kan du bara hitta det som är nödvändigt för livet . För en liten studiolägenhet där allt utrymme är i sikte är detta en bra lösning.

Bild
Bild

Minimalism påverkades starkt av den japanska stilen, som också förutsätter ett minimum av möbler, användningen av naturmaterial och ingen "överbelastning".

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningen använder ljusa färger - vitt, ljusgrått, mjölkigt . Det är bättre om väggarna är monokromatiska, till exempel en diskret teckning på ena väggen. Laconic laminat eller parkett kan läggas på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mer än fem färger ska inte användas i designen, helst om det är rena, djupa färger - vit, grå, svart, blå, röd.

Bild
Bild

Möbler bör också vara enkla och lakoniska, geometriska former. Det ska inte finnas några lockar eller andra icke-funktionella element.

Bild
Bild

Mängden möbler bör också hållas till ett minimum . En soffa, ett par fåtöljer, en säng och ett soffbord i huvuddelen av lägenheten räcker. Installera en stor garderob i korridoren där alla dina kläder ska passa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda hushållsapparater är välkomna i köket, eftersom endast perfekta plana ytor ska vara synliga för ögat utan att störa olika matlagningsanordningar.

Det är bra om du är redo att ge upp matbordet och bara lämna bardisken, som samtidigt kommer att fungera som en skiljevägg mellan köket och vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt genomtänkt belysning och de mest funktionella möblerna är mycket viktiga - de kommer att göra ditt hem inte bara snyggt, utan också bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Högteknologiskt översatt från engelska, är en högteknologisk stil . I sitt koncept liknar det mycket minimalism, eftersom det förutsätter frånvaro av inredning och maximal funktionalitet för alla föremål. Samtidigt används många kromdelar i designen, och element som rör, kopplingar eller ledningar är inte dolda, utan tvärtom utsatta utanför. Urbanism, kyla och kosmisk "livlöshet" lyfts fram. Men med rätt tillvägagångssätt kan en lägenhet i denna stil vara väldigt mysig.

För att designa en studio i en högteknologisk stil, ge företräde åt tydlig och enkel geometri. Inga komplexa element som är inneboende i futurism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För köket, välj inbyggda möbler och vitvaror för att matcha väggarnas färg så att de går ihop med interiören så mycket som möjligt.

Bild
Bild

Förkromade rör är välkomna vid design av möbler; avantgarde-lampor, glansigt glas och matta möbler kan användas som inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd glidande partitioner för att zonera utrymmet. En skjutdörr kan också leda till badrummet och sovrummet (om det är separat).

Bild
Bild

I allmänhet föredrar moderna konstgjorda material - betong, plast, glas, som oftare används i industribyggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör också finnas många ljuskällor för att skapa effekten av ljus och ledigt utrymme.

Bild
Bild

Färgschemat är övervägande återhållsamt och urbant, men till skillnad från minimalism kan det finnas ljusa fläckar i form av rött, hallon, turkos, sallad, gult.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Om alla tidigare stilar är relativt unga och moderna, sticker Provence ut från den allmänna bilden, eftersom det översätts som "provins ". En rustik stil förknippad med mys, komfort, massor av textilier och bleka färger. Ändå är det denna stil som gör studiolägen mycket mysig och bekväm.

Förutom pastellfärger och en mängd viktlösa gardiner med volanger, bör interiören använda ljusa golv, blommönster, lätta snidade möbler och många keramik- och porslinsnack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som i skandinavisk stil är en stor mängd ljus viktigt här, du kan sällan hitta tapeter på väggarna, oftast är det en grov kalkning eller "bleknad" färg.

Bild
Bild

Möbler ska inte bara vara funktionella, det spelar också en dekorativ funktion. Nödvändigt noggrant, åldrad, med skalande färg

Det borde finnas många kuddar och överkast i soffan; här är det också lämpligt att separera sängen med en gardinskärm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte blommor - prydnader, teckningar, målningar, blommor i krukor, vaser - de borde finnas överallt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda föremål är välkomna i köket, och det kan också finnas många redskap på displayen. Naturligtvis ska den matcha stilen - koppar eller emalj.

Bild
Bild

Intressanta designlösningar

Ett fantastiskt exempel på en kombination av två moderna stilar - loft och skandinavisk. Ett överflöd av vitt och ljus i inredningen, tegel, men målade vita, nakna trådar i anslutning till ljusa keramiska plattor dekorerade med skandinaviska mönster. Två färger valdes som uppfriskande färger - gul och blå, som fungerar som ljusa accenter i hela lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Studiolägenhet i stil med minimalism, där inredningen är genomtänkt till minsta detalj. Det finns mycket inbyggd funktionsteknik, blanka ytor och kromdetaljer som skapar en känsla av frihet och stort utrymme. En återhållsam svartvitt färgschema användes, en ljus accent är sovrumsområdet med röda lampor och sängkläder.

Rekommenderad: